U kojoj vojsci su vam bili stari?

bili su u

• Četnicima

• Partizanima

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
well. hvala na razumevanju.
al je zaista smesno da kad si napisala da uzmem brufen, ja zaista i otiso da ga yzmem uopste ne povezujuci to sa tvojim postom.
tek posle mi je palo na pamet da si mi narajcala podsvest ;)

odoh da spavam, 8 ujutro kod mene, svanulo.

i bolje je tako, makar cu ove narikace da prespavam

paaa...lak ti dan...:lol:

ps

cisto da se razumijemo...njesra je..univerzalno..

Poslednja izmena:
Најстрашније лажеш али најстрашније , а да се ниси ни зацрвенео:evil::roll:

То клање, остави својим брадатим прецима, чувеним "тројкама" и њиховим подвизима према свом народу....бљакс:roll:

Партизани и јесу кажњавали издају, превару и можда лоповлук али никада и НИКАДА се није чуло да су било кога фуј заклали:worth:

Да и сви су били у партизанима јер једино тако су и могли да се извуку из усташког кољачког, нехуманог обруча и хтења да их потамане.

Тема,

СВИ моји преци су били у партизанима - антифашисти и поносим се сваким од њих , као и њиховом борбом против далеко јачег и бројнијег непријатеља..:):ok:

sandrina, nista nisam slagao.

baj

pradede i po ocu i po majci---ucesnici balkanskih ratova--nosioci albanske spomenice i najvisih odlikovanja..deda po majci zarobljen na bugarskoj granici...njegov artiljeriski puk dejstvovao po neprijatelju...po naredjenju da se predaju komandant puka izvrsio samoubistvo...deda po ocu partizan...objasnio mi u cemu je bila razlika izmedju cetnika i partizana i to sam ovde pisao...
nepotrebno se generalizuje sve opet....niti su svi partizani bili komunisti niti su svi cetnici bili kvislinzi i koljaci....najveci deo i jednih i drugih nije imao veze sa politikom...

Још једна тема која води дељењу српског рода...
Под хитно затворити....КАТАНАЦ:dash:

Прпа, мачоре. Уплашио си се резултата анкете па брже боље да се тема затвори.
А ово просеравање о четницима да данима стоји на форуму као споменици крајпуташи.
Може се затворити али и теме о четницима а писати о стварним борцима за ослобођење земље од окупатора.

Ovi najbliži u partizanima (sa mamine strane i baba i deda) a mislim da je bilo i četnika u široj porodici ... i ne vidim gde je osnov za podelu, meni ne smetaju ni jedni ni drugi nego samo oni koji u 2009. izigravaju četnike i partizane a kad je bio II sv. rat nisu bili ni u planu :lol: A baba sa tatine strane mi je bila u logoru i to valjda baš partizanskom ...

1.ponosan sam sto niko od mojih predaka nije bio u partizanima jer je to bio komunisticki pokret

2.desimir tosic je bio cetnik :ok:
3b156636d6671b0411b5fc04fd274aff.jpg

pradede i po ocu i po majci---ucesnici balkanskih ratova--nosioci albanske spomenice i najvisih odlikovanja..deda po majci zarobljen na bugarskoj granici...njegov artiljeriski puk dejstvovao po neprijatelju...po naredjenju da se predaju komandant puka izvrsio samoubistvo...deda po ocu partizan...objasnio mi u cemu je bila razlika izmedju cetnika i partizana i to sam ovde pisao...
nepotrebno se generalizuje sve opet....niti su svi partizani bili komunisti niti su svi cetnici bili kvislinzi i koljaci....najveci deo i jednih i drugih nije imao veze sa politikom...

Bravo, Pajo (ide "bona":))

Uvek sam mislila (i govorila) da ja nemam nista ni protiv partizana ni cetnika, ali samo onih koji su iz ubedjenosti otisli da se bore protiv okupatora. I, ponavljam, ni protiv onih koje su prisilili da "odaberu" stranu.

Oni koji su imali koristi, pa oni su se pokazali posle rata. Ubogi a preziveli ostali su ubogi i ponizeni, a karijeristi su se docepali svega cega su mogli.

Bravo, Pajo (ide "bona":))

Uvek sam mislila (i govorila) da ja nemam nista ni protiv partizana ni cetnika, ali samo onih koji su iz ubedjenosti otisli da se bore protiv okupatora. I, ponavljam, ni protiv onih koje su prisilili da "odaberu" stranu.

Oni koji su imali koristi, pa oni su se pokazali posle rata. Ubogi a preziveli ostali su ubogi i ponizeni, a karijeristi su se docepali svega cega su mogli.

pa da upravo je to to...ljudi su odlazili u rat iz osecaja potrebe--tradicije....najveca vecina se u politiku nije ni razumela a ni mesala...e sad sto su vodje uspevale da manipulisu sa neukim ljudima to je druga stvar...i to sto je pobednik --partizani ucinio sve da zatre ideoloskog neprijatelja....pa da su cetnici pobedili verovatno bi bilo isto...samo sto je tu nastradao i onaj ko nije imao veze sa politikom....
mnogi svoje benificije nisu ni koristili zato sto su se borili...deda po ocu je ociti primer...odbio je i boracki staz i penziju....uz obrazlozenje da se borio za drzavu a ne za sebe...

pa da upravo je to to...ljudi su odlazili u rat iz osecaja potrebe--tradicije....najveca vecina se u politiku nije ni razumela a ni mesala...e sad sto su vodje uspevale da manipulisu sa neukim ljudima to je druga stvar...i to sto je pobednik --partizani ucinio sve da zatre ideoloskog neprijatelja....pa da su cetnici pobedili verovatno bi bilo isto...samo sto je tu nastradao i onaj ko nije imao veze sa politikom....
mnogi svoje benificije nisu ni koristili zato sto su se borili...deda po ocu je ociti primer...odbio je i boracki staz i penziju....uz obrazlozenje da se borio za drzavu a ne za sebe...

Pajo, nisam upucena u sve postove (moj propust i nedostatak vremena) je li ti ziv deda?

Pradeda po ocu mi je poginuo pri proboju Solunskog fronta. Sahranjen je na Srpskom vojničkom groblju u Bitoli. Njegov sin (moj deda) se držao po strani ali je celog života psovao Tita i komuniste. Deda po majci je promenio sve uniforme na ovim prostorima...mobilisali ga Bugari, prebego u četnike a kraj rata dočekao u partizanima. Bilo ko da je izašao kao pobednik, on bi primao boračku penziju.:D

Deda po majci bio prvoborac, nosilac spomenice.
Covek retkog intelekta.
I dan danas se secam mnogih njegovih prica o vremenu neposredno posle rata(a ratu je malo pricao).
Jos uvek se cesto setim scene u kojoj krece da cuva stoku na pasnjaku dok pod miskom drzi Cercilovu autobiografiju.
Deda po ocu ceo rat proveo u cetnicima.Posle rata osudjen na sedam godina robije koje je izdrzao u Zenickom zatvoru..I dan danas je ziv(94 godine).....
Sa 88 se potukao u selu sa nekim njegove generacije sa kojim se oko neke njive sudi vec 30-40 godina....Udario da vilama u glavu, i ostavio ga da lezi u njvi, misleci da ga je ubio...Panduri ga priveli i proveo tri dana u pritvoru...

Sve u svemu obojica veoma "zivopisni".......

Back