TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li neko malo svežija iskustva sa agencijom Halo Tours iz Beograda (osim što vlasnica viče na klijente koji pitaju da li je članica Yute). Planiramo da preko njih uplatimo putovanje u Grčku, 10 dana u Platamonu sa uključene tri ekskurzije (Atos, Meteori, Solun), krajem septembra. Je li neko putovao ove godine preko njih u Grčku, kakvi su im autobusi, smeštaj, vodiči?

Hvala unapred!

Hvala na odgovoru! Da li ima neko ko zna cene izleta ove godine kod koje agencije je najpovoljnije što se tih izleta tiče?

Cene izleta su uglavnom između 20-30e, zavisi šta te zanima i to mislim da organizuje Sithon travel, u njihovoj agenciji su predstavnici Astre. Jedini jeftiniji izlet je do Orange beacha - prevoz kombijem (6km severno od Sartija) i to košta 6e.

Moj savjet je da zaobidjete agenciju DELFIN i prevoznika COSMOS . Nisam sigurna ko je od njih odgovorniji ali ono sto su ponudili i ono sto sam dobila nije ni slicno. Trazeci gdje da idem na odmor dobila sam ponudu za Parliju tacno u periodu koji mi je odgovarao, smjestaj 30 metara od plaze, vila je nova, kuhinja, kupatilo.. ma sve super. Polazak je bio tacno na vrijeme ali sve drugo ne, nakon sat vremena je vec zastoj od sat vremena, tocenje goriva, popravka klime sacekivanje necega bez objasnjenja... Putovanje je trajalo 21h , onako umorna nisam nista ni shvatila, tek kada sam usla u sobu sve mi je bilo jasno. Vila je stara bar sto godina, kupatilo nekako dogradjeno u zid a smrad je neizdrziv, ventilacije nema, samo nekakva rupa u zidu iz koje taj smrad najvjerovatnije i dopire. Sto se udaljenosti plaze tice, onih trideset se pretvorilo u bar osamsto metara. Sve ovo je zacinjeno povratkom nazad, iz "vile" smo morali izaci u 9h a povratak je organizovan u 18h.
Nadam se da ce moje iskustvo nekome pomoci.

prikljucicu se i ja,za sad citam sve vase komentarw pratim iskustva,planiram porodicno letovanje po svoj prilici ne ove godine,uletelo nam je nesto mnogo vaznije od letovanje i neplanirani troskovi,ali valja se raspitati proveriti sto vise informacija i na kraju krajeva i njihovu verodostojnost...ono sto sam primetila da putnici dosta problema imaju sa Egiptom iako sam ja razmisljala o jednoj takvoj varijanti za svoje porodicno letovanje sa malim detetom u recimo hotel sa bar 4* i all inclusiv uslugom iz cini mi se razumnih razloga uzmes aranzman koji ukljucuje i dorucak i rucak i veceru i uzine kafe,sokove...ali onda citajuci komentare na pojedinim forumima ukljucujuci tu i strane kako je losa usluga,hrana koja se posluzuje uglavnom losa i jednolicna,mada nije da sam izbirljiva,decije radionice mahom nisu dostupne kao ni sank usluga na bazenima ne znam bas strucno da se izrzaim,pa cemu onda all inclusiv ako ce nam vecina stvari biti nedostupna ili cu morati nekog da vucem za rukav da bi dobila ono sto sam platila.
S druge strane Grcka ostrvski deo,apartmanski sestaj platis studio kao povoljno a onda se naplacas za sve ostalo sto ti tamo pri tom treba i onda ti to recimo izadje isto kao da si uzeo neki solidan hotel sa bar polupansionom,mislim moje pitanje je koja je najbolja varijanta za porodicni odmor,nemam mnogo iskustva sa agencijama tako da mi ne zamerate ako vam se i neko moje pitane ucini suludo:zper:
Predlozi su ovde i organizacija u sopstvenoj reziji i iskreno s obzirom da ne idemo svojim autom,nisam sigurna da bi to bilo najbolje resenje za put sa malim detetom a mozda je to i samo neosnovan strah jer koliko vidim i agencije prave kikseve i to kakve,pa gotovo da dolazis u situaciju da izvisis ispred samog hotela a pred ulazak u sobu koju si pethodno rezervisao i mozda i debelo platio i pri to mmesecima odvajao za istu.....malo sam oduzila opet ne zamerite mi.
Sve u svemu razmisljam o nekim manjim agencijama koje imaju ponude vecih po istim cenama i po svoj prilici Sabra,Astra,Argus(negde sam cini mi se cula mozda cak i procitala ovde da su one spacijalizovani za Tursku) bi bili dobro resenje...sad volela bi da cujem i vase misljenje,naravno moja dilema je velika i previse je tu pitanja,al sta cu..:bye:

Upravo sam se danas vratila iz Sarimsaklija u Turskoj. Uplatila sam preko agencije Odeon u Beogradu, a organizator putovanja je agencija MPS trend iz Niša koja zaslužuje sve pohvale, kao i prevoznik Bata Reisen iz Leskovca. Briga o gostima, prijatni vodiči (mojoj smeni se "zalomio" vlasnik agencije), profesionalni, uslužni, obavešteni. Autobusi udobni, vozači iskusni i sigurni. Stizali smo od Beograda do Sarimsaklija za 19 sati. Znam da zvuči kao reklama, ali namerno sam htela da napišem da ne ispadne da ovde samo kritikujemo. Bila sam skeptična prema malim i manje poznatim agencijama, ali sam se uverila da nema razloga. Znam ljude koji su bili nezadovoljni i Argusom i Kontikijem, koje su najveće i najpoznatije, što ipak nije garancija.

Jeeee, stigla si
smilie_girl_112.gif

Bas mi je drago sto je sve dobro proslo.
Ma ipak Odeon ne bi uzimao bilo cije aranzmane.
Volela bih da nam kazes kakva je bila voda.
Ono... jel bila hladna, posto je to najveca lutrija na ovoj destinaciji.

Ne znam tacno na kojoj temi bi to mogla da nam kazes, posto od turistickih ja samo ovu pratim.

Ima specijalizovana tema Sarimsakli, koja se pretvorila u polemiku da li je ili nije hladna voda. Ja još nisam napisala utiske tamo, ali evo reći ih i ovde. Meni se na žalost "zalomila" hladna voda. Više od polovine boravka duvao je jak vetar i more je bilo hladno. Prva dva dana je bilo fino i prijatno, a onda se malo pokvarilo. Mada, kad nije bilo vetra, toliko je sunce pržilo da je bilo neizdrživo, tako da je dobro da ima vetra. Samo ne toliko jakog da nosi ležaljke (one sundjeraste, ne baš one plastične).
Ovde sam samo htela da pohvalim da ono što je do ljudi, u agenciji, hotelu.... oni su učinili. Još nisu toliko moćni da učine vetar slabijim i zagreju more, ali možda će biti i toga.

joooj,ljudi lepo ste me ignorisali,ali resila sam sama nedoumicu Egipat all inclusiv,za moj dzep najbolje je resenje uprks svim insistiranju u Egiptu na 5zvezdica,moj izbor ce na kraju ipak biti sa 4 i cini mi se da ima solidnih hotela Sun Palace,mada se nesto dvouim,Elysees,Mercur ili kako vec koji se pokazao kao najbolje resenje i najpaprenije od ponudjenih..jasno hotel Elysees je negde prikazan i kao hotel sa 3 zvezdice iako su komentari za cenu kja se nudi uglanvnom pozitivni,govoreci o odnosu novca i onoga sto se za njega dobija:think:

Malo pre sam se cula da drugom koji je prosle nedelje preko Lui travela otisao u Kusadasi. Trenuto je tamo. Pitam ga koliko su putovali, kaze "Ne pitaj! 37 sati!". Ja pitam sto? On kaze 3 puta im se kvario autobus, katastrofa! I bas sam mu pomenula da sam videla ovaj post na forumu o Lui travel-u i njihovim busevima. :(

E moja porodica je bila u tom autobusu i bili smo kao "leteći Holandjanin", da ne kažem ukleti jer se ipak vratismo živi zdravi..Autobus Luj travela je u polasku kasnio iz Beograda jer je isti čekan da stigne iz Grčke, pregledan je odokativnom metodom i poslat na put od 1200 ili 1400 km! Čim smo prešli bugarsku, nesrećnu, granicu pukla je prva guma, na nekoj pumpi silom ostadosmo sat vremena,( pumpa naravno neuslovna, toalet ne radi, vode nema i sl)Nastavili dalje ali ispred Sofije vozači primetili da nešto ne valja.Petak, oko 15-16 h.Odosmo u ovlašćeni servis da se popravi bus, kažu posle sat vremena:" motor je Mercedesov idite vi tamo čekaju vas imaju deo popraviće".Mi kod Mercedesa, poraviće ali malo sutra, petak je 17.30 kraj radnog vremena.Možda rezervni deo stigne sutra (subota) do 12 h (rekoše regler?).E tu se pokazala agencija Luj travel!
Vodič Mira , izgubljena u vremenu i prostoru, nema nikakvu informaciju o bilo čemu vezanom za put, šeta ulicom sa telefonom na uvetu kao da joj od toga život zavisi a gazda poručuje da neki veeeeliki baksuz sedi u busu, čim nam se to desilo i naravno, nema nikakav plan za vanredne situacije.Presedeli smo ispred tog Mercedesa do 00.30 časova kao skitnice!Ali kad smo mislili da je to kraj našoj golgoti(bus je konačno popravio neki privatnik, ne znam na čiji je očaj reagovao gazda i zašto to nije moglo odmah da se uradi), uđosmo u Tursku i posle možda sat vremena puta-puče guma, a rezervna loša! Dok su vozači začuđeno zverali u rascvetalu gumu(bukvalno), stade neki Turčin i sam zameni sve i ode čovek, a mi polako...i tako umesto da stignemo ujutru nekad, mi stigosmo u 20.30-ceo dan je propao, kažu u LUJ TRAVELU nadoknadiće nam sledeće godine taj gubitak.
Samo da napomenem da nam je i u povratku pukla guma, popravljali takođe na pumpi, gde je SREĆOM ( zato što bus ne poseduje ključ, dizalicu i šta već) postojao sav potreban pribor..Drugi autobus koji se takođe vraćao sa nama se pokvario čim smo ušli u Srbiju..
Dakle, loši autobusi sa lošim gumama i loši vodiči (nevaspitani i neobučeni) su moje iskustvo sa agencijom LUJ TRAVEL!

joooj,ljudi lepo ste me ignorisali,ali resila sam sama nedoumicu Egipat all inclusiv,za moj dzep najbolje je resenje uprks svim insistiranju u Egiptu na 5zvezdica,moj izbor ce na kraju ipak biti sa 4 i cini mi se da ima solidnih hotela Sun Palace,mada se nesto dvouim,Elysees,Mercur ili kako vec koji se pokazao kao najbolje resenje i najpaprenije od ponudjenih..jasno hotel Elysees je negde prikazan i kao hotel sa 3 zvezdice iako su komentari za cenu kja se nudi uglanvnom pozitivni,govoreci o odnosu novca i onoga sto se za njega dobija:think:

5 zvezdica ti je ipak bolje za takve destinacije..... ja sam se zeznula sa Tunisom i 3 i prosla kao bos po trnju......

Dragi putnici, pocetkom avgusta smo letovali u Sartiju u Grckoj.To mesto vec godinama drze NS Travel i Astra.Prosle godine smo letovali preko NS-a i uglavnom su ispunili ono sto su i ponudili.Ove godine smo otisli preko Astre u kucu Tsantilas,trokrevetni apartman za velikih 740 eur.Osim blizine mora za koju nas nisu slagali sve drugo je bilo uzasno.Prljav apartman,nadovoljno pribora za jelo,pola sijalica im nije radilo,pokvareni tusevi u svim sobama i apartmanima,neljubazni grcki domacini .....Mogla bih da nabrajam jos.Najgore od svega je sto Astra ima svog predstavnika u Sartiju koji je na sve nase primedbe i primedbe drugih nasih turista u vecini njihovih kuca klimao glavom i obecavao da ce sve popraviti.Ta ribolika faca je osmog dana naseg latovanja dosla da popravi tus,i to ne zbog nas vec zbog sledece smene jer ce se i oni sigurno zaliti,tako je rekao.Bio je veoma neljubazan i neprofesionalan.Sto se mog letovanja tice ASTRA vise ne postoji.Zalosno je sto nas potkradaju i za prilicno velike cene ne daju ni upola onoga sto dobijaju Madjari,Nemci ili Cesi od svojih agencija.Sledece godine idemo u svojoj reziji i sigurno cemo se provesti bolje.Nadam se da ce ovaj post biti nekome od koristi.

Jako lose iskustvo sa tur.agencijom NS travel iz Novog Sada koja radi Sarti u Grckoj. Vila u kojoj smo bili od 3 do 13.avgusta. Vila je uzasnog kvaliteta, kreveti neudobni, sporet nam nije radio, slab pritisak vode a vrh svega je sto je osoba na stacionaru rekla da ona ne moze tu nista da uradi a koliko sam saznala od vlasnika vile koji je bio vidno besan NS travel nije valjda platio njima ratu za taj zakup vile pa iz tog razloga nije zeleo da otklanja nedostatke. Cim sam se vratila sa letovanja obratila sam se nadleznim inspekcijama i dobila 30% povracaj novca zbog toga sto se nisu na licu mesta ispravljali nedostaci.
NIKADA VISE PREKO NS TRAVEL agencije koja je totalno razocarenje i jedni totalni neprofesionalci!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back