У Хрватској опет прва рођена беба у 2021. није хрватског порекла

Poruka
18.704
Обитељ прве бебе рођене у 2021. развеселио позив с Брача: ‘Саградит ћемо вам нову кућу!‘
Прихватили смо одмах њену понуду. Пуно јој хвала, изјавио је за Јутарњи отац малог Дариса Сафића
Пише: Иванка ТомаОбјављено: 01. сијечањ 2021. 12:01

o_9740177_1280.jpg

Прва беба у 2021. родила се у Сиску: ‘Ово је баш симболично. Обитељ је из Петриње, кућа им је срушена‘
МИНИСТАР БРАНИТЕЉА
Медвед: ‘Водит ћемо рачуна да ниједна обитељ не буде остављена и препуштена сама себи‘
Прва беба рођена 2021. године у родилишту у Сиску, малени Дарис Сафић, одлично је, као и његова мајка која је до порода спавала у аутомобилу јер је њихова кућа у Петрињи срушена у катастрофалном потресу.

- Добро су обоје, али је проблем што сада морам ићи тамо гдје се дијеле камп кућице и видјети могу ли добити какав смјештај. Морам некоме испричати каква је ситуација и замолити да ми довезу камп кућицу. У болници су рекли да ће покушати оставити супругу и дијете још једну ноћ, али не могу гарантирати. Могуће је да ће је морати отпустити вечерас, а не знам камо ћемо - казао нам је отац прве овогодишње бебе Ферид Сафић који уз новорођенче, једно старије дијете и супругу брине још и о старој и болесној мајци.

Осим дјетета на новогодишње јутро обрадовала га је градоначелница Супетра, Ивана Марковић. - Назвала је градоначелница Супетра. Госпођа је рекла да је обавијештена да је рођена новогодишња беба која нема камо јер нам је кућа срушена у потресу и рекла да ће доћи с пројектантима и саградити нам кућу - каже Сафић који је захвалан градоначелници.

- Прихватили смо одмах њену понуду. Пуно јој хвала - говори отац малог Дариса и стално напомиње како је најважније да су сви живи и здрави. Сазнање да ће му бити ријешено стамбено питање велико је олакшање у овој тешкој ситуацији у којој, како каже, сви једни другима помажу колико могу.

- Још прије два дана сам одлучила како би најбоље било да град Супетар некоме обнови кућу. А када сам видјела да је новорођенче остало без дома, да је до порода мајка спавала у аутомобилу, одлучила сам им се јавити - казала је градоначелница Супетра Ивана Марковић додајућ да јој се јавља јако пуно сумјештана који желе помоћи.

- Контактирала сам пројектанте и геодете који ће бесплатно прегледати кућу обитељи из Петриња и направити им пројекте. Јавили су ми се и занатлије из Супетра, керамичари и други и мајстори који желе судјеловати - у даху је изговорила градоначелница Марковић додајући како ће отворити посебни рачун Града Супетра гдје ће се моћи уплатити донације за обнову куће обитељи из Петриње.

- Мислим да је ово најбољи модел за пружање помоћи. Људи конктретно виде камо су уложили средства и како су помогли - казала је даље додајући да је контактирала и супетарске ватрогасце с којима ће, чим буду могли, отићи у Петрињу.

- Што се мене тиче, можемо одмах сутра кренути - казала је Марковић

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...-s-braca-sagradit-cemo-vam-novu-kucu-15040158
Прошле године су направили скандал, када су сакрили истину, али овог пута то нису урадили.

Back