- Poruka
- 5.469
Ova prica se spremila u decembru..U velikoj sam dilemi zasto uopste placati tv preplatu. Ako je ta tv kuca javni servis,drzavno preduzece,koje je na budzetu i prima ogromna sredstva,to se po programu ne vidi mada..pravljenje programa u studiju nema nikakav trosak,studio je davno amortizovan,oprema kupljena pre 15-20 godina,prakticno taj program nema troska,ne znam na sta se trose pare godinama koje tv bere lepo iz budzeta i stavlja sebi u dzep. Ja se pitam zasto bih placao preplatu RTS-a da bih gledao njihov program kada imam (kao neki) preplatu za SBB koji takodje placam da bih gledao domaci i strani program. U okviru SBB-a,ja gledam i RTS. Cekajte,ja sad treba da placam posebno RTS? Moze,pod uslovom da ga SBB skine sa svojih kanala,pa da RTS bude poseban kanal,a ne da se shlepa preko SBB i uzima prakticno preplatu za nesto sto vec placam..prica se cak da je RTS jedan od suvlasnika od SBB i da po tom osnovu uzima pare od onoga sto se placa SBB-u. Ne vidim razlog zasto bi placali preplatu jos jednom za isti program.. koji inace nije nikakav. Morace ove godine neko,ili Sabic ili Jankovic da malo pretrese tu vlasnicku strukturu SBB-a da se vidi ko su vlasnici (kao vlasnici su iz inostranstva,kako da ne). Ako je RTS jedan od suvlasnika,onda se postavlja pitanje ozbiljnog krsenja zakona,da ne kazem prevare stanovnistva,i naravno da tada placanje preplate po DVA osnova ne dolazi u obzir. Ispada,ko ne placa tv preplatu bice mu iskljucena struja..keve ti..ajde da vidim.