TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upozorenje – PERLA TOURS NIKAKO- KATASTROFA

Njihova agencija je jedino dobra kao definicija neprofesionalnosti. Treba imati na umu da ono sto prikazuju I opisuju na njihovom sajtu je cista prevara. Mamac za neinformisane.
Daju sebi za pravo da pomeraju termin poslaka dan pred put, da bi ustedeli I strpali dve grupe u jedan autobus, a to samim tim pomera termin dolaska za 5 sati. Sto znaci da pristizete u apartmane tek uvece , da bi vas isto tako obavestili vece pred polazak da je termin pomeren za 10 ujutro … kad se na kraju sabere nije 10 dana nego 9. Grizes nokte I osecas kako ti rastu magarece usi…

Takodje njihova briljantna organizacija nas je kostala zivaca I energije prilikom samog putovanja. Imali smo ukupno tri presedanja do Krfa. Gde nije bio u pitanju nikakav kvar nego cista usteda agenciji. Izbace te na sred autoputa ko stoku na 40 stepeni da cekas grcki autobus jer je ovaj nas isao za Halkidiki. Tu se izmrcvaris sa prtljagom I stojis ko tuga pola sata dok sibaju oko tebe automobili I kamioni. Onda te drndavi bus preveze do trajekta pa I tu da bi ustedeli se ne ulazi sa busom na trajekt nego pola kilometra po najgorem suncu tegli prtljag na trajekt I sa trajekta u treci bus koji te dostavi u 7 uvece ispred Michaelangelo Village-a. I naravno isto mrcvarenje sa tri presedanja u povratku
Na ivici zivaca sa novostecenim tikovima ulazis u smestaj da bi shvatio da je to vise nalik adaptiranoj garazi, kontejneru ili cemu god slicnom, bez obecanog balkona, sa malim prozorcetom koji je jedini izvor svetlosti izuzev napuklih vrata koja malo jace da se simnu popustaju. I da, nema veze sa apartmanom koji je onako lepo uslikan na sajtu. Nemozes ni kao covek da se istusiras jer se smenjuju vrela I hladna voda , napominjem braon boje. Posle smo saznali od Grka da PERLA TOURS uopste nema zakupljene odredjene apartmane vec posluju po principu, smesti ovce gde god ima mesta. Tako da su gospodje od 60 godina I gospodin sa problematicnim kukom uz sve pocasti smesteni na drugi sprat. Plaza za koju su onako ponosno napisali da je tri minuta hoda od apartmana je kamenita, divlja, prilagodjena domorocima i ne znam ko bi onoliko ispesacio za tri minuta, verovatno kandidat za Olimpijadu. Turisticka plaza je zapravo udaljena nesto jace od pola sata uzbrdo-nizbrdo hoda, pa ti trkni do plaze.Ko hoce da se buni moze do sutra da kuka … predstavnicima bahati direktor spusta slusalicu.
Promenili smo I tri vodje puta dok nas predstavnik, bolje da kazem klinka koja nema veze sa vezom nije bila ni smestena u Kassiopiu, vec u gradu udaljenom sat vremena voznje. Pa ako nesto treba zovi. Ako hoces izlet organizuj grupu sam. Dobijes reklamne prospekte iz busa na grckom pa se snalazi sam
Krf I sam Kassiopi oduzimaju dah svojom lepotom I ponudom I svima ga toplo preporucujem ali preko PERLA TOURSA nikako. Jer kad su se cak I besni ljudi pobunili dobili su tretman u fazonu – sta se zalite I mi stojimo iza ovoga.
I ja stojim iza ovoga sto sam napisala. Jos jednom napominjem PERLA NIKAKO. Novac se danas tesko zaradjuje da bi doziveo takav tretman za pare koje im das

Topla preporuka je da zaobidjete i agenciju BELVI TRAVEL, posto su prestali da brinu o reputaciji i putnicima i orijentisani su samo na zgrtanje novca!:dontunderstand: Decko i ja smo (bili) njihovi stari putnici. Proletos uplatismo 3 smene (30 nocenja) na Lefkadi, sto je sa prevozom i osiguranjem bilo prava sitnica -oko 5 prosecnih plata. Uvalise nam sobicak, sa cajnom kuhinjom (rekli su da je kuhinja opremljena, ali nije), na drugom spratu (uprkos tome sto je moj dragi bio na stakama i to im je predoceno u agenciji).Za iste pare ljudi su u drugim agencijama i 'vilama' dobijali apartmane sa kompletno opremljeno kuhinjom, sto je od znacaja kada negde boravite duze.Sve sto je napisano o vili u prospektu je cista laz. Razocarao nas je i direktor agencije (naravno da smo ga zvali) koji nas je pravio ludim i izgovarao neke nesuvisle recenice, poput toga da imamo plocice (???) i bazen i da drugi izdaju svasta??!!%#$ :dash:
Doslo mi je da vristim:besna: ali mu nismo dozvolili da nam pokvari provod i odmor, a nadoknadu cemo da trazimo, u suprotnom-inspekcija :rtfm: ... Ceracemo se jos:mrgreen:

Evo utisaka za Barcino agenciju:
Bila sam u Neos Marmarasu od 9.6. do 19.06.2012. Nimalo nisam odusevljena. Put je trajao 17,5 sati! Da dobro ste pročitali. Put je bio u organizaciji agencije Barcino tours.Katastrofa, vozači nisu znali put, vođa puta nije znala gde je hotel u kome treba ostaviti putnike. Autobus je bio od agencije Eta tours, prljav, nikad usisan iznutra, sva sedišta ne funkcionišu, stariji(imalo je i novijih ali ja sam bila u ovom starom koji je verovatno dobijen kao gratis uz novije). I nikako nemojte putovati preko ove agencije. Nisu ni članice Yute, redovno im se dešava da ne daju ugovoreno, i to u svakoj smeni. U povratku su zaboravili da pokupe dva putnika pa smo se vraćali. Smeštaj za dvoje sa prevozom je koštao 450 eura. Tražile smo i ugovorile I sprat a dobile smeštaj na zemlji u app. Miramare. Inače app. su čisti, smeštaj postoji na zemlji( i taj su nam dali, soba 109), u prizemlju i na spratu. Takođe postoje sa pogledom na more, na kanal i u zid susednog dela zgrade Miramare ( i naš je bio taj, sa pogledom u zgradu). Mogao je bilo ko da uđe sa terase jer je visine 30tak santimetara. Put je pored, svi tuda prolaze, ne možete na miru da sednete i ne daj Bože ručate. Nikoga nije bilo briga što smo dobile neodgovarajući apartman, ni vodiča ni zaposlene u Barcino tours-u koji nas nisu udostojili ni izvinjenja. Kažu da smo to i platile i tražile!!! Drsko i bezobrazno sa njihove strane. Poslovnost na nivou, svaka čast. Dakle ovu agenciju ZAOBIĐITE u širokom luku!!! Inače, Sitonija je samo za porodice sa malom decom. I za one koji mogu da leže po ceo dan na plaži. I naravno, morate imati auto da se bar provozate i vidite još neku plažu. Paradiso plaža, kao plaža je O.K. Čista, ima peska, šljunka, kamenja, bira ko šta voli, voda topla. Slabo ima prirodnog hlada, sunce prži do 19:45 i bukvalno ne možete nigde da prošetate. Centar je na 15 minuta hoda. Ja volim aktivan odmor ali ga ovde nisam našla. Nema gde da se šeta, do sela Partenon ne možete doći jer niko nije zainteresovan da organizuje izlet a to je inače jedina atrakcija vezana za ovo mesto.

Nisam znala da se ljudi ovako interesuju za rad T.A. Ja kao turisticki radnik drago mi je da ljudi koriste ovaj vid komunikacija da razmene iskustva. Za agenciju Triniti nemam ruznih reci, ja licno sam imala stranke(4 osobe) koje su zakasnile na avion. Agencija im je nasla mesto na sledecem letu i cak su dobili bolji hotel bez ikakve naknade, iako je strankina greska bila(covek se zapio pa se uspavao i nije otisao sa porodicom na aerodrom) Nakon 2 nedelje se desio ovaj fijasko. Znajuci kakvi su Egipcani, Turci i da ne nabrajam ostale, teski za rad, krajnje neodgovorni, ponekad i bahati verujem da postoji druga strana price. Uglavnom turizam je jako lepa delatnost a putovanje samo po sebi je specijalan dozivljaj. Pozdrav svim dobrim ljudima :cool:

Zdravo svima,

evo i mene da se pozalim, u petak smo stigli sa Zakintosa,(suprug,dete od 4,5 godine i moja malenkost) (14.09.), uplatili smo aranzman preko turisticke agencije EUROJET-Kalamaki hotel CAVO D'ORO,fenomenalan hotel.Sta se desava dalje,...na aerodomu uzimamo vaucere i karte za polazak, gde nas agent moli da fasciklu sa spiskom putnika predamo agentu NIKOLI VARAGICU kada sletimo na Zakintos.....nalazimo Nikolu,koji mi bukvalno otima fasciklu iz ruke i " kaze to je za mene".....dalje...trazi imena u spiskovima i vice ja ne mogu da vas nadjem...napokon nas nalazi i upucuje u autobus A, sa izgovorom da ce doci veceras oko 20:30h u hotel da nas obidje......stizemo u hotel prepusteni sami sebi,.....cekamo....posle jedno pola sata cekanja dobijamo papiric od grka sa brojem sobe......HOROR....vode nas preko puta u studio NADIU,koji izgleda kao stala.....tu nastaje pomracenje, cetiri porodice ostaju zgranute i ne mogu da veruju gde su nas smestili.....nastaje pobuna.....zovemo Nikolu agenta, koji se stvorio u roku od deset minuta...... posle cekanja od 1 sata napokon dobijamo sobe koje smo i uplatili u agenciji, da li je ovo greska agencije ili je nesto drugo po sredi, ne znam, ali ne mogu da verujem da idu do te mere da nas tretiraju kao stoku za sopostvene pare......ali.....jos jednom moram da napomenem agenta Nikolu,koji je toliko drzak,neprofesionalan, cinican i koji jednostavno kvari ugled turistickoj agenciji u kojoj radi....drugi dan.....isti, vec toliko puta pominjani agent dolazi da se prijavimo za izlet....i dalje je cinican i ljut, dajemo mu pare za izlet,(tri porodice),gospodinu od 73 godine se obraca tako cinicno da smo mi ostali zgranuti....pise priznanicu na 111e, a naplacuje 113e....drugi,treci,cetvrti,pet,sesti,sedmi,osmi,deveti..dan savrseni,ostrvo,more,plaze,sve...(JEDINO STO SMO BILI PREPUSTENI SAMI SEBI),...POVRATAK KUCI.....planiran let za Beograd 07;20h, stizemo na isti oko 06:00h....tu nastaje prava agonija 16h sati zarobljeni na aerodromu, ....napokon stize avion oko 22:00h,........AGONIJA SE ZAVRSAVA...... I JEDNO LEPO LETOVANJE, AKO IZUZMEM PRVI I POSLEDNJI DAN,...SVE IZMEDJU- SAVRSENO, I JEDNO NOVO PRELEPO POZNANSTVO SA DVOJE DIVNIH LJUDI IZ NOVOG SADA, KOJI MI PUNO NEDOSTAJU

P.S.PORUKA AGENCIJI EUROJET,NEKA MALO PREISPITA SVOJE ZAPOSLENE I NJIHOVO PONASANJE

Ja sam se upravo vratila iz Praga. U pitanju je bila agencija Belvi travel. Proveli smo se fantasticno. Belvi je odlicno organizovao ono sto je bilo do njih. Preporuke i za Belvi i za Prag!!! <3

da, da i ja sam bila prezadovoljna i Belvijem i Pragom i.... ali posle fijaska koji smo sa njima doživeli letos i bahatog ponašanja vlasnika agencije NIKADA VIŠE BELVI TRAVEL!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takvom tipu ne bih dala ni ovce da čuva!!!

Pa postoje dva objasnjenja za agencije koje niknu kao pecurkice posle kise ... ili je to vlasnik neke propale vec agencije pa je covek lako registrovao novu ili je neko pranje novca u pitanju u smislu da je novac zaradjen od nekog sasvim drugog posla investiran u kampanju i da se lepo kroz turizam i placanje inopartnera opere

Evo mene posle duzeg vremena na ovom forumu :) pre nesto vise od godinu dana sam najavila desavanja sa novonastalom agencijom United i eto cudo se desilo da su prevareni mnogi putnici koji do danasnjeg dana nisu obesteceni niti ce biti jer vlasnik Egipcanin jos uvek nije u zatvoru niti je uhvacen za tu VELIKU prevaru koja je mogla biti sprecena da se u nasoj zemlji ne dozvoljava da vlasnici agencija budu stranci.

Sto se tice agencije Perla iz NS. Oni su kao sto mnogi dobro znaju rasturali prodaju Zakintosa a pricala sam na forumu da sam poznavala jednu drugaricu koja je radila za istu agenciju u Beogradskoj poslovnici i koja je dosla do saznanja da kao agencija duguju ogroman novac inopartnerima. Postavicu samo jedno pitanje na tu temu a to je kada su radili toliko dobro Zakintos zasto ga ne rade i ove godine? :)))))) Odgovor je vrlo prost

Dodatak: Agencija Plus turs iz Subotice ... propala zbog dugova i otvorena je nova agencija NS Plus turs sa sedistem Novi Sad ... vrlo zanimljivo kako se samo menjaju imena agencija a vlasnici sa dugovima ostaju isti ...
Isti slucaj sa agencijom Prestige Sb iz NS-a,koja je zatvorena zbog blokade i otvorena sa novim nazivom na istom mestu Prestige BG

Agenciju Trinity necu komentarisati posto to i mala deca znaju da je zena po imenu Zlatica (a znaju je svi iz sfere turizma) radila pre toga u Unitedu sto znaci da se isti ljudi koji se bave prevarama uvek pojavljuju u problematicnim agencijama .. zaista zanimljivo :)

Inace ponovo se priprema da se aktivira agencija Jolly travel ciji ce vlasnik biti zena od bivseg vlasnika. I to je zanimljivo sta sve politika i moc moze ...

p.s. moj savet vam je da ipak kao jedan od kriterijuma uzimate pre svega preporuku od najblizih prijatelja koji su vec putovali preko agencije, da agencija ima iza sebe godine postojanja ali pod jednim imenom i da znate ko stoji iza agencije kao covek a ne kao tajanstvena organizacija poput Rapsody,Balkan fun, go2travel i slicnih ;)

Ja se pridruzujem oceni. Bezobrazni, skupi i od trenutka kada im das pare-zabole ih. Predstavnik ako pocnes da se bunis takodje ima stav-zabole me. Na pisane prituzbe odgovaraju sa-zabole me. Ja vas molim da vas zabole da njima dajete veeeeelike provizije. Preveranti, sa stavom "Tuzi me, sta mi mozes!" NIKAKO SA PERLOM!!!

Ne brinite vi za Perlu :) Vlasnik agencije (inace bosanac) pa mi nije jasno kako onda mogu da govore da je to prava novosadska agencija :) se vozi u dzipu Toyota Land cruiser koji kosta oko 80 000 eur tako da me iskreno ni ne cudi sto ima takav bahati nacin poslovanja prema klijentima :) znate kako ... i ljudi su marva posto ne gledaju kome ostavljaju pare

Retko kada se usuđujem da hvalim ili kudim naše agencije, znam u kojim uslovima posluju i još više znam koliko mi plaćamo nešto a onda nam kao nije jasno. Želim da pohvalim agenciju "Omni turs". Prvi put smo preko njih išli i to na Skijatos. Cena aranžmana je bila jedna od povoljnijih. Šta više oko 100EUR manja od drugih opcija koje smo gledali. Njihovi autobusi, tačnije "Omni bus" su odlični. Sedišta nisu "nadžidžana" zarad većeg broja putnika već ima sasvim dovoljno mesta za noge ( ja 186cm). Ovo kažem jer je to čest problem ovde, često se jedva uguramo a o spuštanju sedišta onoga ispred nema ni govora. Vodič Mića dobar i pušač ( bitno za pušače). Jedina mana je pauza u Džepu jer je meni milije Predejane ali ok, moje mišljenje. Cimanje je prelaz sa stvarima na trajekt. Neko je ranije rekao nekakve gluposti koje nemaju veze sa vezom. Na trajektu nema autobusa, tačnije na ostrvu nema autobusa koji nema grčke tablice. Naravno, od putnika koji su organizovano putovali a išli na trajekt smo bili mi i još dva autobusa naših agencija ( Sabra i još jedna koliko se sećam). Domaćin Mile... sad ljudi imaju različita mišljenja, mi nismo imali vremena da dođemo u situaciju da možemo da donesemo neki "dublji" zaključak. Po meni, nama, čovek vrhunski radi svoj posao. Mora da se nosi sa raznima ali i pored toga i više nego koristan i uslužan. Samo pohvale na njegov rad. Da, bili smešteni u vili Hulis. Peškiri, čisti se svaki dan (sobe ), sobe iako najavljeno manje sasvim dovoljno prostrane, komarci i insekti ništa. Čak je i bliže gradu nego što smo mislili. Za te pare dobili smo mnogo više nego što smo se nadali a agencija se pokazala daleko profesionalnije od mnogih drugih sa kojima smo letovali ranije ( npr. argus, tim travel, robinzon i sl. ) . Zbog svega navedenog samo pohvale za Omni turs.

Da ne ispadne da nema agencija koje dobro rade ... potpuno se slazem sa ovom konstatacijom

I da dodam sto se tice Argusa ... ne poznajem coveka koji nije imao zalbe na njih ali vlasnik ima politicku pozadinu a zena mu je pride poznati advokat tako davam mnogo i ne vredi da se zalite ako ste na neki nacin osteceni :)

Acja, i mi smo isto prosli sa Fibulom. Izgleda da oni nemaju svoje vodice, samo zaduze neku agenciju za prevoz i to je sve. Mi smo imali srece jer nam vodic nije bio potreban posto dobro poznajemo Kusadasi ali ne daj Boze da nam je zatrebao lekar ili da se nesto ozbiljnije desilo...

Moja drugarica se inace sudi sa tom agencijom. Radili su prosle godine ok ali od ove godine sam bas dosta cula prituzbi od razlicitih ljudi. To je ziva istina da nemaju predstavnika dole i to je za gubljenje licence ali hvala Bogu to je tesko dokazati na sudu. Inace vlasnik te agencije je Turcin a nas covek po imenu Zlatan je tip koji kao zastupa interese agencije. Ma uzas ... kao sto sam 100 puta rekla do sada ... treba bezati od agencija ciji su vlasnici na bilo koji nacin stranci tj. nisu nasi drzavljani. Kakva nam je situacija u Srbiji u drugim delatnostima takva je nazalost i u turizmu da je jako malo agencija koje se bave casno turizmom ... u principu se sve zasniva na prevarama putnika ... ili se radi o agencijama kojima turizam sluzi za pranje novca

Dosta toga o cemu pises mi je poznato i u domenu je moguceg, jer sam jedno vreme imala veze sa turismom.
A da li je sada sve tako kako kazes, nije mi poznato.
U svakom slucaju zamolila bih te da na osnovu tvojih saznanja, nabrojis nekoliko agencija koje su po tvom sudu stabilne.
Hvala :)

PS I umoje vreme se Jolly vezivao za politiku.
I bili su najgora agencija za saradnju.

Ja sam pre 3 godine išla sa Sabrom u Grčku, u Pefkori i bila sam zadovoljna. Oni su se pokazali na muci, pa ih zato, hvalim u svakoj prilici. Naime, u odlasku počeo je nenajavljeni štrajk grčkih carinika. Organizovali su nas tako da smo da granicu prešli peške (nekoliko metara, nije bilo beskonačno šipčenje), a s druge strane su nas dočekali grčki autobusi koji su nas odvezli do odredišta. A moglo je da se desi da satima stojimo na granici.
E sad, Sabra ima neki običaj da autobus doveze do nekog mesta, a onda se putnici kombijima razvoze do vila koje su uplatili. Neki imaju primedbe na to. To sam doživela u Grčkoj, a moj kolega u Turskoj. Meni lično, to nije mnogo smetalo.
U vreme kad je trebalo da se vraćamo iz Grčke za Srbiju, bio je najavljen štrajk carinika. I onda se Sabra organizovala, da grupa iz Srbije krene ranije, kako bih njih dovezli, a nas vratili pre početka štrajka. Po mom mišljenju, to nije nimalo jednostavno. Tako da smo, umesto u pet popodne, krenuli za Srbiju u 3 ujutru, čim su autobusi sa novom grupom stigli. Nije nam mnogo smetao raniji povratak, jer je bilo neko ružno vreme, pa nam je čak dobro došlo. Ne mogu da kažem da je cela ta tarapana bila uživanje, ali sigurno je bilo bolje od beskonačnog čekanja na granici. Za njih je tom prilikom vozio Bambus, tako da i za njih, njihove autobuse i vozače imam samo reči hvale.

Upravo smo se vratili sa Skijatosa, u organizaciji agencije "Robinson".
Zahvaljujući nekakvoj srećnoj okolnosti, verovatno rasporedu čarter
letova, umesto deset, proveli smo divnih petnaest dana, po istoj ceni,
verovali ili ne, kao u onoj reklami"Platiš lo, dobiješ 15 " Želim i ovom
prilikom da pohvalim agenciju "Robinson" na odličnoj organizaciji.
Zato putujte sa "Robinsonom2 i biće vam lepo. Zvuči kao reklama, i jeste, jer
zaslužuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back