TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve pohvale za vodica, gospodju Bojanu, koja nas je vodila na izlete u Tunisu. Culi smo sve sto je trebalo, a i vise od toga. Nije bilo nista vezivano za njeno licno misljene osim sto je morala da odgovara na pitanja koje su joj gosti postavljali: "Gde vi kupujete, sigurno ce dati jeftinije ako idete sa nama i sl." Malo je bilo pitanja gostiju vezanih za istoriju, muzej, sto bi bilo logicnije od pitanja o sopingu. Ko je pazljivo slusao mogao je da cuje o filmovima koji su snimani u Tunisu, a spremno je odgovarala i fanovima koji su imali vise pitanja, sto nama koji smo bili zadovoljni dobijenim informacijama nije smetalo, jer je gdja vodic pri kraju oba izleta rekla da ako nekog nesto jos interesuje moze detaljno da pita. Pomenuta je i Bizerta, iako vise od 90% gostiju nije znalo da se tamo nalazi Srpsko vojnicko groblje. A onda su svi pricali o svojim dedama, vodic sigurno nije.

I još nešto: sve pohvale Perlinom vodiču Ivanu na Tasosu, svakih nekoliko dana je organizovao kratke sastanke u vili, koje je uredno najavljivao dan,dva unapred i na kojim a ste mogli da saznate sve što vas interesuje (izleti, ponude, instrukcije kako šta naći, putevi, radnje,...) a i da se žalite, ali nisam primetila da je toga bilo.
Slazem se, sve najbolje o Ivanu, avaaaaaaaaaaaajjjj!!! (Ivane dragi, da li znas ko sam?)

Evo i ja bih zeleo da se nadovezem na pricu o Relaxu, o Rodosu i o Krfu. Prosle godine sam bio sa njima na Rodosu u apartmanima u Falirakiju. Smestaj je bio na odlicnoj poziciji, prakticno na samoj plazi, a i prevoz nam je bio pred "nosom" tako da smo za 20 tak minuta stizali do grada. Apartmani su bili ok, naravno uvek moze bolje, ali ipak kazem ok.Jedini problem je bio avion koji je u povratku kasnio 3 sata, pa smo ceeeeeekali na aerodromu :roll: Predstavnik nam je bila Dubravka, koju ste vec nekoliko puta pomenuli. Mi smo bili zadovoljni njenom uslugom, pa smo na njenu preporuku ove godine otisli na Krf. Izbrali smo apartmane u Ipsosu, Kaktus.Imali smo cak i pogled na more, ali nas je to kostalo sna jer ti aprtmani istovremeno gledaju na ulicu prepunu klubova i kafica, pa smo isli linijom manjeg otpora, ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se :-D Na nase veliko iznenadjenje i tu nas je sacekala Dubravka. Preporucila nam je rent a car sa sasvim solidnim cenama, objasnila nam gde se sta nalazi, sta ne smemo da propustimo, a sta da zaobidjemo. Uspeo sam da nagazim na jeza pa me je cak vodila i kod lekara. Odlicno smo se proveli, obisli ostrvo, bili na Vidu, u Srpskoj kuci.....Zadovoljan sam Relaxom i njihovim predstavnikom, mozda i sledece godine odem opet sa njima negde. Naravno zavisi od ponude....A kakav je Krit sa Relaxom?

Ove godine isli sa Relax agencijom na Krit / Themisbeach i odlicno se proveli. Sve pohvale. Na forumu mozes videti moj detaljan opis. Takodje prosle bili na Krfu, sopstvenim prevozom i odlicno se proveli. Sve pohvale za Relax.

Pitanje za Mazu / Zar i ti nisi bila ove godine u julu na Kritu i u kom si hotelu odsela na Rodosu / ja pazljivo prativ forum. Pozdrav.

dragi moji, a narocito 'deki011' : )))

'Koktel dobrodoslice'???
Blago tebi, ako si na te koktele isao. To zvucci civilizovano.
Moj slucaj je da je bus sa nekoliko porodica u to mesto dovezao vozac, parkirao a onda se mislio kome da preda putnike : ))) Posle putnici imali sa Grkom da diskutuju ko ulazi u vilu a ko ne, pa ako si znao engleski, jos i nekako.. : ))) Sada mi je smesno, a onda se sve pussilo i psovalo na sve strane.

Dragi 'sch', kakav Sud?! Poslednji put kada sam to cuo, samo pisanje tuzbe kostalo je 50 evra! Onda bi me driblao godinu dana, a ja bih svaki put izvodio advokata za po 30-50 evra? Neka hvala.
Dragi/a dokRoooooo, pa ti vec izgleda imas dosta iskustva u tuzakanju agencija.pitam se koju ces agenciju sledece godine da opletes na net-u.Pazi samo da te ne stave na CRNU LISTU !!!!!!!!

Vec par dana citam ovaj forum i kao dobru knjigu nisam mogao da ga "ispustim" dok ne procitam do kraja....Moja iskustva sa Kim Travelom za Tasos,Astra Travelom za Sarti i Ns Travelom za Leptokariju su toliko dobra da prosto ne mogu da verujem da se ovo desava stvarno....Imam prijatelje koji bi o Fibulinim aranzmanima ovog leta ispisali ovde eseje (Ja nemam snage da o tome pisem vise od ovoga)
:Ono iskustvo iz WOW..... je stvarno Ultra all inclusive naspram "provoda" U Hotel Veneciji u Antaliji.Probacu da dodjem do njihovog pisma zalbe i skeniram jer to je u nekoliko stampanih strana..
Moram ,opet da napomenem da im je to bila treca godina sa Fibulom u hotelima od preko 1000 Eura po osobi (Sto naravno podrazumeva da su bili zadovoljni).Sta se desilo sa Fibulom ove godine ne znam...Zelim jos jedno iskustvo da podelim sa vama.Tacnije 3 :) .
Prvi put sam pre pola godine poslovno putovao u Prag i preko neta trazio hotele zeleci da platim karticom.I nabasao na ovaj sajt :
http://www.rezervacijehotela.com
Funtours iz Novog Sada- Ja nikad cuo do tad...Stvarno sam kako pise i kako su me uputili kad su me kontaktirali izabrao agenciju u komsiluku. Tamo je vec bio Vaucher,platio u dinarima, dobio Vizu bez problema.Otputovao sam u Prag , hotel Wing kojeg sam sam izabrao(Konsultovao sam se sa Trip advisorom :) ) .I, jos uvek skeptican dao vaucher na recepciji.Sve je proslo u najboljem redu.Posle toga sam bio i u Budimpesti i
Parizu..Isto je sve savrseno funkcionisalo.Mene sad interesuju dve stvari : Na vaucheru mi je svaki put uz Funtours bilo ime drugog operatora i to svaki put neko zvucno ime (Guliver, GTA I Thomsoni njihov dezurni telefon 24h).U dve razlicite agencije sam podizao vauchere i placao.Jos uvek mi nije jasno kako to funkcionise ali sam za 15.nov isto tako rezervisao i London.Jos ne znam gde cu podici vaucher jer nisam jos kartu rezervisao a u Fantursu su mi rekli da nije problem i da mogu do 10.nov da im javim. pa tamo gde kupim kartu podignem i vaucher...Odlucio sam da to koristim kao mobilni i da se ne pitam kako to funkcionise samo da naucim da koristim :).Ili neko od vas zna kako to radi...?
pozz

Ove godine isli sa Relax agencijom na Krit / Themisbeach i odlicno se proveli. Sve pohvale. Na forumu mozes videti moj detaljan opis. Takodje prosle bili na Krfu, sopstvenim prevozom i odlicno se proveli. Sve pohvale za Relax.

Pitanje za Mazu / Zar i ti nisi bila ove godine u julu na Kritu i u kom si hotelu odsela na Rodosu / ja pazljivo prativ forum. Pozdrav.

Da bila sam na Kritu ,a u septembru na Rodosu, a prosle godine na Krfu...Na Rodosu se hotel zvao Blue Sea , cini mi se ...u Falirakiju se nalazi.. Pozdrav !

Vec par dana citam ovaj forum i kao dobru knjigu nisam mogao da ga "ispustim" dok ne procitam do kraja....Moja iskustva sa Kim Travelom za Tasos,Astra Travelom za Sarti i Ns Travelom za Leptokariju su toliko dobra da prosto ne mogu da verujem da se ovo desava stvarno....Imam prijatelje koji bi o Fibulinim aranzmanima ovog leta ispisali ovde eseje (Ja nemam snage da o tome pisem vise od ovoga)
:Ono iskustvo iz WOW..... je stvarno Ultra all inclusive naspram "provoda" U Hotel Veneciji u Antaliji.Probacu da dodjem do njihovog pisma zalbe i skeniram jer to je u nekoliko stampanih strana..
Moram ,opet da napomenem da im je to bila treca godina sa Fibulom u hotelima od preko 1000 Eura po osobi (Sto naravno podrazumeva da su bili zadovoljni).Sta se desilo sa Fibulom ove godine ne znam...Zelim jos jedno iskustvo da podelim sa vama.Tacnije 3 :) .
Prvi put sam pre pola godine poslovno putovao u Prag i preko neta trazio hotele zeleci da platim karticom.I nabasao na ovaj sajt :
http://www.rezervacijehotela.com
Funtours iz Novog Sada- Ja nikad cuo do tad...Stvarno sam kako pise i kako su me uputili kad su me kontaktirali izabrao agenciju u komsiluku. Tamo je vec bio Vaucher,platio u dinarima, dobio Vizu bez problema.Otputovao sam u Prag , hotel Wing kojeg sam sam izabrao(Konsultovao sam se sa Trip advisorom :) ) .I, jos uvek skeptican dao vaucher na recepciji.Sve je proslo u najboljem redu.Posle toga sam bio i u Budimpesti i
Parizu..Isto je sve savrseno funkcionisalo.Mene sad interesuju dve stvari : Na vaucheru mi je svaki put uz Funtours bilo ime drugog operatora i to svaki put neko zvucno ime (Guliver, GTA I Thomsoni njihov dezurni telefon 24h).U dve razlicite agencije sam podizao vauchere i placao.Jos uvek mi nije jasno kako to funkcionise ali sam za 15.nov isto tako rezervisao i London.Jos ne znam gde cu podici vaucher jer nisam jos kartu rezervisao a u Fantursu su mi rekli da nije problem i da mogu do 10.nov da im javim. pa tamo gde kupim kartu podignem i vaucher...Odlucio sam da to koristim kao mobilni i da se ne pitam kako to funkcionise samo da naucim da koristim :).Ili neko od vas zna kako to radi...?
pozz

Zasto ne pitas samu agenciju?! I mene zanima kako to funkcionise?

Zasto ne pitas samu agenciju?! I mene zanima kako to funkcionise?
.
U pravu si ...Kad se vratim cu im javiti kako je bilo (idem svega na pa dana) i pitacu usput na kojem to principu radi.Do sad' su razgovori sa njima bili formalni i kratki (ali profesionalni).Samo bi me ljubazno nazvali, predstavili se i pitali gde zelim da podignem vaucher i uplatim..
Mada su mi i u mojoj agenciji rekli da nemam sta da brinem da oni saradjuju sa njima 3 godine i da nikada nisu imali nikakvih problema.Jedino sto do pre pola godine nije postojao onaj sajt vec su direktno preko agencije rezervisali.

A, kad sam vec kod "svoje" agencije (koji su inace sub agenti), cvrsto sam uveren da ako je sub agent korektan, to najbolji nacin da se odmor rezervise.
Iz jednostavnog razloga ; ovi moji imaju ugovor sa svima i uvek mi kazu i preporuce sa kim su njihovi klijenti imali dobra a sa kim losa iskustva.Tako su mi za Egipat, recimo rekli da je ovde hvaljeni GPR-INTERNATIONAL, i njegovi vodici u Hurgadi, upravo specijalista za Hurgadu i da samo to rade godinama...A taj divni vodic je sin od vlasnice agencije..
Toliko o prici onih da se proizvod kupuje na izvoru...."PA NARAVNO DA JE MENI MOJE DETE NAJPAMETNIJE I NAJLESE"- rekla bi svaka majka svoga deteta...I, uvek je novom majstoru za sve kriv onaj prethodni....Rekao bih da turizam nije fabrika pa da ima fabricke cene...A kupiti samo kod jednog, mozda vise lici na kupovinu cokolada u rinfuzi. :)

Nazalost nase agencije su jos dalekoooooo od Zapadno Evropskih,aranzman koji uplatis nema sanse da bude promenjen,znaci hotel,smestaj i sve ostalo sto je navedeno ce biti 100% uradeno bez ikakvih izmena.

U slucaju neke nepogode,pozar poplave i sl. i da morate da napustite ranije odmor dobijate celokupnu sumu nazad.

I trece ono najvaznije kod njih vec od oktobra ove godine imate kataloge sa smestajima,cenama (hotel,apartmani itd)tako da vec sada mozete planirati i uplatiti za sezonu 2008(prolece,leto,jesen,zima) za sve destinacije u svetu.

Planirano putovanje u Spaniju u sopstvenoj reziji mi je ipak preveliki zalogaj - ovog proleca cu se pak baciti na milost i nemilost nasim agencijama za turu Italija Francuska Spanija. U ponudi su za sad:

KOMPAS: http://www.kompas.co.yu/ekskurzije01.htm
VIVA: http://www.vivatravel.co.yu/spa.htm
GRANT TURS: http://www.ekskurzije.net/ponude/index.php?idTy=3#47
CONTE: http://www.conte.co.yu/itfrsp.html
SPIRIT TRAVEL: http://www.spirittravel.co.yu/prolec...d25042008.html
HOLIDAY: http://www.holiday.co.yu/putovanja/p...i_spanija.html
http://www.holiday.co.yu/putovanja/p...a/spanija.html
RAPSODY: http://www.rapsodytravel.com/?id_kategorija=6

Da li neko ima pozitivno iskustvo sa nekom od navedenih agencija? Ili obrnuto - koga bi trebalo zaobici?

RAPSODY: http://www.rapsodytravel.com/?id_kategorija=6

Da li neko ima pozitivno iskustvo sa nekom od navedenih agencija? Ili obrnuto - koga bi trebalo zaobici?

Išla sam preko Rapsody-a i bilo je sjajno. Bez zamerki, a baš je bio i dug put i malo sam i imala sreće jer sam upala u faaaaantastičan autobus ( nekima je bio rasklimatan), ali oni su bili super. Lepo su pre puta rekli koliko rata se plaća pre, šta od dokumenata treba, tačno su bili u svemu organizovani, na putu vodič i eto. Moja preporuka su oni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back