U DUHU TRADICIJE KRALJEVA

pa kako ces danasnje Srbe da nateras da se prekrste ako ispred njih ne postavih neko picence ili mezence?
Jeste bezze skroz to uslovljavanje, ali se barem okupljaju, spominju Boga, svece, pale svece, kolac...

Zašto bi ih terao da se krste? Bolje da uzmemo malo knjigu, motiku ili na bilo koji način da unapređuju sebe i da postavljamo dobre primere i alternative. Da se malo okrenemo budućnosti, a prošlost da smestimo u sećanja gde joj je i mesto.

pa kako ces danasnje Srbe da nateras da se prekrste ako ispred njih ne postavih neko picence ili mezence?
Jeste bezze skroz to uslovljavanje, ali se barem okupljaju, spominju Boga, svece, pale svece, kolac...

Е ту се слажемо, колац би ја свакоме новопеченоме вјернику.....А омиљени су ми они што на регистарске таблице закаче бадњак па пиче градом, е таквима кад би запалио тај бадњак учинио би нешто што је СТВАРНО у духу православља. Сељаклук, ал' жешћи:evil:

Ne sudim niokome na osnovu vere, mrzim samo one koji su "vernici" iz mode. Cijenim pravog vjernika koje god vjere da je, taj garant ne može biti loš čovjek jer nijedna vjera ne propagira zlo, ali mi se gade oni što idu u crkvu zato što i komšija ide

Браво!Е баш волим што је тако.Е баш волим што нисам Енглез.Е баш волим што се то не свиђа овима на Западу.
То је наш идентитет,то смо ми.Што неки овде мисле да је ''лепша'' сахрана у ЕУ него наша,што??Што су сад њихови обичаји лепши и културнији.МОжда они завиде нама,па се сад неки њихови тамо дописују на форуму и причају како је то баш леп обичај код нас.
Кад ме буду сарањивали хоћу трубаче.Цео живот сам живео пуним плућима и уживао у сваком дану као да ми је последњи и хоћу тако да буде и на крају.И да буде мрса и пића,и бабица и свега редно.

da li ste primetili da se nasa zemlja lagano pretvara u groblje? koliko hektara ode na mrtve? sta je sa krematorijumima, takvim vidom "sahranjivanja"? to je ono sto meni smeta u vezi nasih sahrana i glupih obicaja...

Ne volim rakiju muka mi je od nje,viski moze ali Jeger ebe tatka heehh kad smo kod Jegera veceras valjda ima promocija istog u Pozoristu a sutra u disko M ili obrnuto valjalo bi da se ubije par komada:shock:

Pa sto ne rece sinoc da ima promocija Jegera, mogli smo da banemo i promenimo lokaciju?
Ne pijem ja ta ****, jer imam posledice na sledeci dan,mada bih degustirao par komada ...kod piva je provereno sve:)

Back