argumentovano
Domaćin
- Poruka
- 3.849
Kulturoloske razlike i jezik su velika preprekaTo je sve tačno... ali recimo uprkos svim parama ja u Kini ili u Saudijskoj Arabiji nikada ne bih mogao da živim.
Sama činjenica da država određuje šta smem da mislim, šta smem da surfujem, šta smem da kažem, da li smem da pijem alkohol, da li smem da zapalim džoint, da li smem da idem u crkvu i u koju crkvu smem da idem - meni je automatski dealbreaker, šta god drugo da valja u toj državi.
Prosto ne volim opresivne režime, neslobodu, populističke vođe, apsolutne monarhije, i sve te utvare iz nekih crnih vremena.
I tako kako ja mislim, mnogi drugi misle, i zato vole Ameriku, gde ti te stvari niko ne brani. Poštuj zakon koji ti daje sva moguća prava, i biće ti dobro.
Nije sve tako crno u kini nit je sve tako belo u americi
Neki woke pokreti u americi dosta onemogucavaju slobode, kao i bande zbog kojih ne mozes ici u neke delove grada
Brojni su i snimci maltretiranja crnaca samo zato sto su crnci
Jeste amerika i meni i dalje bolja za neko eventualno preseljenje, bila bi bolja i da se losije zivi nego u kini
ali mislim da je bitnije pogledati - dal prosecan amerikanac zivi bolje u americi od prosecnog kineza u kini?
I onda shvatis da su tu negde, kao i prosecan srbin u srbiji- sastavlja kraj sa krajem