TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da napisem i ovde sta mi se desilo.Rezervisala ja jos pre mesec dana preko agencije Travel house hotel Makrijamos na Tasosu i uplatila 30% za dve dvokrevetne sobe i pre jedno dva sata zovu me iz agencije i kazu da TAJ HOTEL NECE DA PRIMI SRBE i da su oni sve pokusali ali ne moze, pa mogu da mi ponude drugi hotel koji se inace nalazi na Sitoniji i nema veze sa Tasosom.Ja sam ostala sokirana znam da me lazu sutra cu da idem u agenciju pa cu da vidim sta cu da radim.

traže 30% jer im je to neka garancija...da nećete odustati, jer naše agencije, nemaju više kredite po svetu kao što je to bilo nekada...pa moraju da naplate da bi vam proverili sobu, jer ako zovu da rezervišu, ne smeju sebi da dopuste da vi odustanete...jer bi i tu nagrajisali...naravno od tih hotela.
coko, zapanjena sam za makrijamos,zanima me samo šta će petka da kaže....jer j ei ona uplatila makrijamos. ja ne mogu da verujem.
ali zaista.
no,evo kako sam ja danas imala napad gastritisa.
svi znamo da ja idem na more u tursku, 19.ovog meseca...preko agencije kontiki...
mislim,btw to je za 5 dana....
zvrc,gospođa.. znate,mi moramo d avam kažemo,da hotel koji ste vi uplatili,nema mesta!
???
mi možemo da vam ponudimo,neke druge,ma oni su tu pored,pojednako dobri,lepi...
rekoh,ali ja nisam htela te hotele, ja sam htela ovaj!!!
pa znate...blah blah...
dakle...zapanjena sam,
kontiki ima tih problema?
pobogu pa ja sam i htela ko njih da ne doživljavam tako nešto!
a ono ispade da najjača agencija....ima status pod agencije!!!
zapanjena sam.
sutra je dan za konačno rešenje,
a j abi najradije sve otkazala!!!

:confused: Pa sta je ovo ljudi?!?Agencije otkazuju,za vizu u Nisu treba da se bijes...dal' je moguce da ne moze da se ode na odmor bez frke...e,gde smo mi...
Sto se tog otkazivanja Makriamosa tice jer "ne primaju Srbe"-ne verujem,licno sam Srbe videla prosle godine tamo,a to su trebali da znaju i kad su uzimali pare! Kon tiki takodje iznenadjuje,zadnjih godina sve vise kikseva ima.Mozda su ih Turci zeznuli,nisu ni oni bolji od nas.Rekla bih da je glavni problem nasih agencija sto nude sve zivo,hoce da rade sve i onda se,izgleda,pogube u svemu tome.Bolje su male agencije koje rade manju ponudu,koje su specijalizovane za odredjena mesta,hotele...onda imaju bolji uvid u to sta nude,sta su prodali...Ispada da je bolje da covek sam sebi organizuje sve jos u rano prolece jer sve su vece mogucnosti rezervacije preko interneta...dakle-da menjamo taktiku sledece godine,ili da napravimo neku svoju"forumasku"turisticku agenciju?Ima nas specijalizovanih za sve destinacije,koje mi,prosecno stojeci stanovnici Srbije mozemo da priustimo! :wink:

aman zaman koji vam je s tim hotelima?
meni kad krenu da nabrajaju šta sve ima hotel ja se smorim i krenem da objašnjavam da ne idem na more zbog SMEŠTAJA, kad ono ...:roll: prihvati taj hotel koji ti nude, sigurno nije u pitanju bungalov bez struje i vode nego min,. 4 zvezdice, jel tako, mače? :) Biće sve ok, ne brini ;)

btw. za grčku vizu meni rekli da će navodno pooštriti režim ovog leta ambasada u bgd .- jer dolazi nekakav konzul iz Niša koji je mnooogo strog. To znači, pajz sad, da će odbijati zahteve koji ne poseduju, damn it, kompletnu dokumentaciju ;)

ženi coki ---- ovako meni malo prenoćilo ovo tvoje mada sam totalno ostala bez daha ,,, moje mišljenje --- koliko sam primetila grci su prema nama kao i prema svima ,, dokle god plaćaš dobro je .... na tasosu sam bila i tamo kako čuju da si srbin kažu --- braća -- malo čudnim naglaskom a i ne znam zašto braća al ajd sad ,, nego ovo sam mislila --- da nije u pitanju neka crnogorska finta ??? recimo ,, ma šta ja znam ima svašta ali najviše mi liči na --- dati srbima do znanja da nigde nisu dobrodošli i da shvate da im je jedino more montenegro ,,,

Hvala na savetima.Cula sam dosta o Polihronu, ali iskreno da ti kazem volela bih da izbegnem mesta gde ima previse "nas". Mi inace treba da idemo u Gerakini, drugi prst: Sitonija. Niko kog znam nije cuo za to mesto, i to mi se svidja. Je li neko od vas ikad bio, prolazio, cuo ista?
U svakom slucaju, videcemo sta ce jos biti. Ja se pakujem kao da idemo (u subotu) a ako nas ipak strefe boginje... valjda nece. Gledam u nebo, molim boga, palim svece...

Neverovatno, mene isto juce zvao Kontiki sa istom pricom. Hotel prebukiran, evo vam ga drugi. A to sto sam ja rezervisao hotel koji je prvenstveno namenje porodicama sa decom, a sad me salju u neki drugi koji nema ni prineti vodeni park i bazene, to nema veze. Ja bih isto otkazao ali to ne moze.
I sad sta raditi. Daju nam 3 opcije, ali sve tri su manje vise obicni hoteli bez aquaparkova i sl. sto je i bio razlog sto sam uplatio Joy Pegasos Royal. Ovo je stvarno poslednji put da idem preko agencije. Sledeci put sam ja svoj turisticki agent.

e, ovako...vreme je da vam kažem: agencije svoj smeđtaj za celo leto bukiraju, kako koja, ali mahom u aprilu i maju. To znači da ako su vam PRODALI neki smeštaj, a posle rekli da nema, da su vas sasvim svesno obmanjivali ili na vašu štetu ubacili nekog drugog. Uglavnom tako nekako. Ili su prodavali pre nego što su potpisali ugovore sa tamo lokalnim hotelima, napamet.

Prošle godine u toku transfera saznala sam da idem u 2. hotel. Posle se ispostavilo da je ova zamena bila BOLJA od prvobitnog (jedna zvezda više, plus na samoj plaži i kudikamo bliže centru!). Nadam se da ćete i vi imati sreće ;)
btw. nemojte se zanositi da biste jeftinije prošli sami bez agencije, naročito ko ide avioniom ;)

Betty:
Nema previše, ja videla samo ove što su stigli istim busom :lol: I jednog Nišliju, kuvara u restoranu na obali!
Lepo...ne znam ništa o Gerakiniju, ali sigurno ej super! ;)

Jesam dobro skontala?
Nislija radi u restoranu u gerakiniju???!!!
Ubicu se, pa gde nas sve nema
Znaci vec je bila jedna tura tamo. znas li kakvi su utisci o hotelu Gerakina Beach? Verovatno su bili tamo jer je to mislim i jedini hotel u selu

@Betty

Ma ja ne kazem da taj hotel sto nam nude nije bolji sto se smestaja tice. Problem je sto mi idemo sa malim detetom i ciljano smo uzeli hotel sa lepim aquaparkom. Mozda je za nekoga taj drugi hotel bolji, ali za mene nije i na zalost ne mogu da pormenim. Stvar je sto sve ovo ne kosta 100 Evra da bi mogli tako da se poigravaju sa nama. Ja za svoje pare hocu da idem gde ja hocu a ne gde mi neko iz agencije odredi. Mene ne zanima odnos Kontikija sa partnerom u Turskoj i sl. Ako ne mogu da mi pruze ono sto ja zahtevam, onda neka mi lepo vrate pare a ja cu vec da se snadjem nekako. E, to u ovoj zemlji Srbiji ne moze. Kad ti jednom uzmu pare, zaboravi da ce ti ih iko ikada vratiti.

Mi smo danas uplatili drugi deo za Makryammos na Tasosu, dobili vaucer. Idemo za 10 dana.
Sta se to desava.
Ja vise ne znam ni jednu pouzdanu agenciju u Beogradu.
Secam se kad smo bili u Turskoj i nikako da nam jave kad krecemo, vodic se pojavio prva 2 dana kad nas je nalozio na izlete i uzeo pare, i naravno zavrnuo nas i vise nije smela da dodje. Poslali nam nekog klinca Turcina od 15 godina kad smo se vracali da nas odvede do aerodroma. Uzas! I onda meni tip sa recepcije kaze pa sto niste uzeli bolju agenciju. A mi dosli preko Kontikija, sta da mi kazem, to je kao najbolja kod nas agencija.
A za izlete su nas tako izezali da to nije bilo normalno.
Javite sta ste uradile, Pajamaca i Coka!

Fibula.
Dva puta s njima i super su. Najbolji su za Tursku jer je to u stvari ogromna turska agencija, imaju i svoje avione.
Sitnih propusta kao i svugde ali u principu su dobri. Prosle godine nas poslali s nekim debilom od vodica koji nije imao pojma i posle dva dana je nestao, zamenili ga drugim. Nasoj sreci nije bilo kraja. To je dobar znak da prate koliko su ljudi zadovoljni i brzo reaguju na zalbe.
To je bar moje iskustvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back