Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i meni treba par informacija o Turskoj, tacnije Kusadasi...
Idem 4. jula sa devojkom pa me interesuje kakav je nocni provod
i gde se tacno izlazi, imena diskoteka i nocnih klubova,
cisto da ne lutamo nego da idemo na neka proverena mesta!
Ako moze neki komentar o Santur hotelu, mada sam citao neke postove
koliko ima sa aerodroma (valjda od Izmira) do Kusadasija,
koju bi plazu preporucili (koje su cene ulaza na iste)?

eto dosta pitanja pa ako ima neko neki zanimljiv odgovor neka pise...

hvala unapred

Ja se vratila juce iz Turske. Iz Olu Deniza. Hotel Olu Deniz Resort. Leteli smo rano ujutru u oba pravca. U povratku su neki putnici kasnili pa smo zbog njih cekali i izgubli red tako da se povratak malo oduzio ali inace je putovanje bilo OK. I sve tamo je bilo extra. Isla sam i na paraglajding, To mi je najjaci utisak. Ako nekog nesto zanima konkretno rado cu da odgovorim...

Da li mi neko moze reci nesto o hotelu West ada inn u Kusadasiju? Uplatili smo preko Argusa porodicno, ali sam na netu tek kasnije pronasla vrlo losa misljenja o ovom hotelu, pa bih cisto da proverim iz prve ruke.

Danas sam bio da rezervisem hotel Anra, ali je vec bio rasprodat, kao i svi argusovi hoteli sa 2* za termin 31.7., tako da sam bio "prinudjen" da rezervisem hotel Santur! Jel ima neko ovde koje bio u njemu ove godine jer na sajtu sam pronasao mnogo podeljena misljenja o njemu!!

Juče smo se vratili iz Marmarisa.Išli smo preko Argusa,hotel Paša Beach sa 4 zvezdice.Bili smo zadovoljni sa svime.Hotel,soba,posebno hrana koja bukvalno ubija,plaža,izleti itd sve je dobro.Hotel je pored mora,ležaljke (sa dušecima) i suncobrani na plaži se NE naplaćuju i samo su za goste hotela Paša.Vreme je bilo odlično,bez kiše,veoma toplo.More prijatno za kupanje.Ako nekoga nešto zanima slobodno neka pita za detalje.

Koldar, hajde molim te mi reci kada si imao let, kada ste tamo stigli? Na koje ste izlete isli? Isli ste preko Argusa na te izlete ili preko neke lokalne agencije? Kakve su cene izleta i svega ostalog? Kako je u Icmeleru? Znam da sam dosadna, ali mnogo bi mi znacile ove informacije :D

Izvinjavam se što se nisam javio ranije,ali sam imao i nekih drugih obaveza.Ali da nastavimo o Marmarisu.Mi smo išli autobusom i to nekih 30 sati u dolasku i 28 u povratku.Za goste koji su išli avionom neznam ama baš ništa.Plaža u Ičmeleru je u svakom slučaju lepša i bolja od one gradske u Marmarsu ali i Ičmeler je sada već jako urbana sredina i ima puno ljudi na plaži.Odlazak u Ičmeler iz Marmarisa staje negde oko 1
euro po osobi,u jednom pravcu,bilo dulmužama ili brodićima.Izleti koje je organizovao Agus su nešto malo skuplji od onih koje organizuju lokalne agencije ali barem imate vodiča koji sve lepo objašnjava na našem jeziku, pa možete dosta toga da saznate.Ako idete preko lokalnih agencija vodič priča na englesom i tu već treba solidno poznavanje ovog jezika.

Izleti koje je organizovao Argus a na kojima smo i mi bili su sledeći:celodnevno krstarenje zalivom oko Marmarisa,sa ručkom na brodu,10 eura.Zatim, celodnevni izlet do ušća reke Dalijan,kupanje u termalnom i lekovitom blatu, prolazak pored grobnica Kaunos koje su uklesane u steni,i kupanje na plaži kornjača, sa ručkom na brodu, 25eura.Zatim,celodnevni izlet u Fetije sa posetom ostatcima jednog malog amfiteatra u istoimenom gradu,poseta napuštenom selu Kajakou pokraj Fetijea u kojem su nekada živeli grci (ovde je i ručak) i za kraj kupanje na čuvenoj plaži Oludeniz, 30 eura.Izlet do Kleopatrinog ostrva i kupanje na istoimenoj plaži,sa ručkom na brodu 25 eura.I za kraj, odlazak u hamam, 10 eura.Niti jedno od pomenutih izleta netreba propustiti jer zaista vrede.Argus organizuje još neke izlete kao što su tursko veče,odlazak u Pamukale, noćno krstarenje sa disko muzikom itd, na kojima nismo bili jer smo sve to videli nekih ranijih godina.I ovo vredi videti za onoga ko nije.

Gradska plaža u Marmarisu je dugačka, pošto i sam grad ide u dužinu.Nije nešto posebno ali nije ni jako loša, s obzirom da je sredina u kojoj se nalazi veoma urbana.Deo gradske plaže na kojoj se nalazio naš hotel,Paša Beach je sasvim solidna.Možda i zato što je ovaj hotel dosta udaljen od centra grada.Nekih 3-3,5 km.Gradska plaža je gotovo u celosti rezervisana za goste hotela koji su tu locirani.Ičmeler u svakom slučaju ima lepšu i bolju plažu.Najbolje rešenje je odlazak na izlete sa krstarenjima,na kojima se obiđu sve najlepše plaže, a i more je jako lepo.Cene u Marmarisu? Sokovi i pivo 2-3 eura, a i to jako zavisi od popularnosti lokala ili hotela.Za cene hrane neznam jer smo u hotelu imali polupansion sa velikim i jako dobrim izborom hrane, te smo se tu uvek prejeli i nismo uopšte bili gladni između dva obroka.Noćni život u Marmarisu je hiper aktivan.Pravi raj za mladu populaciju.Ima jako puno kafića,pabova,restorana,diskoteka itd.Tu je i taj čuveni bar strit na kojem se nalaze sve same diskoteke do diskoteka.Muzika tutnji na sve strane a sami turci su majstori za raznorazne animacije u ovim lokalima.Toliko za sada od mene.

Evo i nekih fotki urađenih mobilnim.Fotke su zapravo majstorije kuvara u hotelu Paša Beach.Nažalost imam samo ove jer koristim isključivo digitalnu video kameru.

Prilozi

• Fotografija-0004.jpg
    Fotografija-0004.jpg
    36,1 KB · Pregleda: 27
  • Fotografija-0005.jpg
    Fotografija-0005.jpg
    29,1 KB · Pregleda: 26
  • Fotografija-0006.jpg
    Fotografija-0006.jpg
    36,8 KB · Pregleda: 24
  • Fotografija-0007.jpg
    Fotografija-0007.jpg
    32,5 KB · Pregleda: 23
  • Fotografija-0008.jpg
    Fotografija-0008.jpg
    35,7 KB · Pregleda: 22
nasao sam veoma povoljnu ponudu za kushadasi http://www.astratours.co.yu/sr/catalog.php?package=19&state=9&town=20&object=40
Medjutim kada sam nazvao agenciju i pitao kakav je smestaj, rekli su da nemaju nikakve slike i da se to vidi tek kad stignes gde ce biti smestaj. Navodno su hoteli sa 2*. Ja se nesto bojim da odem tamo i da kazu e nema mesta u hotelima i da nas smeste u neke shupe. Jel mozda neko isao preko neke agencije ovako? Ajde molim vas podelite vasa iskustva

plaza u Marmarisu je gradska, i duga je par km. Ulaz se ne placa ali na raznim delovima plaze imate "razlicita pravila". Ja sam bio 2005. u hotelu koji je na 10m od plaze. Tada smo placali one duseke koji idu na lezaljke da bi ti bilo udobnije. Bilo je recimo 5-6 redova lezaljki i svi redovi sem poslednjeg su imali duseke i suncobrane, samo poslednji ne, tako da u poslednjem redu nisi placao nista. na nekim delovima plaze si morao da narucis nesto da pijes a onda ti je lezaljka i sucober :) gratis...

Nama su u agenciji preporucili da ne uzimamo u obzir hotele sa manje od 3*, sto mislim da je realno za Tursku.
Birati jeftino po svaku cenu, pa...ima svoju cenu:think:. Ako dobijete hotel bez klime, na nekom brdu, udaljeno od plaza i centra, onda to ne vredi.
Kusadasi ima solidne hotele sa 3* i 4*, pa se raspitajte po agencijama.

Back