Тужан Ускрс у Њујорку, изгорела српска црква!!!

ništa od toga , najobičniji nemar . Gledam juče kako BUKTE te 33 sveće kao buktinje na stadionu , i samo sam se pitao šta može da se desi .

Lepo je to sve skupa videti , ali juče sam imao utisak da su sveće juče gorele previše da tako kažem divlje ......sveća bi trebalo , bar tako kažu da ima miran plamen , a juče na svim snimcima su gorele po malo čudno .

:roll:........ јаојјјјјјјјјјј па ВЕКОВИМА ЉУДИ ПАЛЕ СВЕЋЕ НА БЛАГОДАТНИ ОГАЊ НА УСКРС па се никада али НИКАДА није десио било какав пожар. А и тај пламен није у почетку када јако букти ОБИЧАН пламен него ПОСЕБАН.......уосталом ни у једном извештају нема ни помена да је до пожара дошло од ПЛАМЕНА СВЕЋА...

Nema veze što je na odličnom mestu , tu će opet biti crkva ista kao što je bila samo sada sa malo boljim instalacijama .....po meni nema tu nikakve mafije , zavere ili bilo čega drugog , samo nemar .

Gledam nekog sveštenika koji kaže kako nije bio tamo kada se to desili , ništa , sledeći put će organizovati dežuranje svaki put kada imaju događaje kojima prisustvuje velik broj vernika .
Наравно да није био тамо, као што ни у једној цркви нема свештеника након завршеног обреда,
Ја и тврдим да није у питању грађевинска мафија јер је немогуће да грађевинска мафија истовремено пали 4 богомоље у три државе, такорећи истовремено. Исто тако је немогуће да у 4 богомоље "подивљале" свеће изазову пожар истовремено. Нарочито из разлога што ово није први Васкрс обележен у тим богомољама.:D
Мало је превише случајности да би било случајно.

Па у три државе у исто време ради грађевинска мафија.
Чудно, само православне богомоље на одличним местима за градњу.
Размисли мало.
Pa dobro nesumnjam da ima tu mesta i politici , i da se nešto debelo valja iza brda i sprema pravoslavnom narodu.
Sečam se reči Karla Bilta.

Испричаћу вам шта ми се јуче десило.

Како нисам задњих неколико месеци ишао редовније у Цркву, а нисам ни постио цео пост, из оправданих разлога, те нисам ни исповедио се ни причестио,

Јуче поподне добих неки чудан јак, мени препознатљив осечај, те како је било време да се иде на Вечерње Богослужење, онако некако чудно ошамућен спемих се и одох у Цркву.

Мало је било Верника на Вечерње, Литургија текла нормално. Негде при крају Литургије, како сам подизао десну руку да се прекрстим, видех црвену црту на својој руци, нар сантиметара дужине, као кад би фломастером нацртао линију. Спустајући руку, загледах се шта се то појавило, био сам изненађен.
Знам добро да се нисам ударио, нити огребао о било шта тог дана. Обратих мало боље пажњу око себе, по самој унутраштњости Цркве, запазих неке детаље које ми нису били јасни. Нечу о томе, ради се о духовности...

Јутрос кад сам устао, погледах поново, црвенило и даље стоји, али није тако правилна линија као синоћ, већ је мало раширена.

Није овде у питању нека болест, или слично, већ је "Божији Знак", који ми говори да "Отац наш Небески" нешто поручује и ради...

А о неким још чудесима која се десила, нећу да вам сад причам...

Poslednja izmena:
Испричаћу вам шта ми се јуче десило.

Како нисам задњих неколико месеци ишао редовније у Цркву, а нисам ни постио цео пост, из оправданих разлога, те нисам ни исповедио се ни причестио,

Јуче поподне добих неки чудан јак, мени препознатљив осечај, те како је било време да се иде на Вечерње Богослужење, онако некако чудно ошамућен спемих се и одох у Цркву.

Мало је било Верника на Вечерње, Литургија текла нормално. Негде при крају Литургије, како сам подизао десну руку да се прекрстим, видех црвену црту на својој руци, нар сантиметара дужине, као кад би фломастером нацртао линију. Спустајући руку, загледах се шта се то појавило, био сам изненађен.
Знам добро да се нисам ударио, нити огребао о било шта тог дана. Обратих мало боље пажњу око себе, по самој унутраштњости Цркве, запазих неке детаље које ми нису били јасни. Нечу о томе, ради се о духовности...

Јутрос кад сам устао, погледах поново, црвенило и даље стоји, али није тако правилна линија као синоћ, већ је мало раширена.

Није овде у питању нека болест, или слично, већ је "Божији Знак", који ми говори да "Отац наш Небески" нешто поручује и ради...
Каже ти да следећи пут пажљивије фарбаш јаја и обавезно се окупаш после тога.

Каже ти да следећи пут пажљивије фарбаш јаја и обавезно се окупаш после тога.
Нити сам фарбао јаја, нити ми је то фарба, на руци.

Могу да ти сад усликам мобилним и поставим овде, али несмем, може неко да пострада. Са овим није шала.

На теби је да ли верујеш или не.

"Ко верује сину човечијем, неће се покајати"

Нити сам фарбао јаја, нити ми је то фарба, на руци.

Могу да ти сад усликам мобилним и поставим овде, али несмем, може неко да пострада. Са овим није шала.
Мени не можеш да усликаш.
Друго, пише се "не смем", треће - са тим није шала, али ти си груба шала природе.

Мени не можеш да усликаш.
Друго, пише се "не смем", треће - са тим није шала, али ти си груба шала природе.
Због таквих "писмених" се све ово лоше и дешава.

Моли Бога да буде благ према теби кад будеш стао пред Њим.

- - - - - - - - - -

Otvori "kurir".....
Ок, хвала, сад ћу да погледам...

Na Vaskrs je izgoreo i konak manastira Valan iz 19. veka na severu Rusije.

Poslednja izmena:
ništa od toga , najobičniji nemar . Gledam juče kako BUKTE te 33 sveće kao buktinje na stadionu , i samo sam se pitao šta može da se desi .

Lepo je to sve skupa videti , ali juče sam imao utisak da su sveće juče gorele previše da tako kažem divlje ......sveća bi trebalo , bar tako kažu da ima miran plamen , a juče na svim snimcima su gorele po malo čudno .

Duvali Šiptari !
Oni i Hrvati duvaju i kad nije Vaskrs !

Колико видим ти написа да је и у Русији горела нека Црква?

Дај линк, незнам о томе ништа...

..

Оvde nije kraj plamenu koji je širom sveta zahvatio pravoslavne svetinje. Tako se i manastir Valam u severnoj Rusiji našao u istoj nesreći.
Veliki požar počeo je u nedelju oko 19 časova po njujorškom vremenu, kad je pravoslavna zajednica slavila Uskrs.

Plamen je prvo buknuo u zimskom konaku koji se nalazi u staroj zgradi koja pripada manastiru Valam, a nalazi se odmah pored katedrale. U incidentu nije bilo žrtava, a 70 ljudi je evakuisano sa tog područja.

:roll:........ јаојјјјјјјјјјј па ВЕКОВИМА ЉУДИ ПАЛЕ СВЕЋЕ НА БЛАГОДАТНИ ОГАЊ НА УСКРС па се никада али НИКАДА није десио било какав пожар. А и тај пламен није у почетку када јако букти ОБИЧАН пламен него ПОСЕБАН.......уосталом ни у једном извештају нема ни помена да је до пожара дошло од ПЛАМЕНА СВЕЋА...

kaznio ih bog onda...

tim posebnim plamenom :lol:

- - - - - - - - - -

Znaci Rusija, Australija, USA, bice da bog kaznjava pravosavce, sta li su zgresili?

Оvde nije kraj plamenu koji je širom sveta zahvatio pravoslavne svetinje. Tako se i manastir Valam u severnoj Rusiji našao u istoj nesreći.
Veliki požar počeo je u nedelju oko 19 časova po njujorškom vremenu, kad je pravoslavna zajednica slavila Uskrs.

Plamen je prvo buknuo u zimskom konaku koji se nalazi u staroj zgradi koja pripada manastiru Valam, a nalazi se odmah pored katedrale. U incidentu nije bilo žrtava, a 70 ljudi je evakuisano sa tog područja.

Ovo su djavolja posla,nije ovo slucajno.

kaznio ih bog onda...

tim posebnim plamenom :lol:

- - - - - - - - - -

Znaci Rusija, Australija, USA, bice da bog kaznjava pravosavce, sta li su zgresili?
Пре ће бити да их кажњавају католици и протестанти. Нема разлога да овај пут напусте традицију. Бог са тим нема ништа.

Пре ће бити да их кажњавају католици и протестанти. Нема разлога да овај пут напусте традицију. Бог са тим нема ништа.

Не могу да се помире са чињеницом ДА ЊИМА НЕЋЕ ДА СЕ ПОЈАВИ БЛАГОДАТНИ ОГАЊ У ЈЕРУСАЛИМУ -------- пробали и .... НИШТА..:hahaha:

jeste

pljujemo Turke a ljubimo Zapad, a treba obrnuto da radimo

- Turci uzimali jedno od nekoliko dece, Zapad ti ne da ni da zatrudniš
- Turci imali porez od 3% maksimalno 10%, Zapad sve globi sa 20%
- Kod Turaka Most na Drini gradili samo odmorni, Zapad traži da nosiš pelene
- Turci kad uzmu harač ostave te na miru, Zapad ti pozajmi pa vrati odmah a tebe i dalje duži.
- Turci otišli i gledaju svoja posla, Zapad ne bi da nam pomogne al će zato da nas bombarduje kad se kome navije

velika opomena, veća ne može da bude

Gračanica nek tone a kuku lele Nueva York pod masnim osiguranjem
Popovi napreduju sa činovima i parohijama samo ako imaju štelu iz Nueva Yorka

Ne mogu da verujem šta čitam. Znači ako su nas Turci manje šikanirali onda trebamo Turke ljubiti?
Ali pazi samo tu kretenštinu, našao si da porediš dva okupatora i onda si iz toga izveo "manje zlo" pa si zaključio kako bi ovo manje trebali voleti? :eek:
Samo mi reci zašto? Zašto si uopšte Turke umešao u sve ovo?

Back