TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam takodje putovao dva letovanja sa njima. Jednom katastrofa, unistili su celu smenu(zalili se JUTI, uzalud), drugi put koristio samo njihov vaucer i tako treba ici sa svakom agencijom. Uzeti vaucer i ...zbogom.
Oni kao da koriste neku magiju, znam ljude koji deset godina idu sa njima i uvek su nezadovoljni, ali opet idu. Neverovatno.
Moje misljenje je da je ovo ozbiljna drzava oni ne bi postojali.

Nisam uspeo da nadjem original, ali ovde su peti

x-4_u_srbiji.jpg

Nisu POSLEDNJI, nego su PETI, od nekoliko HILJADA agencija.
A društvo ???? KONTIKI je lose društvo ???

B U L A Z N I Š !!!

I, uostalom. ja uopšte ne navijam za njih, samo kažem da jedna ozbiljna anketa UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA, ipak MORA nešto da znači.

Sigurno, MNOGO više od praznih naklapanja i predrasuda koje ti zastupaš.

Ne želim da te uvredim, ali, radim u avio kompaniji i ZNAM da prepoznam kvalitet.
Kvalitet agencije ne može da se ceni jednim lošim iskustvom. Greška može da se desi i jednom TUI-u, ( Thomsonu.), Neckermannu....

Eto toliko....

diabolo:
Nisu POSLEDNJI, nego su PETI, od nekoliko HILJADA agencija.
A društvo ???? KONTIKI je lose društvo ???

B U L A Z N I Š !!!

I, uostalom. ja uopšte ne navijam za njih, samo kažem da jedna ozbiljna anketa UDRUŽENJA TURISTIČKIH AGENCIJA, ipak MORA nešto da znači.

Sigurno, MNOGO više od praznih naklapanja i predrasuda koje ti zastupaš.

Ne želim da te uvredim, ali, radim u avio kompaniji i ZNAM da prepoznam kvalitet.
Kvalitet agencije ne može da se ceni jednim lošim iskustvom. Greška može da se desi i jednom TUI-u, ( Thomsonu.), Neckermannu....

Eto toliko....

Greška može da se oprosti, ali to nije bile geška nego NAMERA. Dva dana pred put su me obavestili o promeni vile i to su konstantno radili celo leto, svim smenama u tom letovalištu. Dakle to nije slučajnost, to su NAMERNO radili da ne bi izgubili turiste.
Za šaku evra su bili gmazovi.

diabolo:
Hmm...
Ako je tako... Raspitacu se, imam neke poznanike koji su isli ove godine. Javicu se.
A gde si to isao ?
Ta katastrofa mi se desila 2003. u Olimpic-u. Uplatili smo vilu na obali mora, a dobili vilu u centru gde smo umesto mora, noću gledali pijane i razuzdane klince do ujutru, a danju trpeli majstore jer je vila bila u fazi renoviranja. Da paradoks bude veći, ovu vilu smo dobili jer se ona prva renovirala.
Iako mi je to bilo užasno letovanje, bio sam spreman na praštanje, jer ajde, svakom može to da se desi. Što ti reče i Nekermanu. Ali kad sm došao u Beograd, đavo mi nije dao mira, pa sam se igrao malo detektiva i saznao da su oni SVAKIH DESET DANA ZVALI PUTNIKE DVA DANA PRED POLAZAK da im sopšte o promeni smeštaja.
Odvratno, gadno, ljigavo!!!
Zvao sam Jutu, pisao Perli, pretio tužbama. Sve džabe. Smena pre mene je čak angažovala advokata, jer nisu hteli da prihvate nov smeštaj, nego kad su videli zgradu, samoinicijativno su našli i platili nov smeštaj. Nikad nisam čuo da je od toga nešto bilo.
Neki su i slikali zgradu da bi poslali novinama, ali i od toga ništa.
Jedva čekam da olabave vize, nikad ni jedna agencija me neće videti.
pozdrav
D.

Vrlo je verovatno da su ok kada su u pitanju letovanja jer tu se pojedinacno uplacuje. Svako individualno dodje i na prospektima vidi sta mu se nudi za koje pare pa ako se to na kraju ne ispostuje onda odes pa im j....m....r. Ja sam rekao da pomenuta agencija Omniturs vec godinama dobija u skoli Dositej Obradovic na namestenom tenderu gde konkurisu agencije kojih skoro da nema registrovanih-osim Nisekspresa za koje znam da imaju visoke cene a i disciplinu i uslugu. Pouzdano sam saznao da direktorka skole na kraju godine sa svojim saradnicima od Omnitursa dobija gratis letovanje u inostranstvu. Sta vise reci. Dali smo se sad razumeli ?

Prosle godine sam sa nekoliko kolega na mojoj godini na fakultetu organizovao "fakultativnu ekskurziju" - pod navodnicima, jer je to fakticki bilo potpuno dobrovoljno studentsko turisticko putovanje, u nasoj reziji, koje se poklopilo sa raspustom. Nakon nekoliko sedmica rasprave i serije javnih i tajnih glasanja, kao i nekoliko sedmica vrlo ozbiljnog rada i pripreme, sklopili smo aranzman za, verovali ili ne - Njujork. Punih 7 dana boravka u NY (od prvog u 12:00 do poslednjeg u 23:00) + nekih 2,5 dana u putu, avionska karta i takse, americke vize, bed & breakfast, transfer od aerodroma do hotela na Manhattanu (***), cak i spavanje u Londonu jer nisu imali konekciju istog dana na racun avio kompanije... sve to 600 evra po osobi. U agenciji sa kojom smo saradjivali su se cudili kada smo odbili gratise za nas, ali racunica je prosta - jedan gratis znaci oko 70 evra vise za nekoga ko placa. Mislite o tome kada pristanete da idete u Madjarsku za 300 evra ;)

I ja sam bila jedan od srecnika koji je putovao za Budimpestu preko Lavlija. Kao sto je prethodno receno, sve je bilo katastrofa. Putovali smo 12h (ledenim autobusom, pa posle premestani u drugi), lutali do Budimpeste, taksijem dosli do hotela. Hotel Regina, 15-17 km od centra Peste, ne toliko los sam po sebi, koliko je agencija sve lose organizovala. Voda puta, devojka koja nije imala predstavu ni o cemu. Postavlja se pitanje da li je ikada u Budimpesti bila duze od jednog dana. Ne da nas je izmaltretirala, nego bih rekla da kao u Budimpesti kao da nismo ni bili. Besmisleni izleti, angazovanje nekih ljudi kao lokalnih vodica kojima je verovatno jedina strucnost to sto znaju srpski. U povratku, putovanje preko 12h ponovo. Tada smo promasili put, pa se ponovo vracali u Budimpestu. Vozac, za koga smatram da je jako malo odgovoran za sve ovo, jurio je preko 120 na sat u sporetu od autobusa, sve se treslo, da bi kad smo pomislili da ima nade za nas na sred auto-puta kod Novog Sada. negde oko ponoci pukla guma. I mozete zamisliti dalje... Najvaznije, vratili smo se citavi!!!
Ovo nije sve. Zaboravila sam verovatno jos puno toga...
Sta reci za sve ovo. Po meni bi ova agencija trebala da izgubi licencu. Ali kako se izboriti sa ovim problemom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back