U kom mi veku zivimo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Свети Нектарије Егински

О ИСТИНСКОЈ СМИРЕНОСТИ

Смиреност долази као последица моралног савршенства. Истинска смиреност има основе у унутрашњем човеку. Она је одраз унутрашње благодати душе, блистања њених врлина и њене духовне преукрашености. Она као благодат, унутра изливена, лик смиренога чини светлим и љупким. Смиреност је права слика нарави и пројава душевног расположења и унутрашњег величанства смиренога. Она, будући нелицемерна и неизвештачена, проста и туђа претеривању, има постојан и непромењен карактер који се никада не мења или преображава из смиреног у несмирено, те тако стално остаје исто.

Смирен је нелукав, искрен и непосредан. Он ступа путем врлине и твори добро. Владања је простојног, опхођења је благородног, речи су му одмерене, а нарав му улива поверење. Држање тела му је долично и достојанствено и лишено сваког размерања. Израз лица природан је и нелицемеран, поглед му је ведар, постојан и нељубопитив, покрети одмерени и мирни, ход природан и уједначен, кретање украшено мером, а одело и зимско и љетње уредно је и скромно, чисто и једноставно. Смирен љуби све и ћутке поучава. Смирен човек је миљеник људи.

srebro:
Gle,još jedna tema za pljuvanje po svima nama koji ne podržavamo neobavezan seks (nazovimo stvari pravim imenom,kakva crna "VEZA(!) na jednu noć")..
Hteo bih da kažem šupljim glavama koji nas ovde zatrpavaju otrcanim frazama o vekovima da to nije stvar veka nego srca.A ako će u budućnosti ljudi izgubiti srce i životinjski se pariti svakom prilikom,onda mi je drago što ja to neću videti..
P.S. Da li je to autor ove teme zaglavio sa nekom radodajkom pa se na ovaj način teši? :-)
Sto ste vi neka moralna i edukativna osoba, vi da ste ikad izasli iz te vukojebine to bi ste videli odavno, zato mora da znate da ste u jednom velikom mraku koji vama prija, ako budete slusali svoje srce paricete se(vi kazete tako)jednom u zivotu, jer ne mozete da volite sto puta u zivotu. Zelim da vam kazem jos ovo, zenske sa takvim svatanjima, u braku su najnevernije to je dokazano, jer sexsualna znatizelja kad tad mora da se zedovolji, uvek je to postenije odraditi pre braka. I nemojte mi samo reci da ce te imati samo jednog u zivotu, ako vi svatate zensku koja je imala 20 momaka, da je manje postenija od one koja je imala dva, grdno se varate. Sve sto ste procitali na forumu o toj temi ili slicnoj, vi ste to pogresno procenili ili svatili, sto znaci : niko ne govori, niti zeli da vi zenske treba da se parite skim stignete(kao zivotinje). Ali mislim da nije ni potrebno ici sa nekim godinu dana da bi sa njim stupili u sexsualne odnose, i posle kad on vidi da mu vi nista strasno niste priustili sa tim u odnosu na neku drugu zensku, cak naprotiv mozda i manje(jer igrate neku moralnu osobu) on pocinje da se hladi, opada mu interesovanje i trazi nesto novo. Zasto, zato sto ste ga mrcvarili sa tim laznim moralom i on je ocekivao nesto strasno lepo da ce doziveti od vas, ustvari on svata prevaru, da ste to mogli priustiti sebi i njemu mnogo prije i taj nesporazum rusi sve.
Ma necu da budem dosadan, o tome se mnogo reklo, ali ako vi mislite u danasnje vreme da ljubav moze da traje dozivotno, onda ste u zabludi. Brak mora da svatite kao jedan emotivni i materijalni interes i nista vise, ZNACI --I*N*T*E*R*E*S, u protivnom pucate kao osigurac, i onda dolazite na razno razne FORUME i olajavate muski svet. A to se isto desava sa nekim muskarcima koji se razocaraju u svoju ljubav, koju su vise idealizovali nego sto je u stvarnosti bila. O ovoj temi mozemo da pricamo do preksutra ali korisnije od toga je spavanje, zato prijatno i laku noc, cujemo se...........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back