TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pajamaca:
mmm da...
kvinsi...baš si sumnjiva provalili te jerotije i soki:lol:

jerotije će da se smiri čim mu pošaljem jednu pusu, jel da? CMOK:razz:

Mirka, ništa loše nisam mislila, niti sam koga prozivala, ne znam gde si to pročitala. Čak sam i sama kukala kako treba da idem sa njima 16. jula i da se nadam da neće ništa menjati. Otkako si došla iz Turske pišeš da bi trebalo otići u Kontiki, a nisi otišla. Maca je objasnila zašto i sada nju ovim putem javno pitam "Maco, zašto kočiš i kad više misliš da svratiš u grad na kafu?":lol:

gudajoka:
Sto bi rekao Jerotije - reklama je cudo. Mada meni vec cinjenica da je slovenacka agencija uliva poverenje, nekako im vise verujem nego voim nasim lopovima.

Da, da, reklama je cudo. Ja sam za ovu agenciju cuo preko interneta i vecina stvari za nju je bila pozitivna ali sada shvatam da je to samo iz razloga jer vecinu ljudi "mrzi da pise" kao sto to vec videh negde u ovom postu. Mene nije mrzelo da se registrujem i da ja kazem koju rec u veze ove agencije.
Naime, pre par dana sam dosao sa Rodosa u aranzmanu ove agencije. Smestaj u studiju relativno dobar (u ponudi kaze "Studiji imaju sobu sa kuhinjom, kupatilo i terasu te su klimatizovani..." http://yu.relax.si/default.asp?pageid=1001&rlxkat=335&rlxakc=10 .) ali prvi dan odmah lose iznenadjenje - klima se dodatno placa 7 eura po danu a to nigde nije pisalo (na svu srecu kuhinja i terasa su bili ukljuceni u cenu aranzmana). Ok, nema veze platim to za 9 dana jer smo prvi dan stigli u 23:00 ali placam prenociste a ne dnevni boravak, zar ne? . Nakon toga sve je proteklo u redu, mada sam od ostalih ljudi koji su bili sa nama cuo lose stvari u vezi rada ove agencije, prvernstevo u vezi usluge prilikom pravljenja rezervacije, a i ja sam imao slicna iskustva. Svoju rezervaciju sam pravio tri puta preko telefona jer svaki put nje nije bilo u komjuteru pa sam konacno morao da odem u agenciju i tek prilikom uplate aranzmana uspeo da ugrabim "poslednje mesto za taj smestaj, jer da sam dosao malo kasnije verovetno bio bio rasprodat". Zaboravih da napomenem da zivim u inostranstvu i da je to bio razlog sto sam pravio rezervaciju peko telefona. OK, da ne duzim mnogo poslednji dan je doslo do najveceg razocarenja. Apartmane smo morali da napustimo u 12:00, a avion je po rasporedu trebao da poleti u 23:00. Imam 10-o mesecnu bebu i suprugu koja je u 6 mesecu trudnoce, ali ipak smo se nekako organizovali da citav dan provedemo na +36 napolju. Toga dana popodne saznajemo od ljudi koji su takodje dosli preko ove agencije i koje smo sreli u gradu da avion kasni 4 sata. Znaci krece u 3 ujutru. Na kraju avion je krenuo u 4 ujutru. Znaci 16 sati na ulici i na aerodromskim klupama sa bebom a video sam jos mnogo roditelja sa decom koji su od svojih plata izdvojili 200 eura + takse samo da svoji decu ne bi izlozili malteretiranju voznje autobusom a doziveli smo nesto sto je mozda trajalo duze nego voznja autobusom. Naravno, niko iz ove agencije nije udostojio da se izvini, da kaze bilo sta.
Eto, verujem da ima jos ljudi sa takvim iskustvima zato ako vas ima nemoj da vas mrzi da kazete koju rec jer to sto je ovo "strana agencija" nemora da znaci da se radnici u njoj ponasaju u skladu sa "stranim" kodeksom ponasanja.

Ma s' obzirom koliko sam para dao trebao bi da ocekujem krevet na plazi i suncobran :) , ali stvarno nisam imao izbora, oni su jedina agencija u gradu koji su imali aranzman sa polaskom 22. septembra, gomila agencija ima ponude za 20-ti i ranije koje meni nista ne znace zato sto imam obaveza do 21-og.
Platio sam sve (put,smestaj,vizu i osiguranje) 80 i nesto eura u nekoj vili Tasos u Limenasu, ali niko mi ne odgovara sta je to i gde se nalazi. U agenciji nisu imali nikakve slike posto im je ta vila nova u ponudi, sve ostale su bile popunjeneali im se cena nije razlikovala (5 eura za 10 dana :) ). Za te pare stvarno ne ocekujem nista posebno, samo me interesuje sta me ceka.

Ja sam sa drugaricama rezervisala letovanje kod njih, idemo na Krf 10. avgusta. Ali prilikom rezervacije nismo imale nikakvih problema. Mada smo licno isle u agenciju, pa je to mozda razlog sto smo to tako brzo i jednostavno zavrsile. A sto se tice doplate za klimu ja sam dobila pismeno obavestenje, na kucnu adresu, od njih, da po danu doplacujemo 6 eura. Tako da sto se tice toga imale smo jako lepo iskustvo. Kako ce biti kada odemo tamo to cemo tek videti.

:)

Pozdrav,
svima

Relaks?

Katastrofa! Upravo sam se vratila sa Krfa, gde sam letovala preko njih, u Ipsosu. Najpre, nekoliko dana pred put, javili su mi se uvece da mi saopste da je neko u agenciji prosuo kafu na moja dokumenta, tj potvrde o zaposlenju, i da hitno ujutru donesem nova, da bi to predali za vizu. Morala sam da donesem nova dokumenta do pola devet ujutru, jer su ih u devet nosili u grcku ambasadu.

Drugo, tokom putovanja autobusom, niko nam se od vodica nije obratio, niti mogao ista da nam kaze o samom putu, koliko dugo cemo putovati, koliko ce trajati pauze ... Sva tri vodica su se snebivala, rekavsi nam da putuju prvi put na Krf i da nemaju pojma. Tokom boravka na Krfu vodice nismo sretali, ostavili su samo u hotelu papir na kojem je pisalo kada je povratak. Da ne pominjem to da smo putovali do Krfa 27 sati, zato sto su se vozaci gubili po grckim putevima, kojima su se, takodje, vozili prvi put.

Doduse, smestaj je bio ok, i oko toga nije bilo problema, ali ovo ostalo ... cista neprofesionalnost.

Relax je nase najprijatnije iznenadjenje.Prosle godine su bili retki koji su radili Krf 14 dana i otisli smo sa njima u Dasiju. Aranzman je bio jako jeftin, dete je zaista bilo gratis, krevet nas je izasao oko 5-6 evra a smestaj je bio na super mestu, Aleksakis. Sve vreme smo imali predstavnika Igora koji je bio vise nego predusetljiv i stalno je dolazio i pitao da li nam nesto treba, bio je dostupan na mobilnom 24h....Ma zaista takav tretman nikad ni preko jedne agencije nismo imali. Imali su skoro svaki dan igraonice za decu da se roditelji odmore od 12-14h, ma stvarno je bilo super.
Ove godine su nam u februaru poslali promotivnu ponudu sa popustom, zvali su me telefonom 20 puta da pitaju da li smo bili zadovoljni prosle godine , da li cemo opet sa njima.... Medjutim ove godine su smanjili ponudu na 10 dana i ja sam bila na ivici da uplatim 2x10 dana na Tasosu a da ostanem 15 jer mi je i to bilo jeftinije nego kod drugih agencija 15 dana. Medjutim bio je problem, navodno je treci krevet bio na razvlacenje i nije nam odgovaralo i odustali smo sa velikim zaljenjem.
Sad sam se vratila sa Tasosa gde sam bila preko druge agencije, ali smo videli i obisli Relaxovu ponudu. Kuca Sotiria je bila 200m od nase kuce i lepa je kuca. Ulazila sam u taj apartman koji je trebalo da uzmemo i ima bracni krevet i treci normalan krevet. Jedino je manji apartman od ovoga koji smo imali. Kuca ima parking. Inace ljudi sa kojima sam pricala su prezadovoljni, desilo se da je opet Igor predstavnik, svi su odusevljeni, imaju programe za decu, za odrasle, proslavljali su rodjendane u restoranu...jednom recju bili su odusevljeni. Mini house je 50m pored Sotirie i lepo izgleda, ali nisam ulazila u apartmane. Preko puta nase kuce je bila jedna predivna kuca za koju sam posle iz kataloga videla da je Relaxova, neki Asteris/Kostis ili tako nesto. Kuca izgleda raskosno i predivno, ne znam kako je unutra.
Sve u svemu svi moji glasovi idu za Relax i Igora. Verujem da ima razlicitih iskustava, ali to je sasvim normalno. Pa pogledajte samo koliko ljudi je Kontiki ispalio ovog leta a oni su agencija od ugleda.
I jos nesto jako vazno. Relax ima osiguranje ako uplatite 5% od vrednosti vaucera mozete da otkazete na dan puta i vraca vam se novac 100%. Ovo zaista ni jedna druga agencija nema, a za ljude sa malom decom ovo je zaista velika povoljnost.

Zaista mi je cudno da su se vozaci gubili. Prosle godine su iznajmili Lastu za prevoznika i autobusi su bili najbolji moguci. Posto su bili na Krfu za potrebe izleta, mi smo se vozili njima iako smo imali svoja kola, cisto da bi pri obilasku culi price vodica. Razgovarali smo i sa vozacem Laste, covek iskusan, znao je svaku serpentinu na Krfu, autobus je bio onaj produzeni, najveci moguci, a covek ga je motao po nekim uskim serpentinama samo tako....
Ne znam ko im je ove godine radio prevoz...

Evo i ja da se javnem...i ja sam prosle godine isla u Dasiju preko Relaxa i prezadovoljna sam.Imali smo vodju puta koja je jedno divno stvorenje...Sneza...ceo put je pricala i prema svima se ponasala kao da nas zna 100 godina.Usput nam je objasnjavala gde se nalazimo i koliko jos treba da putujemo,delila savete kako da lakse podnesemo toliki put.I vozaci laste su bili extra,kao sto rece i putnica znali su svaku serpentinu.Samo su napravili gresku ove godine sto su izbacili smene na 14 dana,a sve ostalo je ok!!!

webmajstor:
Apartmane smo morali da napustimo u 12:00, a avion je po rasporedu trebao da poleti u 23:00. Imam 10-o mesecnu bebu i suprugu koja je u 6 mesecu trudnoce, ali ipak smo se nekako organizovali da citav dan provedemo na +36 napolju. Toga dana popodne saznajemo od ljudi koji su takodje dosli preko ove agencije i koje smo sreli u gradu da avion kasni 4 sata. Znaci krece u 3 ujutru. Na kraju avion je krenuo u 4 ujutru. Znaci 16 sati na ulici i na aerodromskim klupama sa bebom a video sam jos mnogo roditelja sa decom koji su od svojih plata izdvojili 200 eura + takse samo da svoji decu ne bi izlozili malteretiranju voznje autobusom a doziveli smo nesto sto je mozda trajalo duze nego voznja autobusom. Naravno, niko iz ove agencije nije udostojio da se izvini, da kaze bilo sta.
Eto, verujem da ima jos ljudi sa takvim iskustvima zato ako vas ima nemoj da vas mrzi da kazete koju rec jer to sto je ovo "strana agencija" nemora da znaci da se radnici u njoj ponasaju u skladu sa "stranim" kodeksom ponasanja.

To je redovni problem kada su u pitanju carter letovi i to ne zavisi od same agencije, jer nakon njihove uplate avio-prevoznik ih obavesti tek dva dana pred polazak kada ce avion poleteti. E, a posto su u "normalno" vreme na repertoaru redovne linije, carter letovi po pravilu polecu od 22 - 04h.
Da biste izbegli ove neprijatnosti, idite redovnim linijama tamo gde mozete ili autobusom u nocnim satima jer samo tako mozete iskoristiti ceo svoj aranzman.

Bezimeni77:
To je redovni problem kada su u pitanju carter letovi i to ne zavisi od same agencije, jer nakon njihove uplate avio-prevoznik ih obavesti tek dva dana pred polazak kada ce avion poleteti. E, a posto su u "normalno" vreme na repertoaru redovne linije, carter letovi po pravilu polecu od 22 - 04h.
Da biste izbegli ove neprijatnosti, idite redovnim linijama tamo gde mozete ili autobusom u nocnim satima jer samo tako mozete iskoristiti ceo svoj aranzman.

OK, znaci to se redovno desava !? Pa sada kada to znam, jos sam vise nezadovoljan. Zar ne mislite da bi jedna profesionalna "strana" agencija trebala da obezbedi adekvatan smestaj u slucaju da avion "zbog cekanja na druge avione" kasni sa polaskom po 5-6 sati a da i pored toga zakazano vreme poletanja bude 12 sati nakon napustanja soba. Zar to ne bi moglo da se regulise na neki drugaciji nacin, npr. da aranzman kosta 10, 20, 50 eura vise ali da napustanje soba bude par sati pre poletanja aviona (ili ne daj Boze da agencija snosi te troskove u slucaju da avion kasni jer realno gledano to je vise greska agencije nego putnika). Ali zasto? Zar nije lakse maltretirati 280 ljudi od toga bar 50-oro dece, napisati na tabli da avion polece 4 sata kasnije (i to samo par sati pre zakazanog leta) i resiti sve probleme? Izgleda da je to bolji i bezbolniji nacin za agenciju. Ponavljam, to uopste ne sluzi na cast jednog takvoj agenciji koja pokusava da sagradi imidz "strane" agencije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back