neznostopalo
Zainteresovan član
- Poruka
- 134
Pozdrav dobri ljudi. Isao bih sledece godine u maju ili junu kod brata u Chicago a to bi mi bio prvi put da putujem za Ameriku i uopste putovanje avionom. Oko procedure za dobijanje turisticke vize pretpostavljam da nije komplikovano, tamo bih ostao 2-3 nedelje. Takodje bih voleo da iz Chicaga avionom odem do Toronta, Canada kod prijatelja na 2-3 dana pa bih se vratio u Chicago. Ono sto mene interesuje jeste da li treba da idem i u americku i u kanadasku ambasadu kod nas u Beogradu i Becu, ili je moguce dobiti kanadsku turisticku vizu u Americi tj. Chicagu? Da li postoji mogucnost da sa americkom vizom odem do Kanade? Kakva su vasa iskustva?
Zahvaljujem na odgovorima.
Zahvaljujem na odgovorima.
ALI ja ne kazem da ti nisi u pravu, i da ne treba ljude upozoriti na sve moguce opcije i ishode u ambasadi, ALI evo moj slucaj - Decko je student, na zavrsnoj godini master studija, sa 5 ispita do kraja, sa potvrdom da je na masteru polozio samo 1 ispit ( a studitra van svakog kontinuiteta), sve sto su ga pitali u ambasadi je sta studira (cak je on i rekao da planira do NG da zavrsi fax - sto bi moglo biti jako velika greska ako gledamo da nam daju turisticku vizu na 10 godina), koliko ima ispita do kraja, i sta mu rade roditelji (nikakva potvrda ni od cega od roditelja nije poneta), sve o papira sto je nosio je index, potvrdu da je student i spisak polozenih ispita. A ja kao zaposlena sam nosila samo potvrdu na memorandumu firme sa prosecnom platom + resenje o slobodnim danima, nista iz banke (sem da imamo na racunu oko 3-4000$).
Ako vec zelis da dodjes u USA i radis,nadji sponzore koji ce da ti pripreme vizu i spremi lovu, za to burazer iz Chikaga moze da ti pomogne.Ima neki bugarin u Washington DC koji sredjuje ljudima vize,a imas toga i u Chokagu, raspitaj se kod brata.Znamo svi da je Srbija nacisto pukla i da ne moze da se zivi, samo napred, Srecno.