TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ti znaš o čemu pričaš - daj mi primer koliko agencija u Srbiji organizuje putovanje npr u Pariz ili Rim? Gore navedene i to je to.
Jedino ako računaš u organizatore putovanja agencije koje organizuju putovanje npr u Vrnjačku Banju, Segedin ili Temišvar?

- Ja veoma dobro znam o čemu pričam jer sam ja vlasnik licencirane turističke agencije.

A zašto bi neko dao pare subagentu kada može direktno kod organizatora putovanja?
Organizatoror putovanja ne garantuje za novac uplaćen subagentu ako nije došao do njega.

- A zašto ne dati pare subagentu? Misliš da te ogranizator ne može prevariti? A drugo jel misliš da neko iz Leskovca, Vlasotinaca i drugih gradova zbog putovanja da dolazi u Beograd a može i kod bilo kog subagenta da uplati isti aranžman. Takođe da li si nekad pročitao zakon o turizmu, ugovor o subagenturi, opšte uslove putovanja.....

Ovo pričam iz razloga jer putujem ceo život preko navedenih agencija i nikad mi nije falila dlaka sa glave.
Onda svake godine čitam o prevarama i vidim da nije sa datog spiska, nego neki od 1000 subagenata
.

- Pogledaj malo bolje koliko je subagenata prevarilo putnike a koliko organizatora a takođe pogledaj i koliko je organizatora izgubilo licencu.

Jel ti znaš o čemu pričaš - daj mi primer koliko agencija u Srbiji organizuje putovanje npr u Pariz ili Rim? Gore navedene i to je to.
Jedino ako računaš u organizatore putovanja agencije koje organizuju putovanje npr u Vrnjačku Banju, Segedin ili Temišvar?

- Ja veoma dobro znam o čemu pričam jer sam ja vlasnik licencirane turističke agencije.

A zašto bi neko dao pare subagentu kada može direktno kod organizatora putovanja?
Organizatoror putovanja ne garantuje za novac uplaćen subagentu ako nije došao do njega.

- A zašto ne dati pare subagentu? Misliš da te ogranizator ne može prevariti? A drugo jel misliš da neko iz Leskovca, Vlasotinaca i drugih gradova zbog putovanja da dolazi u Beograd a može i kod bilo kog subagenta da uplati isti aranžman. Takođe da li si nekad pročitao zakon o turizmu, ugovor o subagenturi, opšte uslove putovanja.....

Ovo pričam iz razloga jer putujem ceo život preko navedenih agencija i nikad mi nije falila dlaka sa glave.
Onda svake godine čitam o prevarama i vidim da nije sa datog spiska, nego neki od 1000 subagenata
.

- Pogledaj malo bolje koliko je subagenata prevarilo putnike a koliko organizatora a takođe pogledaj i koliko je organizatora izgubilo licencu.

Nisi mi odgovorio

1. Koliko agencija u Srbiji organizuje putovanje npr u Pariz ili Rim?
2. Kada su to Kontiki, Argus, Plana, Kalipso, Filip, Viva ... izgubili licencu?

Ja razumem da ti branis svoju koricu hleba - 10-ak posto profita od njihovih aranzmana.
Kada budes organizovao putovanje za 200 ljudi u Amsterdam ti se javi.

Путовао сам преко агенције "Парти травел" у Будимпешту.
Сво време су рекламирали смештај у хотелу Атлас, са 3 звездице у ширем центру Будимпеште у који би требало да се сместимо у 14 часова.
Након преласка границе, нељубазни водич нам је саопштио да ће нас у 21 час одвести до хотела "Драјв ин", који је на 15 километара ван града,
и како нема начина да се, након смештања, вратимо до града, уз коментар: "Шта сте очекивали за те паре?!".
Хотел је био катастрофалан, са пластичним тоалетом и туш кабином у форми контејнера, душеке који смрде на мокраћу и "слатким доручком".
Значи, били смо приморани да цео дан по киши бауљамо Будимпештом. Класична превара!

Ne znam da li mislimo na istu, ja sam putovala sa TIM travelom ( imaju poslovnicu na Slaviji) ove godine na Lefkadu. Ok su i ispostovali su nas u svemu. Imaju dobru organizaciju. Najvece iznenadjenje je bio njihov fantastican predstavnik na Lefkadi. Covek je sjajan, posvecen svome poslu, turistima, organizaciji izleta. Tako da je agencija zahvaljujuci njemu dobila cistu desetku .

Da li iko ima bilo kakvo iskustvo sa agencijom MITOS TRAVEL?

Našla sam odličan hotel po sjajnoj ceni za letovanje, ali mora da se uplati ceo iznos do kraja decembra.
Na Trip Advisoru nahvalili hotel, ali ne mogu ništa da nađem o agenciji.
Nalaze se u Beogradu, ul.Deligradska 24.

Evo i njihovog sajta, tj.hotela:
http://mitos-travel.com/Grcka_Leto/Halkidiki_Kassandra/Hanioti/Hotel_Tropical/

Nisi mi odgovorio

1. Koliko agencija u Srbiji organizuje putovanje npr u Pariz ili Rim?
2. Kada su to Kontiki, Argus, Plana, Kalipso, Filip, Viva ... izgubili licencu?

Ja razumem da ti branis svoju koricu hleba - 10-ak posto profita od njihovih aranzmana.
Kada budes organizovao putovanje za 200 ljudi u Amsterdam ti se javi.

Evo i ja da odgovorim Nenadu koji velica organizatore putovanja a kritikuje subagente. Kao prvo radila sam kao radnica i u jednoj i u drugoj varijanti (i za agenciju subagenta i za agenciju organizagora). Subagente ce vise znati sta se desava u turizmu i oko toga ko kako posluje nego bilo ko drugi jer ko je u ovom poslu sve se zna ko i kako radi. Kao drugo ... ne postoji ni jedna agencija organizator koja sama radi. Uvek se spajaju po minimum dva organizatora u busu plus prodati aranzmani uz pomoc subagenata i kao sto je jedan clan ovde rekao NIKO nema sve destinacije u ponudi i sve agencije na celu sa agencijama zvucnih imena posluju i kao subagenti za one destinacije koje nemaju u svojoj ponudi.
Kao trece upravo u tim agencijama koji su organizatori ima najvecih problema jer su oni po zakonu odgovorne za sve pa cak i kada im subagent ne plati kako je ovde neko naveo sto znaci da oni te poslovne stvari i odnose izmedju firmi trebaju da peglaju preko sudova a ne preko klijenata a i organizatori putovanja od subagenata uzimaju menice tako da se one itekako obezbede u slucaju neplacanja. Moja najgora iskustva su sa sl.agencijama:
1.Argus - pola ponude je ok a pola uzas
2. Plana turs - jako losa organizacija, dele Evropske gradove sa Vivom koja je isto katastrofa
3. Falcon - ciji je vlasnik clan stranke LDP-a za teritoriju Stari grad (mada tu ima zackoljica jer postoje dva Falcona - kvalitet je isti samo sto su to dva razlicita vlasnika koji su se posvadjali i zadrzali skoro ista imena)
Mislim da bi B92 mogao da napravi odlicnu emisiju u vidu insajdera i da se vec jednom i tu obelodani ko stoji iza agencija i kako pojedine dobijaju korupcijom i podmicivanjem na tenderima za dobijanje ekskurzija ...
Neke od njih poput Grand iz NS su gubile vise puta licencu zbog ispaljivanja ljudi ali i dan danas rade jer se licenca izgubi na godinu dana a vlasnik obicno registruje dve firme za te slucajece ... primer: grand tours i grand TT

Sve u svemu ... kao i u celoj zemlji i bilo kojoj drugoj oblasti i u turizmu vlada KRIMINAL i kada bi to poceli ozbiljnije da ispituju mnogo toga bi se otkrilo i kako neke tur.agencije peru prljav novac tako sto sa tim novcem plate Grke na ruke za zakup apartmana (a pokazu lazne ugovore sa Grcima inspekcijama) a onda uzimaju od naroda novac i to vam je pranje novca ... jedna od isto kriminalnih radnji je i to sto podmicuju skole i direktore skola i onda se desava da jedna agencija drzi 40 skola i ekskurzija i nabiju cene aranzmana koje su dva puta skuplje nego da si otisli pojedinacno roditelji dece da uplate u nekoj drugoj agenciji ... direktor skole na kvaran nacin ponudi roditeljskom savetu samo jednu ponudu koja je vec namestena i jadni roditelji da ne bi deca trpela placaju astronomsku cenu za taj aranzman i daju novac agenciji koja je vec napravila deal sa direktorom da dobiju te ekskurzije
Tezak kriminal ali se nadam da ce i to jednog dana obelodaniti ... ista stvar je namestanja tendera sa velikim sindikatima ...

I naravno sve se to zna u turizmu ... tj. mi znamo koji smo radili u turizmu ali s obzirom da je politicka moc vrlo jaka i uticajna onda se to samo zavrsi sa komentarisanjem na forumima a sve je vise i vise prevarenih i nezadovoljnih putnika ...
p.s. ko ima veze sa politikom on opstaje kao agencija a one manje koje rade za proviziju od 10% cesto propadaju jer ne mogu same da namestaju tendere i sindikate kao i skole ... tuzno ali istinito ...
A to sto su devojke u agencijama zvucnih imena neljubazne ... postoji odgovor ... i vi bi bili neljubazni da vam je direktor i vlasnik agencije neka bivsa sofercina i vozac kao sto je to slucaj sa Argus, Belvi, Ns travel, Eta turs, Grand i sl. i da niste kao zaposlena dobijali platu niti uplacenje doprinose a jos morate da trpite pritiske ljudi koji sa razlogom iskaljuju svoje nezadovoljstvo s obzirom da ih je organizator smestio u mnogo losiji objekat nego sto je na pocetku receno

Jako lose iskustvo sa Plana tursom iz Beograda. Uplatio sam sa devojkom za Novu godinu aranzman za Pariz da bi me zavlacili danima i obecavali kako ce polazak sigurno ici i kako im je skoro pa pun autobus i na kraju mi otkazu aranzman zbog nedovoljnog broja putnika i jos zeleci da mi uvale neki drugi aranzman umesto tog uz to da jos i doplatim na sta nisam pristao. Jednom recju prevarantska agencija koja navodno nudi siroku lepezu aranzmana a od toga verovatno realizuju samo one povoljnije aranzmane a i to je pitanje na koji nacin ih realizuje kada su skloni da ovako zavlace i lazu!!!
Plana turs vise nikad !!!

NEMOJTE DA SE ZEZNETE SLUČAJNO I KRENETE NA PUTOVANJE SA AGENCIJOM LAVLI TRAVEL!!!!!
Moj dragi i ja smo se upravo vratili sa putovanja 'Nova godina Beč-Bratislava" na koje smo isli preko agencije Lavli Travel i evo koliko smo šokirani da sam se odmah registrovala da ih javno ispljujem.
Mi stvarno volimo da putujemo i to radimo često-ništa fensi i skupo tako da i ne očekujemo da igraju na trepavicama zbog nas i uglavnom se pre putovanja o svemu informišemo na netu tako da ne moramo da zavisimo mnogo od agencije i vodiča ali ovo je bilo šokantno iskustvo za nas.
Do sada stvarno nismo imali nikakavih problema a putovali smo sa raznim agencijama i vodičima pa vam je jasno zašto smo blago zatečeni ovaj put. Pri tom je ceo autobus bio nezadovoljan putovanjem (čisto da naglasim da nismo sami u ovom nezadovoljstvu)!
Poenta je da agenciju Lavli Travel zaobilazite u širokom luku.
Evo nekoliko stvari zbog kojih to treba uraditi:
1. Pre nego što smo uopšte rezervisali putovanje zvali smo agenciju da se raspitamo za hotel pošto na sajtu nije ništa pisalo o hotelu. Rečeno nam je da ćemo možda biti u hotelu Bratislava city, da dogovaraju sa Holiday Inn hotelom i još jednim trećim ali da su svi hoteli 10-tak minuta od centra Bratislave (mala digresija-mi smo zvali u sredu a putovalo se u subotu a oni još ne znaju u kom ćemo hotelu biti smešteni). Pošto smo se odlučili za putovanje u poslednjem momentu nismo baš previše značaja davali ovoj činjenici da još uvek ne znaju tačno jer su svi blizu centra. Hotel nam se nalazio pored aerodroma, okružen autoputem i raznim lancima radnji i šoping molom, udaljen 6km od centra pri čemu je potrebno promeniti dva prevoza da se do centra stigne a vožnja traje 26 minuta. Peške oko sat ipo (posle 50 minuta hodanja smo odustali). Uzmite u obzir da pričamo o hotelu u Bratislavi a ne Beču!!!! Tri dana jahanja do centra kroz pustinju i prašumu.
2. Vodič Predrag je bio turistički sa nama da provede on čovek Novu Godinu u Beču i da usput šopinguje malo. Natuca engleski jezik, pogrešno prenosi kad je vreme doručka, da li može da se jede u hotelu iako nisu ručak ili večera uplaćeni, kada su ga ljudi pitali da krenu malo kasnije za Beč za NG nije se odazivao već je bukvalno POBEGAO prvi iz autobusa i nije se vraćao u hotel do uveče, nas koji smo slavili u Bratislavi nije hteo da vrati autobusom iz centra Bratislave gde je bila proslava NG za Novu Godinu nazad u hotel sa rečima "snađite se sami" iako je grupa koja je slavila NG u Beču u dva sata presedala u drugi autobus u centru Bratislave i vraćala se u hotel, nije nam uopšte rekao kad je check out i vreme polaska iz hotela već smo saznali to od drugih ljudi, nije nikome rekao da gosti hotela imaju prava na 10% popusta u nekim radnjama u Šoping molu koji se nalazio pored a koje je on sam koristio i još brdo toga
3. U Beču smo proveli nedelju, i utorak i ko je išao za NG tamo i ponedeljak veče, a u Bratislavi (u centru) smo imali tri sata pri čemu nam je sa mape koju smo dobili u hotelu vodič pročitao imena zgrada koje treba da vidimo i odlepršao. Niti smo imali malu turu po gradu, niti nas je odveo autobusom do tvrđave-ništa ništa. Hteo je ljude da ostavi u nekom drugom Šoping molu na sred autoputa bez objašnjenja kako da se vrate u hotel i nije imao nijednu tačnu informaciju o vremenu rada tih molova koje je toliko spominjao. Kažem čovek došao turistički.
4. Objašnjenje načina slavlja NG je bilo "Beč-grandiozna proslava, vatromet, tri scene sa muzikom, Bratislava-pa znate to je skroooooooomna proslava ali u Beču je grandiozno-sad ću ja da prođem kroz autobus i pokupim 10 evra za one koji idu u Beč na proslavu". To je pri tom rekao u nedelju veče na putu ka Bratislavi koju nismo ni videli.
5. Utorak- ekskurzije u Beču do Šembruna i zamka Belvedere (svaka po 20 evra), nas koji nismo hteli ništa nije ni pogledao-prosto nismo mu zanimljivi.
6. Gubili smo se jedno 4 puta i vrteli u krug-jednom je bilo kad smo dolazili prvi put do hotela jer nisu mogli da ga pronadju,jednom je bilo kad smo išli iz hotela do centra Bratislave gde smo izašli skroz iz Bratislave pa napravili polukrug da se vratimo, jedno je bilo kad smo posle Budimpešte napravili neko iznenadno skretanje i krenuli da se vraćamo ka Budimpešti opet, da bi napravio prekršaj i vratio nas na pravi smer na autoputu i tako.
7. I kao šlag na tortu-ja sve vreme razmišljam kako jedva čekam da dodjem u Bg i da zovnem agenciju i ispričam sve ovo vlasniku agencije i menadžeru misleći naivna da je samo stvar do totalno nezainteresovanog, neorganizovanog i neprofesionalnog vodiča, kad tokom noći saznamo sasvim slučajno da su i vlasnica i menadžer sa nama u autobusu sve vreme i da između ostalog ne daju vozačima da se zaustave bilo gde gde treba da se plati parking. Onda mi je sve postalo jasno-kakva lopovska agencija!!!! Zinulo im znate već šta za pare a o poslovnosti uopšte ne vode računa.
Ima tu još dosta toga ali sam već dovoljno pisala da se stekne opšta slika tako da je dovoljno još samo reći
OBIĆI IH U NAJŠIREM LUKU-ZNAM DA MI SIGURNO HOĆEMO!!!!!!!!

Sva sreća pa je makar hotel bio dobar i ekipa nam je u autobusu bila super i sve smo okrenuli na zezanje, a za sve ostalo smo se raspitali u hotelu na recepciji i u našoj sopstvenoj organizaciji videli sve što smo hteli i proveli lepo jer stvarno nismo hteli da im dozvolimo da nam pokvare odmor.

Sva sreća pa je makar hotel bio dobar i ekipa nam je u autobusu bila super i sve smo okrenuli na zezanje, a za sve ostalo smo se raspitali u hotelu na recepciji i u našoj sopstvenoj organizaciji videli sve što smo hteli i proveli lepo jer stvarno nismo hteli da im dozvolimo da nam pokvare odmor.

Kako vas ne mrzi da se ulogujete na forum samo da bi pljunuli po agenciji, a pri tom ne kazete koliko ste platili taj aranzman?

Lijep pozdrav!

Željela bih se raspitati o agenciji Manga Trip , naime dečko i ja smo zainteresirani za putovanje u Pariz u 5mj, te nas zanimaju vaša iskustva s tom agencijom?

U gornjim komentarima sam vidjela da baš u Parizu ste imali neugodna iskustva sa hotelom,te sam dodatno htjela pitati dali je sve ostalo bilo po programu i jesu li vodiči uredu ?

Ipak ne možemo od smještaja ne znam što očekivati za 200E ,ali barem da je program po opisu programa te da su vodiči uredu.

Pozdrav! z:)

Zasto je cena aranzmana bitna? Ako za odredjenu cenu ponude odredjene usluge (ma koliko cena bila)trebaju to i da ispune,niko od nas nije nasao novac na ulici i niko ne zeli da ga neko zeza za sopstveni novac...i na kraju krajeva ljudi ovde iznose svoja iskustva kako bi ukazali drugima da ne naprave istu gresku,ne vidim cemu taj komentar

Zato što sam iz Hrvatske,a ovdje kod nas za 200E ne možeš otići do trgovine ,a ne u Pariz na 8dana. Ovdje se za Pariz od 4 dana,sa običnim smještajem i autobusom daje 500
-600E , zato mi je to sa 8 dana i 200E nevjerovatno i ako stignem do Pariza i vidim sve što je u programu za te novce, stvarno mi nije pretjerano bitno dali je hotel 2 ili 3 zvjezdice.

Nebih došla na ovaj forum da ne trebam tuđa iskustva , da ne ponovim istu grešku. LP

Cena je bitna. Ja npr. dobro znam, a i logicno mi je nekako, da u jeftinim aranzmanima ne mogu da ocekujem da cu biti svime zadovoljna, npr. vodic nece biti dobar jer jednostavno nece biti placen od cene aranzmana nego od procenta izleta koje je prodao , ako niste kupili izlet od njega ne ocekujte ni da ce on da dubi na trepavicama zbog vas. Koliko para toliko i muzike. Zapamtite vec jednom, ako do sad to niste skapirali, da aranzman od 200evra ne moze biti kvalitetan kao aranzman od 800 evra, prosta matematika., ne treba nikome diploma za to. Takodje imate lose hotele 3* (jeftinije) i dobre hotele 3* (skuplje) i ne, niko vam nikad u agenciji nece reci ( a i zasto bi, od vasih para zive) da je nesto sto nude lose. Ajde da to konacno naucimo da se ne ponavljamo stalno. I kad ljudi shvate da sve ima svoju cenu bice manje ljuti i frustrirani.

Sve u svemu ... kao i u celoj zemlji i bilo kojoj drugoj oblasti i u turizmu vlada KRIMINAL i kada bi to poceli ozbiljnije da ispituju mnogo toga bi se otkrilo i kako neke tur.agencije peru prljav novac tako sto sa tim novcem plate Grke na ruke za zakup apartmana (a pokazu lazne ugovore sa Grcima inspekcijama) a onda uzimaju od naroda novac i to vam je pranje novca ... jedna od isto kriminalnih radnji je i to sto podmicuju skole i direktore skola i onda se desava da jedna agencija drzi 40 skola i ekskurzija i nabiju cene aranzmana koje su dva puta skuplje nego da si otisli pojedinacno roditelji dece da uplate u nekoj drugoj agenciji ... direktor skole na kvaran nacin ponudi roditeljskom savetu samo jednu ponudu koja je vec namestena i jadni roditelji da ne bi deca trpela placaju astronomsku cenu za taj aranzman i daju novac agenciji koja je vec napravila deal sa direktorom da dobiju te ekskurzije
Tezak kriminal ali se nadam da ce i to jednog dana obelodaniti ... ista stvar je namestanja tendera sa velikim sindikatima ...

Draga Aleksandra, vidim da si jako ozlojeđena na neke stvari u turizmu. Što se tiče vlasnika agencija, nije lepo da ih nazivaš šoferčinama i sl. jer nije nimalo lako voditi agenciju i obezbediti sva ta davanja, plate, doprinose...sa neljubaznim službenicama koje samo gledaju na sat kada će kući i na kalendar kada će plata.Uostalom ako je to tako lako svaka od tih devojaka može za nekoliko stotina evra otvoriti sopstvenu agenciju i zarađivati od sopstvenog rada i ne mora više trpeti te šoferčine,( pretpostavka je da u tom slučaju ne bi bile namrštene i neljubazne).
Što se tiče đačkih ekskurzija, u pravu si da tu ima nameštanja i neregularnosti, ali daleko je to od tog kriminala koji pominješ jer kriminala nema tamo gde nema novca, a u ovoj delatnosti, verovali ili ne agencijama pripada jako mali deo kolača, tako da nemaju od čega da korumpiraju tzv komisije. Npr. u ceni rekreativne nastave koje su najskuplje i roditelje koštaju oko 17.000,00 agenciji ostaje oko 700 din. tako da na 50-tak đaka, agencija zaradi oko 300 evra pod uslovom da sa nekim spoji prevoz u odlasku ili povratku inače ode i tih 300 evrića.Koliko god izgledale skupe ekskurzije, verujte da tu nema para za agencije. To jako dobro znam jer od toga živim- i to
loše.

Sto se tice agencije MANGA TRIP moj muz I ja smo prezadovoljni.Putovali smo za Novi godinu u Pariz I divno smo se proveli.Cena je bila 200 e I nismo mnogo ocekivali za te pare ali hotel u Parizu je bio cist,uredan metro na 5 min.Njih nekoliko iz busa je nezadovoljno,ali to su ljudi kojima nista nije po volji I kojima predlazem da sledeci put plate avion I hotel sa 5* .Bus se pokvario u povratku ka Becu I agencija je organizovala nov,I platila nam nocenje u Bevu u super hotelu sa doruckom.Ako ocekujete luksuz platite vise.Pozdrav agenciji I vodicu Bati.

Za novu godinu smo isli u Istanbul preko agencije MOZAIK iz N.Sada-prvi sprat Spensa, bilo nam je bitno da je autobuski prevoz bude direktno N.Sad-Istanbul, iz razloga sto vecina agencija radi polaske iz BG-a, ili sa presedanjem u BG-u, kad smo uplacivali aranzman gospodja iz agencije je tvrdila da da je polazak iz NS, da nema presedanja, jedino da ne zna koji ce hotel biti u pitanju od dva ponudjena Kaya ili Evropa, te da to zavisi da li ce biti vise punika iz agencije Mozaik ili agencije NItravel! Na kraju su nam dva dana pred polazak javili da je u pitanju neki treci hotel ( Aksaraj)!
Kad smo stigli na mesto polaska kod Lokomotive u NS saznali smo da je organizator putovanja GoTrevel iz NS za koji tad prvi put cujemo i da nas oni vode u Istanbul, i da TREBA DA PRESEDAMO U NIŠU!
Putovanje je bilo prilicno naporno, pravljene su predugacke pauze bespotrebno ( po sat vremena u BG i Nišu), stigli smo posle 20 sati putovanja, i umesto da nas smeste u hotel,pa tek posle kraceg odmora i predaha da idemo na vidikovac ( kako je predvidjeno programom agencije Mozaik) prvo su nas vodili na vidikovac u azijski deo grada, u momentu kad nam nije bilo ni do kakvog razgledanja posle tako dugackog puta!
Najgore od svega je bilo što u hotelu nismo imali toplu vodu dva dana i to prvi dan 30.12. posle putovanja i sutradan za docek nove godine, kad smo se obratili osoblju hotela i vodicima rekli su nam da na vertikali gde je naša soba nema tople vode i da nema drugih soba u koju bi nas smestili.
Zakljucak: Nije ispostovan program agencije Mozaik koji smo imali pred ocima u trenutku uplacivanja aranzmana, autobus u koji smo presli u Nisu je bio krajnje neudoban sa malo mesta za noge, promena autobusa u Nisu se radi na prometnom mestu kod tvrdjave gde je uzak put i rizicno prebacivanje prtljaga jer kola non stop prolaze, u hotelu nema tople vode, polazak iz Istanbula nazad kasni sat vremena, te iz svega toga sledi da -
NE PREPORUČUJEMO PUTOVANJE PREKO AGENCIJA MOZAIK, GOTRAVEL, NITRAVEL!

Cena je bitna. Ja npr. dobro znam, a i logicno mi je nekako, da u jeftinim aranzmanima ne mogu da ocekujem da cu biti svime zadovoljna, npr. vodic nece biti dobar jer jednostavno nece biti placen od cene aranzmana nego od procenta izleta koje je prodao , ako niste kupili izlet od njega ne ocekujte ni da ce on da dubi na trepavicama zbog vas. Koliko para toliko i muzike. Zapamtite vec jednom, ako do sad to niste skapirali, da aranzman od 200evra ne moze biti kvalitetan kao aranzman od 800 evra, prosta matematika., ne treba nikome diploma za to. Takodje imate lose hotele 3* (jeftinije) i dobre hotele 3* (skuplje) i ne, niko vam nikad u agenciji nece reci ( a i zasto bi, od vasih para zive) da je nesto sto nude lose. Ajde da to konacno naucimo da se ne ponavljamo stalno. I kad ljudi shvate da sve ima svoju cenu bice manje ljuti i frustrirani.

Delimično se slažem sa tobom. Moja preporuka svim putnicima je da dobro pročitaju program putovanja i da traže ukoliko hotel nije naveden da agencija navede koji su hoteli u opticaju, koliko su udaljeni od centra....... Putnici koji su nezadovoljni uvek mogu ( moraju) da probaju da reše problem sa agencijom odmah po povratku sa putovanja. Ukoliko ne reše problem uvek je tu inspekcija kojoj treba prijaviti agenciju koja nije ispunila sve iz programa putovanja. Napominjem takođe da kada stavite potpis na ugovor o putovanju to znači da ste upoznati sa programom i samo to je validno.

Pozdrav svima!

Interesuje me da li neko nesto zna o agenciji Travel House iz Beograda? Nisam nikad putovao preko njih, niti znam nekoga ko jeste. Planiram ove godine preko njih u Dubai ali me pre svega interesuju komentari ljudi koji su uopste putovali sa njima. I naravno, ako imate jos neku agenciju da preporucite za neke povoljnije aranzmane u Dubaiju, javite slobodno. Putovao bih iskljucivo pocetkom avgusta. Hvala unapred! :)

Kupila sam avionske karte u agenciji First Class odnosno nasla sam ih na sajtu prvaklasa.com i prezadovoljna sam , prvo usluga je bilo kvalitetna i odgovori na moja pitanja precizni i jasni sa obzirom da ne putujem cesto.Nasli su mi karte za Ameriku (putujem prvi put ... iz nase zemlje) i potrudili su se da mi objasne kako da se snadjem na aerodromu da ne pominjem da su bili ubedljivo najpovoljniji.Preporucujem !

Dragi Miki, agencija Plana turs nije iz Beograda, već iz Velike Plane, kao što ime kaže. Mislim da si naglo doneo ocenu o njihovom radu i nazvao ih prevarantima. Kao što sam kažeš otkazali su ti aranžman zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, a da si proćitao program putovanja, mogao si videti da na njemu piše: "Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana je ....agencija može otkazati aranžman u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika"itd. Takođe obaveza organizatora je da putniku ponudi drugi aranžman, kao i u slučaju da je hotel prebukiran, što se dešava, agencija može ponuditi drugi smeštaj koji je iste kategorije ili veće. Po ovome što si napisao ja čak ne vidim ni propust agencije, a kamoli prevaru. Preterujete ljudi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back