Ériu
Veoma poznat
- Poruka
- 12.966
pa svuda, al recimo da se u evropi pozrtvovano borimo za neku od vodecih pozicijasamo na balkanu ili i dalje![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa svuda, al recimo da se u evropi pozrtvovano borimo za neku od vodecih pozicijasamo na balkanu ili i dalje![]()

elem,
bila ja u turskoj, gde su prodavci bili mahom kruti muskarci koji su karikirali sopstveno lice pokusavajuci izvuci prijatan frendli luk,
bila u grckoj gde su me drkos dede gurale po prodavnicama,
ovde imam osecaj da se muskarci ne tusiraju preterano, a guraju kao ludi
kao i da su najsenzibilniji za svoje ja i najagresivniji - matorci ...
pa se sada pitam ima li ta agresivnost, netakticnost, veze sa viskom testosterona, ili jednostavno samo sa pukom sebicnoscu i nezainteresovanoscu za okolinu
. Estetski mi vecina na ulici smeta, vec moram da zadrzavam jezik jer ne umem da stanem kad pocnem da brojim zube ljudima i komentarisem rasne crnke farbane u platinasto plavo, ili one u pedesetim koje ne shvataju svoju krstenicu, ili na one koje nisu videle frizera deceniju ili na muskarce sa golim papcima i dlakavim nogama k'o da ce ih ubiti sunce na mestu ako obuju nesto osim odece za plazu...bolje, stvarno je bolje da prestanem...mi smo Orjent, nista novo.ma jeste mi preko 35 smo bas odustali od svegaJa pocinjem da rastem u gadnu tetku. Estetski mi vecina na ulici smeta, vec moram da zadrzavam jezik jer ne umem da stanem kad pocnem da brojim zube ljudima i komentarisem rasne crnke farbane u platinasto plavo, ili one u pedesetim koje ne shvataju svoju krstenicu, ili na one koje nisu videle frizera deceniju ili na muskarce sa golim papcima i dlakavim nogama k'o da ce ih ubiti sunce na mestu ako obuju nesto osim odece za plazu...bolje, stvarno je bolje da prestanem...mi smo Orjent, nista novo.
Inace dede se ne kupaju, ali se ne kupaju ni babe, dede se guraju ali ni babe ne zaostaju, uvek ih propustam i pomeram se od njih da me ne pipnu, mrzim kad me ljudi pipaju u prolazu, naslanjaju se na mene, dahcu mi u krzno...sve je to odustalo od zivota negde oko 35 u vr' glave i besni na ceo svet.
))I moji.ma jeste mi preko 35 smo bas odustali od svega))
nego nije tacno da se stari ljudi ne kupaju
moji imaju preko sedamdeset i kupaju se svakoga dana,leti i vise puta
to je do odrazovanja,a ne do starosti
nego citam pre neki dan stara osoba se oseti na podrum i vlagu,ali ne zbog nekupanja
Takvi su smrdeli i kad su bili mladi. 
moji se ne lickaju,vrhunac im je dezodorans,ali se kunu u vodu i sapunI moji.
Kako to da neko celog zivota bude uredan i onda odjednom smrdi?!Takvi su smrdeli i kad su bili mladi.
Moj otac sa toliko godina ne prestaje da koristi sve od kozmetike za muskarce. Mozda je veci licko nego mnogi mladici.
Mama isto. Bez frizure i sanela5, nema napolje.![]()
Idi u malo prosvecenije zemlje, nece te dede ni pogledatia i ne smrde.
Moja preporuka ti je Skandinavija![]()

Старост не мења, само појачава неке карактерне особине, илити: баксуз остаје баксуз, а од доброг човека тешко ће испасти грозан деда!
Ово исто важи и за жене, наравно...
moji se ne lickaju,vrhunac im je dezodorans,ali se kunu u vodu i sapun
ali mogu da razumem siromasan i ocajan svet,koji nema za hleb deci da da,i onda mu je bas vazno dal je sveze izdepiliran,natapiran i namirisan
na starima smrdi nazalost siromastvo i beda

Старост не мења, само појачава неке карактерне особине, илити: баксуз остаје баксуз, а од доброг човека тешко ће испасти грозан деда!
Ово исто важи и за жене, наравно...
nije pravilo..starci postaju posesivni što zbog demencije što iz straha pred krajem života..Sve što je mlado i zdravo-smeta egu..jer se njigov gasi..Prosto se ne prepoznaju negdašnji mirni plemeniti i jaki ljudi..starost sve pretvara u čangrizavost..smetnju..nezadovoljstvo..
Dok su u paru još je nekako dobro..jer gledaju jedni druge..i "poštapaju" se..Već samoća dovodi do nemara i netrpeljivosti..smetnje okolini koja je agresivna prema svemu što je ...staro..tužno..
vis ja mudze ne varim al' turci su mi bili sasvim ok kao i iracani.. jes da je to sve prljavo-turci prevashodno al hbg ako os orijent onda moras da trpis...
grci su neopevana gomna a tamo ima vise aljbanerosa no grka tako da zavisi u kojoj regiji su bila pa je pitanje koji te je deda guro il' vato il' sta vec....
mi smo nesto izmedju svega, ima polarizacija cistoce i najgore prljavstine, kulture i blazea sa prirodnom nemustom seljackom inteligencijom, a mogu da smrde il' mirisu i jedni i drugi nezavisno od materijalnog stanja
pitaje ti je hbg malo dekadentno jer ces i ti biti baba ako vec nisi, pa ces onda da znas sta ima deda a sto nema napr. techa...ma ne razumes ti sta ja ocu da ti nacrtam![]()
...mom ocu je vrhunac bio Brion, imao je divnu kozu, bio je onako gospodin od glave do pete
...mama ne priznaje nista sem sapuna vode, dezodoransa i pavloviceve
...ovo drugo si toliko u pravu da je prosto tuzno dokle smo dosli![]()
ebi ga s muskarcima kao sa zivotinjama
kad ga malo vise pustis, popne ti se na mozak, pojede ti dzigericu
ako ga mnogo gnjavis zvocanjem, ili ga drzis pod kontrolom, postaje neupotrebljiv
na zalost nisu laki za rukovanje
ja predlazem da se mi zene solidarisemo i otvorimo temu
Uputstvo za rukovanje muskarcem
Eto

ma jeste mi preko 35 smo bas odustali od svega))
nego nije tacno da se stari ljudi ne kupaju
moji imaju preko sedamdeset i kupaju se svakoga dana,leti i vise puta
to je do odrazovanja,a ne do starosti
nego citam pre neki dan stara osoba se oseti na podrum i vlagu,ali ne zbog nekupanja
)Ja sam u Atini videla baš lepe dede, sede u kafićima sa slamenim šeširima i košuljama sa kratkim rukavima, piju kafu i čantraju o politici (ogovaraju Albance)
A u Turskoj srednja i viša klasa često ima služavku ili domara koji tegli za njih, ne guraju se oni po prodavnicama... Mislim, ima i toga, nije sve samo čemer i jad.
Fenomen baba i deda koji se guraju je i meni zanimljiv, prvo sam to pripisivala staračkoj samoživosti i sebičnosti, a sad kapiram da je to možda panika (da im ne pobegne poslednji voz, u svakom smislu) i činjenica da ih bole noge jer su matori i bolesni. Naravno da ima i nevaspitanih i smrdljivih, ali meni je lakše da se sklonim nego da razmišljam zašto su takvi...

a majke decaka uvek tvrde da su laksi za odrzavanje od devojcica
pa kako od laksih za odrzavanje dodje do - nemoguci za komunikaciju i socijalne interakcije

mene jos samo dede primecujuЈа само да кажем да не примећујем деде..

Ја само да кажем да не примећујем деде..
mene jos samo dede primecuju![]()