U Beogradu - jelke sa busenom od 2.000 do 5.000 dinara

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
51474_jelke-bajloni-pijaca-2912-2020-2_f.jpg

Cene jelki sa busenom zavise od visine, pa tako one visoke od jedan do 1,5 metara iznosi 2.000 dinara, od 2,5 do 3 metara iznosi 4.000 dinara i veće od 3,0 metra koštaju 5.000 dinara. "Zelenilo" apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom, jer time utiču na zaštitu životne sredine i sprečavanje seče mladih stabala četinara.

Posle praznika, sugrađani mogu da posade jelku u svojim dvorištima, ali moraju da imaju na umu da će ona u narednim godinama izrasti u visoko drvo, pa zato se mora odabrati određeno mesto za sadnju. Takođe, mora da se vodi računa da se sadnica ne posadi suviše blizu objekta ili nadzemnih instalacija. Na ovaj način produžava se život četinara.

Kako bi se jelka što bolje održala tokom praznika u sobnim uslovima, potrebno je da se po mogućstvu redovno orošava, odnosno prska vodom i zaliva odstajalom vodom sobne temperature, kao i da se održava umerena vlažnost supstrata. Kada prođu praznici, drvo ne treba da se odmah iznosi napolje na mesto sadnje, već je potrebno da se obezbedi period prilagođavanja. Najbolje bi bilo da se jelka ostavi nekoliko dana u hodniku ili prostoriji koja se ne greje, a potom da se posadi u odgovarajućim uslovima. Sadnja se vrši kada zemlja nije zamrznuta, odnosno kada je spoljna temperatura iznad nule.

https://www.novosti.rs/beograd/vest...ilo-praznike-jelke-busenom-2-000-5-000-dinara

Ja bih definitivno zabranila jelke sa a i bez busena.Ima kineskih jelki koje izgledaju kao prave

Izvini ali dati 5000 din za vecu jelku jeste puno
ja vec godinama u nazad ne kupujem pravu jelku pa sam i zaboravila da li mirisu ili ne
meni se cini da ove i ne mirušu kao nekada sto su mirisale

Ova moja mala kineska sa lampicama, mašnicama, zvezdicama, mnogo je slatka ... ne miriše ali svetli i trepce za medalju :lol:
Ma da,kada se lepo ukrasi,niko ne bi rekao da nije prava.

5.000 da, ali 2.000 nije tako strašno. Mada, da se razumemo, svakako sam mišljenja da bi moglo i manje.

Markons je izneo sasvim dobru ideju, samo što nažalost nema koga da je sprovede u delo.
Ona meni stoji u najlon dzaku,ali uvek se malo prebrise prasina vlaznom krpom i veruj mi da kada se brise tada pocinje i taj miris jelovine.Svaba to napravio da valja.To mi stric doneo iz nemacke '80-ih godina.

Back