TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio sam u Bratislavi i Pragu u oktobru, sa agencijom Lavli:smile:, i sve je bilo super.Vodici u Bratislavi ,(jedan momak kome nisam zapamtio ime) i pogotovu u Pragu, mislim da se zove Ana:grin:, i da je Beogradjanka; koja je zavrsila fakultet u Pragu i sada zivi tamo, bili su zbilja extra.
Moje misljenje je da Vam nista ne vredi bez dobrih vodica koji znaju istoriju i legende vezane za destinaciju.U suprotom vredece Vam putovanje ukoliko ste arhitekta kome je dovoljan spoljni izgled zgrade.
Smestaj u hotelu Olga, blizu centra, ali nije narocito ni bitno koji je hotel, jer tu samo prenocite.;-)
Izlet u Karlove vari nezaboravan, bitno je samo da Vas posluzi vreme, jer je tamo jako promenljivo.
Savetujem prolecni izlet, kada otopli.

Ja vec nekoliko godina letujem preko Argus tursa i stvarno sam prezadovoljan profesionalnoscu! Ali ima nekih stvari koje ne zavise od njih!

Inace, da upozorim sve vas koji bi letovali na Krfu, ne idite u hotel Omiron ni za zivu glavu! Ukoliko se ipak odlucite budite spremni da se bavite prezivljavanjem u prirodi posto sam ja 10 dana gladovao ( nisam umro od gladi samo zato jer ima OK restorana ali koji nisu ni malo jeftini)!

evo ja bih htela da pohvalim Kontiki i njihov aranzman Krstarenje Nilom na kojem smo bili za Novu Godinu
Ljudi su bili vrlo korektni i ispostovali sve sto su napisali u programu. Vodic Branko je fenomenalan i prava enciklopedija znanja i umeca kako da vam isto prenese. Hoteli su bili pristojni, nikakva raskos ali sasvim ok za par noci koje smo provodili u svakom. Inace da napomenem da zivim u inostranstvu i da sam se prvo obratila evropskim agencijama za doticni aranzman, medjutim ni jedna svojom ponudom nije obuhvatala i Kairo i Krstarenje Nilom. Da napomenem jos da postoje i znacajne razlike u ceni aranzmana. Dakle iz sopstvenog iskustva preoprucujem -da idete Kontikijem.
Da dodam, sa nama u grupi je bila jedna grupica ljudi koja je sve vreme negodovala kako su uslovi losi i kako ce agenciju tuziti. Smatram da preteruju i da nekim ljudima nikad ne mozes ugoditi.

Da li je neko putovao preko agencije ASTRA TOURS i kakvi su utisci???
Hvala unapred!

Ja sam putovala preko agencije ASTRA TOURS prosle godine u Pefkohori. Mogu da kazem da su skroz profesionalni, pocev od prvog poziva telefonom. U agenciji su mi pokazali slike apartmana, a ne skicu apartmana, jer mi je veoma vazno kako izgleda enterijer. Preporucila bih ti da pogledas njihovu ponudu, jer sam ja vec rezervisala (ove godine idem na Tasos, za promenu)

Forumi su jako korisna stvar, ali svi nekako vise nasedamo na TV reklame. Elem, inspirisana reklamiranjem u prilicno glupim emisijama, koje, priznajem gledam, i ako mi je onda sve sto mi se desilo, odlucih da putujem preko Argusa. Pa to je cuvena agencija! Tura Kairo -Egipat od 4. januara je povoljna - dobijes 14 nocenja umesto 10, za istu cenu... I sve krene.

Ukoliko se odlucite za ovu turu preko Argusa nikako nemojte uplacivati izlete preko njih. Neke stvari moras - recimo Aleksandriju ( i to iz tehnickih razloga, nemas vremena da se raspitas za jeftiniju varijantu), a sve ostalo je dranje bez razloga. Taksi u Egiptu je jeftin, proucite kuci informacije - jer od vodica, na zalost, necete cuti nista vise od osnovnih informacija i budite slobodni bar sto se vremena tice. Recimo 25 evra kosta izlet (po Kairu) do Sakare (stepenasta piramida) i obilazak Koptske cetvrti, koja je carobna, ali imali smo samo sat vremena da obidjemo sve crkve, Sinagogu... Posli smo oko 9, a vec oko 14 bili u hotelu. Oci su mi se otvorile kad sam u blizini Sinagoge videla divan bracni par sa decom, iz Beograda i pitala ih jos koliko minuta imamo - a oni meni:"Mi imamo jos dosta, a ne znam vi." Dali taksisti 40 funti (400 dinara). On ih dovezao, cekao dva sata, vratio u hotel. Jos, kao, nije hteo da naplati, jer je znao da je tog dana nas praznik - Bozic.

U Hurgadi nikako, ali nikako, nijedan izlet preko njih. Sve je duplo jeftinije preko drugih agencija - ruskih ili lokalnih. Tu su bili mangupi - jos u autobusu su naveli izlete, potencirali tri ciljana, rekli cenu i uslovili - moramo odmah da odlucimo i odmah da uplatimo. Oni jaci, kojih je bilo malo, nisu hteli da plate, a mi plasljivi - pare na sunce. E sad, merak cenu nema. Kazu oni nama da su njihovi izleti potpuniji... Mi poverujemo. Ali nisu. Kazu ti da ne treba da dajes ni baksis za jahanje kamila (safari) a ljuti beduin cimne kamilu kad se najmanje nadas, ustedis koji dinar, ali razbijes kicmu. Protrcimo kroz beduinsko selo, onda skoro sat vremena cekamo da pocne program, dok se ljudi iz drugih agencija lepo provode i stignu na vreme. Jos nas vodic, koji nam skoro nista ne kaze, samo nas pozuruje, zali na Arape koji rade kao ruski vodici - kako su oni dosadni i puno pricaju. Da ne poverujes. Egipat je tako caroban, da su samo malo bili korektniji, niko ne bi razmisljao o tome koliko su nas odrali za izlete.

I da, kad stignes u odabrani hotel, oni te ostave, ti se sam smestas, pa sta bude. Mi dobile kutiju sibica. Drugi onako, solidne sobe, a prijateljica vlasnika agencije dobru sobu. Svi platili isto. Izdrzimo dan, na safariju kazemo vodicu problem. On se kao strasno zabrine, kaze da ce doci isto vece ili sutra. Naravno nije dosao. Morale smo same da se snadjemo. Tuzno je bilo gledati kako iz drugih agencija svakog dana po sat ili dva (to vec ne znam sigurno) i pre podne i uvece sede u hotelu vodici drugih agencija. Bas smo zavideli komsijama.

Posle toga "dobri vodic", mislim jedan za koga smo mi mislile da je dobar, a posteno, tako lepo prica da se zaljubis u njega samo zbog toga ( sta ces vise od vodica), nam je rekao da imaju veze da taj, koji nam je uzeo baksis, dobije otkaz. Sto mi naravno ne zelimo. I to - osnovna razlika izmedju njih i Kontikija je u tome sto ce Kontiki vratiti turistima novac, ako nesto nije bilo u redu, a vlasnik Argusa ce se tuziti za 200 dinara. U prevodu - nemoj da vam padne na pamet da se zalite ili tuzite. Sve to onako sa slagom i sarmantnim pogledom.

Doduse moze im se pozavideti kako su povezani i kako ce pokrivati jedni druge po cenu zivota, to se ne srece ni u jednoj firmi. U to vreme je u Egiptu bila i jedna grupa radnika Argusa sa drugih destinacija na odmoru, nesto familije... tako da su oni bili ekipa, a mi ostavljeni sami sebi.

Mogu ja ovako da nabrajam do sutra, ali ko ce to da cita. Vrhunac svega je poslednji dan. Neki virus - povracam, jedva pricam, jedva hodam, pozovem vodica, on preporucuje cuveni lek za Evropljane koji sam vec probala, ali ne deluje. Kaze mi da ce pozvati "njihovog" lekara, uzece mi oko 50 evra, dati lekove, ali ce mi osiguranje to refundirati. Samo da li sam sigurna da zelim lekara. I vise nego sigurna, ne pitam sta kosta. Na moju srecu "njihov" lekar je bio nedostupan. U odsustvu vodica pojavi se animator i, videvsi me onako obeznanjenu, ponudi da pozove lekara, svaki hotel ima svog lekara. Kad to vidi moj vodic probudi se u njemu junacka srpska krv i kaze:"Ja sam njen vodic, ja cu joj naci lekara", uradi sve po protokolu, dodje lekar iz bolnice.... i ne naplati mi nista, uzme samo papire osiguranja. Bar neka usteda u celoj prici. A i bilo mi je malo bolje od svih tih silnih lekova.

Ne mogu reci da nikada vise necu putovati preko Argusa, uvek kad se covek tako zarekne iskrsne nesto neplanirano.I nemojte se bojati da cete propustiti neki izlet, ukoliko ste u Egiptu prvi put. Imate obavestenja na oglasnoj tabli hotela, posetice vas na plazi oni koji nude izlete.... Niko nije zalio novaca u silnoj zelji da sto vise vidi, ali smo svi jako razocrani sto smo prosli duplo skuplje od onih pronicljivijih, a dobili tako malo. Malo cak i sto se price tice na vecini fakultativnih izleta.

Na moju srecu, letos je istu turu isao kolega preko Kontikija, pa mi on prica sve ono sto nisu vodici cuvene agencije ARGUS.

petar_mma

Zega
---------------------------------

Zar ste se vas dvoje samo registrovali nebi li prvi nahvalio Argus,a druga napljuvala isti Argus.

Ili ste se slucajno nasli na Krstarici ili prvi radi za Argus druga za kontiki nema druge.

Zasto mislis tako...mozda je devojka samo iznela svoje misljenje o Argus tours-u. A osim toga, nije ih uopste napljuvala...Kakvih je sve prica tj.pljuvanja bilo na forumu, ovo je super

Ja mogu da kazem da sam Argusom zadovoljna, pre 2 godine sam isla na zimovanje sa njima i sve je proslo ok pa idem i ove. Vodic je bio u hotelu u kome sam i ja bila smestena tako da ga nije bilo tesko naci. Medjutim dva decka koja su odsela u drugom hotelu, malo dalje od centra Boroveca imali su veliki problem jer su smesteni u podrum gde se osecalo na morkracu, nisu imali wc i ne secam se vise sta su nam sve ispricali. Na kraju 3 dana pred povratak dobili su lux sobu. Ali ipak sam sigurna da nece vise putovati sa Argusom:-) Opravdanje Argusa za to sto nisu dobili sobu je bilo da prvi put saradjuju sa tim hotelom.

Hvala Vam!
Mnogo mi znaci Vase misljenje o Astra Tours-u. Odnedavno sam videla njihovu ponudu na internetu, i bila sam veoma iznenadjena kad sam videla da imaju bas niske cene. Odmah posle toga smo rezervisali mesto za Hanioti, iako nista pre nismo culi o ovoj agenciji, nismo ni znali da postoji, pa sad malo brinem, da li smo pogresili ili ne...ali po Vasim utiscima nismo.

Prosle godine smo bili isto u Hanioti i isli smo preko Kompas tours, samo za najam studija (za dve osobe) smo platili 400 evra (pocetkom septembra).
Ove godine izabrali smo Astra Tours posto oni imaju ponudu isto za Hanioti po niskim cenama. Kod ove agencije za najam apartmana placamo 224 evra (za dve osobe), i idemo 15.juna, sto nam vise odgovara nego u septembru. U ponudi pise da cemo imati i TV, klimu (koriscenje ukljuceno u cenu), kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo…neverovatno…
:confused:

Hvala Vam!
Mnogo mi znaci Vase misljenje o Astra Tours-u. Odnedavno sam videla njihovu ponudu na internetu, i bila sam veoma iznenadjena kad sam videla da imaju bas niske cene. Odmah posle toga smo rezervisali mesto za Hanioti, iako nista pre nismo culi o ovoj agenciji, nismo ni znali da postoji, pa sad malo brinem, da li smo pogresili ili ne...ali po Vasim utiscima nismo.

Prosle godine smo bili isto u Hanioti i isli smo preko Kompas tours, samo za najam studija (za dve osobe) smo platili 400 evra (pocetkom septembra).
Ove godine izabrali smo Astra Tours posto oni imaju ponudu isto za Hanioti po niskim cenama. Kod ove agencije za najam apartmana placamo 224 evra (za dve osobe), i idemo 15.juna, sto nam vise odgovara nego u septembru. U ponudi pise da cemo imati i TV, klimu (koriscenje ukljuceno u cenu), kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo…neverovatno…
:confused:

Ma to je normalna cena za to, ja sam prosle godine bio u Haniotiju od 20 avgusta do 1 septembra i platili smo apartman za cetvoro 480 eura, u cenu je naravno bila ukljucena i klima i tv, kuhinja i kupatilo su bili sasvim ok i imali smo bazen i veliki balkon! 8-)

RobbieW
-----------------------
Ti ili si naivan ili se pravis i jednom i drugom prvi post na Krstarici,ovaj prvi se registrovao nebi li Argus nahvalio,a ova druga nebi li ga nagrdila.

Mene licno zaboli ko grdi ,a ko hvali,ali ovo je vise nego ocigledno sa namerom.

E, ovo je sjajno - neko iz svakako "altruistickog" razloga dezavuise necije iskustvo. I to onako kratko, ubedljivo 8-). Pa se jos lepo izrazava - ne "pljuje" i ne "nagrdjuje". Nisam neko ko visi na forumima, ali mi se cini da krstarica radi vrlo pazljivo. Moj odgovor se nije odmah pojavio dok nije proveren, a imaju imoje podatke. I znaju da ne radim ni za Kontiki ni protiv Argusa...

Za razliku od "velikih" agencija sa prepotentnim vodicima koji veruju da su takvi strucni manipulatori sirotih turistiknja, te ih niko ne moze provaliti, setih se dobrog letosnjeg iskustva. Naime, preko Nitravela, bila sam u Neos Marmarasu. Iako sam tu prosla nesto nevidjeno jeftino - varijanta - poslednji minut, sve je bilo krajnje korektno. Iako je bio u pitanju uobicajeni najam apartmana, osecala sam se potpuno sigurno, zbrinuto i znala sam da ce ljudi iz lokalne agencije sa kojom saradjuju biti uvek tu, ako zatreba. I fakultativni izleti su bili sjajni.

Kraj septembra i pocetak oktobra 2007. Argus, destinacija Egipat (Hurgada-Kairo). Uplatili hotel sa 4*, a u Kairu bili smesteni u "Delta Pyramids" gde vecina soba izgleda kao na slici, a mirise slicno unutrasnjosti piramida... Izlet u Aleksandriju, autobus kao "Firma Krstic"...
Na vodice nemam primedbi, naprotiv. Od njih mozete mnogo toga cuti i nauciti. Savet: poneti diktafon na takva putovanja, jer ima mesta gde su kamere strogo zabranjene, a vodic ima svasta nesto da isprica (Dolina kraljeva, muzej u Kairu).

Prilozi

• IMG_2351_1.jpg
    IMG_2351_1.jpg
    20,2 KB · Pregleda: 35
Evociras mi uspomene! Da, isti hotel, isti mirisi. No poruka je bila preduga, pa sam odlucila da izbrisem pola stvari. Te cetiri zvezdice... Jos nam zavideli ljudi koji su bili u hotelu sa tri zvezdice, ali je bio mnogo bolji. Pokusas da se zadovoljis pogledom na piramide...U Kairu jedva da sam bila u hotelu. Morala sam u komsiluk na tusiranje, jer tus nije valjao (curi na sve strane kao oni delovi koji se postavljaju na crevo za zalivanje travnjaka. Prijavila i ja i vodic, na recepciji rekli da ce popraviti i nista). I da, vodic s kojim smo bili u Kairu i Aleksandriji je bio najbolji od ponudjenih. Mozda ima tad nije bio "neki period", ko zna. Ili poslednja smena, pa se ljudi smorili. A i bili u guzvi, tu im je drustvo.

Diktafon je dobra ideja. Nasnimis vodica ispred, pa onda pustis kad udjes na lokalitet. Mada je jednostavnije da se prikljucis drugim grupama sa vodicima koji govore ruski, francuski.. i lepo saslusas. Jer su oni smeli da pricaju, recimo na jos po nekom lokalitetu (naravno ne u Dolini kraljeva).
E sad, da sam i ja bila na spisku sa oznakom - njoj obezbediti dobru sobu, mozda sad ne bih kukala. I da ne ironisem vise - poenta je u postenom ili poslovnom odnosu. Jednostavno mora da znas sta te ceka i prihvatis ili ne prihvatis. Sator - sator - o.k. ali znas gde si. Secam se prve veceri u Hurgadi kad smo se na jednom mestu slucajno sreli (svi iz razlicitih hotela). Nisu hoteli tako losi, ali su se svi osecali prevarenima.

...
Diktafon je dobra ideja. Nasnimis vodica ispred, pa onda pustis kad udjes na lokalitet. Mada je jednostavnije da se prikljucis drugim grupama sa vodicima koji govore ruski, francuski.. i lepo saslusas. Jer su oni smeli da pricaju, recimo na jos po nekom lokalitetu (naravno ne u Dolini kraljeva).
E sad, da sam i ja bila na spisku sa oznakom - njoj obezbediti dobru sobu, mozda sad ne bih kukala. I da ne ironisem vise - poenta je u postenom ili poslovnom odnosu. Jednostavno mora da znas sta te ceka i prihvatis ili ne prihvatis. Sator - sator - o.k. ali znas gde si. Secam se prve veceri u Hurgadi kad smo se na jednom mestu slucajno sreli (svi iz razlicitih hotela). Nisu hoteli tako losi, ali su se svi osecali prevarenima.

Nisam se izmotavala kad sam preporucila diktafon. U Dolini kraljeva, pre ulaska u grobnice, vodic je pricao a jedan tip iz grupe je snimao. Prisao je cuvar i rekao vodicu da ili iskljuci kameru ili je preda cuvarima. U samim grobnicama, ako hocete da fotografisete, uradite to bez blica jer su na svakom koraku cuvari koji opominju (u najboljem slucaju) ili insistiraju da predate aparat ili kameru do izlaska iz Doline kraljeva. U muzeju u Kairu se svi aparati i kamere moraju ostaviti cuvarima na portirnici, bez rasprave ili obecanja "Necu snimati, keve mi". Mislim da nije potrebno sebe dovoditi u situaciju da izgubis silno vreme na ubedjivanje da ti vrate kameru, a pri tome propustiti uzivanje u razgledaju neprocenjivog hiljadugodisnjeg blaga. Umesto fotografija iz muzeja, kupili smo u prodavnici u holu muzeja pocket book sa fotografijama velikog broja eksponata.

Ma sve se slazem u vezi sa diktafonom. I ostalo sto kazes je zaista tako. Ovo je bila packa na racun vodica. Ali razumem te umeju oni u neke stvari da te ubede, a ti poverujes, jer si u pocetku (muzej u Kairu) bili u pravu.

Koliko se secam - najjeftinija knjizica sa fotografijama iz muzeja je kostala 200 funti = 2000 dinara. Jeftinije je, a mozda i prakticnije kupiti knjigu o Egiptu sa nadnaslovom umetnost i itorija, pa se tu, izmedju ostalog mogu naci fotografije najznacajnijih eksponata iz Muzeja. Ova knjiga se moze naci za 65 funti u Hurgadi, mozda i u Kairu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back