TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jaoooo ljudi, citala bih celu temu, ali ne mogu na poslu sam ;)

Treba mi savet u vezi agencije koja vodi na tasos (potos), jer imam malo problem sa samim putovanjem (ne volim da putujem autobusom, ali ove godine cu ipak morati :) ), jer se bojim lude voznje pojedinih vozaca, bezveze autobusa i sl.

Pa me zanima neki vase, lepo iskustvo sto se toga tice :)

Hvala puuuuuuuuuuuno

IvankaBg:
jaoooo ljudi, citala bih celu temu, ali ne mogu na poslu sam ;)

Treba mi savet u vezi agencije koja vodi na tasos (potos), jer imam malo problem sa samim putovanjem (ne volim da putujem autobusom, ali ove godine cu ipak morati :) ), jer se bojim lude voznje pojedinih vozaca, bezveze autobusa i sl.

Pa me zanima neki vase, lepo iskustvo sto se toga tice :)

Hvala puuuuuuuuuuuno

Agencija Oktopod ima aranzmane za Potos. Mi smo isli prosle godine sa njima i sve je bilo OK

Bio sam na Krfu u mestu Perama preko turističke agencije "Argus" od 16.-27.juna 2007. Imao sam uplaćen aranžman na bazi polupansiona po principu "švedskog stola" u hotelu "Oasis" sa 3 zvezdice. Ali od "švedskog stola" na žalost ništa.Za doručak dve polukriške salame i šajta,kuvano jaje,neke mazalice (maslac i džem),mleko ili čaj i to je bilo sve (kontinentalni doručak). I tako svih 9 dana! Za večeru predjelo,glavno jelo, salata (to nije bilo za vreme doručka) i desert.Za 9 dana boravka samo jednom je bila supa u sklopu večere.Za večeru je bio samo jedan meni te nisi mogao birati ama baš ništa.Ako je za utehu, barem je večera bila svih 9 dana drugačija.Da li je ovo "švedski sto"? Sramota!

Mala agencija, rade tata i sin i još par ljudi, ali SKROZ OK. Imaju i svoj restoran na Dunavu.
Pošteni i radni ljudi. Sigurno ne mogu da izvedu ono što može Kon Tiki, da vas odvedu u šume Burme itd....Ali ono što rade, urade dobro i korektno. Svojim obrazom garantujem za njih.
Naravno da se SVAKOM zalomi greška, ali jedna stvar je ako je ta greška posledica aljkavosti i gramzivosti, a druga ako je u pitanju viša sila.

Naši turisti su JAKO zahtevni. I spremni su da jedan mali incindent povlače po novinama, sudovima...
Npr. pokvari se autobus. Ili prestane da radi klima na pola puta....Sve se to može desiti i maloj agenciji, a i tour operatoru.. Primer su vam avio kompanije. Ogroman novac je uložen, imaju po deset hiljada zaposlenih, i oni najmanje žele kvar, pa se opet , na žalost desi...

Zato opušteno, nemojte tražiti dlaku u jajetu, i sve će biti u redu.

Malo sam se raspričao, ali Market Tours je sasvim korektna agencija....

Ja samo mogu iz licnog iskustva da vas posavetujem da zaobilazite agenciju Relax u sirokom luku!
Oni su u decembru prvi izbacili katalog sa sve terminima letenja dok su se ljudi iz drugih agencija na to krstili i tvrdili nam da JAT tek pred kraj januara izbacuje listu letenja.Kada sam na sajmu uzela novi katalog doticne agencije smene su bile u skroz drugim terminima!A mi zapeli da idemo na Kos preko njih zato sto su nudili uglavnom apartmane,hoteli nas nisu zanimali!
I tako mi,sredinom maja uplatimo aranzman preko njih za 9.avgust!
Pre dva dana nam je javljeno iz agencije da nema dovoljan broj putnika (do puta ostalo skoro mesec i po!) i da od naseg puta nema nista! A pare tek za 15 dana!!!
E onda smo mi digli frku,malo pretili medijima i pare su nam sutradan ujutru bile na racunu!
Elem, od Kosa ove godine nista, posto su druge agencije rasprodale avgust,mada ga planiramo od decembra.
Juce smo uplatili Lefkadu..
Elem,nas zakljucak je da nije bio problem u nedostatku putnika vec su oni verovatno prodavali nesto sto nisu ni imali..moguce da nisu imali termin kod Jat-a (napamet su pisali termine letenja,cak i tacan sat sto se inace saznaje dan,dva pre samog leta) ili vec dogovor sa gazdama apartmana..
Nudili su oni nama Krf u zamenu ali ni u ludilu nebi pristali da posle svega letujemo preko njih!
Eto tako, pa hoce nek proba!:)

Organizator celog aranžmana je "Argus", te bi bilo logično da sam se njima žalio, ali nisam.Da i jesam, bojim se da bi bila slaba vajda od toga. Da ne kažem plus, izgubljeno vreme i živci u prepucavanju.Što se tiče turističke policije, neverujem da bi mi i ona bila od velike pomoći. Uostalom šta i oni znaju, kakav sam ja aranžman uplatio i preko koga.Turistička policija bi možda bila od pomoći da sam uplatio direktno hotelu.

Mi smo bili u Neos Marmarasu preko Marmaras travela.
Uplatili 1/4 apartman sa klimom i TV na 1. spratu vile u kojoj smo ranije vec gostovali. Kad smo se pojavili 16. Juna uopste nismo bili na spisku gostiju, a o dogovorenoj sobi nije bilo ni reci.
Predstavnik agencije Zeljko je videvsi problem, rekao da ide prvo negde da popije kafu pa ce videti sta ce s nama. Na nas zahtev da zove Kostu- vlasnika agencije rekao je da ne moze da ga budi, da on jos spava (9.00 po grckom vremenu). Nije bilo bitno sto smo mi sa dvoje dece proveli ne prospavanu noc u putu...
Nakon 2-3 sata sedenja ispred vile na nas poziv telefonom, pojavio se Zeljko da pita sta cemo, i izasao sa ponudom da se mi privremeno smestimo u drugi 1/4 apartman (bez klime i TV), a da ce nam on sutra naci adekvatan smestaj...mi smo tom prilikom odbili da platimo razliku para dok ne dobijemo smestaj kakav smo jos 15. Februara dogovorili...Zeljka vise nismo videli.
29. Juna se pojavljuje Kosta - vlasnik agencije da naplati razliku duga...
Ne znam sta da kazem na negovo ponasanje, ne tolerantnost, bezobrazluk i agresivnost, sem da sam jos uvek u stanju soka i ne mogu da verujem da nam se to desilo u Grckoj - taj covek je obicna gorila i divljak .... u jednom momentu verujte osetili smo strah za svoju bezbednost, sto je njemu i bio cilj. I zato MARMARAS TRAVEL zaobidjite pri izboru letovanja.

Mi smo bili u Neos Marmarasu preko Marmaras travela.
Uplatili 1/4 apartman sa klimom i TV na 1. spratu vile u kojoj smo ranije vec gostovali. Kad smo se pojavili 16. Juna uopste nismo bili na spisku gostiju, a o dogovorenoj sobi nije bilo ni reci.
Predstavnik agencije Zeljko je videvsi problem, rekao da ide prvo negde da popije kafu pa ce videti sta ce s nama. Na nas zahtev da zove Kostu- vlasnika agencije rekao je da ne moze da ga budi, da on jos spava (9.00 po grckom vremenu). Nije bilo bitno sto smo mi sa dvoje dece proveli ne prospavanu noc u putu...
Nakon 2-3 sata sedenja ispred vile na nas poziv telefonom, pojavio se Zeljko da pita sta cemo, i izasao sa ponudom da se mi privremeno smestimo u drugi 1/4 apartman (bez klime i TV), a da ce nam on sutra naci adekvatan smestaj...mi smo tom prilikom odbili da platimo razliku para dok ne dobijemo smestaj kakav smo jos 15. Februara dogovorili...Zeljka vise nismo videli.
29. Juna se pojavljuje Kosta - vlasnik agencije da naplati razliku duga...
Ne znam sta da kazem na negovo ponasanje, ne tolerantnost, bezobrazluk i agresivnost, sem da sam jos uvek u stanju soka i ne mogu da verujem da nam se to desilo u Grckoj - taj covek je obicna gorila i divljak .... u jednom momentu verujte osetili smo strah za svoju bezbednost, sto je njemu i bio cilj. I zato MARMARAS TRAVEL zaobidjite pri izboru letovanja.

ILO:
Preko Argus tursa su putovali ovi koji su sleteli na Atinski aerodrom, i tu proveli 17sati ili tako nesto

U pitanju je bio kvar na avionu JAT-a. Nemojmo ljudi sad samo da pljujemo po agencijama, pa da nam budu krive i zato sto je pao evro ili sto nam je mala plata. Tema sluzi da se za odredjene destinacije predloze agencije koje nude najbolju ponudu i uslugu.

Planiram da putujem u Tunis, pa gledam ponude...
albagraecatravel.co.yu, zatim famozni Kontigi i Argus, potom Folow Me... sve manje vishe slicne ponude i slicne cene.. na razliku od 20-30 eura gore dole bash i ne obracam paznju... ako vidite vecu razliku negde, javljajte :)

Interesuje me iskustvo ljudi koji su putovali preko njih, odnosno iskustva o Tunisu uopste (Hamamet, Yasmin, Suse, Port..), sta izabrati, da li je istina minimum 4 zvezdice ili i tu ide varijanta "sta te zapadne"... i slicna pitanja.

Uopste, please, navedite svoja iskustva i sa kojom agencijom ste isli u Tunis.

Hvala unapred na pomoci,
Vlada

Postovani turisti!!!! Obratite paznju!! putujem sa Jolly tours-om 05.avg.2007 u Sharm el Sheikh na 10 dana,uz aranzman stoji da mora da se plati i '''oko 75 evra''' za "'aerodromske takse"" i plus 1 evro po danu za predstavnika Red Sea Tours-a u Egiptu!
Ma nije nego????zanimljivo je da u ugovoru pise oko 75 evra ,a meni je odmah prilikom uplate 1.og dela aranzmana odmah naplaceno tacno 75 evra po osobi ,bez prethodne ikakve provere...napominjem da radim na aerodromu Beograd i da sam vec proverio da ,sto se tice aerodroma Beograd,takse su:16,5evra po jednoj operaciji,dakle 33evra po osobi.Ovoj cifri treba dodati i aerodromsku taksu u Sharm el Sheikh-u ,ciju tacnu vrednost jos ne znam,cim sletim ,saznacu i to!!!Vec sam kontaktirao tur.inspekciju u Beogradu na 011 3139 686 gde su mi rekli da posaljem kopiju ugovora i uplate da bi se te stvari oko naplate aer.takse razjasnile.apelujem na sve putnike da provere sve podatke u ugovoru i da insistiraju da ima se kaze sta je od tih 75evra koja i kolika taksa po aerodromu.Ne moze se zaradjivati na aerodromskim taksama!!!Samo kao napomena stoji:u KOn Tiki-ju su aerodromske takse 65 evra,pa kako to i kome ode ova razlika od 10 evra!!!Ne dajte da Vas zezaju u zdrav mozak!!!! :mad:

dekili68:
Postovani turisti!!!! Obratite paznju!! putujem sa Jolly tours-om 05.avg.2007 u Sharm el Sheikh na 10 dana,uz aranzman stoji da mora da se plati i '''oko 75 evra''' za "'aerodromske takse"" i plus 1 evro po danu za predstavnika Red Sea Tours-a u Egiptu!
Ma nije nego????zanimljivo je da u ugovoru pise oko 75 evra ,a meni je odmah prilikom uplate 1.og dela aranzmana odmah naplaceno tacno 75 evra po osobi ,bez prethodne ikakve provere...napominjem da radim na aerodromu Beograd i da sam vec proverio da ,sto se tice aerodroma Beograd,takse su:16,5evra po jednoj operaciji,dakle 33evra po osobi.Ovoj cifri treba dodati i aerodromsku taksu u Sharm el Sheikh-u ,ciju tacnu vrednost jos ne znam,cim sletim ,saznacu i to!!!Vec sam kontaktirao tur.inspekciju u Beogradu na 011 3139 686 gde su mi rekli da posaljem kopiju ugovora i uplate da bi se te stvari oko naplate aer.takse razjasnile.apelujem na sve putnike da provere sve podatke u ugovoru i da insistiraju da ima se kaze sta je od tih 75evra koja i kolika taksa po aerodromu.Ne moze se zaradjivati na aerodromskim taksama!!!Samo kao napomena stoji:u KOn Tiki-ju su aerodromske takse 65 evra,pa kako to i kome ode ova razlika od 10 evra!!!Ne dajte da Vas zezaju u zdrav mozak!!!! :mad:
Porez za budale.......po Vuku Karadzicu ! ;-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back