TUZAN SAM

Ne pomaze a ?

ajde idemo malo suptilnije onda citaj

"Čovek obuzet željom, uma sputanog, savladan željom, sebi stvara muku,
drugome stvara muku, oboma stvara muku. On takođe doživljava
nespokojstvo i tugu. Ali ako napusti želju, on time ne stvara sebi
muku, ne stvara drugome muku, ne stvara oboma muku. On takođe ne
doživljava nespokojstvo i tugu.

Čovek obuzet željom, uma sputanog, savladan željom, postupa kako ne
treba, telom, rečju i mentalno. Ali ako napusti želju, on ne postupa
kako ne treba, telom, rečju i mentalno.

Čovek obuzet željom, uma sputanog, savladan željom, ne uviđa zapravo
šta je za njega korisno, šta je za drugoga korisno, šta je za oboje
korisno. Ali ako napusti želju, on uviđa zapravo šta je za njega
korisno, šta je za drugoga korisno, šta je za oboje korisno.

Želja te, prijatelju, čini slepim, kao da nemaš oči, čini te
neznalicom. Ona donosi prestanak uvida, donosi nevolje, ne vodi ka
oslobađanju."

bla, bla

vidis

postoje 2 vrste ljudi

oni koji vole KARTANJE - koji sve rade kad treba,koliko treba, sta treba, gde treba,

I postoje oni koji vole ALPINIZAM- koji zele nesto mnogo vise,i zagrizu pa makar im se lavina srucila na glavu, na taj nacin oni slusaju sebe i cine stvari koje sa sobom nose ogromnu tezinu, na taj nacin oni imaju ozbiljne predispozicije da postanu ludi a tako postaju i legende kojima svi ovi koji vole kartanje teze, e vidis imas taj paradoks da ovi prvi na kraju stvarno postanu ludi,samo zato sto sebi postave pitanje ???? i onda krene jedna opsta ludnica. Da li si spreman da svesno padnes, i da li si u stanju da kao fenix ustanes - ja iskreno mislim da nisi, i da se drzis prizemnih stvari, shvati ovo dobronamerno.

naravno da jeste, bolje, za nijansu, problem ili ga zgomis ili ili ga prigrlis spoznas ga i ucini te jacim,

e sad osecaj sam osecaj ostaje,zbog toga sto kad nadjes nesto predivno,jako,konstantno, i jacina svega je neverovatna,neopisiva,luda i to ti se sruci posle na glavu, da li si nasao ti to nesto? da li zans da ta jacina se oseca, to poklapanje jednom ili dvaput u zivotu, SF bre, nedostizno za vecinu, dal znas? dal si lud? da li si spreman na ludila u svojoj glavi??

i šta bi, jeste se pomirili?

ajde, more, lepo, lopate u ruke, zakopavanje ratnih sekira i osmeh na lice.
lepo je veče, onako, četvrtak. nema kiše.
ne daj se, ines, nego idi na vinčugu negde.

ja nisam tužna, nego mi se ne spava, a moram.

a djavolakk je upao u vrlo zjbn emocionalno stanje. ono kad izađeš iz puberteta, i posle deset godina te opet zvekne to nešto - bih, majke mi, sve bih, samo ne znam šta bih. ili ne bih, ali ne znam zašto ne bih. ustvari, bih, samo ako bih, to bi moralo da bude pod određenim uslovima...
pa tako u krug.
a jeste glupo, majke mi, biti derište, a biti mator.
znam po sebi, jelte.

A si vid'o koliko popa bilo na Sajmu knjiga? Pa besede, zumiraju optičkim i digitalnim zumovima besednike, zatmjanili, zadivanili, pola hale 14 okupirali... A i šire... Peđa je bar izvadio budalu. Otac Makarije u Čudo neviđeno nije, neke 1992. čini mi se, kad su pope na TV PoliKiTi zabranile emitovanje tog filma na Živko Nikolić... Ali, ćuti, dobro je. :mrgreen:

Tuzna sam evo bash ovih dana. Ne dozvoljavam sebi odavno da padam na dno...kad sam tuzna najvishe se smejem i druzim...Jednom sam naslikala jako tuzan lik....osecala sam teskobu na kub i istresla sam to na platno...dosla je zena prepoznala se i kupila sliku...jeftino...
Sad kada sam tuzna, kazem sebi kad se pogledam u ogledalo:"E,ovu facu si prodala za 100 DM,nemash vishe pravo da je koristish." I onda se osmehnem sama sebi pa u zivot...

Ja sam nesto kao tuzno-besna... imam decka koji je super prema meni, razmazi me i onda kad ja hocu da budem sa njim on mora da ide-poslovne obaveze... a ne mogu da kazem: jel posao bitniji od mene... vec pokusala - jednom upalilo, vise ne...

Ma razumem ja da je posao bitan, i taj sastanak traje samo sat-dva ali hocu da smo zajednoooooooooooooooooo.....

Jesenja depresija je potpuno normalna stvar ;) I ja sam uglavnom tuzna ovih dana. Sve me mrzi i nemam volju ni za sta, osim za spavanje i gledanje kompa i tv-a. E da, i za jedenje :D

Ja sam nesto kao tuzno-besna... imam decka koji je super prema meni, razmazi me i onda kad ja hocu da budem sa njim on mora da ide-poslovne obaveze... a ne mogu da kazem: jel posao bitniji od mene... vec pokusala - jednom upalilo, vise ne...

Ma razumem ja da je posao bitan, i taj sastanak traje samo sat-dva ali hocu da smo zajednoooooooooooooooooo.....

Ja stvarno razumem sve tvoje probleme i tu tvoju opsesiju i zelju da postanes majka u 21.-oj i da nateras momka da pravite bebu i da ga netaras da stalno bude sa tobom. Ali stvarno mislim da bi mogla da popricas sa nekim strucnim o tim svojim tripovima. Nije zdravo to sto pricas :???:

Back