Turska: Srbija mora da se izvini!

Pa sta je ovo, nema ko se ne istovaruje po tadicevoj Srbiji...

Davutoglu: Srbija da se izvini
19. mart 2010. | 13:54 | Izvor: Tanjug
Ankara -- Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da Srbija treba da se izvini za zločin nad muslimanima u Srebernici.
a ja vec godinama ocekujem da se turska izvini slovenskom stanovnistvu na balkanu sto ih je decenijama i stolecima izrabljivala,ubijala,konvertovala u islam,nabijala na kolac i maltretirala na sve moguce narode.

a i ti turci sto su se nakupili po sandzaku bi mogli malo da se vrate u svoju maticu umesto sto lizu guzice raznim saudijcima za saku eura. pun mi vise kufer njihovog kukumavcenja i laganja. maltretiraju pola sveta jos oceku da se njima neko izvinjava. da bi dobili bilo sta,prvo bi oni trebalo da se izvinjavaju i izvinjavaju za sve gadosti koje su radili na nasim zemljama.....

turska vise nikad u evropi :neutral:

Pa sta je ovo, nema ko se ne istovaruje po tadicevoj Srbiji...

prvo, i nije to neko 'istovaranje'. sama presuda msp-a da je propusteno da se genocid spreci, iako nije direktno odgovorna, vec dovoljno znaci da neka vrsta izvinjenja treba da se desi. nista novo.
drugo, i da se 'istovaruje', nije bilo ko. turska je kljucna sila. ybg.
trece, znaju oni i da istovare i nesto drugo po srbiji. secas se, uostalom, kad su je vodili tvoji idoli. morao si da pichish u sklonishte i da kunes nato k'o baba. vec si zaboravio ili se trudis da potisnes?
cetvrto, nevezano... kad ce turska da se izvini jermenima, ne rece nam gosn ministar.

drugo, i da se 'istovaruje', nije bilo ko. turska je kljucna sila. ybg.
trece, znaju oni i da istovare i nesto drugo po srbiji. secas se, uostalom, kad su je vodili tvoji idoli. morao si da pichish u sklonishte i da kunes nato k'o baba. vec si zaboravio ili se trudis da potisnes?
Srećom, sada su na vlasti tvoji idoli pa se samo izvinjavamo i živimo toliko dobro da smo pošašavili.
cetvrto, nevezano... kad ce turska da se izvini jermenima, ne rece nam gosn ministar.

Nikad...posledica ovog drugog.

Srećom, sada su na vlasti tvoji idoli pa se samo izvinjavamo i živimo toliko dobro da smo pošašavili.
poshten svet se izvini kad shvati da treba. uvek me je chudila ta vasa averzija prema tom civilizovanom gestu. ne znam odakle to potiche. mozda od turaka?
chak i kad nisi poshten... pa shvatis da tako treba i mora, to i uradis.

mislim da relacija izmedju 'dobrog zivljenja' i 'izvinjenja' i nije bas najsrecnija...

kako god, uvek me iznenadi kad vidim da postovalac koncepta zbog kojeg je ova zemlja dobila po njusci i bila ishutirana i ponizena govori sa sablaznjavanjem o nekakvom navodnom ponizenju povodom izvinjenja. ne ide, jel te.

poshten svet se izvini kad shvati da treba. uvek me je chudila ta vasa averzija prema tom civilizovanom gestu. ne znam odakle to potiche. mozda od turaka?

mislim da relacija izmedju 'dobrog zivljenja' i 'izvinjenja' i nije bas najsrecnija...

kako god, uvek me iznenadi kad vidim da postovalac koncepta zbog kojeg je ova zemlja dobila po njusci i bila ishutirana i ponizena govori sa sablaznjavanjem o nekakvom navodnom ponizenju povodom izvinjenja. ne ide, jel te.

Ovaj posten svet ne shvata.
Pa ako potice od turaka,logicno je da ne treba da im se izvinjavamo.

Ova zemlja nikada u svojoj istoriji nije bila ponizena jer to nije dozvolila,e sad sto su neki poput tebe ostali jos u robovlasnickom odnosu prema turcima i ostalima to je vas problem a ne casnih i postenih ljudi.

I ne nazivaj svoj kukavicluk postenjem,jer posten nisi a kukavica jesi.

Pošten svet se izvini. Ali mi ovdje ispadamo budale, izvinjavajući se po 100 puta za nešto što nismo ni uradili. Dakle to je averzija prema gluposti koja potiče od zdravog razuma.
Naravno, treba dodati i činjenicu da se za srpske žrtve niko ne izvinjava i da svakog boli...khm...za to.

To zbog čega se ova zemlja šutira i ponižava nema veze sa njenim liderima. Bar ne u našem slučaju. Promenili smo lidere (lidera) i to revolucijom, a opet nismo značajnije napredovali. I dalje živimo loše, samo se češće izvinjavamo.

djeneral ratko iz kushedasija...dragi moji prijatelji balije,shta je bilo bilo je izvinite shto sam vam se nayebao mamice talibanske teroristichke..okrenimo se svetloj buducnosti u oprostimo jedni drugima...ipak smo svi izbosne ba

Немојмо се ба више дијелит нанаше и наваше, то није у духу тих евроатлантских интеграц'ја и европске будућности. Те подијеле ником добра нису донијеле, БА.

У то име - спржи! распамети! - овај, хтједох рећ,

ваш Ратко

Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu izjavio je juče da Srbija treba da se izvini za zločin nad muslimanima u Srebernici i najavio nove inicijative njegove zemlje za dalje unapređenje odnosa između Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske.

22806_0211-ahmet-foto-ap_f.jpg

Bolji odnosi sa Srbijom: Ahmet Davutoglu

„Srbija će se uskoro izviniti za zločin u Srebrenici 1995. godine u kome su stradale hiljade bosanskih muslimana“, izjavio je ministar Davutoglu turskim novinarima uoči posete Bugarskoj, preneli su lokalni mediji.

Šef turske diplomatije naglasio je da su se odnosi Turske i Srbije - koje su imale skoro hiljadugodišnje neprijateljstvo - u poslednje vreme „drastično poboljšali“, potvrdivši to i podatkom da se za šest meseci jedanaest puta sreo sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Portparolka DS-a Jelena Trivan izjavila je da očekuje da će najkasnije za desetak dana biti zakazana sednica na kojoj će parlament razmotriti deklaraciju o Srebrenici.

„Očekujemo da će predsednica Skupštine, s obzirom na to da su završene političke konsultacije i razgovori o principima koji će biti uvršteni u deklaraciju, zakazati i konsultacije kada će neka radna grupa to pretočiti u konkretan tekst“, rekla je Trivanova.

Ona je dodala da je deklaracija o Srebrenici veliko i važno pitanje i da DS želi da se o tome postigne što širi konsenzus kako bi taj dokument doprineo istini i pomirenju.

„Zato smo se potrudili da politički lideri stranaka prethodnih mesec dana o tome živo i intenzivno komuniciraju, a i mi u poslaničkim grupama i da dođemo do najbolje moguće deklaracije za Srbiju i njene građane“, navela je Trivan.

Back