TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.jutarnji.hr/life/nasjeli...ra-a-zavrsili-u-smradu-i-prljavstini/4565741/

ovo nije prvi put da cujem da Odeon travel vara klijente na isti nacin
mojim prijateljima koji su isli na odmor u Pefkohori sa detetom ,a vodili su i dedu,su prosle godine pokazali apartman sa odvojenom spavacom sobom a na licu mesta ih je sacekao uzas od studija koji je bio zapusten prljav i neadekvatno opremljen
i nista nisu mogli da urade,predstavnik na licu mesta je samo odmahnuo rukom i rekao da on tu nista ne moze

pravo da ti kazem njena prica je vrlo tanka.

ona i decko rodos u spicu sezone za 1200€
ruku na srce za rodos i hotelski smestaj (znaci ne govorim o apartmanskom smestaju) to je vrlo povoljno, svega 600€ po osobi.
ako uzmes u obzir da se tamo stize avionom od te cene oduzmi 200 do 300€ za kartu i takse i ispada da je cena hotela u njenom aranzmanu izmedju 30 i 40€ dnevno.
i sama puno putujes i znas otprilike cene.
u grckoj u spicu sezone za 35€ po osobi mozes naci samo najgori hotel sa 3 zvezdice ili da je dosta udaljen od mesta pa zbog lokacije nije atraktivan.
bolji hoteli sa 3 zvezdice idu skuplje.

i jos jedna stvar.. ja kad negde idem slike sa sajta agencije uzimam samo informativno, odem lepo na tripadvisor i booking i procitam komentare i pogledam slike.
neretko i na google earthu mozes naci upotrebljive slike i obavezno odem na sajt hotela.

njen deo price je ok samo u delu slika na sajtu agencije i u realu ali i sama znas, skoro svuda hoteli na sajtu drze slike premijum i boljih soba.

da li je uopste bila na sajtu hotela?

i to mi je blogerka :)

sto se tice same agencije nisam imao iskustva sa njima pa ne mogu da komentarisem.

Preporucila bih ti iz iskustva agenciju TRAVELLAND, odlicne cene, ljubaznost, i sve ostalo je i iznad nivoa!
Ovo je jedna od ONIH poruka gde se clan uclani ostavi odlican komentar za jednu agenciju i vise se nikada ne pojavi..Pitanje za Miu1980 koji je to uobicajeni nivo ? Koga je uzela za porednjenje, predjasnja iskustva? Mislim, ako je neko vec "bot", mogao bi malo i da se potrudi

Letovala sam u vili Vilar od 03.08-13.08, preko Oktopoda. Najgori smestaj u kome sam bila, pre svega mislim na higijenu. Kada smo usli u sobu, zatekli smo neoribanu sudoperu, neoribanu wc solju u kojoj je dno bilo crno. Zavesa tus kabine crna pri kraju. Ispod kreveta grudve prasine koja nije ociscena od prosle sezone sigurno. Sami smo ribali wc solju i tus kabinu. U toku tusiranja kanalizacija se vraca kroz odvod i voda odlazi u kuhinju i sobu, a voda se jedino moze sakupiti dzogerom koji se ubudjao i smrdi (to je inace dzoger kojima spremacica cisti sobe posle svake smene). Ni jedna uticnica nije radila, ali su popravili kad smo se pozalili. Na zalbu za higijenu nisu nista preduzeli osim sto su rekli da je to primedba svakog ko dodje u tu vilu. Ako se vec svi zale na to, zasto se nesto ne preduzme povodom toga. Predstavnik agencije je rekao da se posteljina i peskiri menjaju na 5 dana, medjutim nama su promenjeni tek deveti dan uz izgovor da spremacica nije mogla da nas pronadje u sobi, a rezervne kljuceve navodno nemaju sto je laz jer su ulazili da poprave uticnicu dok mi nismo bili u sobi, sto onda tako nisu usli da zamene i posteljinu. Inace spremacica zivi u toj vili i vidjala nas je svaki dan. Nekima posteljina nije promenjena ni jednom. Novi peskiri koje je donela su bili prljavi. Kreveti neudobni, osecaju se federi u duseku. Nama klima i internet nisu bili ukljuceni u cenu, ali klima je bila toliko prljava da mi nismo ni hteli da platimo ni smeli da je ukljucujemo. U drugim sobama se zapusavala sudopera, rdjav i prljav frizider, treci krevet im je dusek sa daskama i preko tankim dusekom. Sramota sta se sve nalazi u ponudi agencije. Ocekivala sam bar higijenu dostojnu coveka za ovu cenu koju smo platili, a cena nije ni malo mala. Smatram da je higijena nesto sto je osnovno bez obzira na cenu. Koliko sam cula u povratku, nisu bili zadovoljni ni putnici koji su letovali u Haniotiju preko iste agencije. Predstavnik agencije na svaku primedbu cuti i sleze ramenima i govori kako nista ne moze da uradi ili da nema nikakve veze sa agencijom a njen je predstavnik. Smesno. Ovo pisem da i drugi ne nasednu kao sto sam ja, nazalost pre nego sto sam krenula nisam imala mnogo komentara da procitam.

Može li neko da napiše skorija iskustva sa agencijama Aqua Travel i Ferior? Gledamo za more, Grčka konkretno, imaju pristupačne cene.

Dosad jedino imam iskustva sa Argusom. Ranije smo išli Argusom u Pargu, i nismo imali zamerki, divan grad, apartman pristojan, ništa posebno, uključena klima (mada nije bila potrebna uopšte). Kada smo dolazili autobus je bio fenomenalan, neki novi, stvarno smo lepo putovali do Parge. Međutim u povratku je bio katastrofa. Zaboravila sam već čiji je bus, nije bio Argusov, ali bio je prilično star i drndav, i klima je bila loša. Osim toga, sve nam je bilo po meri, preživeli smo i povratak u pomenutom busu :) Takođe, Argusom smo išli u Prag, veoma pristupačan aranžman i stvarno nismo imali nikakvih problema, i grad je predivan.

Hvala unapred na odgovorima, svako iskustvo će značiti :)

Pozdrav svima. Evo kratak opis iskustva sa Aqua Travel, vila Petridis i Pefkohori. Sve kako je opisano i ok. Devojka koja nas je docekala odrzala sastanak i informisala nas gde se moze lepo jesti i davala preporuke za neke izlete, medjutim neki momci koji su bili kazu da to uopste nije tacno sto je ona iznela pa se stice utisak da ona ima procenat u tome. Ok ide ko hoce i to je to. Autobusi krajnje ne konforni, sa uskim i tvrdim sedistima, gore iznad sedista se ne moze staviti nista jer je preusko pa vam je rucni prtljag ispod nogu, koferi nisu mogli svi stati dole pa smo ih preskakali i po autobusu. Mislim da agencije moraju propisati kolicinu prtljaga po osobi da do ovoga ne bi doslo jer nije prijatno da preskacete ili gazite tudje stvari kada je pauza.Sve u svemu skuceno i usko i bez kofera. Vodic neki Dule, kako su ga zvali, vrlo nepristojan u svom nastojanju da bude interesantan.Znaci jedino razocarenje su on i autobus

Dva glasa protiv agencije LAVLI TRAVEL iz Beograda. Putovali smo sa njima u Veneciju 9.9, jer nam je odgovarao datum polaska, nismo mogli da se uklopimo u termine proverenih agencija. Nikada više sa njima nećemo putovati nigde i nikome ih ne preporučujemo. Autobus kakav sam se jedino u selo vozila, star, veoma prljav i trese se kao da sa nekom gumom nije sve u redu. Vozači su primitivni i neprofesionalni, jedan od njih nije znao da ugasi autobus na granici sa Hrvatskom, pa mu je drugi vozač pričao kako se gasi autobus, jer je carinik već bio iznerviran ("Gasi to, šta to muljaš"). Na granici je bila gužva, isti taj vozač se svađao kroz prozor s drugim vozačima.
Vodič čita sa Vikipedije i to tako što ide sa jednog pojma na drugi. Počne sa "Hrvatska se graniči sa...", pa ređa tako geografske, istorijske podatke i na kraju valjda ukuca Ante Pavelić, pa nam detaljno ispriča sve o njemu od rođenja pa do smrti, koja je nastupila kao posledica gangrene dve godine nakon što ga je ranio agent OZNE. Zaista nisam očekivala tu vrstu informacija na izletu u Veneciju. Dalje je lupetao kako su Brižinski listići na staroslovenskom a ne na slovenačkom i to je onda dokaz da slovenački nije ni postojao (panonsko-slovenačka redakcija staroslovenskog jezika kojom su pisani je dokaz da je postojao narodni slovenački jezik čije su crte unete u staroslovenski). U Veneciji nije znao da nam objasni kom stilu pripada koji ukras na Duždevoj palati, ali nam je vrlo slobodno parafrazirao početak "Santa Maria della Salute" (verovatno ne može da upamti ta dva čuvena stiha). Ne zna reč italijanskog, pa se jedva sporazumeo sa Italijanom koji vozi vaporeto, jer Italijan zna samo italijanski i dve-tri reči španskog. Sve u svemu baš smo zažalili što ga nismo odmah po silasku vaporeta napustili, jer sam više od toga što je on pričao saznala iz knjiga, iz putopisnih reportaža i sa interneta. Vaporeto je zakazao za 16.30 i rekao nam da nema kasnije, iako se na naše oči rukama i nogama dogovarao baš za to vreme. I naglasio da će nas ostaviti u Veneciji ako ne stignemo u 16.15.
U povratku smo imali jednu pauzu od 20 minuta nakon 4,5 sata. Tokom vožnje su se samo jednom zamenili vozači. Dok smo spavali vodič je rekao pauza i ugasili su autobus i vozači su se zamenili. Odmah su krenuli, pre nego što je bilo ko uspeo da se rasani i shvati šta rade. Ne znam kako smo prošli granice a da nas niko nije zaustavljao nakon slovenačko-hrvatske granice, ali znam da u pasošu nemam sve pečate koje bi trebalo da imam za povratak, dok smo u odlasku izlazili iz autobusa.
Sve u svemu, nismo se osećali ni bezbedno ni prijatno. Na stranu vodič i njegovo ponašanje i neznanje, ali zaista je rizično putovati sa ovom agencijom. Autobus je mogao proći tehnički pregled jedino ako su nekog potplatili, a u putu su pričali kako im se prilikom putovanja u Grčku zapalio motor. Takođe su pričali i o švercovanju pločica devedesetih ("Stavim na svako sedište po kutiju pločica...", reče vodič sa kosovsko-resavskim akcentom). Nisam imala želju da slušam njihov razgovor, ali u tako neudobnom prevoznom sredstvu nisam stvarno mogla da spavam, pa sam se naslušala o marifetlucima raznih vrsta. Ukratko, NIKAKO NE PUTUJTE S AGENCIJOM LAVLI TRAVEL. :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back