TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se...Al ne bi verovao kako roditelji lako pristaju da im ta mala deca putuju na tri dana sa dve mlade i lude vaspitacice. Imam nekad utisak da jedva cekaju da ih neko odvede negde pa de se "umorni " roditelji odmore...
Ja sam se strsla kad su me pitali dal cu pustiti dete. Prvo sam se zapitala dal je ona za to zrela , aposle jesam li ja za to zrela.. I odgovor na oba je NE!!!

Evo samo u kratkim crtama da Vam iznesem plan i program putovanja. Dva nocenja PP u hotelu Olga Dedijer na Kopaoniku-kazu klasicna hrana u tro i cetvorokrevetnim apartmanima sa obilaskom manastira kostaju 7.000 din u tri rate. Kad se pravio tender poslate su ponude u 5 agencija za koje nikada nisam cuo osim Nis-ekspres za koju znam da je elitna ali i preskupa tako da je ona u startu eliminisana. Kazu mi u skoli da direktorka i poneki profesori iz komisije od pomenute agencije dobivaju gratis putovanja po inostranstvu kao nagradu za organizovanje eskurzije. Bar je tako bilo prosle godine. Znam da ce vecina dece ici ali moje dete nece. Imam para mozda i vise nego sto mi treba za zivot ali nemam usi magarca. Dogovor je pao da ja i sin na 3-4 dnevnom izletu kolima odemo gde sin hoce, da obidjemo sta on hoce i da trosimo koliko on hoce i sta hoce pa nek kosta i 500 eura nece mi biti zao. Aj recite dali je u redu 7.000 din za nepuna dva dana eskurzije ?

jerotije:
Evo samo u kratkim crtama da Vam iznesem plan i program putovanja. Dva nocenja PP u hotelu Olga Dedijer na Kopaoniku-kazu klasicna hrana u tro i cetvorokrevetnim apartmanima sa obilaskom manastira kostaju 7.000 din u tri rate. Kad se pravio tender poslate su ponude u 5 agencija za koje nikada nisam cuo osim Nis-ekspres za koju znam da je elitna ali i preskupa tako da je ona u startu eliminisana. Kazu mi u skoli da direktorka i poneki profesori iz komisije od pomenute agencije dobivaju gratis putovanja po inostranstvu kao nagradu za organizovanje eskurzije. Bar je tako bilo prosle godine. Znam da ce vecina dece ici ali moje dete nece. Imam para mozda i vise nego sto mi treba za zivot ali nemam usi magarca. Dogovor je pao da ja i sin na 3-4 dnevnom izletu kolima odemo gde sin hoce, da obidjemo sta on hoce i da trosimo koliko on hoce i sta hoce pa nek kosta i 500 eura nece mi biti zao. Aj recite dali je u redu 7.000 din za nepuna dva dana eskurzije ?
Pa oni stvarno nisu normalni. Olga Dedijer je rupa, tamo noćenje ne treba da košta više od 500din. Ovo što ide Čupava za 400e mi deluje razumnije, mada, što kaže Neverovatni, ko zna šta ih tamo čeka. Smeštaj za izbeglice iz Etiopije ili neki bordel.

HeBePoBaTaH_:
Zakuni se da vode decu od 3,5 god na 3 dana na exkurziju? Malo prekjuče...:lol:
Da, da! I ja nisam verovao kad su mi drugi pričali. I mom detetu su nudili rekreativnu (zamisli kako to glupo zvuči: rekereativna za bebe), i to dvaput godišnje, zimi i leti. Naravno da nikad nije išla i naravno da ne oseća nikakav životni gubitak zbog toga. Poveriti malo detence nekoj krmači da ga vodi u Sutomore ili Bečiće. Ma, NEMA ŠANSE! Ima ona mamu i tatu za letovanja i zimovanja, a ne ko da je neko siroče iz doma za nezbrinutu decu.

Mnogo je muljki kad su te ekskurzije u pitanju. Profesori koji vode decu dobijaju nekih 20-40 EUR po detetu (nisam bas sigurna koliko tacno, ali sigurno znam da dobijaju) i to im je lepa prilika da zarade. To ne bi bilo lose kad to ne bi roditelji placali kroz preskupe aranzmane za sumnjiv smestaj. Osim toga postoji zabrana ministarstva prosvete za putovanje autobusom nocu, ali se neke skole oglusuju o to. Jedna profesorka iz jedne beogradske skole je izlozena maltretiranju kolega zato sto odbija da vodi svoj razred nocu.

Uf da , Crni je u pravu. Olga Dedijer je nevidjena rupa. A osim toga koj ce na Kopaoniku sad , kad je tamo pustinja ...Dosadno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koje su to glupe ideje.
E mene su pre puno godina vodili na ekskurziju u neki sugavi hotel u Brzecu. To Vam je Hotel Putnik podno Kopaonika, u selu . Ljudi koje je to smaranje bilo. Potegnes bre iz beograda da bi spavao dve noci u Brzecu!!!
Pitam se koji je moron to smislio?!
Tamo ni kafica , ni prodavnice , ni diskoteke. I sve to 30.oktobra ... mnooooogo smo se smorili.

Ovo sto je u tvojoj ponudi Jerotije jos je gore, jer znaci da ce decu peti na Kopaonickih 1700 metara nadmorske visine , drzati ih tamo u hotelu dva ili tri dana i posle opet spustanje. Deca ko deca nece ni izaci iz te rupe, a i ako izadju nemaju gde. Prvi kafic im je 2 km daleko po neosvetljenom putu. Konaci su pustinja u ovo doba i zive samo od ekskurzija..
Pitajte mene ja sam radila 2 godine na tom Kopu znam sve do sitnih detalja. :-?

Napravili smo marsutu. U petak ujutru krecemo na putesestvije. Jednu noc spavacemo u Ostrogu i to je sigurno a drugu nemam pojma. Verovatno u neku od banja ili jezera uz obilazak manastira i ostalog. Niste mi rekli za fiskalni racun-jel agencija mora da ih izdaje i ako neko zna kakva je hrana u tom Olga Dedijeru-bas me zanima sta nude deci ? Pozdrav svima !

miljenkic:
Mnogo je muljki kad su te ekskurzije u pitanju. Profesori koji vode decu dobijaju nekih 20-40 EUR po detetu (nisam bas sigurna koliko tacno, ali sigurno znam da dobijaju) i to im je lepa prilika da zarade. To ne bi bilo lose kad to ne bi roditelji placali kroz preskupe aranzmane za sumnjiv smestaj. Osim toga postoji zabrana ministarstva prosvete za putovanje autobusom nocu, ali se neke skole oglusuju o to. Jedna profesorka iz jedne beogradske skole je izlozena maltretiranju kolega zato sto odbija da vodi svoj razred nocu.
Apsolutno tacno. Ja sam imao poznanika kome zena radi u vrticu i on je pred svaku zimu i leto zadovoljno trljao ruke. "Bice para", govorio je. Nije mi bilo jasno o cemu govori, dok mi jednom nije rekao bas ovo sto ti kazes, mada mislim da je govorio o 10 jevreja po detetu.
Ovo za zabranu nisam znao. Uzas jedan, pa skoro svi idu nocu.

E pa Jerotije to sto pitas za hranu niko ne zna. Osim mozda kuvarice u Olgi Dedijer. Imaj u vidu da je hrana u svim hotelima na Kopu blago ocajna. Dobro mozda je Grand izuzetak ali ni tamo nisam lepo jela. Takav je mentalitet tamo. Sumljam da ce se najesti al nece sigurno ni gladni ostati. A i decu to ne zanima mnogo, bar koliko ja znam.

Ma to za hranu pitam cisto informativno. Moje dete tamo nece jesti kojekave splacine a za druge me neinteresuje. Svako nek razmislja o svom detetu. Ja sam svoje vaspitao da na ulici nejede pljeskavice jer u njih trpaju svasta nego samo vesalice i pilece belo meso a drugi nek rade sta hoce. Neznate koliko sam besan na tu turisticku mafiju i korumpirane prosvetare da mi dodje da odem u skolu i da im svima saspem olovo u celo i da se sam prijavim. Nekazem da sam i ja posten mnogo ali nikad nebih mogao takve stvari da radim. Imam osecaja za neke stvari. Kada bih znao kako da im namestim neku zvrcku......agenciji i skoli platio bih-nepitam za cenu. Ako neko ima predlog nek kaze. Vodim na veceru ili castim sta god hoce. Pozdrav svima !

Ne vredi, ne mozes im doskociti. Ima jedan direktor skole, ne znam gde, koji je imao turisticku agenciju i namestao ekskurzije. Novinari provalili, ali ne znam sta je dalje bilo. Ljudi su sve spremni da urade zarad sake dolara i uradice onoliko koliko im zakon dozvoli. Ni na zapadu se nisu svi rodili posteni i dobri, nego zakon, brate, zakon. Seti se samo engleskih navijaca kakvi su bili do uvodjenja specijalnog zakona o ponasanju na utakmicama u Britaniji. Sad su kao puslice.

Razmisljao sam da sastavim pricu o tome sta se radi u ovoj skoli Dositej Obradovic na Dusanovcu i da iznesem sav prljav ves i to da uputim na vise adresa medija npr Kurir, Skandal, Blic......pa ako im nemogu nista bar da isprozivam direktorku, profesorku hemije i agenciju Omniturs koja vec duzi niz godina dobiva na namestenom tenderu tj tenderu kojem ona sama diriguje. Za sve ovo nemam bas dokaze ali i ovde i deca vide sta se radi. Ispred skole sam mislio da nocu sprejom napisem grafit pod sloganom OMNITURS-ISTURENO ODELJENJE NA DUSANOVCU. Toliko je u mojoj moci ako se nesetim jos necega. Pozz

Evo i moje dete mi je danas saopstilo da se za 10 dana ide na ekskurziju. Lepenski vir i Djerdap, 2 dana - 5.000 din.! Plus dzeparac. Imaju samo tri obroka. Doruckuju kod kuce ujutru pre polaska jer u autobusu im ne daju da jedu - boze moj, deca mrve. Rucaju popodne na nekoj poljani sendvice sto su poneli od kuce. Prvi obrok im je vecera. Sutradan dorucak, rucak i nazad za Beograd. Obilaze usput kao ne znam sta vec. Jaka stvar. Ej bre, to je za dzeparcem 6.000! Mnogo bre za dva dana.

I bre Jerotije, sad si ko neki deda. Ti ko da ne znas da su deca najveci magneti tj potrosaci, da su sve stvari za decu skupe. Kreni redom...Hrana za bebe- skupa, kozmetika za beeb - skuplja nego za mene, garderoba za moju klinku - skuplja nego moja, cipele za nju - skuplje ili isto...Igracke - paprene, knjige - ko za doktora nauka, slikovnice ko da su od zlata, parfem - ko za mene, sisanje - isto ko za mene ... Tu spadaju i skolovanje, doktori, ekskurzije, zimovanja i letovanja.

Da rezimiram , ne ludi vise ima i vaznijih stvari. tvoje je da dete pustis da ide i to platis koliko traze ili da ostavis dete kod kuce ako neces da te neko pljacka. Dzaba sto se ti ovde nerviras kad stvari ne mozes da promenis.

Nego, zakljucali ti klub... Ode mast u propast.... :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back