Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 91.455
Како који?Ne znam ko smo to "mi",
Ми смо, овде на Крсти ПТФ Политика оштро подељени на нас и на вас.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Како који?Ne znam ko smo to "mi",
Pa definiši ko smo "mi" i kome pripadam <3Како који?
Ми смо, овде на Крсти ПТФ Политика оштро подељени на нас и на вас.
Onda temu treba zatvorit.Није.
Отварачица теме Руки није упозната са Правилником потфорума Политика, па је дала свој наслов који са новинским текстом који је извор нема везе. Нема ни речи о протеривању у тексту. Она је сама зачинила насловом који је противан правилнику.
Пост је био шаљив,šta je to "Evropa, bato." Zanima me šta je tu impresivno
Pa definiši ko smo "mi" i kome pripadam <3
Uređenje može da se ima svuda, valjda Evropa nosi neku civilizaciju a ne samo labave ideje demokratije i ljudskih pravaПост је био шаљив,
а односио се на уређење друштва у Аустрији. Аустрија је далеко уређенија земља од Србије и Хрватске.
Onda temu treba zatvorit.
Ne znam ga pre je mog vremena, Cartel Maksimo Nuevo Generacion traži pojašnjenjeПодсећаш ме на колегу Емихса.
Ne znam ga pre je mog vremena, Cartel Maksimo Nuevo Generacion traži pojašnjenje
Ako ne možeš da definišeš kome pripadam onda samo reci mesto da se koprcaš
Pa ima pravnu osnovu.Ovo mogu da popuše samo potpune budaletine i neuki i neobrazovani ćaciji, kao Kežual ili Tihi. Kakvu pravnu osnovu ima Republika Austrija da kažnjava za bilo šta na području Republike Hrvatske? Kakve pravne osnove ima Republika Austrija da sprovodi zakone Republike Austrije na teritoriji Republike Hrvatske? I još pride: zbog prisustvovanja koncertu! Koncertu! Sve i da je prisustvovao koncertu ili nekakvom skupu same inkarnacije Dede Adolfa, niko te zbog toga ne može kazniti, je l’ moguće da ste toliko mutavi da u to verujete? Koliko moraš biti mentalno retardiran da ti tako nešto padne na pamet? Je l’ zaista neko ovo popušio? Respect, upravo impresivan nivo idiotizma.
Srbi ne slišaju Vlaha Thompsona, možda pohrvatice iz SrbijePo broju Srba koji slušaju Thompsonove pjesme po Beogradu.![]()
Auuu, baš te ovo pogodilo. Kažnjavaju.Ovo mogu da popuše samo potpune budaletine i neuki i neobrazovani ćaciji, kao Kežual ili Tihi. Kakvu pravnu osnovu ima Republika Austrija da kažnjava za bilo šta na području Republike Hrvatske? Kakve pravne osnove ima Republika Austrija da sprovodi zakone Republike Austrije na teritoriji Republike Hrvatske? I još pride: zbog prisustvovanja koncertu! Koncertu! Sve i da je prisustvovao koncertu ili nekakvom skupu same inkarnacije Dede Adolfa, niko te zbog toga ne može kazniti, je l’ moguće da ste toliko mutavi da u to verujete? Koliko moraš biti mentalno retardiran da ti tako nešto padne na pamet? Je l’ zaista neko ovo popušio? Respect, upravo impresivan nivo idiotizma.
Nema čovek baš nikakvu vlas’ pa mu lako da se šeta, nek proba tako kancelar ili neki ministar.Зашто им се тамо не би свиђао председник кад је њихов председник господин човек и врло скроман.
![]()
![]()
![]()
Šta uopšte tražiš na srpskom forumu? Gubi seMnogo više od Srba.![]()
Prestani više koristiti riječ Srbi!!Šta uopšte tražiš na srpskom forumu? Gubi se
sta bi od istraznjih radnji ?Nakon koncerta – 18.000 Austrijanaca Hrvata suočava se s mogućim proterivanjem
Konzert sa 500.000 gostiju u Hrvatskoj oborio je rekorde, ali za mnoge posetitelje iz Austrije, učešće na ovom događaju može imati ozbiljne posledice. Oko 500.000 obožavalaca okupilo se 5. jula u Zagrebu da uživa u nastupu hrvatskog pevača Marka Perkovića, poznatijeg kao Thompson, čije su pesme veoma kontroverzne i koji se smatra ekstremno desničarskim.
Konzert izaziva veliku pažnju među hrvatskim i austrijskim vlastima, jer svako ko prekrši Zakon o simbolima, Zakon o zabrani ili Zakon o podsticanju mržnje može se suočiti s drastičnim kaznama.
Kontroverzni pozdravi i simboli
Nastup je počeo, kao i obično, sa sloganom "Za dom – spremni!" koji se koristio tokom fašističkog Ustaškog režima u Drugom svetskom ratu. Publika je bučno reagovala, stotine su mahale nacionalnim zastavama, palili su bengalske vatromete i slavili. Takođe, nastupi Thompsona redovno izazivaju polemike u Hrvatskoj. Iako su ovakvi slogani međunarodno veoma problematični i mnogi ih istoričari vide kao hrvatsku verziju nacističkog pozdrava, pravna situacija u Hrvatskoj je složenija.
Istražne radnje su u toku
Ne postoji opšta zabrana za ovaj pozdrav. Umesto toga, hrvatski Ustavni sud godinama odlučuje o svakom slučaju pojedinačno, da li se radi o "neustavnom ponašanju" ili o "kulturalnom izrazu". Takođe, postovi na društvenim mrežama mogu imati dalekosežne posledice za posetioce koncerta. Ako su Hrvati sa austrijskim državljanstvom ili sa boravištem u Austriji prekršili nekakve austrijske zakone – poput Zakona o simbolima, Zakona o zabrani ili Zakona o podsticanju mržnje – mogu im biti podnete krivične prijave. U slučaju osude, prete visoke novčane kazne, višegodišnje zatvorske kazne ili gubitak boravišnog prava u Austriji.
https://nova.rs/vesti/svet/austrija-kaznjava-one-koji-su-bili-na-tompsonu/
Piše .heute.at