Тужан Ускрс у Њујорку, изгорела српска црква!!!

Ne mogu da verujem šta čitam. Znači ako su nas Turci manje šikanirali onda trebamo Turke ljubiti?
Ali pazi samo tu kretenštinu, našao si da porediš dva okupatora i onda si iz toga izveo "manje zlo" pa si zaključio kako bi ovo manje trebali voleti? :eek:
Samo mi reci zašto? Zašto si uopšte Turke umešao u sve ovo?

Ma prork zahebant, to da ZAPRŽI malo čorbu :D

sv.sava_.jpg

Овако је изгледао иконостат цркве у ЊУјорку.........

Наравно да није био тамо, као што ни у једној цркви нема свештеника након завршеног обреда,
Ја и тврдим да није у питању грађевинска мафија јер је немогуће да грађевинска мафија истовремено пали 4 богомоље у три државе, такорећи истовремено. Исто тако је немогуће да у 4 богомоље "подивљале" свеће изазову пожар истовремено. Нарочито из разлога што ово није први Васкрс обележен у тим богомољама.:D
Мало је превише случајности да би било случајно.

Naravno da nije i ja nisam ni rekao da je trebao biti .....samo sam rekao da će sledeći put sigurno neko biti celu noć .....sretnem ja jednog italijana u švajcarskoj , neki veliki stari tržni centar sa velikim brojem malih prodavnica ........kaže radi ne kao čuvar , nego vatrogasac .....kaže ima nemarnih pa ostave ovo ili ono ......i onda on šeta 3-4 sata nakon zatvaranja i kontroliše hoćeli ili neće negde nešto buknuti :)

:roll:........ јаојјјјјјјјјјј па ВЕКОВИМА ЉУДИ ПАЛЕ СВЕЋЕ НА БЛАГОДАТНИ ОГАЊ НА УСКРС па се никада али НИКАДА није десио било какав пожар. А и тај пламен није у почетку када јако букти ОБИЧАН пламен него ПОСЕБАН.......уосталом ни у једном извештају нема ни помена да је до пожара дошло од ПЛАМЕНА СВЕЋА...

ja ne znam kakav je to plamen , jel poseban ili neki drugi , ali juče kada sam video kako to gori , samo sam se zapitao hoće li neko da nastrada od te količine plamena .

Generalno se moramo složiti u nečemu , postoje dani kada bude prisutno veći broj vernika , kada se pale velik broj sveća i kada kompletna elektroinstalacija trpi velika opterećenja jer se sve pali ......to su dogaćaji koji ponekad iziskuju posebnu pažnju ili makar traže malo jači nadzor i kontrolu .....igra se finale kupa šampiona pa na stadionu gde ima 70.000 ljudi imaš par stotina njih koji i ne gledaju utakmicu , već nešto drugo .....ja pričam o tim drugim koji treba da gledaju nešto drugo a ne da svi budu veliki vernici

православна црква на менхетну??? каква дрскост. неком необично што су је спалили? грађевински простор рођаци, саће неки шћиптер тамо да направи вишеспратни мермерни модерни ноћни клуб са нај женама из источне европе, сиротице морају од нечег живети, плус модерна музика од које очи испадају и коса се накостреши, плус јефтини квалитетни наркотици и срећи младих њујорчана никад краја...

jeste

pljujemo Turke a ljubimo Zapad, a treba obrnuto da radimo

- Turci uzimali jedno od nekoliko dece, Zapad ti ne da ni da zatrudniš
- Turci imali porez od 3% maksimalno 10%, Zapad sve globi sa 20%
- Kod Turaka Most na Drini gradili samo odmorni, Zapad traži da nosiš pelene
- Turci kad uzmu harač ostave te na miru, Zapad ti pozajmi pa vrati odmah a tebe i dalje duži.
- Turci otišli i gledaju svoja posla, Zapad ne bi da nam pomogne al će zato da nas bombarduje kad se kome navije

velika opomena, veća ne može da bude

Gračanica nek tone a kuku lele Nueva York pod masnim osiguranjem
Popovi napreduju sa činovima i parohijama samo ako imaju štelu iz Nueva Yorka

Vidi ga kako umno zbori...svaka cast!

Naravno da nije i ja nisam ni rekao da je trebao biti .....samo sam rekao da će sledeći put sigurno neko biti celu noć .....sretnem ja jednog italijana u švajcarskoj , neki veliki stari tržni centar sa velikim brojem malih prodavnica ........kaže radi ne kao čuvar , nego vatrogasac .....kaže ima nemarnih pa ostave ovo ili ono ......i onda on šeta 3-4 sata nakon zatvaranja i kontroliše hoćeli ili neće negde nešto buknuti :)

ja ne znam kakav je to plamen , jel poseban ili neki drugi , ali juče kada sam video kako to gori , samo sam se zapitao hoće li neko da nastrada od te količine plamena .

Generalno se moramo složiti u nečemu , postoje dani kada bude prisutno veći broj vernika , kada se pale velik broj sveća i kada kompletna elektroinstalacija trpi velika opterećenja jer se sve pali ......to su dogaćaji koji ponekad iziskuju posebnu pažnju ili makar traže malo jači nadzor i kontrolu .....igra se finale kupa šampiona pa na stadionu gde ima 70.000 ljudi imaš par stotina njih koji i ne gledaju utakmicu , već nešto drugo .....ja pričam o tim drugim koji treba da gledaju nešto drugo a ne da svi budu veliki vernici
Да ли разумеш да је немогуће да се у 4 православне богомоље истовремено догоде пожари ма о чему да се ради (свећама, инсталацијама) осим намерно. Пожар букти као да је у питању складиште бензина, а не црква. И ватрогасци у сред Менхетна не успевају да га угасе док није изгорела до темеља???????

православна црква на менхетну??? каква дрскост. неком необично што су је спалили? грађевински простор рођаци, саће неки шћиптер тамо да направи вишеспратни мермерни модерни ноћни клуб са нај женама из источне европе, сиротице морају од нечег живети, плус модерна музика од које очи испадају и коса се накостреши, плус јефтини квалитетни наркотици и срећи младих њујорчана никад краја...
Није у питању само црква на Менхетну. Још три храма су горела и сви у исто време.

Znaci, Anglosaksonci ponovo pale!

Malo im je bilo ubistava i paljevina do sada, pa pale jos vise... panaiju im krvavu ebem!

Kad bi se nekim cudom pripadnici pravoslavne vere okupili oko BIG BEN-a kao nekog svog sakralnog monumenta, cenim da bi Anglosaksonci i u njega pozar podmetnuli...:evil:

Naprednjaci ne lupajte i ne brukajte se. Crkva je zakonom zasticena od vlade SAD. Nekada baptisticka crkva koju je kupio vladika Nikolaj .za 30 000 $ 1942godine. Evo da nesto naucite, Kada vidite izduzene lukove i visoke izduzene prozore ,znajte da je u pitanju GOTSKI stil.
Crkva-Svetog-Save--u-Njujorku.png

Poslednja izmena:
Naprednjaci ne lupajte i ne brukajte se. Crkva je zakonom zasticena od vlade SAD. Nekada baptisticka crkva koju je kupio vladika Nikolaj .za 30 000 $ 1942godine. Evo da nesto naucite, Kada vidite izduzene lukove i visoke izduzene prozore ,znajte da je u pitanju GOTSKI stil.
Crkva-Svetog-Save--u-Njujorku.png

Pa pošto je zakonom zaštićena od vlade SAD-a videćemo da li če biti restaurirana ili če na brzinu izniknuti neki "Staklenac" od par hiljada kvadrata !?
A inače paljevinu su izveli isti oni koji su aminovali paljenje crkvi po Kosovu..
Već oproban recept.

Да ли разумеш да је немогуће да се у 4 православне богомоље истовремено догоде пожари ма о чему да се ради (свећама, инсталацијама) осим намерно. Пожар букти као да је у питању складиште бензина, а не црква. И ватрогасци у сред Менхетна не успевају да га угасе док није изгорела до темеља???????

Није у питању само црква на Менхетну. Још три храма су горела и сви у исто време.

Sve mi se cini kad bi uradili podrobno statisticko istrazivanje, da bi pojava istovremenog pozara u crkvama, kucama i ostalim zgradama bila rasprostranjenija nego sto mislis.

Ta je crkva bila jedna od znamenotisti za turiste koji posecuju Njujork. Na savrsenoj lokacji i gradjena u gotskom stilu.
E sada da li je Velimirovic 1943 crkvu otkupio to su samo neka nagadjanja koja ti licno ovde prosipas.
SPC u USA postojala je i pre Velimirovica.

Сад ће СПЦ да од одшете направи у византијском стилу цркву на том месту, а помоћи ће и Јасмина Вујић.

Znaci, Anglosaksonci ponovo pale!

Malo im je bilo ubistava i paljevina do sada, pa pale jos vise... panaiju im krvavu ebem!

Kad bi se nekim cudom pripadnici pravoslavne vere okupili oko BIG BEN-a kao nekog svog sakralnog monumenta, cenim da bi Anglosaksonci i u njega pozar podmetnuli...:evil:

Ne greši dušu.

Nisu Anglosaksonci svi odreda pod vlašću nečastivog.
Ima i tamo krštenog sveta.

To o čemu pričaš su sotonisti koji sunaumili da započinju dovođenje antihrista na vlast

- - - - - - - - - -

Сад ће СПЦ да од одшете направи у византијском стилу цркву на том месту, а помоћи ће и Јасмина Вујић.

Ne može jer je pod zaštitom i mora da se vrati u prethodno stanje.
Ko će sve pomoći videćemo, al najvažnije je da Bog pomogne.

Pa pošto je zakonom zaštićena od vlade SAD-a videćemo da li če biti restaurirana ili če na brzinu izniknuti neki "Staklenac" od par hiljada kvadrata !?
A inače paljevinu su izveli isti oni koji su aminovali paljenje crkvi po Kosovu..
Već oproban recept.

Opravdano slabo poznajete situaciju. Ova crkva do pre 20 godina nije imala veze sa SPC vec je bila deo odcepljene slobodne srpske crkve vladike DIONISIJA koji je ohebao komunisticku SPC i titove verske komisije, Patrijarh Pavle je ponovo ujedinio a ovaj SNS Irinej ce ponovo da ih razjedini.u stvari to se vec desava .

Opravdano slabo poznajete situaciju. Ova crkva do pre 20 godina nije imala veze sa SPC vec je bila deo odcepljene slobodne srpske crkve vladike DIONISIJA koji je ohebao komunisticku SPC i titove verske komisije, Patrijarh Pavle je ponovo ujedinio a ovaj SNS Irinej ce ponovo da ih razjedini.u stvari to se vec desava .
Па то је одлично, нека се СПЦ разједињује, нека се продавци магле и опсена распичкају у што више фракција.

Пре неки дан сам, чини ми се на Митиној теми, рекао да ћу да се уздржим од критике власти и изборних резултата, рекавши да сам приметио да се нешто велико дешава. Неки паметни модератор ми обрисао пост.

Доказ да овај ПДФ као и модератори указује да су део сатанизма који је задесио Православље.

Е сад нека Нина мене банује зато што гаји сатанисте у својим модераторским редовима. :)

Као што ме је бановала пре кратког времена због "покрштава мртвих", тј администрацијске намерне преправке података живих и мртвих, а које се пре неки дан јавно открило, а само делић тога објављено.

Наравно, неочекујем да оправдају брисање мојих постова без икаквог нормалног разлога.

Христос Васкрсе! :bye:

Poslednja izmena:

Da li je father Djokan jos uvek tamo svestenik za Njujorsku parohiju

Е сад нека Нина мене банује зато што гаји сатанисте у својим модераторским редовима. :)

Наравно, неочекујем да оправдају брисање мојих постова без икаквог нормалног разлога.
Mi će mo lepo Ninu da prijavimo INKVIZICIJI i Nina če da završi na lomači vidim ja ! :D
Vidiš da je ta katolička inkvizicija opet proradila ! ( Ako je ikada i prestajala sa radom. Samo promenila stil )
:zper::D

Poslednja izmena:

Back