u ime svih nas iz 50 i neke...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bobanap:
lepo spavaj Laci :-D :-D :-D
Хвала такође. Лаку ноћ
e044.gif

JOPE......

sta mislis..... :-D :-D :-D

Пркосна песма

Добрица Ерић

Ја
кћи Божја
Србија
изјављујем драговољно
кроз ланце и жицу
пред сведоцима
Силом, Муком и Неправдом
да крива сам и да признајем кривицу!

Крива сам што сам неко
а не нико и нетко
Крива сам што у доба
општег Србобрста
идем у православну цркву
додуше, поретко
и што се крстим овако
с три прста!

Крива сам што јесам
а треба да нисам
Крива сам одавно
што стојим усправно
и гледам у небо, уместо у траву
Крива сам што се дрзнух
против кривде
крива сам
што опет славим своју крсну славу!

Крива сам што пишем и читам
ћирилицом

Крива сам што певам
смејем се и псујем
(а понекад и лајем)

Крива сам, и признајем
да не знам што знам, и да знам што,
не знам

Крива сам и да завршим
с највећом кривицом
(пре него што се заценим од смеха)
Крива сам, тврдоглавка
што сам Православка
и Светосавка и што не верујем
у свети злочин и опроштај греха!
Крива сам и грешна, дакле што
постојим
и кад већ постојим и још дрско стојим
што бар не признам да не постојим!

Ако то признам
да сачувам главу
изгубићу часни крст и крсну славу
Ако не признам
црно ми се пише
цео свет ће на моју Земљу да кидише
Руље бивших људи
лопова и гоља
чопори робота и других монструма
кидисање на моје воћњаке и поља
и на моје беле куће поред друма
око којих, као најлепше одиве
цветају трешње, јабуке и шљиве (...)

Моја ружна слика
озарена лика
коју умножавате у вечери и јутра
то је слика ваше свести и подсвести
То нисам ја, споља
то сте ви - изнутра!
Много смо важне
Земљо моја мила
Ја и Моје сестре
Истина и Правда
чим се на нас дигла оволика сила
чим су на нас зинуле кривда
и неправда

Шта ће овде џихадлије
крсташи
амери
који Ми черече синове и кћери
Мора да су чуле белосветске банде
да имамо златна Срца
па их ваде
да их пресаде у сопствене груди
не би ли и они тако били људи (...)

Ја се не плашим смрти црне дуге
већ ропског живота и болести дуге
Смрт је честа појава међ нама Србима
као што су пролеће
лето
јесен
зима
И није страшнија
поготово дању
од суше
поплаве
земљотреса
мраза
кад је човек сретне на своме имању
окађене душе и светла образа

Злонамерници
сити и манити
све ми забранисте у рођеној кући
ал не може ми нико забранити
да певам и да се смејем, умирући
А то се вама више не догађа
ни кад свадбујете
ни кад, вам се рађа!

Поштедите ме коца и конопца
и разапните ме на врху планина
као ваши праоци што су мог праоца
Исуса Христа Назарећанина

Ја ћу да гледам
а ви зажмурите
Иначе ће вам се очи распрснути
од сјаја мог лица
Само пожурите
Што ме пре разапнете
пре ћу васкрснути!

8-) :-D :-D :-D

50-e....mogu li......... 8-) :-D :-D :-D :-D :-D

Na Istoku, sluzbenici rade od sedam do tri. Na Zapadu, od devet do pet.Sluzbenicki Istok se budi u pola sest. Cinovnicki Zapad u sedam.Mamurni Istok baulja kroz maglovito zimsko jutro, psujuci posao,drzavu, zivot, sudbinu.Istok je poluobrijan. To je zbog toga sto se brijao sinoc, da bi ujutru mogao duze da spava. Glatko izbrijani Zapad vozi se cutke metroom. Istok prica politicke viceve u pretrpanom autobusu. Zapad cita novine. Potpuna tisina. Niko ni sa kim ne razgovara. Istok se zaljubljuje u nepoznatu sluzbenicu sa zelenim ocima izmedju tri autobuske stanice. Naravno, on stize u pola osam na posao i kaze ljutito sefu: Sta je? Pa nismo, valjda, na Zapadu? Zapad pocinje da radi u devet. U to vreme Istok vec polako pocinje da dolazi sebi. Popio je tri kafe i procitao u novinama sta se dogadja na Zapadu. Do pola deset, Istok razgovara o tome sta je sinoc bilo na televiziji. Zapad vec uveliko radi. On ne moze da preprica sta se sve dogadjalo na dvadeset i sedam televizijskih kanala, jer niko nije gledao isti program. U pola jedanaest, Istok koji je imao dva sata prednosti nad Zapadom, odlazi na zasluzeni dorucak, koji se placa bonovima. Kao da je celoga jutra kopao, on doruckuje glavu u skembetu, gulase, pljeskavice, bureke, tripice, corbaste pasulje, jagnjetinu sa kupusom, podvarke i ostala laksa jela. Posle zvace cackalicu i popije tri piva, odlikovana na svetskoj izlozbi. Zapad ima pauzu za rucak izmedju dvanaest i trinaest casova. On stojeci pojede sendvic sa hladnom piletinom (belo meso) i popije 7 UP .Zatim se vrati na posao. U hodniku kuce u kojoj radi popio je prvu instant-kafu iz kartonske solje.Istok vec ima prednost od tri piva i dva vinjaka. Usput, cuo je za neku rasprodaju, pa je skoknuo da vidi o cemu se radi i vratio se posle dva sata u kancelariju. Zapad se dogovorio da sastanak Sindikata bude odrzan u subotu, kada se ne radi. Odlucivace se o mogucem strajku. Istok je preko Sindikata dobio zaledjenu junecu polutku, koju ce strpati u zamrzivac. Okrvavljeno odelo odneo je na hemijsko ciscenje. U tri i po podne Istok se vraca kuci. Pre toga svraca na pihtije i jos jedno pivo. Zapad i dalje radi.Istok ruca. Porodica ide na prstima, jer se tata premorio na poslu.

Zapad i dalje radi.

Istok je prilegao na divan i uskoro hrce, posto je prethodno novinama prekrio lice zbog muva. Bude ga u 19h30 da gleda televizijski dnevnik. Istok ima hiljadu primedbi na ekonomsku situaciju. Zapad i dalje radi. Posto je odgledao vesti, Istok se baca na laksu veceru: kuvana svinjska kolenica sa renom i crnjak od tasta sa sela. Sest sati: Zapad se vraca kuci. Nema snage da cita novine u podzemnoj zeleznici.

Zapad je iscedio sve iz Zapada.

Istok je sveziji uvece, nego ujutru! On vec igra karte sa kumovima i otvara trecu bocu crnjaka.Na smrt umorni Zapad zbacuje mokasine sa nogu i pije viski da dodje sebi. Rushi se u fotelju i gleda treperave televizijske slike ne shvatajuci, uopste, sadrzaj. Pita se, ima li zivot bilo kakvog smisla? Kuda sve to vodi? Zatim bezvoljno vecera: bleda atlantska riba bez ukusa i bareno povrce. Casa belog vina. U tom trenutku, Istok je vec u prednosti za pet boca crnjaka. Zapad odlazi rano na spavanje. Sutra je radni dan. Zapad ce ziveti samo preko vikenda. Od petka u pet po podne, do nedelje uvece. Istoku je svaki dan praznik. Ne bih ziveo na Zapadu, kaze zeni, da mi daju million dnevno!

Zapad uzima pilulu za spavanje.

Istok lakomisleno pozajmljuje novac od Zapada. Zapad odobrava kredite, da bi ziveo od kamata sa Istoka.

I Istok i Zapad spavaju kao bebe i sanjaju u bojicama.

Momo Kapor (Halo Beograd, Druga knjiga)

u teskoj sam depresiji, sinoc sam bila na koncertu, drala se, djuskala a jutros opet duboka depresija. Nemojte da mi savetujete izlaske, druzenja...sve to radim i opet duboko sam nezadovoljna, nepoverljiva. Svaki dan sednem pred vas ali nesto mi se nece i sada zbog fantasticne crnogorke da ne odemo u zapecak. Pisem.

Zozefina.....
( nisam te citirala, koci mi masina ) :-D

hvala ti sto si me primetila....to je bio lep kompliment. :-D :-D :-D

primetila sam i ja tebe, posebno na Politici....
jasno definisana misao, cvrst stav.........
a ti pominjes depresiju.... :?

da li mozda neko trenutno lose razdoblje nazivas tako ruznim imenom...
ili si zaista u to uverena....

cenim da si malo umorna i lenja da se izdignes .... :-D :-D :-D

ps. .....da li to ljubav os Nas pravi slabice 8-) :-D :-D :-D

Veliki pozdrav za VAS dve drage moje, smem li da kazem, drugarice. Zozefina deprrsiju u zapecak a nasa tema mora da nastavi zivot, ma kakv bio. Glavu gore.
Bobana, sta tebi da kazem. Nema tih reci. Mnogima ce, ako ne danas, sutra, za mesec, godinu-dve, biti jasno sta si ti znacila forumasima na mnogim temama. Suncani pozdrav. JA

Dobro vece svima. Ima nas jos zivih i zdravih, veselih, razdragabnih i izuzetno sposobnioh za sve poslove i zadatke. Cenimo sve Vas ali ne ponizavamo sebe. Ima vrednosti u svakoj pa i nasoj generaciji. Zivi i zdravi mi bili. Pozdrav sviim dobronamernicima.

Svaka ti čast Bobana, svojom prvom slikom koja je prelepih boja, prepuna sunca i srece naterala si me da se javim a ovom drugom, da ti kažem da sam još uvek u depresiji ali da ljubav sa njom nema veze. Sa njom sam raščistila pre 15 godina jer sam shvatila da je ona glupa ljudska tvorevina. Pogledajmo životinje, insekte i biljke i videcemo šta je ljubav a ne ovo sto su ljudi skontali jer sudeci po posledicama koje ljubav ostavlja za sobom to pre lici na mržnju a ne na ljubav (neko je nekad to rekao).Tebi Bobana se divim na sposobnosti da uživaš u životu i samo napred, uživacu u svakoj tvojoj poruci na forumu.Sretno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back