TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo iskustva i od mene...
Radila sam u vise turistickih agencija sto praksu, sto kao promoter, vodja puta itd.
Samo jednu od njih cu izdvojiti kao najvecu katastrofu sto se tice ljudi koji rade tamo, aranzmana koje prodaju, usluge, odnosa medju kolegama... GRAND TOURS!
Dakle, prvo sto meni duguju novac vec neko vreme; drugo, mom dobrom prijatelju su isto ostali duzni mnogo vise, s tim sto je on bio dobar sa tim ljudima a sad se navodno ne poznaju; trece, moja drugarica je putovala pre par meseci preko njih i nije zadovoljna ni sa cim, a pogotovo sa vodicima; i cetvrto, poslala sam i drugara na more preko njih i komentar je bio samo da je to smejurija od agencije.
Jos neki ljudi su mi govorili isto i od danas ni ja vise ne zelim bilo kakav kontakt sa tim ljudima. Oni su na dobrom glasu, sto me zaista cudi, ali tamo je haos i kradja i ni malo kolegijalnosti.
U slucaju da niste znali, 2009. (valjda sam pogodila godinu) im je oduzeta licenca i samo su promenili naziv iz "turs" u "tours" i to bi bilo to. Srbija i zakoni... Pih...
Uglavnom, ne preporucujem nikako Grand Tours!

Pozdrav svima!

Nisam znala da se ljudi ovako interesuju za rad T.A. Ja kao turisticki radnik drago mi je da ljudi koriste ovaj vid komunikacija da razmene iskustva. Za agenciju Triniti nemam ruznih reci, ja licno sam imala stranke(4 osobe) koje su zakasnile na avion. Agencija im je nasla mesto na sledecem letu i cak su dobili bolji hotel bez ikakve naknade, iako je strankina greska bila(covek se zapio pa se uspavao i nije otisao sa porodicom na aerodrom) Nakon 2 nedelje se desio ovaj fijasko. Znajuci kakvi su Egipcani, Turci i da ne nabrajam ostale, teski za rad, krajnje neodgovorni, ponekad i bahati verujem da postoji druga strana price. Uglavnom turizam je jako lepa delatnost a putovanje samo po sebi je specijalan dozivljaj. Pozdrav svim dobrim ljudima :cool:

Pa ne bih se slozila sa vama jer kako onda objasnjavate cinjenicu da novac koji je dobijan od putnika nije uplacivan u pazar kao sto je po zakonu obavezan bio da uradi? Znaci da je radio na crno. Zato i kazem da je zalosno sto ljudi koji se bave prevarama mogu da menjaju imena agencija i da otvaraju nove posle tih prevara i nikom nista. Zato savetujem da se ljudi vezuju za agencije koje im je neko preporucio i koje nisu novootvorene tj. koje imaju minimum 5god postojanja.

Dodala bih jos nesto za agenciju VIVU. Bila sam nazalost pre mesec dana preko njih u Becu. Prvo devojke koje rade na salteru u Krunskoj su jako neljubazne i drske kada sam trazila neku informaciju vezanu za sam program. Posto nisam zelela na osnovu tih nekulturnih i neobrazovanih devojaka da donosim sud odlucila sam da uplatim sa drugaricom deo za rezervaciju aranzmana. Posle par dana sam dobila poziv od agencije kako moram da uplatim celokupnu sumu iako je do samog termina bilo i vise od zakonskih 10 dana pred put u kom se mora izvrsiti celokupna uplata. Zvali su me bukvalno svaki dan za ostatak kao da su na ivici da bankrotiraju pa im znaci toliko nasih 200 eur. Znaci uzas! Da sam zelela da odustanem zbog tog pritiskanja koje mi ni dan danas nije jasno?! I na kraju zovu me 5 dana pred put da mi jave kako nemaju dovoljan broj putnika za realizaciju i kako ce mi vratiti pare. Na novac sam cekala 20 dana jer su odugovlacili i isplatili mi tek kada sam im zapretila inspektorima. Prvo sto sam popizdela jer su me pritiskali za pare da uplatim i vrsili presiju a onda potovom i stornirali aranzman i pokvarili odmor meni i drugarici i ko zna kome jos. Totalni neprofesionalizam!!! VIVA - najneprofesionalnija agencija koja se verovatno reklamira od para koje ljudi i klijenata koji tako uplacuju pa vrte imaginarni novac. Jadno! p.s. sreca pa smo na kraju izvukli svoj novac

čudno je što si prvo uplatila novu godinu, pa tek onda došla da se raspituješ o agenciji

Joj Majce ... ne da je cudno nego za :dash: ... u ovo vreme informacije .
Desilo se i meni , dan pred put da uplatim neki last minute , po sistemu daja sta das u tom delu sveta
ali se psihicki pripremim na najgore a ono ispadne za zivo cudo vise nego odlicno .
Al onda cutim i putujem jer i nisam imala vremena za proveru

Joj Majce ... ne da je cudno nego za :dash: ... u ovo vreme informacije .
Desilo se i meni , dan pred put da uplatim neki last minute , po sistemu daja sta das u tom delu sveta
ali se psihicki pripremim na najgore a ono ispadne za zivo cudo vise nego odlicno .
Al onda cutim i putujem jer i nisam imala vremena za proveru

pa kad je last min i kad nemaš vremena da razmišljaš puno, jer ako nećeš ti-neko drugi će zgrabiti ako je povoljno, onda razumem
ali 3 meseca pred put, kad ima i izbora preko koga ćeš, i vremena za raspitivanje...
pa onda to strahovanje i propitivanje, pa onda paranoja-nema imena direktora:sad2:
a šta ti znači to neko ime
msm realno, neko može biti direktor na papiru samo, šta sa tim
:neutral:

Dodala bih jos nesto za agenciju VIVU.Bila sam nazalost pre mesec dana preko njih u Becu. Prvo devojke koje rade na salteru u Krunskoj su jako neljubazne i drske kada sam trazila neku informaciju vezanu za sam program. Posto nisam zelela na osnovu tih nekulturnih i neobrazovanih devojaka da donosim sud odlucila sam da uplatim sa drugaricom deo za rezervaciju aranzmana. Posle par dana sam dobila poziv od agencije kako moram da uplatim celokupnu sumu iako je do samog termina bilo i vise od zakonskih 10 dana pred put u kom se mora izvrsiti celokupna uplata. Zvali su me bukvalno svaki dan za ostatak kao da su na ivici da bankrotiraju pa im znaci toliko nasih 200 eur. Znaci uzas! Da sam zelela da odustanem zbog tog pritiskanja koje mi ni dan danas nije jasno?! I na kraju zovu me 5 dana pred put da mi jave kako nemaju dovoljan broj putnika za realizaciju i kako ce mi vratiti pare. Na novac sam cekala 20 dana jer su odugovlacili i isplatili mi tek kada sam im zapretila inspektorima. Prvo sto sam popizdela jer su me pritiskali za pare da uplatim i vrsili presiju a onda potovom i stornirali aranzman i pokvarili odmor meni i drugarici i ko zna kome jos. Totalni neprofesionalizam!!! VIVA - najneprofesionalnija agencija koja se verovatno reklamira od para koje ljudi i klijenata koji tako uplacuju pa vrte imaginarni novac.
Jadno! p.s. sreca pa smo na kraju izvukli svoj novac

Meni uopšte nije jasno , jeste li vi otišli u Beč ili ne ,pošto su vam vratili novac da li ste išli besplatno ili ovo što ste napisali da ste išli preko njih se ne važi,ili ipak niste išli? :dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back