Korak dalje u represiji: Za odavanje 16-minutne pošte stižu kazne od 5.000 dinara

Nema samo radikali ubijaju i kradu. Pridružili im se i demokrate posle ubistva đinđića.
1000004209.jpg

ДА ИМ ЈЕуБЕМ МАТЕР!
е тек их сад блокирај!
Извршитељ?
скупиће се ЦЕЛА УЛИЦА,линчуј иЗВРШИТЕЉА И ЊЕГОВУ Пратњу у плавим униформама!
АЈДЕ ДА ВИДИМО СТООКОО..ко је јачи?:klap:
Kazna mora da se plati.Šta si ti mislio,da ćeš da vrdaš?

Krajnje vreme za sta?

Za koji sledeci potez mafijaske diktature ces da kazes 'Bilo je krajnje vreme'? Posto smo presli preko lomljenja glava, kostiju, zatvaranja, finansijskog kaznjavanja? Sledece je streljanje?

Dobro, streljali su neke, poput Olivera Ivanovica, ali masovno streljanje ljudi.
Kako ti fino izvrćeš stvari. Mislim na to da je krajnje vreme da spreče beskrajne blokade ulica.

Kazna mora da se plati.Šta si ti mislio,da ćeš da vrdaš?
Која Казна и каква Казна?
јесам ја пичинио неко Кривично дело,јесам ја неког вређао,ниподоштовао,ОМЕТАО,саплитао?

Ништа од тога!

Ја само БЛОКИРАМ!
КАД НАС ЈЕ САМО 2 у БЛОКАДИ,то ти Устав и Закон ДОЗВОЉАВА као Легитимно Право!
Значи ПРАВО!

Уколико то мени Закон допушта,ко си БРЕ ТИ ДА МЕНИ ПИШЕШ КАЗНЕ??? :hahaha:
сВАКИ СУД то обара,те Казне..у Секунди!:)

Kako ti fino izvrćeš stvari. Mislim na to da je krajnje vreme da spreče beskrajne blokade ulica.
СВЕ БЛОКИРАЈ!
НИШТА ДА НЕ МРДА И НИШТА БРЕ ДА НЕ,НЕ,НЕ,НЕ ФУНКЦИОНИШЕ
док се не испуне,ВИШЕ НЕГО ОПРАВДАНИ Студентски зАХТЕВИ!

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...minutne-poste-stizu-kazne-od-5000-dinara.html

Posle niza hapšenja i različitih prijava zbog podrške studentima u blokadi, policija je počela i da piše saobraćajne kazne za one koji odaju poštu nastradalima u padu nadstrešnice u Novom Sadu.

Naime, ako se nađete na ulici a ne na trotoaru tokom tišine, policija može da vam piše kaznu od 5.000 dinara, piše Danas.

Trotoar je predviđen za pešake, ali tokom protesta pravo da se izađe na ulice garantovano je Ustavom Republike Srbije i zakonski regulisano. Ipak i uprkos ustavnom pravu na javno okupljanje, građanima koji u tišini 16 minuta blokiraju raskrsnice počele su da stižu saobraćajne prijave.

Kao i svakog drugug dana prethodnih meseci, u petak, 6. juna, Beograđanka Ivana Franović učestvovala je u blokadi raskrsnice ispred Prve beogradske gimnazije, na uglu ulica Cara Dušana i Dobričine, u okviru višemesečne akcije "Zastani Srbijo".

Tačno u 11.52h izašla je na raskrsnicu da podrži decu koja na tom mestu održavaju pomen za stradale u Novom Sadu. Međutim, zbog tog čina, prošlog petka doživela je neprijatnost.

"Neuobičajeno, 6. juna mi je prišla školska policajka koju sam viđala i ranije. Moram da naglasim da je to zaista fina žena. Pitala me je da li mogu da ostanem posle blokade kako bi me legitimisala, jer je, kako je rekla, dobila novu naredbu. Bila sam iznenađena, ali sam pristala. Tada mi je dodala: 'Znate kako, obraćam se vama jer bih radije da legitimišem odraslu osobu, a ne decu'. Zamolila sam je: 'Nemojte, molim vas, decu - ako treba nešto, tu smo mi odrasli", priča Franović za Danas.

Kako kaže, njen muž i ona su nakon blokade ostali i pokazali lične karte, a policajka je po proceduri telefonom proveravala da li se protiv bračnog para vodi neka istraga.

"Ta provera bila je dugotrajna i smešna. U nekom trenutku joj se priključio kolega, koji je naše podatke dodatno zabeležio u sveščicu. Ti podaci su, naravno, završili tamo gde su završili", kaže sagovornica.

Ekspresna saobraćajna prijava

Upitana šta se potom dogodilo, Franović odgovara da joj je u roku od nekoliko dana stigla saobraćajna prijava.

"Za divno čudo, vrlo ekspresno - prijava od petka stigla je već u sredu, svega nekoliko dana kasnije. Policija, kada hoće, zna da radi svoj posao", primećuje sagovornica Danasa.

U saobraćajnoj prijavi, koju je dostavila redakciji Danasa, navodi se da se "u opštini Stari grad, imenovana kretala kolovozom ulice Cara Dušana kod broja 66, na delu puta koji ima trotoar, iako je bila dužna da se kreće površinom namenjenom za kretanje pešaka, čime je postupila suprotno članu 94. Zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)".

Pogledajte prilog 1741564
Evo u gracu minut jedan za stradalu decu.
A u.nas 16 minuta.
Aj cuti 16 minuta svakake baje ce ti udju u glavu.
Znaci sekta radi svoj posao zato i.polude.narod.

Evo u gracu minut jedan za stradalu decu.
A u.nas 16 minuta.
Aj cuti 16 minuta svakake baje ce ti udju u glavu.
Znaci sekta radi svoj posao zato i.polude.narod.
Види,Бот-ђевојко:
-У Том ГраЦУ ЈЕ ПОЧИНИЛАЦ,мОТИВИ,Узроци..кристално јасни 3 Дана након тог Дела.
-У Србији је ПУНИХ 8 МЕСЕЦИ НЕПОЗНАТО ко је крив за надстрешницу у НС?

Види,Бот-ђевојко:
-У Том ГраЦУ ЈЕ ПОЧИНИЛАЦ,мОТИВИ,Узроци..кристално јасни 3 Дана након тог Дела.
-У Србији је ПУНИХ 8 МЕСЕЦИ НЕПОЗНАТО ко је крив за надстрешницу у НС?
I to je razlog da se ucutkas 16 minuta tri puta dnevno
Ni na kafu s takvima.
Ako su bili normalni vise nisu.

Која Казна и каква Казна?
јесам ја пичинио неко Кривично дело,јесам ја неког вређао,ниподоштовао,ОМЕТАО,саплитао?

Ништа од тога!

Ја само БЛОКИРАМ!
КАД НАС ЈЕ САМО 2 у БЛОКАДИ,то ти Устав и Закон ДОЗВОЉАВА као Легитимно Право!
Значи ПРАВО!

Уколико то мени Закон допушта,ко си БРЕ ТИ ДА МЕНИ ПИШЕШ КАЗНЕ??? :hahaha:
сВАКИ СУД то обара,те Казне..у Секунди!:)
Kazna za ometanje saobraćaja,kada neki od vas stoje na putu kao da su maloumni.
Kao što zakon kaže,za kretanje pešaka postoje staze za to,u narodu poznatije kao trotoar.

Kazna za ometanje saobraćaja,kada neki od vas stoje na putu kao da su maloumni.
Kao što zakon kaže,za kretanje pešaka postoje staze za to,u narodu poznatije kao trotoar.
То што ће неко мало да чека....бар ће остати Жив за Разлику од невиних 16 жртава државне Бахатости,.небриге и свињарије.
А са Цииљем да се то никад више не догоди,и ТИ ШТО ЧЕКАЈУ БИ МОГЛИ СЕ ПРИДРУЖЕ БЛОКАДАМА...
и кад нас БУДЕ 2 МИЛИОНА...
БРЗО ЋЕ СЕ НАЂЕ ПОЧИНИЛАЦ....

То што ће неко мало да чека....бар ће остати Жив за Разлику од невиних 16 жртава државне Бахатости,.небриге и свињарије.
А са Цииљем да се то никад више не догоди,и ТИ ШТО ЧЕКАЈУ БИ МОГЛИ СЕ ПРИДРУЖЕ БЛОКАДАМА...
и кад нас БУДЕ 2 МИЛИОНА...
БРЗО ЋЕ СЕ НАЂЕ ПОЧИНИЛАЦ....
Nigde veze između činjenice da idete na živac narodu sa blokadama i nesreće koja se dogodila.
Nego,ti stvarno misliš da ima toliko ograničenih u državi,da vam se pridruže u nezakonitim i suludim radnjama?!

Back