Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
Patara,Likija...fantasticna 18km,`okeanska` plaza
![]()
Patara,Likija...fantasticna 18km,`okeanska` plazaslike su lepe ..more i obala jos lepsa
NO GDE TURSKA OBALA IMA DOTICAJ SA BILO KOJIM OCEANOM ??????????
SAMO DA OTKLONIM SVOJU NEDOUMICU ..DALI JE OVDE REC O TURSKOJ U SREDOZEMNOM MORU ILI IMA NEKA DRUGA
![]()
Smestaj smo sami nasli i rezervisali deo preko booking-a deo direktno i bilo je stvarno dosta povoljno.Ako zelis da ti posocim kako da potrazis jeftini a dosta kvalitetni apartmanski smestaj samo bih ti rekao trazi preko hollidaylettings.com.uk ili homeaway.com i slicne,trazi vacation rentals.Ima dosta jeftinih a kvalitetnih rental-a u okolini Fetija,Bodruma,Marmarisa,Didima pa i u Antalijskim zalivom.Prelepo.Koliko je kostalo to zadovoljstvo? Koliko km si presao autom? Ja razmisljam da sa devojkom, sledece godine idem u TR. Za sad mi je najinteresantnije poseta Istanbulu. Ima li nekih dobrih letovalista u blizini Istanbula?
NO GDE TURSKA OBALA IMA DOTICAJ SA BILO KOJIM OCEANOM ??????????
SAMO DA OTKLONIM SVOJU NEDOUMICU ..DALI JE OVDE REC O TURSKOJ U SREDOZEMNOM MORU ILI IMA NEKA DRUGA
![]()
Bila sam u samoj Alanji, hotel na samoj Kleopatrinoj plazi, vreme idealno, plaza savrsena, ali guzvaaaaaaaa. Ja 'ocu da setam pored plaze nocu, a ne ludnicom od bulevara. Soping velika nula, kupila jedino koznu jaknu i to u fabrici koze, prilicno je kostala - 300 €, ali je fenomenalna. Uglavnom smo izlazile u obliznji beach bar sa zivom muzikom i pile koktele od 10 € (sa baksisom). ***, jednom se zivi.
Od izleta jedino obilazak Alanje i voznja brodom. Obisle smo pecinu Damlatas, Kejkubatovu tvrdjavu, plovile brodom i uzivale u izvedenom programu.
Od neprijatnosti...
Prvu noc nas prebacili u drugi hotel od rezervisanog, sledeci dan smo mogle da biramo sobu i ostale u tom drugom, u sobi sa direktnim pogledom na plazu, sa sve cvrcanjem cvrcaka i sumom talasa.
Hrana onako... ni blizu onoj u Tunisu, ali to mi nije bilo uopste vazno.
Jednu noc pratio nas automobil pun muskaraca, izasao tip i poceo da lupeta kako me voli, poljubio mi ruku, trazio da ja njega poljubim i poceo da vuce prema kolima. Sve se to desavalo sa zadnje strane hotela, ulica manje osvetljena i ne tako prometna, ali paralelna sa Ataturkovim bulevarom.
Pretposlednji dan sam izgubila karticu za zakljucavanje sobe i morala da riknem 25 €.
Trgovci navalentni do zla boga. Cim nesto pogledate, jedva pobegnete od njih.
smarah ja tebe dolce uvezi tunisa, pa reko sto ne bi i uvezi turske
obzirom da mi je htana u tunisu bila relativno bzv, brine me sto ti se u turskoj manje dopala, i ti trgovci jesu li veci smor od tunizana i sta jos treba da znam i po cemu da biram hotel :*
iz kog mesta si isao na izlet balonom i taj jos neki utisak iz pomenute voznjeKapadokija je neverovatna!Isplatilo se vozikanje kroz nju i setanje/pentranje na 40c kao i 110eur za let balonom.U tim cudnim zdanjima su ziveli drevni Hititi prvi,pa sve do Grka koji su bili isterani pocetkom 20tog veka.Za pisati ima mnoooogo...Videli smo gorenavedjena mesta i sta jos ne ali mozda jedno od najupecatlivijih mesta su podzemni gradovi(Derinkuyu,Kaymakli,ima i jos nekolkiko mesta ali su manja).Mi smo bili u Derinkuyu-sta reci,ide se do 55m pod zemljom,samo 10% je dostupno za posetioce a ima ukupno 10 nivoa pod zemljom i smatra se da su ti gradovi bili povezani i da je ukupno 25000 moglo da se smesti!Prvo su ih izgradili/kopali Frigijci negde 9-og veka pne,pa su ih koristili njihovi naslednici sve do hriscana.Na zalost,nemam nijedne fotke Derinkuyu jer smo zaboravili aparat u kolima.
![]()
![]()
![]()
Neverojatan je nacin ventilacije!Veoma napredan nacin izvedbe za to vreme kada su gradjeni.
sa kontikijem nije, bar meni nije bilo, i za rodos i za tunis je bio let kada kreces ujutru i onda si tamo u podne i stizes na plazu, a u povratku nesto posle rucka pa opet mozes nesto da iskoristis, da se brcnes, da kupis suvenire....
a tako cu i da uradim da rezervisem od pon jedan dan, pa posle ono pred put platim ostatak... hvala dolce![]()
iz kog mesta si isao na izlet balonom i taj jos neki utisak iz pomenute voznje![]()