Turska

• Začetnik teme Začetnik teme Arijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je sto eura razlika izmedju autobusa i avio prevoza, ne vredi tolike muke, busom se ide duuuuuuuuuuuuuuuuuugo.

odeon.co.yu
kontiki.co.yu
argus.co.yu

svi imaju dobre aranžmane,nema da omaneš:wink:

Kontiki nema Kusadasi ispod **** i 500-600 e aranzman, sto je nama previse, Odeon ima samo jedan jevtiniji hotel , samo izgleda Argus ce nam biti opcija..

Sta je ovo, niko se ne javlja, kao da niko nije bio u Kusadasiju...??

Ja sam dosao iz Kushadasija pre 10-ak dana .. isao sam preko Argus-a i sve je bilo extra :) oko hotela u centru ti ne mogu pomoci posto sam ja bio u apartmanima na Ladies Beach !!!

ee super!
aj mi samo reci za lezaljke i plazu (gore sam pitala), i kakve su cene? koliko evrica treba za rucak/veceru u restoranu? voda, sokovi? koliko je ulaz u Aqua parkove?

sve korisne info potrebne ;) !!!

5 € su ležaljka i suncubran još 2 ili 3 €, uglavnom.
OBAVEZNO poseti, ako ideš tamo, takozvanu PLAŽU POPOVA :) To je naaajlepše mesto u celom Kuđadasiju, mala uvala, bar, muškatle, zgodne brke u leoprad tangama :lol: )..šalim se za ovo poslednje ;) )
Ulaz u Aqua, majku mu, nemam pojma, mene to nije interesovalo, a bila sam u all inclusive pa i ovo što znam znam slučajno, ybg. No, Kušadasi je grad sa največim brojem razvoda brakova u Truskoj :mrgreen: Otkako su navalile Srpkinje :)

Ceđeni sok od narandže u centru je oko 0.5 do 1,5 € (pola litre soka!), pistaći su 10 € po kg i imaš ih 20 vrsta...a, da - kokteli su od 8 do 15 €, ali duž one plaže kod hotela Imbat (to im je najskuplja i najlepša, ta Ladies Beach) ima klubova koji daju 2 koktela za recimo 10 €, potraži. Sluša se mahom Asian Dub Foundation...:) I pleše se break dance! :D

A hotel sa 2 zvezdice je hotel sa 2 zvezdice, tj, samo za prenočište, bez sejf boksa i sl...vodi računa, do plaže ti je dalkeo iz centra, možda bolje da vidiš neki od hotela NA ili UZ Ladies Beach ?

Bett-hvala :D najzad neki konkretan odgovor..

ovi hoteli sa dve i po ** imaju sefove, sto smo gledali preko Argusa..

Pa mi bismo radije da budemo u centru, zbog izlazaka..Jer uvece kad izadjemo, dolmusi rade samo do 11 h, morali bismo da se vracamo taxijem u hotel (a cujem da je taxi skup- 10 e )..

a ovako cemo da svaki dan idemo na drugu plazu dolmusima, u aqua park, na izlete..

Argus je SASVIM OK agencija (ja s njima bila na moru ove godine u Grčkoj, WOW :P ), bez brige, dobiješ ono što piše u programu - i PITAJ ih sve što te zanima (ljudi ovo ne rade, posle bude iznenađenja :? )
U pravu si za dolmuše i za taksi, ali Ladise Beach i centar su na 20 minuta udaljenosti PEŠKE! (prečicom, ne plažom). Svakako ćeš morati da putuješ dolmušima - ili na plažu (gradska je bezveze, ali se ne plaća, verovatno ćeš ići na neku drugu), ili u život! :)

Izleti - EFES obavezan! :P :P :P Moonumenatalan jeee i najlepši na svetu.........:D Ponesi zaleđenu flašu vode, nigde tamo lada nema a tura traje oko 2,5 sata (ima mačića pod maslinama, i na kraju ima i sanduk sa sladoledom).
Efes, bog te, koje ushićenje, jaooo.....fenomenalna je ta priča :P

Aquafantasy je zavisno od agncije do agencije ali oko 15 eura smo mi placali ... odlazak 9:30 povratak 17:00 (nemoj nista da nosis od hrane i cuge posto pretresaju na ulazu i nema sanse da uneses)Betty ja ne znam za lezaljke gde si ti videla da su 5 eura pa plus sunc. kada je ove godine na Ladies beach lezaljka + suncobran bilo 5 evrica :) inache ja sam bio u apartmanima ROSY na LB navodno to je sa 3* ali imali smo i sef i klimu i extra lep bazen na krovu sa shankom ... ma ustvari smestaj je bio totalno EXTRA !!!

Rucak u restoranima na LB (sherwood je najbolji :) ) je od 3-6 eura !!! ( primer za 4 eura dobijes POLA PILETA, PUN TANJIR POMFRITA I SALATE, MAJONEZ KECHAP i PICE PO IZBORU to je 4 eura ) ... lep provod i ako ti treba jos neki info pitaj !!!

Ok, Sunjalo, ondaK sam pogresno zapamtila ;) Ladies Beach je odmah pored hotela u kome sam ja prošle g. letovala, i tako su nama rekli ( a nije bilo ptrebe da proveravamo u praksi, jer smo se sunčale u Shanti Baru hotela Imbat) . :) Moguće da su rekli ležaljka 2 a cuncubran 3 pa je to 5 € a ja prespojila to nekako!
Dakle, 5 € aranžman za sunčanje, 4 € pola pileta, a kafa, setila sam se toga, je 1 € !

Nemoj da te odvedem u kushadasi i udavim na Ladies beach :) e korisna informacija .... kesh obavezno menjajte u menjacnici koja se nalazi 150m od lepeze na pocetku shetalista pa na gore kad se ide i to na levoj strani izmedju 2 zlatare ... imaju najbolji kurs :)

Ne moze nista da se unese u Aqua parkove?? :shock:

pa je l ima tamo nesto da se jede i pije?! Mislim, ne mogu da zamislim da na 100 stepeni idem tamo ceo dan, a ne daju cak ni vodu?! Koliko onda kostaju tamo pice i klopa??

Putovanje busom ne mora da bude strasno ako je ispod 24 sata (prve god. kad smo isli stigli smo za 21 sat), sto se nikad ne zna.....medjutim, ako je vise od toga postaje mucenje. Mnogo toga utice na trajanje puta - ako imate srecu da brzo predjete granice i da odmah uhvatite trajekt, onda moze da se podnese; ono sto ubija je svakako visecasovno cekanje na granici.Licno nisam bila u hotelu sa dve zvezdice, ali koliko se secam svi navedeni su na ok lokaciji - znaci blizu je centar i bar street, oko 5-10 min pesice, a do plaza se mora dolmusem. Preporucujem Ladies Beach za svakodnevnu najbrzu i najjednostavniju varijantu (postoje delovi na kojima se ne placaju lezaljke i suncobrani), Long Beach, Green Beach, naravno kao izlet Nacionalni park, Aqua Fantasy, Efes...U sustini, ako je aranzman povoljan mozete da uplatite i da u hotelu samo prespavate, a da se hranite, ukoliko vam se ne svidja hrana u hotelu, i u gradu jer nije skupo. Ako te interesuje jos nesto, pitaj :D

P.S. Avion je svakako bolja varijanta, ali to vidis tek kad nakon odlaska autobusom tvoj sledeci odlazak u Tursku bude avionom, sto znaci: ako ti je prvi put autobusom u Tursku, probaj,izmalretiraces se, ali ces odmah po dolasku sve zaboraviti, a uvideces koliko je to maltretiranje tek kad odes tamo avionom.

Ja sam pre 3 godine bio hotelu Deniz preko Argusa. Hotel je ok, cist sasvim zadovoljavajuci za koliko se ja secam 3 zvezdice. Imao sam uplacen dorucak i veceru. Dorucak, decja radost a vecera je bila ok. Mada uvek mozes da odes na pola pileta, pomfrit.... za male pare.
Pored je bio hotel Santur sa 2 zvezdice i nije bio bas ok.
Najbolje je da uzmes neki hotel u tada takozvanoj Srpskoj ulici jer je u centru kod kruznog toka odakle polaze svi dolmusi za sve plaze.
Nemaju svi hoteli sefove i ako ih imaju onda moras da doplatis od 1 do 1.5 EUR po danu.
Klima se isto doplacuje i kada platis dobijes daljinski da bi upalio klimu. Ali ako otvoris plasticni poklopac unutrasnjeg dela klime, imas nekoliko dugmica i nadjes ono za automatsko hladjenje i tako je ukljucis bez placanja :-) samo naravno pazis na sobarice
Ja licno nisam bio odusevljen turskim morem. Nema ni soli, ni mirisa ni boje. Krs.
Najvise sam bio na Green Beach plazi i to mislim da je 3 stanica kada se prodje tabla za plazu.
Toliko koliko se ja secam i ako se nije nesto promenilo.
PS. Ja sam na pocetku jurio dias hotel jer sam cuo da je super ali je bio rasprodat.

ja sam bila 2003 god. u kušadasiju preko argusa i to u hotelu DIAS koji je stvarno ok hotel u samom je centru gde je i glavna stanica malih kombi prevoznika tj.dolmoša
prevoz im je za đž tako da smo svaki dan bili na 2-3 plaze i to van kušadasija jer su mi sve plaze u samom kušadasiju bezveze ! ! !
što se tiče samog prevoza do kušadasija...može da se preživi mi smo putovali 32 sata
na granici smo popili sav hajniken i da vidis kako se brzo stiže
agencija je stvarno super
čak smo i dobili besplatno malo krstarenje,obilazak fabrike kože i teksasa!!!!
ja ga toplo preporučujem!!!!

bojjanm:
Najbolje je da uzmes neki hotel u tada takozvanoj Srpskoj ulici jer je u centru kod kruznog toka odakle polaze svi dolmusi za sve plaze.
.

a koji su to hoteli? je l imaju ime?

Betty- citala sam da je taj nacionalni park 20 km od Kusadasija, ima puno prelepih plazica. Ako je neko bio, nek prenese utiske..

u toj ulici su svi hoteli iz agencije argus
a što se tiče nacionalnog parka-brzo se stiže do njega i plaća se ulaz
ima tri plaze-prva je peskovita a druge dve ktupan šljunak i nije baš za kupanje

U "Srpskoj ulici" ti je Dias koji je najbolji od hotela sa **, mada smo mi bili u hotelu Truva 2 u istoj ulici i sve je bilo ok, mislim da ce ti biti ok koji god hotel da izaberes, jedini na koji su se ljudi malo zalili jeste Aargau (ili tako nesto). Ako mozes u Deniz (***), bice ti sigurno super.

Mi smo isli avionom, preko Argusa i sve je bilo super sto se tice organizacije i svega ostalog. Oni koji su isli autobusom se i nisu zalili, brzo su presli granice, Argus je specijalizovan za Tursku i ima razradjene seme.

Sto se tice plaza, meni je Ladies Beach suvise bucna i natrpana, mnogo vise mi se dopada Long Beach koja je izdeljena na mnogo malih plazica, preporucujem Silver Beach koja je u okviru Long Beach, moze i Diamond Beach ili Long Beach Club. Lezaljke se svuda naplacuju, ali pokusajte da se cenjkate, nama su na Silver Beach spustili cenu, ne secam se tacno koliko je bilo. Dolmus je skoro neophodan gde god da krenete, ali to nije nikakav problem jer se svuda vrlo brzo stize. Najbolje je da menjate plaze i da pronadjete neku koja vam odgovara.

Lepo se provedite, Turska je super!

Kao sto rede myche svi hoteli sa dve zvezdice se nalaze u centru blizu stanice dolmusa (pa samim tim i ovi argusovi). U nacionalni park smo bili i zaista je prelepo. Isli smo preko agencije, ne secam se kolika je bila cena, ali nije bilo skupo. Kupali smo se na jednoj od sljunkovitih plaza, i bilo je super - prozirna voda, nema guzve... Obavezno idi!

Ja sam tada bila sa Jolly travelom u Imbatu.....kupala se na drvenom molu, eXtra varijanta - na stepenicama tuš (!), a mlađani Kurdi se utrkivali da mi donesu koktel i sveže grožđe :lol: Taj hotel je 4 zvezdice, ima bazen spoljni i sve po redu, net, frizera, skutere, dajving..
al do nacci parka ne stigoh :)
Ostrvo ptica, e tamo je lepo, mada se brzo obiđe - imaš i stoletnu maslinu da okačiš belu krpicu , zamilsiš šelju i vežeš je na mašnicu :P :P :P Mislim da je to maslina za udaju 8)

Back