Korak dalje u represiji: Za odavanje 16-minutne pošte stižu kazne od 5.000 dinara

Problem je to što nije zakon isti za sve.
Da oni legitimišu ćake na ulici ispred skupštine onda da kažemo ok. Da rade isto prema svima.
Nego policija ne da ljudima da uđu u pionirski park, javna površina. Kada su stud pravili demonstracije na ulici svako je mogao da dođe i ode.
I teraju ljude koji tu prolaze, apsolutno nikakav zakonski osnov osim može im se.

Znači, koliko sam se kazni naplaćala kad prešišam ostajanje u zoni... A kada je bio vučićev miting odnosio je parking servis legalno parkirane i plaćene automobile, ljudi ih molili čekajte, oni odnose!
Pa onda kod pionirskog parka doneli traktore brz registracija. Gomile išle gradon. Pa onda se tamo neka auta parkiraju i stoje danima gde uopšte nije parking mesto. Jednostavno, bezakonje.

I to se ne može pravdati ničim.

Kažem, da se striktno drže jedne agende prema svima bilo bi drugo. Ovako u startu otpada da se ovo može podržati.

Bas glup ovaj srpski narod, moras mu dokazivati i revoluciju , valjda prepoznaje samo noz pod grlom...onda mu sve jasno...

Pa dobro , onda su oluje neminovne...Nije bilo tako dok zitelje Srbije nisu zamenili zitelji oluja...sad su u vecini u Srbiji...naravno spremni da se sele ako zatreba....
To je zanimljivo , vecina onih koji su dosli iz tih Srpskih krajeva nema potrebu da se iseli , sredili stanbeno , ,poslovno , imanje , firme, dok oni koji su rodjeni u Srbiji zbog neresenog stambenog i poslovnog pitanja moraju da idu u inostranstvo...

I to kad kazes, ili moze ko god hoce, osim svih tih doseljenih, oni ne mogu to da vide, ali svi ostali mogu , i svi se prave da ne vide..

Moji roditelji prvi...iako niko od njihovih godisnjaka ne ide u pecalbu , ali je polovina bila u pecalbi, jer imaju godine, znaci neki rodjaci , pola dedinog sela itd itd, to je uza Srbija...Beograd, to je masovno , ako je 5 osoba iz moje skole ostalo u Srbiji...u unutrasnjosti , pola..ali oni to ne vide...
A od rodjaka preko tetke, to je doslo 100 ljudi pola bosna pola Kordun, i samo se jedan bio vratio na 5 godina u Kordun da razradi firmu, ovi ostali svi imaju hektare, kuce u BG, firme, doduse, nisu dobar primer jer jedan koga znam je stvarno normalan biznismen, dok su ostali creva ispovezana, znaci ono sto vazi za kordunase , tvrdi , bandoglavi , povezani , nocna mora za komsije, salim se, nisu nocna mora, ovi nisu , ali malo im fali....tetka kaze da su nocna mora za nju...ali ona ih je sve i uvezla...ali dobro , ona ima tu potrebu da bude centar, oni naravno vole da neko bude centar od domacih , bolje nego da sami sebe izoluju tako sto sami prave centar....sto je pametno , bolje domaci centar...i tako je nastala prica o kupovini stanova u BG na vodi....kao prilike za veliku zaradu...

Sad imaju osim svojih kuca po BG i blizini , nisu sve u BG , ne mozes bas tako lako imati hektare zemlje na Banovom brdu , ali mozes na Petlovom i ostruznici, nekoliko desetina stanova u BG na vodi...koji sluze kao investicija..

Ali kako uvek moraš da braniš postupke režima to je neverovatno.
Uvek na pogrešnoj strani.
Što se mene tiče svako ima pravo da protestuju do mile volje. I kada jeste i kada nije u pravu. Ali ne način da blokira druge. I mnoge koje podržavaju studente nerviraju te blokade ulica. I isto bi rekao da je bilo ko drugi u pitanju.

https://www.021.rs/story/Info/Srbij...minutne-poste-stizu-kazne-od-5000-dinara.html

Posle niza hapšenja i različitih prijava zbog podrške studentima u blokadi, policija je počela i da piše saobraćajne kazne za one koji odaju poštu nastradalima u padu nadstrešnice u Novom Sadu.

Naime, ako se nađete na ulici a ne na trotoaru tokom tišine, policija može da vam piše kaznu od 5.000 dinara, piše Danas.

Trotoar je predviđen za pešake, ali tokom protesta pravo da se izađe na ulice garantovano je Ustavom Republike Srbije i zakonski regulisano. Ipak i uprkos ustavnom pravu na javno okupljanje, građanima koji u tišini 16 minuta blokiraju raskrsnice počele su da stižu saobraćajne prijave.

Kao i svakog drugug dana prethodnih meseci, u petak, 6. juna, Beograđanka Ivana Franović učestvovala je u blokadi raskrsnice ispred Prve beogradske gimnazije, na uglu ulica Cara Dušana i Dobričine, u okviru višemesečne akcije "Zastani Srbijo".

Tačno u 11.52h izašla je na raskrsnicu da podrži decu koja na tom mestu održavaju pomen za stradale u Novom Sadu. Međutim, zbog tog čina, prošlog petka doživela je neprijatnost.

"Neuobičajeno, 6. juna mi je prišla školska policajka koju sam viđala i ranije. Moram da naglasim da je to zaista fina žena. Pitala me je da li mogu da ostanem posle blokade kako bi me legitimisala, jer je, kako je rekla, dobila novu naredbu. Bila sam iznenađena, ali sam pristala. Tada mi je dodala: 'Znate kako, obraćam se vama jer bih radije da legitimišem odraslu osobu, a ne decu'. Zamolila sam je: 'Nemojte, molim vas, decu - ako treba nešto, tu smo mi odrasli", priča Franović za Danas.

Kako kaže, njen muž i ona su nakon blokade ostali i pokazali lične karte, a policajka je po proceduri telefonom proveravala da li se protiv bračnog para vodi neka istraga.

"Ta provera bila je dugotrajna i smešna. U nekom trenutku joj se priključio kolega, koji je naše podatke dodatno zabeležio u sveščicu. Ti podaci su, naravno, završili tamo gde su završili", kaže sagovornica.

Ekspresna saobraćajna prijava

Upitana šta se potom dogodilo, Franović odgovara da joj je u roku od nekoliko dana stigla saobraćajna prijava.

"Za divno čudo, vrlo ekspresno - prijava od petka stigla je već u sredu, svega nekoliko dana kasnije. Policija, kada hoće, zna da radi svoj posao", primećuje sagovornica Danasa.

U saobraćajnoj prijavi, koju je dostavila redakciji Danasa, navodi se da se "u opštini Stari grad, imenovana kretala kolovozom ulice Cara Dušana kod broja 66, na delu puta koji ima trotoar, iako je bila dužna da se kreće površinom namenjenom za kretanje pešaka, čime je postupila suprotno članu 94. Zakona o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)".

Pogledajte prilog 1741564

I ?
Sad je babac heroj ?
Suprotstavila se zakonu i podržala sataniste ?

Gde dođosmo ? 😯

U pravu je država,postoje staze za pešake.Šta traže na putu?
Нје у праву држава ако неће држава да склања оно ругло поред скупштине и да неки блокирају са аутомобилима тротоааре за пешаке ја морам да пређем на коловоз да би заобишао те што блокирају и да молим бога да неки пијано,дрогирани,нервозни возач моторног возила не згази мене Свака част нормалним возачима који стану да бих ја прошао...

I bilo je vrijeme.
Krajnje vreme za sta?

Za koji sledeci potez mafijaske diktature ces da kazes 'Bilo je krajnje vreme'? Posto smo presli preko lomljenja glava, kostiju, zatvaranja, finansijskog kaznjavanja? Sledece je streljanje?

Dobro, streljali su neke, poput Olivera Ivanovica, ali masovno streljanje ljudi.

Back