TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve može da se nađe
http://pretraga2.apr.gov.rs/Enterpr...code=CDCC44379135574BD805A0A47BF9A4E42DB09C3D

čudno je što si prvo uplatila novu godinu, pa tek onda došla da se raspituješ o agenciji

Ja sam se raspitivala dosta pre nego sto sam uplatila ali nisam dobila nikakvu informaciju koja bi bila od pomoci pa sam uplatila ali kasnije sam videla da nigde ne pise ime direktora pa sam i za to htela da se raspitam, ali naravno sama sam iskopala jer ovde nema pomoci upravo zbog takvih kao ti, pritom, ja sam pocetnik na forumu i registrovala sam se jer sam mislila da mi moze dosta pomoci oko ovakvih ili sl.informacija ali sam se izgleda dobro zajebala, jer ti si aktivan clan koji samo ubija dosadu ovde, a takvih je izgleda mnogo! Ako ne mozes da pruzis kvalitetnu informaciju nemoj se ni oglasavati!

Ja sam se raspitivala dosta pre nego sto sam uplatila ali nisam dobila nikakvu informaciju koja bi bila od pomoci pa sam uplatila ali kasnije sam videla da nigde ne pise ime direktora pa sam i za to htela da se raspitam, ali naravno sama sam iskopala jer ovde nema pomoci upravo zbog takvih kao ti, pritom, ja sam pocetnik na forumu i registrovala sam se jer sam mislila da mi moze dosta pomoci oko ovakvih ili sl.informacija ali sam se izgleda dobro zajebala, jer ti si aktivan clan koji samo ubija dosadu ovde, a takvih je izgleda mnogo! Ako ne mozes da pruzis kvalitetnu informaciju nemoj se ni oglasavati!

:lol:

izvini devojčice, devojko, ženo
sredi malo konfuziju u glavi, nauči se osnovama civilizovane komunikacije, pa se onda oglasi ako smisliš suvislu rečenicu
pružila sam ti "kvalitetnu" informaciju koju si tražila-ime direktora koje ti ne znači ama baš ništa

ako ti niko nije odgovorio ni na jednoj od 5 tema na koje si postovala isto pitanje, vrlo je verovatno da niko nije putovao preko agencije u kojoj si ti uplatila aranžman
šta tu ima nejasno?

Veliki pozdrav za sve, moje postovanje. Citam o ovim malverzacijama i prevarama i prevrce mi se u stomaku. Da covek ne sme da veruje vise nikome i nicemu, ma ni sopstvenim ocima! Uplacivanje aranzmana i odabir agencije ti u danasnje vreme dodje ko Survivor! Ko zna sta te ceka i dal ces preziveti letovanje, zimovanje, putovanje i slicno. Nego, molim sve dobronamerne ljude s ove teme za pomoc. U potrazi sam za aranzmanom za ng, bec ili budimpesta. Naletela sam na neku ponudu Oktopod i Idea , uz racun iz Idee dobijes gratis aranzman za drugu osobu, tj 1+1 gratis. E sad kakva su vam iskustva sa Oktopodom, dajte sve informacije koje imate, nemam nikakvu info o njima, vidim da ih nema na onoj listi clanica Yute al danas ti ni to nije neka sigurnost.
Bas sam se raspisala, sve u svemu molim sve za info i iskustvima sa Oktopod Travel-om, hvala unapred.

Ma iskreno, nekad i ne treba slusati ljude...
Ja sam htela da idem preko Argusa u Bec, uplatim ja i odem na net da se raspitam a ono pljuvacina po Argusu, pa pljuvacina po tom aranzmanu, hotel los, sve lose, sve grozno...doslo mi je da se rasplacem .
Nakraju je bilo fantasticno, da bolje nije moglo biti.
Hocu reci, dobro je raspitati se ali uvek moras imati na umu da ima MNOGO ljudi koji nikada nisu zadovoljni i samo gledaju da popljuju .

Dodala bih jos nesto za agenciju VIVU. Bila sam nazalost pre mesec dana preko njih u Becu. Prvo devojke koje rade na salteru u Krunskoj su jako neljubazne i drske kada sam trazila neku informaciju vezanu za sam program. Posto nisam zelela na osnovu tih nekulturnih i neobrazovanih devojaka da donosim sud odlucila sam da uplatim sa drugaricom deo za rezervaciju aranzmana. Posle par dana sam dobila poziv od agencije kako moram da uplatim celokupnu sumu iako je do samog termina bilo i vise od zakonskih 10 dana pred put u kom se mora izvrsiti celokupna uplata. Zvali su me bukvalno svaki dan za ostatak kao da su na ivici da bankrotiraju pa im znaci toliko nasih 200 eur. Znaci uzas! Da sam zelela da odustanem zbog tog pritiskanja koje mi ni dan danas nije jasno?! I na kraju zovu me 5 dana pred put da mi jave kako nemaju dovoljan broj putnika za realizaciju i kako ce mi vratiti pare. Na novac sam cekala 20 dana jer su odugovlacili i isplatili mi tek kada sam im zapretila inspektorima. Prvo sto sam popizdela jer su me pritiskali za pare da uplatim i vrsili presiju a onda potovom i stornirali aranzman i pokvarili odmor meni i drugarici i ko zna kome jos. Totalni neprofesionalizam!!! VIVA - najneprofesionalnija agencija koja se verovatno reklamira od para koje ljudi i klijenata koji tako uplacuju pa vrte imaginarni novac. Jadno! p.s. sreca pa smo na kraju izvukli svoj novac
Nisi se obratila na pravo mesto,trebalo je da dodjes u Beogradsku 33 :)

Od kada sam bolje savladao engleski jezik vise ne koristim usluge turistickih agencija. Sve informacije sakupim preko Interneta, precizno napravim svoj program unapred gde cu i sta da vidim i obidjem. Konsultujem mrezu lokalnog gradskog prevoza i kupim jevtinije 22-48-72h ili nedeljne karte za gradsku mrezu. Hotelski smestaj zakupim po mnogo povoljnijim uslovima i ne placam agencijske usluge. Najbolje od svega je sto sam naucio da se sam snalazim i vezbam komunikaciju sa lokalcima.

Videla sam samo na jednom mestu komenatar za Montesol agenciju, pa bih zamolila nekoga ko ima skorija iskustva da napiše utiske:)

Prošlog meseca bila u Parizu preko Argusa i prezadovoljni smo turom, organizacijom, smeštajem, vodičem...:ok: Još je više možda doprinelo i to što nas je vreme sjajno služilo, pa nismo iskustili pariske kiše.
Jedina zamerka (što ne znači i mala) je što su vozači pušili u autobusu. Kako je većina putnika bilo pušača, tako im nije smetalo, ali to je po meni krajnje neprofesionalno, naročito jer je pravio česte pauze i stajao na svaka 2-3 sata:evil: Nije bilo potrebe da nas 50 putnika guši u tako malom prostoru.

Breeeeeeee ... u Srbiji ima 5-6 turoperatera tj. organizatora putuvanja i to je to, svi ostali njih 1.000 su agenti ili prevaranti.
Svi aranžmani su Kontikijevi, Argusovi, Planini, Kalipsovi, Filipovi, Vivini i to je to. Oni nikada nikoga nisu zeznuli.
E sad ljudi nemaju pojma pa plate nekom od 1.000 agenata ili prevaranata od 2-3 radnika koji prodaju aranžmane gore navedenih,
zeznu ih, i posle djavo im kriv. Toliko.

Breeeeeeee ... u Srbiji ima 5-6 turoperatera tj. organizatora putuvanja i to je to, svi ostali njih 1.000 su agenti ili prevaranti.
Svi aranžmani su Kontikijevi, Argusovi, Planini, Kalipsovi, Filipovi, Vivini i to je to. Oni nikada nikoga nisu zeznuli.
E sad ljudi nemaju pojma pa plate nekom od 1.000 agenata ili prevaranata od 2-3 radnika koji prodaju aranžmane gore navedenih,
zeznu ih, i posle djavo im kriv. Toliko.

Moram ti reći da nemaš pojma. U Srbiji trenutno ima oko 500 licenciranih organizatora putovanja i mnogo više subagenata. Takođe i gore navedeni organizatori prodaju kako svoje tako i aranžmane drugih agencija.
Svaki putnik kada dobije ugovor od subagenta na tom ugovoru mora da piše ko je organizator putovanja tako da ti ne stoji ni konstatacija da ljudi nemaju pojma čiji je aranžman.

Poslednja izmena:
Moram ti reći da nemaš pojma. U Srbiji trenutno ima oko 500 licenciranih organizatora putovanja i mnogo više subagenata. Takođe i gore navedeni organizatori prodaju kako svoje tako i aranžmane drugih agencija.
Svaki putnik kada dobije ugovor od subagenta na tom ugovoru mora da piše ko je organizator putovanja tako da ti ne stoji ni konstatacija da ljudi nemaju pojma čiji je aranžman.

Jel ti znaš o čemu pričaš - daj mi primer koliko agencija u Srbiji organizuje putovanje npr u Pariz ili Rim? Gore navedene i to je to.
Jedino ako računaš u organizatore putovanja agencije koje organizuju putovanje npr u Vrnjačku Banju, Segedin ili Temišvar?

A zašto bi neko dao pare subagentu kada može direktno kod organizatora putovanja?
Organizatoror putovanja ne garantuje za novac uplaćen subagentu ako nije došao do njega.

Ovo pričam iz razloga jer putujem ceo život preko navedenih agencija i nikad mi nije falila dlaka sa glave.
Onda svake godine čitam o prevarama i vidim da nije sa datog spiska, nego neki od 1000 subagenata.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back