TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imali smo ovog leta problem sa Kontikijem.Pisala sam o tome u temi pod naslovom JOY PARK KIMEROS - te da se ne ponavljam...Danas se pozalim prijateljici i saznam da je pre par dana dozivela slicno neprijatno iskustvo, na dan puta su je obavestili telefonom da nema vise mesta u hotelu koji je uplatila, dvadeset dana ranije.Ovoga puta u pitanju nije Turska nego Egipat. Slusam nju danas kako se zali pa se pitam ko je lud - mi sto imamo poverenja u Kontiki , ili oni ...
Sticem utisak da se tamo odlicno zezaju na nas racun. Verovatno lupaju recke koliko budala ima u ovom gradu koje se daju zeznuti. I jos nam i pare uzmu i to ne male pare , vec ohohoooooo.

Idem bas ovih dana do njih da ih pitam za zdravlje , ako neko hoce samnom , rado prihvatam drustvo...Mada vec znam da ce moji drugari iz ALKATRAZA JOY PARK KIMEROS-a da idu ...

E PA AKO OVO CITA NEKO BLIZAK KONTIKIJU - SPREMITE SE - MI DOLAZIMO...

Neidem nikad preko agencija na odmor ali iz prica znam da je Kontiki koobejagi najozbiljnija agencija, najskuplja a ima i najbolje aranzmane. Sad vidim da nije bas tako. Mogu misliti kako je kod drugih. Prvi put sam bio usad u predsezoni sa jednom malom agencijom u Grckoj. Da ih nereklamiram ali prosli smo fenomenalno. Sto su obecali to su i ispunili i vise od toga. Bili su izuzetno ljubazni do zadnjeg momenta. Nije sad to vazno ali vazno je znati da ovi iz Kontikija i nisu takvi kao sto se prica. Preporucujem ti da ovo sto si dozivela objavis na sto vise mesta da bi ljudi znali sa kim imaju posla. Ovo im nece biti dobra reklama. Pozdrav !

Nemam nameru da branim Kontiki jer ne radim kod njih i takodje cu biti korisnik njihovih usluga ove godine....pre par godina sam s njima isla u Tursku i sve je proslo ok, mada ja info o hotelima skupljam na netu i od ljudi koji su vec tamo boravili, a ne po turistickim agencijama jer oni su klasicni trgovci i moraju sebe da prodaju.
Ali evo da se malo i ubacim...opet pre par godina jedna koleginica je uplatila hotel sa 3 zvezdice u Turskoj preko Kontikija, a njen rodjak u poslednjem momentu u istom mestu i u isto vreme drugi hotel sa 3 zvezdice...dan pred put njenom rodjaku javljaju da su napravili gresku u rezervaciji i da u tom hotelu nema mesta i da ce on na racun Kontikija letovati u istom terminu za te pare u hotelu sa 5 zvezdica....i tako bi....da li treba da pricam da se moja koleginica pojela od muke sto nju nije zadesila ta sudbina, ha, ha......
Da vidim kako cu ja proci ove godine, ha, ha.......

Znam za mnogo gresaka , slucajnih ili namernih koje napravi kontiki. Mi smo i ranije isli sa njima na put i bilo je relativno ok. Evo sta se dogadja sa turistima koje kontiki vodi:
Najpre mi u Turskoj nismo gosti Kontikija nego agencije Asteriks koja je navodno partner , a u stvari glavni baja ...Kontikijevog vodica vidis samo na aerodromu, doprate te do odgovarajuceg autobusa i odu, a ti se snadji , sa turcima koji ne govore ni jedan jezik tako da ih razumes.
Sami smo se cekirali u hotelima, sami objasnjavali, sve sami. Na kraju uvek dobijes neke sobe na kraj dzade ili na autoputu...pa se onda zalis , pa ti u startu presedne letovanje. Moj izbor su uvek hoteli sa 5* AI i trudim se da se dobro informisem pre nego odaberem , ali uvek ima neka caka.
Ako ti ne daj boze treba nesto hitno, vodic kontikija se po pravilu ne javlja na mob tako da opet moras sve sam. Vidim da ovakva situacija vlada i u Egiptu, kazu mi drugari da vodica nisu vidjali ni malo. Nestanu ko u zemlju da propadnu.

Da rezimiram.
Moj opsti utisak je da Kontiki bas .... za znas turiste, daj pare i cuti ! E pa ja sam odlucila da im vise ne dozvolim taj komotitet. Za moje pare hocu uslugu kakva dolikuje renomiranoj turistickoj agenciji i sve sto mi stoji u ugovoru da bude ispostovano. Srecem se na tim letovanjima i sa vodicima drugih , do duse , stranih agencija, sede u svakom hotelu i cekaju . Ako zatreba - tu su. Sve za turistu. A mi...i kad ih zovemo - ne dodju.

Dakle ljudi , moj savet, OPREZ SA KONTIKIJEM . Nije ni kod drugih agencija sjajno , ali evo sad sam se razocarali i sa Kontikijem pa se pitam sa kim sledece godine na letovanje.

jerotije:
Neidem nikad preko agencija na odmor ali iz prica znam da je Kontiki koobejagi najozbiljnija agencija, najskuplja a ima i najbolje aranzmane. Sad vidim da nije bas tako. Mogu misliti kako je kod drugih. Prvi put sam bio usad u predsezoni sa jednom malom agencijom u Grckoj. Da ih nereklamiram ali prosli smo fenomenalno. Sto su obecali to su i ispunili i vise od toga. Bili su izuzetno ljubazni do zadnjeg momenta. Nije sad to vazno ali vazno je znati da ovi iz Kontikija i nisu takvi kao sto se prica. Preporucujem ti da ovo sto si dozivela objavis na sto vise mesta da bi ljudi znali sa kim imaju posla. Ovo im nece biti dobra reklama. Pozdrav !

Naravno, vec vristim na sva zvona ... Lajava sam ja ...

Iz licnog iskustva ne mogu nista ruzno da kazem o Kontikiju, doduse samo sam jedanput letovala preko njih i bilo je o.k. Ali sam cula, i to bas za ovo leto do sada za dosta ispala bas od strane Kontikija.
Sto se tice zalbi, ako zaista mislite da idete, ukoliko nemate neki dokaz da ste prevareni nista necete uraditi. Moja sestra je prosle godine isla preko Jolya u Grcku, uplatila hotel sa 3* - po kategorizaciji Jolyja, a kada su stigli smesteni su u hotel koji su uplatili, s tim da taj hotel zvanicno nema 3*, vec 1* (da postoje hoteli sa 1* - na vratima sobe uvek mora da stoje podaci o kategorizaciji). Oni su fotografisali taj papir, sobu, wc...Sa napisanom zalbom, prilozenim slikama i pretnjom tuzbom su otisli u Jolly..nakon 10 dana, pozvani su da dodju - vracena im je polovina uplacene sume novca (oko 300 evra).
Na kraju je ispalo super, em letovali, em dobili pare. Sada se salimo kako ce oni uvek ici preko Jollya i da je to njihova omiljena agencija...
Tako da, ako imate dokaze da ste prevareni morace da vam vrate novac (deo), ukoliko nemate, nista, sem sto cete ih slatko nasmejati...i naravno videti se sa drustvom sa mora, razmeniti slicice ako vec niste..popiti pice sa njima u nekoj bastici, izmedju gutljaja pljuvati agenciju koja vas je presla ...i na kraju zakljuciti kako je u stvari dobro sto ste bas preko njih isli, jer se u suprotnom verovatno ne bi ste ni upoznali.... :wink:

Ijaoo, ja treba za dest dana da putujem sa njima u Egipat:?

Nadam se da neće da me zovu. Kontam da i ne mogu da me zeznu jer idem u Stella di Mare, a tu su samo dva hotela, ne zna se koji je bolji.

To se ja samo na glas tešim:lol:
Ima da me zovu i kažu da nema mesta nigde u Stelli, a ni u Hurgadi i da na kraju moram da idem u Tursku:lol:

sve je to OK, može da bude lepo, ali ja hoću da za moje pare idem u smeštaj koji sam platila. tačka.

još zamisli, zovu te na dan putovanja-pa ne možeš lepo ni da razmisliš gde želiš da menjaš, navataju te na brzinu i pošalju u hotel koji nisu mogli prodati zbog bog zna kojih nedostataka.
A ne pričamo o malim parama, nekoliko hiljada evra je u pitanju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back