U braku

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
83.974

Psiholog Kolier: "Mnogi brakovi propadaju jer ljudi imaju pogrešno mišljenje o njemu"​

izvor pult24.info
U braku supružnici treba da su prije svega najbolji prijatelji pa zatim jedinke koje se neizmjerno vole.
Često slušam tužaljke ljudi koji se žale da njihov partner danas više ne želi ono o čemu su razgovarali na početku braka, kao i partnera koji danas ne žele ono za što su nekad mislili da će im imati smisla, pa sada osjećaju krivnju. Na primjer: rekli ste da želite djecu, a više niste sigurni u to, ili rekli ste da se želite preseliti u drugu zemlju radi partnerovog posla, a sada na to niste spremni, kaže dr. Colier.

Ponekad se, dodaje, mijenjaju i naša očekivanja od partnera. Često je slučaj i to da partneri koji sklapaju brak trebaju osobu koja im donosi neku različitost, možda i suprotnost, koja ih privlači, a onda s vremenom počinju trebati srodnu dušu, nekoga tko ih dobro razumije i može dijeliti iskustva s njima.

Jednostavno, kako se mijenjamo, mijenjaju se i naše potrebe od partnera. Kako rješavamo neke emocionalne probleme koje smo imali, više nam nije potreban partner koji će odgovarati na te potrebe. Zato se ponekad možemo osjećati krivima zbog toga što ono što nas je privuklo partneru više nije ono što trebamo, pojašnjava dr.- Colier.

Dakle, što učiniti kad ono što smo očekivali u braku, ili u početku bili spremni ponuditi, više nije potrebno? Za početak, nemojte kriviti svog partnera zbog toga što su se okolnosti promijenile. Nije izdaja to što smo se mi ili partner toliko promijenili da više ne želimo iste stvari kao na početku braka, pa čak ni ako smo potpuno drugačija osoba nego što smo bili u to vrijeme.
Stvar je u tome da ne smijete prekršiti samo jedno obećanje, ono da ćete se boriti za vezu. Pitanje je, dakle, samo želite li nastaviti ples uz neispunjena obećanja, promjene koje su se dogodile kod vas i kod partnera i hoćete li u tom plesu nastaviti gubiti osobu zbog koje ste ušli u brak.

Zvuči kao hereza, no treba prihvatiti da brak ne mora podrazumijevati da ćemo se voljeti do kraja života, te da je važno da budemo iskreni, poštujemo i volimo jednog drugo dok putujemo onuda gdje svatko od nas treba biti.

Jer, brak ne možemo uspjeti ako isključimo iz odnosa činjenicu da smo ljudi koji se mijenjaju, te ako na silu trebamo biti osoba koja zapravo nismo. Prihvatimo li tvrdnju da promjena nije izdaja, nego znak rasta, lakše ćemo plesati s partnerom kroz život i podržati ga u njegovom rastu, piše dr. Colier.

Kad smo već kod braka, ajd da iznesem jednu bračnu anegdotu, ne znam koliko je prikladna za ovde, ali i to je deo braka ;) otišla deca, mi rešili da iskoristimo samoću, pa ajd u kupatilo da se, kao , tuširamo ;) I odmah da kažem, ako imate 40+ nikako u tuš kabini, nit možete da se savijete nit da se okrenete, slavina vam upada u ***** , zavesa se zamota oko nogu i tako. Ako pokušate na wc šolji, postoji opasanost da skliznete, posebno ako ste tuširani i nagi. Elem, pokušavamo mi, kažem mužu, ustani, čučni, okreni se, u jednom trenutku on pita, jesam li ja na času fizičkog il ćemo da imamo sex :D i sve je to brak ;)

Slabo pričaju jer se stalno provlači kako je brak prevaziđen, staromodan, zajednica u kojoj se stalno nešto trpi i sl.
U pravu si...ali brak je i vanbračna zajednica dvoje ljudi koji su
odlučili da žive zajedno.
Mislim da je ipak u pitanju ono što sam ja pomislila i napisala u svom
predhodnom postu.
Ili je možda brak ipak za mnoge "kiselo grožđe".

U pravu si...ali brak je i vanbračna zajednica dvoje ljudi koji su
odlučili da žive zajedno.
Mislim da je ipak u pitanju ono što sam ja pomislila i napisala u svom
predhodnom postu.
Ili je možda brak ipak za mnoge "kiselo grožđe".
Misliš na avanture prije braka? Realno kad čitam pola forumaša (a znam da su 40+) opise žena, veza, načina komunikacije dolazim do dvije moguće opcije.
Prva, jure tinejdžerke koje su nezrele, stalno se slikaju za insta i puće usta kao patka, gledaju da im budeš sponzor itd.
Druga, tako su davno bili "u prometu" da i nisu dejtovali sa ženama, nego imaju traume ovih iz prve opcije.

Misliš na avanture prije braka? Realno kad čitam pola forumaša (a znam da su 40+) opise žena, veza, načina komunikacije dolazim do dvije moguće opcije.
Prva, jure tinejdžerke koje su nezrele, stalno se slikaju za insta i puće usta kao patka, gledaju da im budeš sponzor itd.
Druga, tako su davno bili "u prometu" da i nisu dejtovali sa ženama, nego imaju traume ovih iz prve opcije.
Druga opcija mi je ona za koju se opredeljujem u slučaju naših 40+ frajera. :lol:
Ove što se puće,oni mogu samo da gledaju i to je sve.

Nešto ovi naši "matorci" slabo pričaju na temu braka.
Valjda još uvek misle da su oni više za avanture van braka...
Ali vreme vas demantuje dragi moji "zavodnici" :whistling:
Previse ozbiljna tema, pa se se matorci slabo pecaju 😉
Evo ne bih ni ja, nego neko zatisje na poslu.
Lep je brak, gomila secera, a ume nekad biti i limun. Sve u svemu limunada, ali slatka, prija i krepi dusu.

Kad smo već kod braka, ajd da iznesem jednu bračnu anegdotu, ne znam koliko je prikladna za ovde, ali i to je deo braka ;) otišla deca, mi rešili da iskoristimo samoću, pa ajd u kupatilo da se, kao , tuširamo ;) I odmah da kažem, ako imate 40+ nikako u tuš kabini, nit možete da se savijete nit da se okrenete, slavina vam upada u ***** , zavesa se zamota oko nogu i tako. Ako pokušate na wc šolji, postoji opasanost da skliznete, posebno ako ste tuširani i nagi. Elem, pokušavamo mi, kažem mužu, ustani, čučni, okreni se, u jednom trenutku on pita, jesam li ja na času fizičkog il ćemo da imamo sex :D i sve je to brak ;)
na veš mašini, tiho i brzo.
a ko zainat kada smo baš sami, onda smo posvađani.

Screenshot_20230707-103455~2.png

Back