Sto se kupovine tice, najbolje da ides u trzne centre (a Istanbul ih ima mali milion). Preporucujem: Profilo (Mecidiyekoy), Olivium (Zeytinburnu), Galeria (Bakirkoy), Carousel (Bakirkoy).
Cene su mnogo nize, a izbor daleko bolji. Npr, krajem oktobra u Mangu u Istanbulu kupila sam dzemper za oko 2 000 din, kratke pantalone za oko 2 500. I jos mi je bilo tesko da odlucim sta cu konkretno da kupim, posto je izbor fantazija. I onda dodjem u nas Mango u Knez Mihailovu, kad sok! Taj isti dzemper, prvo sto je iskasapljen (prodavali su ga bez neke crne vrpce - kaisica, bez koje licno ne znam ni da li bih kupila dzemper uopste), a drugo sto je kostao oko 3 000! Drugi sok: od pantalonica ili bar delica onog sto sam videla u turskom Mangu ni traga! A razmak kad sam bila u jednom i drugom nedelju dana! Od tada kod nas kupujem sta moram, a pare cuvam za radnje u Istanbulu.
Sto se cipela tice, koliko sam primetila, dobre cipele su skuplje nego kod nas. Medjutim, izbor je mnogo bolji. Npr, letos kad sam kupovala neke sandalice, htela sam prvo da vidim u Ist i naisla na cipelice koje ne mogu da nadjem u Bg, ali skuplje (cene su bile oko 100 evra), tako da sam se ipak opredelila sa Bg.
Medjutim, devojke, ako hocete da kupujete haljine i to nesto svecanije (tipa za novaka, posebne svecanosti), nemojte se zeznuti i kupiti u Bg, ako vec imate mogucnost da kupite u Ist. Izbor je o5 daleko bolji, kao i cene. Tako sam se zeznula, pa sam narucila neku haljinu za sivenje u Bg (turska svadba bila u pitanju) i onda kad sam malo bolje obratila paznju u Istanbulu, videla koliko to nije trebalo da radim.