U jednom švajcarskom kantonu prodaju kuće za 1 franak (106 dinara)

Ako u staryu lepo pise"buduci v;lasnik je DUZAN da renovira"jasno je kao dan da NISU funkcionalne kuce...TJ da treba uloziti u njih..Inace ova vest nije specificna-u masi drugih oblasti sirom sveta ima toga...ALi-sta da radis-odes negde Bogu iza nogu treba da ulozis jos par desetina 000 evra//franaka/cega god-I treba da zivis od NECEGA tamo-OD CEGA?

Ne znam samo odakle vam ideja da je to ponudjeno NAMA, gologuzima iz Vucicstana i slicnih stanova? Pa to je ponudjeno prvenstveno Svajcarcima, recimo onima koji poticu odatle ili tako nesto, da to osposobe i eventualno se tamo i presele (ne znam sve uslove, mrzi me da citam).

A taj i takav ima posao i novac.

Ili sto bi nas narod rekao - vid'la zaba gde se konj potkiva pa i ona digla nogu. Ljudi, ne zovu NAS da ulazemo po Siciliji, Svajcarskoj, Sardiniji, Grckoj itd, vec prvenstveno gradjane te drzave, a sekundarno one sa lovom. U oba slucaja mi ne potpadamo u tu kategoriju, te se ne nalazite prozvanim i ne morate da brinete gde da nabavite par desetina hiljada evra i koji posao cete tamo da radite. Relax.

Bila Svicarska ili Bosanska vukojebina, vukojebina ostaje vukojebina...

Imao sam priliku da dugo godina zivim u jednom svicarskom selu upravo u kantonu ticino..njihova sela uopste ne lice na nasa,svako selo je posebna opstina u svakom imas postu,banku,denner,coop prodavnice,jako dobre puteve ,stambene zgrade , uredjena dvorista ,itd
Ovde se verovatno radi o nekom napustenom selu visoko u alpama
Gledao sam skoro oglase stare kamene rusticne kuce se krecu od 10 do 20 hiljada CHF ali u njih treba uloziti jos 200 hiljada da bi se sredile ali ne smjes da mjenjas spoljasnost, mora ostati kamen ali sve sto valja sve je to vec rasprodato,uglavnom se prodaju rustiko kuce na tesko pritupacnim mjestima visoko na alpama i slicno
Inace nekretnine u svicarskoj su jako poskupjele od vremena kad sam ja zivio tamo pre 20 god,stare kamene kuce mogle su da se kupe za par hiljada.Jedan moj prijatelj koji ima gradjavinsku firmu u Ticinu je kupio za 2000 chf malu rustiko kamenu kucu u selu Gnosca i sredio je uglavnom nasi ljudi na crno radili a stolariju i plocice i ostalo je dovozio iz ZV ,danas sigurno takva kuca vrijedi 400 hiljada chf najmanje

Svajcarska je dosadna ko qrc. Potpuno je neshvatljivo da jedna tako glupa zemlja ima toliki novac.

И нехотице си употребио једну праву реч у твом доста тупавом опису Швајцарске, а то је несхватљиво.

То је неки други свет.

Back