TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima jedna agencija koja je idealna za ovakve slucajeve, na zalost mislim da je jedina - Relax. Naime kod njih imas opciju da uplatis osiguranje koje iznosi 5% od iznosa vaucera i u tom slucaju mozes da otkazes na dan putovanja i vraca ti se 100%. Naravno onih 5 % ostaje agenciji ali to je zanemarljivo, ako platis vaucer 500 evra, nije problem pokloniti jos 5 evra pa da budes sigurna za slucaj, ne daj Boze, znam i te kako dobro sta znaci imati malo dete.
Kamo srece da ima vise agencija kao sto je Relax, jedini daju besplatne aranzmane za decu, jedini imaju zabavu za decu u podnevnim satima i jedini imaju ovo osiguranje.
Za ljude sa malom decom - ziveo Relax.

Nama se takav peh, da nam se dete razboli, desio zimus kada smo trebali da idemo na skijanje i Jolly mi nista nije vatio, ladno su me oduvali. Ja sam zvala hotel, pa sam sa njima uspela da se dogovorim da mi zamene za kasniji termin, i bila odusevljena kako su fini, ali...Naravno da su me zavrnuli, kada smo dosli dali su nam losiji smestaj i losiju hranu. Ako neko zna razlika izmedju Nebeskih stolica 1 i 2 na Kopaoniku je poprilicna. Ali bar smo imali snega, nervirala sam se jedan dan i na sve nacine pokusavala da se izborim za ono sto sam platila, ali nisam uspela.
Zato smo sada za more uplatili neko osiguranje, tako da ti se vraca 100% i ako otkazes dan pred put. Idemo preko Travelhouse-a. Ne secam se koji je procenat, ali je zanemarljiv u svakom slucaju u odnosu na to da ti sve propadne.

E da sam bar ranije znala za taj fazon uplate tog osiguranja. Sad mogu da se slikam... Dogovorili smo se sa Sabrom da mi vrate 70% ako sad otkazemo. Izgleda da ce to i biti kraj.
Nego palo nam je na pamet da odemo posle sami na slepo posto nam viza vazi do 13 jula, pa da nadjemo nesto tamo kad dodjemo ili da rezervisemo preko interneta. Bojim se samo da mi na granici traze vaucer. Imaju li grcki carinici obicaj da traze vaucer hotela i pored toga sto vec imas vizu??

Neverovatno. I vrlo uvredljivo.
Samo je decidirano navedeno sta je u opsti uslovima putovanja predvidjeno i sve vrlo jasno napisano. Trazili ste savet - dobili ste ga. Sve agencije radi sa istim opstim uslovima putovanja, tako da se cast izuzezima odnosi verovatno na tzv.jace agencije, koje umesto vas mogu organizovati zamenu, za razliku od malih agencija koje su u stvari samo produzena ruka jacih agencija, nazovite ih obicnim jezikom *podagencija*.
A termin *last minute* nije ono sto vi mislite da jeste i da se na bilo koji nacin moze dovesti u vezu sa vasim problemom. Proucite taj termin. U Yuti ne mozete proveriti cija je Sabra *podagencija*, ako i imaju takvu informaciju, jer je obicno poslovna tajna. Ali, i to mozete i bez mog saveta proveriti:jednostavno pogledajte na net-u koja jaca agencija drzi istovetan aranzman i bice vam jasno odakle treba da krenete. Savetujem da na svaki nacin izbegnete sudjenje, jer proces necete dobiti, i naravno, da vam se dete ipak ne razboli i da se na kraju cele zbrke ipak prijatno provedete.
A to koliko je ko i kako proputovao svetom, kako je tretiran....neka druga tema.

Ne vidim nista lose u planiranju svog odmora mesec dana unapred, pogotovo zbog cele frke s vizama. Kad sam ja sredjivala vizu pitali su me kad mi odgovara (verovali ili ne), sad je situacije vec puno drugacija. Osim toga, neki od nas rade u firmama gde se zahteva da se zahtev za godisnji podnese vec na prolece. Jedino sto se u mom slucaju pokazalo neprakticno zbog podmlatka... visa sila

Pajamaco, hvala na savetu ali smo odlucili da ne otkazujemo, bar za sada. Jos se nista ne dogadja. Ako ipak dobije te kobne boginje mozda te i poslusamo. Gde bi nam onda preporucila da trazimo smestaj (na Halkidikiju)? Vazno nam je da nema uzbrdo-nizbrdo, da je lepa plaza na kojoj ima hlada, i da nije previse bucno mesto a u isto vreme ni da je neka selendra gde nema bas nista. Bas smo komplikovani, a?

odgovor za avesic:
robinson.co.yu, matico.co.yu, jolly.co.yu, eurojet.c.yu, relax.si, folowme.co.yu, argus.co.yu, ponte.co.yu, sabra.co.yu, toptours.co.yu i tako redom. Mislim da ti je lakse da preko pretrazivaca nadjes Yutin sajt , tamo ces pod "clanice yute" naci sve agencije i skoro sve imaju cene i slike. Odeon prosle nedelje nije imao cenovnik za Grcku (ne znam koja te destinacija zanima), valjda ga sad imaju.
pozdravcic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back