TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zadnjih nekoliko godina sam putovao preko agencije VIVA TRAVEL iz Beograda na sledecim odredistima: Bec ( nova godina ), Milano i Firenca!!! Sve je zaista bilo super, i sama agencija je ispostovala sve iz ugovora. Poucen dobrim iskustvima na resio sam da i ove godine idem preko same agencije VIVA TRAVEL odem u Veneciju sa nocenjima u lido di jesolo kako je stajalo u ugovoru. Samu rezervaciju sam uradio tokom februara meseca, a obuhvatala je polazak krajem avgusta meseca. Vec Tokom avgusta meseca neobavezno okrecem samu agenciju da vidim kako stoje stvari u vezi putovanja ( zanimalo me je da li se definitivno ide ) da bi mi se prvo operaterka maltene razdrala u slusalicu sa konstatacijom KAKO MI JE JAVLJENO DA JE SAM PUT OTKAZAN, ALI DA MOGU U ISTOM TERMINU DA IDEM SA DOPLATOM NA TRI NOCENJA I DA SE U UGOVORU NISTA NE MENJA!!! Sobzirom da sam rezervaciju odredjenih ulaznica za neke muzeje u Veneciji platio preko interneta, prihvatam novonastalu situaciju. Vec, nakon te same situacije nastaju novi problemi na relaciji izmedju mene i same agencije, sozbirom da mi nije na prvu loptu receno kolika je doplata. Kada sam ih kontaktirao ponovo niko se nije hronicno javljao na telefone, a kada sam i uspevao da ih dobije dobijao sam razlicite odgovore, prva je bila da moram da doplatim, 60 evra, druga informacija je bila da moram da doplatim 5990, sto sam i ucinio, da bi me na kraju zvali i rekli da sam u pretplati!!! Ruku na srce razliku su mi odmah vratili!!! Elem, krece famozno putovanje, i tada saznajemo da necemo biti smesteni u Lido di jesolo, vec u Konegliano, cime mi je svakako koncept odlazaka u vec placene muzeje doveden u pitanje, jer sam planirao da jedan dan u svojoj reziji odem u samu Veneciju, a drugog dana da zaokruzim posete koje sam planirao :( Kada se koliko toliko stisala bura u samom autobusu zbog cele situacije, gde smo svi negodovali zbog same situacije, sama vodic kada je zavrsila sa prikupljanem para za same izlete, latila se samog mikrofona da saopsti svim putnicima kako stoje stvari sa izletima: DRAGI PUTNICI, NA SLEDECIM IZLETIMA NECE ICI SAMO JEDNA OSOBA!!! Svakako da sam se nasao uvredjen samim njenim gestom jer nisam zeleo da idem na izlete koje me nisu zanimali, nakon cega je krenula prepirka sa samim vodicem. Nakon celokupne situacije, resio sam da sva naredna putovanja koja budem isao, u najsirem luku zaobidjem samu VIVU TRAVEL I BG!!!
Srdacan pozdrav svima

Ne znam sta je u pitanju, premda i tokom prosle godine kada sam preko Vive isao u Firencu, sam sam sebi organizovao posete muzejima u samoj Firemci ( samim tim nisam isao na neki od izleta ) i nikakvih problema nije bilo od strane samog vodica. Ono sto sam nacuo od samih putnika nakon izleta u Veroni i najvecem jezeru u Italiji ( ne znam kako se zone, niti je bitno za ovaj tekst ) je taj da je u jednom momentu pokusavajuci da okupi na jednom trgu u Veroni bila malo glasnija, sto je dovelo do toga da lokalna policija pridje samoj grupi kako bi videli zasto je pomenuta osoba glasna. Sve u svemu na kraju su policajci ustanovili da zena NIJE LICENCIRANI VODIC cime su joj napisali mandatnu kaznu od 1000 i nesto evra!!! ( napominjem da sam to nacuo od putnika za sam dogadjaj ), a sama zena se tokom vracanja u Srbiju kud i kamo izvinjavala sto je MOZDA bila malo neprijatna zbog te nastale situacije

Da li neko ima iskustva sa korišćenjem usluga turističke agencije Hellena turs?
Ove godine sam reskirao i išao preko ove agencije. Nikad više u životu. Objekat gore nego užas. Kod mene je podrum i posuđe, nakon poplave 2014. godine, izgledalo bolje nego kod njih nakon ulaskja u objekat. Ko voli avanturu, neka proba, preporuka je daleko im kuća.

Два пута сам путовао преко агенције, не рачунам Грчку и последњи пут су ме преварили из познате агенције Кон тики.
Није битна цена аранжмана, тражио сам од њих само један услов, да аутобуси буду удобни, као што су приказали на њиховом сајту.
Рекли су да нема никаквих проблема да је то њихов возни парк и онда на дан путовања се запрепастим ... вози нас је%ени превозник лепеница турс из Обреновца, аутобус из 80их година, а седишта су као да седиш на даскама преко којих су ставили стару смрдљиву ћебад.
Није ми стало до трошка, већ из принципа сам се жалио касније и њима и надлежној служби која би требало да санкционише овакве појаве, али они су сви повезани и ништа нисам могао да урадим.

Од тада путујем искључиво у својој режији.

Travelland iskustvo

Nea Roda preko njih blagi uzas. Slike sa njihovog sajta nikakve veze sa stanjem na licu mesta.
Ovo je agencija koja radi ono najgore u turizmu. Nalaze pristojne hotele po Grckoj sa cak 4* ili 5*, ali najgori smestaj u njima, tacnije neke sobe koje hotel ni ne iznajmljuje normalnim turistima vec im sluzi za osoblje i majstore koji van sezone popravljaju i renoviraju. I onda agencija lepo postavi slike na svom sajtu sve bajno i divno, pa i vi odete na booking.com i vidite iste slike, dobre ocene, pristojne komentare…...ali kad stignete na lice mesta vec je kasno, letovanje je upropasceno (generalan savet je da radite print screenove web stranica sa izgledom sobe, a onda i fotografije smestaja i tako ih prijavljujete inspekciji ako bude problema).

Zato su njihovi aranzmani najjeftiniji jer druge agencije to ne rade tako perfidno i zato se ljudi pecaju na to, na cenu. Kada ih kontaktirate krece sledeci nivo bezobrazluka. Bahatost i autusticnost, ne tretiraju vas ni 2%.

Kad sam komentarisala na poslu, kolege su mi se isto zalili da su isli preko njih i priznaju samo zbog cene, imali su zamerku na hiljadu stvari pri tom na stvari koji su dogovorili sa agentom u agenciji pri potpisivanju ugovora, stav agenta je naravno da se to podrazumeva. A na licu mesta u hotelu nije se podrazumevalo. Ta moja koleginica u sali kaze da kod Travellanda na potpisivanje ugovora treba povesti i svog advokata. Dok se posle jurila sa agencijom ko je bio, a ko nije bio u pravu srela neki par sto su preko njih isli u Bec i njihove reci su bukvalno bile bezite od Travellanda. Palo mi je na pamet da je, mozda, to razlog zasto oni nisu clanica YUTE jer YUTA ima neku foru da bi bio clan ne smes imati prijave od inspekcije u prethodnih godinu dana ili tako nesto.
Ovo definitivno nije agencija koja uliva bilo kakvo poverenje. Za tih par desetina eura sto cete da ustedite, upropasticete sebi odmor.
A njihove reklame na svakom cosku....

Koja je najbolja turisticka agencija?
Ako vam se ikada ukaze prilika da putujete sa agencijom Amos travel iz Beograda NE ČINITE TO ! Obmanjuju putnike, prodaju aranzmane koji su sasvim nesto drugo od onoga sto oni nude na sajtu...a vrhunac svega je sto se sluze svim mogucim sredstvima da se kasnije izvuku i od vas naprave krivca...SRAMOTA da se uopste pozivaju na renome firme koja godinama radi vrhunski...a prodaju aranzmane koji su na njihovom sajtu odlicni a sasvim nesto drugo kada odete i vidite da to sto ste uplatili nema veze sa onim sto vam je pokazano u agenciji...BEZITE STO DALJE OD AMOSA...

Ako vam se ikada ukaze prilika da putujete sa agencijom Amos travel iz Beograda NE ČINITE TO ! Obmanjuju putnike, prodaju aranzmane koji su sasvim nesto drugo od onoga sto oni nude na sajtu...a vrhunac svega je sto se sluze svim mogucim sredstvima da se kasnije izvuku i od vas naprave krivca...SRAMOTA da se uopste pozivaju na renome firme koja godinama radi vrhunski...a prodaju aranzmane koji su na njihovom sajtu odlicni a sasvim nesto drugo kada odete i vidite da to sto ste uplatili nema veze sa onim sto vam je pokazano u agenciji...BEZITE STO DALJE OD AMOSA...
Amos je subagent i prodaje tuđe aranžmane. Inače moji prijatelji već nekoliko godina idu preko njih u Grčku i prezadovoljni su.

Идем на море у Бугарску, преко бугарских агенција, увек у добре хотеле.
Пре пар година рекох ајде да свратим мало и до Грчке, погледао цене, нашао агенцију, каже цена та и та, може на рате и трућ бла, кажем платићу све одмах, нема потребе да развлачимо.
И цена била 1000 и нешто евра, ја донео паре, евре, кад лик каже не може еври, мора динари, рекох ок, идем да продам, само ми реци колико по твојој рачуници то дође динара, јбг, он израчунао неку сумануту цифру, и објаснио ми да је банка његове агенције рецимо рајфајзен банка, њихов гоњи курс је 125 динара, а ја могао да продам највише за 120 динара.
Еј бре, то је било око 5 динара по евру, за 1000 евра 5000 динара, значи једно 7500 сам изгубио само на курсним разликама.
И то није агенција крива него лоповска држава, краду те где стигну, од оваквих ствари до цена које су дате децимално, а пара као стоти део динара одавно избачена.
Тај пут сам отишао преко наше агенције и рекао никад више, пре коју недељу уплатио преко бугарске агенције хотел, дали ми цену у левима, прерачунали у евре, годинама исти средњи курс, никад ми нису пумпали рачуне на тим стварима.
Једино што су ме опет наши одрали, одем до банке да урадим трансфер новца, прошле године цена била 8€ + 300динара, ове године 22€ + 300динара, лопови.

Идем на море у Бугарску, преко бугарских агенција, увек у добре хотеле.
Пре пар година рекох ајде да свратим мало и до Грчке, погледао цене, нашао агенцију, каже цена та и та, може на рате и трућ бла, кажем платићу све одмах, нема потребе да развлачимо.
И цена била 1000 и нешто евра, ја донео паре, евре, кад лик каже не може еври, мора динари, рекох ок, идем да продам, само ми реци колико по твојој рачуници то дође динара, јбг, он израчунао неку сумануту цифру, и објаснио ми да је банка његове агенције рецимо рајфајзен банка, њихов гоњи курс је 125 динара, а ја могао да продам највише за 120 динара.
Еј бре, то је било око 5 динара по евру, за 1000 евра 5000 динара, значи једно 7500 сам изгубио само на курсним разликама.
И то није агенција крива него лоповска држава, краду те где стигну, од оваквих ствари до цена које су дате децимално, а пара као стоти део динара одавно избачена.
Тај пут сам отишао преко наше агенције и рекао никад више, пре коју недељу уплатио преко бугарске агенције хотел, дали ми цену у левима, прерачунали у евре, годинама исти средњи курс, никад ми нису пумпали рачуне на тим стварима.
Једино што су ме опет наши одрали, одем до банке да урадим трансфер новца, прошле године цена била 8€ + 300динара, ове године 22€ + 300динара, лопови.

Nisi u pravu, država je donela propis da rade po srednjem kursu

Inače to je bila isključiva i jedina nadležnost agencije, ne čak ni banke

Banka istakne kurs za 1 eur , i za manje svote , firme kupuju po drugoj vrednosti

Dakle taj kurs ima smisla da su oni otrčali u banku da kupe 100 eur, što nikada ne rade , već transferišu novac u većim iznosima

Nisi u pravu, država je donela propis da rade po srednjem kursu

Inače to je bila isključiva i jedina nadležnost agencije, ne čak ni banke

Banka istakne kurs za 1 eur , i za manje svote , firme kupuju po drugoj vrednosti

Dakle taj kurs ima smisla da su oni otrčali u banku da kupe 100 eur, što nikada ne rade , već transferišu novac u većim iznosima
Ништа те нисам разумео, али сам добро разумео оно што су ми ономад рекли у агенцији. Елем, рекао ми је лик да је цена рецимо 1400€, ја сам му рекао ок, платићу одједном у кешу, сутрадан сам му однео 1400€, кад он каже не може, мора динари. Реко какви сад динари, цене у понуди су ти у еврима. причали смо о еврима, каже такав је пропис, тако им држава налаже. Добро рекох, ја бих да одем у мењачницу да продам ово, кажи колико је то динара, он ми израчуна по неком курсу уби боже, каже мора тако, то је курс банке која је његова банка. Е сад дал је тако или је требало средњи не знам, нико ме није био по ушима да му плаћам толико динара колико је рекао,могао сам да одустанем, углавном да сам му дао евре прошао бих најмање 70€ јефтиније, ако није било и више, не могу да се сетим.

И да, рекао ми је да су цене истакнуте у ерима да би се заштитили од осцилација динара, тада их је било, али се подразумева плаћање у динарима, и то ето како рекох, по горњем курсу банке с којом сарађују.

Ништа те нисам разумео, али сам добро разумео оно што су ми ономад рекли у агенцији. Елем, рекао ми је лик да је цена рецимо 1400€, ја сам му рекао ок, платићу одједном у кешу, сутрадан сам му однео 1400€, кад он каже не може, мора динари. Реко какви сад динари, цене у понуди су ти у еврима. причали смо о еврима, каже такав је пропис, тако им држава налаже. Добро рекох, ја бих да одем у мењачницу да продам ово, кажи колико је то динара, он ми израчуна по неком курсу уби боже, каже мора тако, то је курс банке која је његова банка. Е сад дал је тако или је требало средњи не знам, нико ме није био по ушима да му плаћам толико динара колико је рекао,могао сам да одустанем, углавном да сам му дао евре прошао бих најмање 70€ јефтиније, ако није било и више, не могу да се сетим.

Da ti pojasnim

Recimo hoće firma ili tur agencija da upalti novac u inostranstvo . Kada to radiš nikada ne klupuješ 100 eur, već transferišeš veće svote , a kako si i klijent banke koji to radi često onda za za neki iznos ima određeni kurs , a za veće pozoveš svog agenta i on ti da cenu za eur

Banka kao kurs istakne neku vrednost , recimo 125 rsd i to se odnosi na sitne transakcije građanstva ili da ti uđeš i kažeš hoću da kupim 100 eur ili 1 eur

Firma koja sarađuje sa njiam ima znatno niži kurs i do 10% , nekada bude čak niži i od menjačnica , ali tu je približan

Agencije su na taj način uvećavale cenu ranžmana ... dakle ti platiš aranžman 1400 eur po kursu 125 , oni u banci kupe 1400 eur za 118 i ostane im razlika

Naravo zaposleni će reći to tako banka određuje , što je laž, inspektori su to , obzirom korumpirani geldali kao normalno, a YUTA koja je i nastala na takvom lopovluku nije ni reagovala

Onda je država donela uredbu da moraju računati po srednjem kursu NBS-

Da ti pojasnim

Recimo hoće firma ili tur agencija da upalti novac u inostranstvo . Kada to radiš nikada ne klupuješ 100 eur, već transferišeš veće svote , a kako si i klijent banke koji to radi često onda za za neki iznos ima određeni kurs , a za veće pozoveš svog agenta i on ti da cenu za eur

Banka kao kurs istakne neku vrednost , recimo 125 rsd i to se odnosi na sitne transakcije građanstva ili da ti uđeš i kažeš hoću da kupim 100 eur ili 1 eur

Firma koja sarađuje sa njiam ima znatno niži kurs i do 10% , nekada bude čak niži i od menjačnica , ali tu je približan

Agencije su na taj način uvećavale cenu ranžmana ... dakle ti platiš aranžman 1400 eur po kursu 125 , oni u banci kupe 1400 eur za 118 i ostane im razlika

Naravo zaposleni će reći to tako banka određuje , što je laž, inspektori su to , obzirom korumpirani geldali kao normalno, a YUTA koja je i nastala na takvom lopovluku nije ni reagovala

Претпостављам да ће онда агенције исказивати већу цену у еврима да би себи покрили разлику између средњег и курса по којем они купују а претпостављам да је уз све попусте на количину тај курс ипак већи од средњег

Претпостављам да ће онда агенције исказивати већу цену у еврима да би себи покрили разлику између средњег и курса по којем они купују а претпостављам да је уз све попусте на количину тај курс ипак већи од средњег

Jeste , ali je poštenije .. i to se kalkuliše u cenu aranžmana kao trošak ... ovako su bukvalno obmnajivali i krali ljude i još radili protivzakonito

Ako kod nas neko nekad uvede red u poslovanje turističkih agencija , tada se može reći da imamo državu . To je mafija , ali baš mafija organizovana da bukvalno pljačka ljude i da ih ponižava .

Evo i ovo što sada tvrde da ne mogu vratito novac

To je opet ali bukvalno pljačka ljudi, jer za to ne postoji drugi termin

Svako nevraćanje novca sada ljudima koji su uplatili aranžmane je pljačka .

I sa tim bi neko trebao da se bavi

Ali dok je lopova iz YUTA teško.

Da ti pojasnim

Онда сам то уплаћивао пре те уредбе.

Jeste , ali je poštenije .. i to se kalkuliše u cenu aranžmana kao trošak ... ovako su bukvalno obmnajivali i krali ljude i još radili protivzakonito

Ako kod nas neko nekad uvede red u poslovanje turističkih agencija , tada se može reći da imamo državu . To je mafija , ali baš mafija organizovana da bukvalno pljačka ljude i da ih ponižava .

Evo i ovo što sada tvrde da ne mogu vratito novac

To je opet ali bukvalno pljačka ljudi, jer za to ne postoji drugi termin

Svako nevraćanje novca sada ljudima koji su uplatili aranžmane je pljačka .

I sa tim bi neko trebao da se bavi

Ali dok je lopova iz YUTA teško.
Ne bih se složila, to je model koji su naše agencije preuzele iz celog sveta, isto rade i strane avio kompanije. Veoma sam upućena u rad agencija jer moj najbolji prijatelj vodi jednu, pa mogu reći i da ste za kurs u pravu ali i tu ima dodatnih "nevidljivih" troškova za firme... bankarske naknade nekada i po 20€ po transakciji, kada plaćate npr hotele karticom firme tu ne možete da dobijate povoljniji kurs... i tako redom, ali lakše je reći lovopi i mafija.

Ne bih se složila, to je model koji su naše agencije preuzele iz celog sveta, isto rade i strane avio kompanije. Veoma sam upućena u rad agencija jer moj najbolji prijatelj vodi jednu, pa mogu reći i da ste za kurs u pravu ali i tu ima dodatnih "nevidljivih" troškova za firme... bankarske naknade nekada i po 20€ po transakciji, kada plaćate npr hotele karticom firme tu ne možete da dobijate povoljniji kurs... i tako redom, ali lakše je reći lovopi i mafija.

Super pa si se zato upisala i postavila post br 1.

Bankarske naknade se plaćaju , prema tome one se kalkulišu u trošak poslovanja i ulaze u cenu aranžmana

To je ubedljivo najgora grana pružanja usluga . Dno dna u svakom pogledu .

Sta mislite, da li treba ocekivati prevare, od strane turistickih agencija?
Posebno mi koji smo vec (odavno) uplatili letovanja za juni (i maj) mesec!

Sve je moguce, jer ako uzmemo u obzir izjavu Senicica (direktora YUTE), kako je jedna od ideja, da nas koji smo vec uplatili, agencije obestete voucherima, koji bi bili upotrebljivi sledece 2021. godine....
jer ce pobogu agencije i hotelijeri pretrpeti velike gubitke ove godine, pa nece biti u stanju da izvrse sve preuzete obaveze!

Sto....
da nisu slucajno vec platili avio prevoz, za nas,
ili su hoteli toliko unapred kupili hranu,
ili su mozda platili aerodromske takse, 10 meseci unapred..... koliko smo mi njima ranije platili i koliko se vec dugo sluze nasim parama, bez kamate?!

Uostalom,
zasto bi to nas bilo briga, ako su oni negde vec utucali nase pare, pre nego sto su ih zaradili?!
Jel mi treba da pokrivamo njihove gubitke?!
Ko ce pokrivati nase?

Nek nas ne lazu.... ... hotelijeri i agencije ce samo zaraditi manje, nece izgubiti sve zbog par smena koje bi eventualno prebacili u skuplje termine, jer ih i onako nisu, a sad ih i nece prodati sve.... ako bude kasnije pocela sezona, jednostavno nek svma pomere koriscenja aranzmana linerano, a ko bas nije u mogucnosti da pomeri godisnji odmor za toliko dana, sa njim nek pregovaraju o trecem datumu, ali voucheri za sledecu godinu, NIKAKO.... niti bilo kakve NOVO-IZMISLJENE doplate?!

Mi smo na primer uplatili aranzman za juni mesec, na Kritu, preko Grckog Mouzenidisa, tj. njihove agencije u Beogradu.
Elem,
kontaktirali smo agenciju mailom, pre neki dan. Do duse, ljubazno su odgovorili odmah.... i naravno ne znaju, kad i kako ce poceti ova sezona.... sta je i razumljivo.

Medjutim.... sutradan od prijateljice dobijem obavestenje, da je Mouzenidis vec objavio prodaju aranzmana za 2021.godinu. Cak isti hotel, koji smo mi uplatili.... sta me vec dovodi u sumnju, da se mozda sprema ZESCA PREVARA!!!!

Ne tvrdim da ce bas Mouzenidis pokusati da nas prevari. Mozda su poceli prodaju sledece sezone vec sada, kako bi delom namirili ovu sezonu?! Videcemo?!

Hocu da istaknem samo, da APSOLUTNO NI REC NE VERUJEM SENICICU iz JUTE!!!!
Ako se agencije povedu za njegovim predlogom.... neka vec u junu OCEKUJU TUZBE (cak i kolektivne)?!
Znam.... oslanjace se oni na svoje pravne timove, ali I MI IH IMAMO!
Zato im savetujem da ne pokusavaju prevare, jer ce neke od njih, sudski troskovi zasigurno odvesti u bankrot!

Daklem,

vouchere za sledecu godinu neka podele Senicicu i njegovoj ekipi iz YUTE,
a nama ili nek vrate pare ili nek pruze usluge koje su nam naplatili?!

Ne znam za druge, ali moja ekipa i ja, sigurno "necemo ostaviti kozi, da cuva kupus"?!

Sta mislite, da li treba ocekivati prevare, od strane turistickih agencija?
Posebno mi koji smo vec (odavno) uplatili letovanja za juni (i maj) mesec!

Sve je moguce, jer ako uzmemo u obzir izjavu Senicica (direktora YUTE), kako je jedna od ideja, da nas koji smo vec uplatili, agencije obestete voucherima, koji bi bili upotrebljivi sledece 2021. godine....
jer ce pobogu agencije i hotelijeri pretrpeti velike gubitke ove godine, pa nece biti u stanju da izvrse sve preuzete obaveze!

Sto....
da nisu slucajno vec platili avio prevoz, za nas,
ili su hoteli toliko unapred kupili hranu,
ili su mozda platili aerodromske takse, 10 meseci unapred..... koliko smo mi njima ranije platili i koliko se vec dugo sluze nasim parama, bez kamate?!

Uostalom,
zasto bi to nas bilo briga, ako su oni negde vec utucali nase pare, pre nego sto su ih zaradili?!
Jel mi treba da pokrivamo njihove gubitke?!
Ko ce pokrivati nase?

Nek nas ne lazu.... ... hotelijeri i agencije ce samo zaraditi manje, nece izgubiti sve zbog par smena koje bi eventualno prebacili u skuplje termine, jer ih i onako nisu, a sad ih i nece prodati sve.... ako bude kasnije pocela sezona, jednostavno nek svma pomere koriscenja aranzmana linerano, a ko bas nije u mogucnosti da pomeri godisnji odmor za toliko dana, sa njim nek pregovaraju o trecem datumu, ali voucheri za sledecu godinu, NIKAKO.... niti bilo kakve NOVO-IZMISLJENE doplate?!

Mi smo na primer uplatili aranzman za juni mesec, na Kritu, preko Grckog Mouzenidisa, tj. njihove agencije u Beogradu.
Elem,
kontaktirali smo agenciju mailom, pre neki dan. Do duse, ljubazno su odgovorili odmah.... i naravno ne znaju, kad i kako ce poceti ova sezona.... sta je i razumljivo.

Medjutim.... sutradan od prijateljice dobijem obavestenje, da je Mouzenidis vec objavio prodaju aranzmana za 2021.godinu. Cak isti hotel, koji smo mi uplatili.... sta me vec dovodi u sumnju, da se mozda sprema ZESCA PREVARA!!!!

Ne tvrdim da ce bas Mouzenidis pokusati da nas prevari. Mozda su poceli prodaju sledece sezone vec sada, kako bi delom namirili ovu sezonu?! Videcemo?!

Hocu da istaknem samo, da APSOLUTNO NI REC NE VERUJEM SENICICU iz JUTE!!!!
Ako se agencije povedu za njegovim predlogom.... neka vec u junu OCEKUJU TUZBE (cak i kolektivne)?!
Znam.... oslanjace se oni na svoje pravne timove, ali I MI IH IMAMO!
Zato im savetujem da ne pokusavaju prevare, jer ce neke od njih, sudski troskovi zasigurno odvesti u bankrot!

Daklem,

vouchere za sledecu godinu neka podele Senicicu i njegovoj ekipi iz YUTE,
a nama ili nek vrate pare ili nek pruze usluge koje su nam naplatili?!

Ne znam za druge, ali moja ekipa i ja, sigurno "necemo ostaviti kozi, da cuva kupus"?!
Ne budi glup... Naravno da se akontacije hotelima placaju vec i u januaru, februaru... Avio karte ako su redovna linija idu na placanje odmah po rezervaziji dok se za carter letove uplacuju veliki depoziti prilikom potpisivanja ugovora. Kada ne bi bilo ovih vaucera, agencija bi po zakonu mogla da ti naplati stvarne troskove koje je imala, a posto ce sve strane agencije, avio kompanine i hoteli u Evropi raditi po principu vaucera, u tom slucaju bi domaca agencija trebalo sve da zadrzi na ime stvarnih troskova jer ni njima niko nece vratiti novac. I u tom slucaju po zakonu im ne bi mogao nista. Tako da ne pricajte napamet nego prvo malo ispitajte. Pozdrav i ne brinite, putovacete u septembru umesto u maju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back