Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja imam extra predlog i to proveren,sa sestrom sam ove godine bila u tom hotelu pa znam sta pricam,znaci zove se Akcinar (c nije ovo nase vec ima neku kukicu na dole),nalazi se u samom centru (blizu te glavne zeleznicke stanice),u starom evropskom delu,ja i ona smo bile u dvokrevetnoj sobi,svaka od nas po 10 e za noc,soba extra cista,nase kupatilo,klima u sobi,mali frizider,i + dorucak,ljubazni ljudi na racepciji,znaci nismo se mogle pozaliti (a nasle smo hotelcic pomocu drugara koji tamo zivi),nisam gledala sajt ali evo:www.hotelakcinar.com, info@hotelakcinar.com,Nobethane Cd.Serdar Sk.No:18,34420 Sirkeci ISTANBUL

poštovani

pa evo, još dalje bit če veoma zahvalan na vašim savetima, malo me je samo uplašilo to da su kao u bugarskoj opasni policajci, pa još ako bih neko mogao da doda neki savet i o tome...a i naravno o istambulu i dalje...

željko iz slovenije

poštovani

pa interesuje me sve šta bi mi moglo na putu dobro doči; informacije o cestama, policiji,nešto o putu kroz bugarsku (njihovim policajcima), posebno mi je važna sigurnost na cestama, negde sam čitao u našim (slovenskim ) novinama, da ima u unutrašnjosti bugarske nekih lažnih policajaca, koji naročito vole strance, pa posle ceste po turskoj, pa sam promet u istambulu...ma više informacija to bolje

željko iz slovenije

Za Cicos-macos i Mary 43:

Kao i svaku zenu zanima me kako se krecu cene cipela, cizama, suknji, haljina i ostalih nam preko potrebnih delova garderobe : )
Pored to trznog centra, najveceg, da li postoji jos neko mesto gde ima da se kupi o.k. garderoba a da ne mora da se kupuje u seriji : )
Da li ste bile do Manga i Zare tamo i da li su cene kao i kod nas ili nize?

'Fala unapred! : )

Ja nisam milsila na trznjak gde se kupuje u seriji :-)) niti na neki buvljacki s brdo kznih jakni tamo u tom svercerskom delu,vec na normalan fin trznjak ko nas Merkator samo 100 puta veci..Nisam gledala cipele osim sto sam bacila pogled na Kowalski patikica i cipela i cene su bile iste ko kod nas...Zara takodje mislim da uopste nije jeftinija,cini mi se,jeftinija je bila po evropi,svuda po evropi...Al ima mnooogo brendova kojih nema kod nas,neke koje sam videla po Becu recimo,jeftino al stvar je u tome sto je super izbor svega i svako moze naci za sebe,ne ko ovde..Ima,ima da se nadje svasta za devojke zanimljivo...Sto se tice mene eto npr kupila sam leviske novi model za 60 e,ovde bi bile 9000,kupila sam neku prolecnu finu jaknicu za skoro 40 e..ima svacega...suknje..majcice...
Nesto sto me odusevilo:U njihovoj prodavnici tipa IPS nasla sam do jaja slagalice u velicini nekog velikog postera,sitni delovi i kvalitetno,a bas ono sto obozavam:Klimtov Kisss,Dalijeva neka dela...
Eto..
Sigurno ce cicos-macos imati korisnije informacije i detaljnije o cenama cipela i haljina...
Pozdrav
A cicos-macos ce sigurno imati detaljnij

Sto se kupovine tice, najbolje da ides u trzne centre (a Istanbul ih ima mali milion). Preporucujem: Profilo (Mecidiyekoy), Olivium (Zeytinburnu), Galeria (Bakirkoy), Carousel (Bakirkoy).
Cene su mnogo nize, a izbor daleko bolji. Npr, krajem oktobra u Mangu u Istanbulu kupila sam dzemper za oko 2 000 din, kratke pantalone za oko 2 500. I jos mi je bilo tesko da odlucim sta cu konkretno da kupim, posto je izbor fantazija. I onda dodjem u nas Mango u Knez Mihailovu, kad sok! Taj isti dzemper, prvo sto je iskasapljen (prodavali su ga bez neke crne vrpce - kaisica, bez koje licno ne znam ni da li bih kupila dzemper uopste), a drugo sto je kostao oko 3 000! Drugi sok: od pantalonica ili bar delica onog sto sam videla u turskom Mangu ni traga! A razmak kad sam bila u jednom i drugom nedelju dana! Od tada kod nas kupujem sta moram, a pare cuvam za radnje u Istanbulu.
Sto se cipela tice, koliko sam primetila, dobre cipele su skuplje nego kod nas. Medjutim, izbor je mnogo bolji. Npr, letos kad sam kupovala neke sandalice, htela sam prvo da vidim u Ist i naisla na cipelice koje ne mogu da nadjem u Bg, ali skuplje (cene su bile oko 100 evra), tako da sam se ipak opredelila sa Bg.
Medjutim, devojke, ako hocete da kupujete haljine i to nesto svecanije (tipa za novaka, posebne svecanosti), nemojte se zeznuti i kupiti u Bg, ako vec imate mogucnost da kupite u Ist. Izbor je o5 daleko bolji, kao i cene. Tako sam se zeznula, pa sam narucila neku haljinu za sivenje u Bg (turska svadba bila u pitanju) i onda kad sam malo bolje obratila paznju u Istanbulu, videla koliko to nije trebalo da radim. :(

Juce sam rezervisala aranzman za Istanbul. Napokon! Od ljetos planiram da idem. Tako da i ja tamo cekam Novu Godinu. Hvala svima koji su pisali o Istanbulu, sad i ljetos.

e ljudi bugari su nas zeznuli samo tako!!!
toliko sam besna, da nemam reci.
celo pre podne juce sam provela u bugarskoj ambasadi, da bi nam na kraju u agenciji rekli da moze da se desi da nam ne daju vize, jer se jos nisu snasni?!?!?!
dakle, da nije tuzno, bilo bi smesno..
Nije vazno sto se ulazi u bugarsku pre 1., ako se ostaje posle 1. svejedno treba viza, tako da racunajte na dodatnu zajebanciju

poštovani

vidim da ste se raspisali o bugarskoj, pa molim još neku pametnu informaciju, recimo kakvi su u bugarskoj kao što se tiče sigurnosti, kad staneš autom, kakva je milicij... iako verujem da ima svugde više jako dobrih ljudi, ali i onih drugih.
svaka informacija je vrlo dobro došla, još nešto, dali je sigurno u sofiji, ima li neko kakvu adresu za prenočišta, restoran ili slično...imajte na umu da putujemo svojim autom

unapred zahvalan

željko iz slovenije

Joj, sad ste i mene bacili u bedak! A ja treba da putujem za nedelju dana! I da ostanem do kraja januara. Nista, zvacu ambasadu sutra, a ako ne moze brzo da se izvadi tranzitna, videcu da pokusam nesto iz Istanbula ili, u krajnjem slucaju, avionom pri povratku. U svakom slucaju, ne nameravam da odgadjam put zbog Bugara. Sve mi se cini da je vreme da izvadim hrvatski pasos... :roll:

Ja idem 31.12 06 avionom iz Beograda na docek nove godine u Istambul.Ovaj forum kompletan sam ostampao i ponecu na put.Hvala vam na savjetima ako ima jos sta pisite.:lol: :lol: :lol:

gdje cekas novu godinu? ja prekosutra krecem za istanbul. i ja sam sinoc citala sve sto je napisano na ovoj temi, i stvarno je super, skroz detaljno i mnogo ce mi pomoci. hvala i u moje ime

Za Amorns:

Super je opis!!!! Hvala ti puno! Ja idem u petak u Istanbul da docekam Novu Godinu i vec sam dobila gomilu informacija ovde na forumu, ali sto vise to bolje.

Htela sam samo da pitam gde se nalaze mesta koje ste ili ti ili tvoja drugarica spomenule za kupovinu:
Akmerkez (obavezno)
Galerija (obavezno)
Nišantaše (ekskluziva)

Hvala unapred!!

Blue flower, pa i ja idem prekosutra! :) Cime ti ides? Super za one koji su uspeli da rezervisu karte za avion, posto pre oko 10 dana, bilo je slobodno tek za 1.1. :(
Kako ste resili za bugarsku vizu? Gde tacno idete za novaka?

ja idem avionom, stizem u petak ujutro. al idem iz drugog pravca, ne iz srbije. ostajem 7 dana. a za novu godinu nisam nista rijesila, kontam tamo cu vidjeti. valjda necu zakasniti. gdje ti cekas novu godinu?

ima i te kako. ja sam prosle godine bio u kusadasiju u junu, druga polovina juna, idem i ove godine. ima divna plaza,ledi bic, a na samoj plazi samo preko ulice ima desetak hotela. more je plitko ,voda cista,usluga par ekselance.ja sam bio prolse godine preko agencije sabra autobusom, jeste da se putuje 24 sata, ali put nisam osetio jer su autobusi takodje perfektni.turci ko turci, vrlo usluzni, svaki od njih zna dosta srpski, tako da se razumete odlicno. hrana je izvrsna, prava mediteranska. jednom reci, ja sam prezadovoljan. pogledaj www.sabra.co.yu , tamo ce ti biti sve jasno i onako je doslovce kako je napisano. pozdrav.

Back