TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštovana “jelenavozdovac“, priključivanjem na ovaj forum najavili ste da će te „obelodaniti podatke“, ništa novo ne rekoste.Svi mi sve to odavno znamo jer živimo u Srbiji i sve je to isto kao i u svim sektorima poslovanja. To što pišete daleko je od „argumentovanog dokaznog materijala“ koji ste najavili. Prosto rečeno vama se „smučilo da radite u turizmu“, kako rekoste, a sve ste to mogli reći na drugi način. Pominjete „katastrofa aranžmane i smeštaj“. Šta to znači? Mi Srbi nismo navikli na luksuz, ne živimo na dvorovima, kući ne spavamo u svili pa ne moramo ni na putovanju. Sigurna sam da ni vi ne živite iznad proseka s obzirom na posao koji ste radili i varovatno bili minimalno plaćeni čim ste ga napustili i sada vam je ostala samo ogorčenost. Ružno je što vam smeta kada neko nekoga hvali a ja baš to radim. Uvek razmišljam pozitivno i zato mi se i dešavaju u životu samo divne stvari. Razmišljajte pozitivno, i kada već toliko znate onda nam pišite o nekim dobrim agencijama i preporučite nam ih. Jer, dosta je više narodu prepucavanja, ogovaranja i pljuvanja putem svih medija. Toliko od mene na ovu temu, a sada moram da se pakujem jer putujem u Italiju, prvi put preko Travelland-a, nadam se da će i ovaj put faktor sreće biti na mojoj strani.

"Mi Srbi nismo navikli na luksuz, ne živimo na dvorovima, kući ne spavamo u svili pa ne moramo ni na putovanju"

Samo odgovor na to. Ne radi se uopste o vilama vec vecina ljudi jedva izdvoji 200eur za letovanje i onda naravno ocekuju da se ispuni ono sto im je obecano za pultom. Naravno da ljudi posize ako se slazu i ako im se kaze da ce imati pogled na more a dobiju neku sobu sa pogledom na planine, ako imaju problem sa zapusenim vodovodnim i kanalizacionim cevima, ako im je pribor za jelo zardjao, ako im po frizideru idu bube, ako spavaju na federima od kreveta, ako im se ne menjaju peskiri kao sto im je receno na prodaji i slicno ... ja o tome koleginice govorim i o tome da su neke agencije spremne da lazu klijente samo da bi prodali. Ne znam cime se vi bavite ali ocigledno da niste nikada radili na stacionaru za neku agenciju pa ne znate koji su realni problemi. Pracenje grupa je jedno a drugo je biti na stacionaru i suociti se sa realnim problemima na terenu. I niko tu nije razmazen nego ljudi ne vole laz. Moja reakcija je izazvana samo time sto se mnoge agencije hvale na ovom forumu od ljudi koji imaju direktne veze sa agencijom. Uostalom Vi ste jedna od njih ...

Jolly-jevi putnici uopšte nisu dobro putovali i to je najgora agencija koja je ikad postojala. Drago mi je što je zatvorena, ali mi nije drago što u ovoj zemlji taj isti vlasnik može da otvori agenciju pod drugim nazivom i da nastavi da maltretira ljude.:evil:

To da su putovali dobro je cinicno receno :)))) a inace nije mi poznato da je vlasnik otvorio novu agenciju ali je sigurno da ima hotel kod hrama Svetog Save sto stoji i na samom sajtu:

http://www.crystalhotel.rs/

p.s. evo gde su pare ... u zidinama hotela :)

Ja samo mogu da kažem da je dovoljno malo iščitati i pregledati fotke sa poznatog foruma o putovanjima (da ga sad ne reklamiram) gde se ljudi žale na takve stvari da je meni prosto neverovatno kako agencija tj.ljudi koji rade u njoj, imaju obraza da gledaju ljude u oči i lažu ih. Pričaju jednu priču, a prodaju nešto sasvim drugo.
Postoji jedan strani, takođe poznati forum o putovanjima, na kom stranci pišu svoje utiske i to se razlikuje kao nebo i zemlja. Da ne govorimo da je običaj da se isti hotel u našim agencijama opisuje kao čist, uredan, porodičan, a kod stranih agencija kao đubre. Tj. u inostranstvu postoje hoteli koji se ni ne nude jer su dno dna i agencije neće da se ofiru njima.
Ja sam lično imala prilike da se uverim u laži i bezobrazluk Jolly-ja, a postoji i čuvena tema koja meni spada u naučnu fantastiku i više puta sam je postavljala na ovoj temi, pa ću to opet uraditi, čisto kao upozorenje ljudima šta sve može da im se desi, a što je najgore, agencije prolaze nekažnjeno:
http://www.putovanja.info/forum/topic/1254-turisti-uhapseni-u-izraelu/

Ja samo mogu da kažem da je dovoljno malo iščitati i pregledati fotke sa poznatog foruma o putovanjima (da ga sad ne reklamiram) gde se ljudi žale na takve stvari da je meni prosto neverovatno kako agencija tj.ljudi koji rade u njoj, imaju obraza da gledaju ljude u oči i lažu ih. Pričaju jednu priču, a prodaju nešto sasvim drugo.

http://www.putovanja.info/forum/topic/1254-turisti-uhapseni-u-izraelu/
Ah da, cuveni forum na kome agencije tj. njihovi radnici velicaju svoje i pljuju po drugima. Nacitah se takvih gluposti tamo, da se pitam da li je moguce da srpski narod uopste ne ume ni u cemu da uziva. I da li srbi uopste treba da putuju...

Poštovana "jelenavozdovac", u principu slažemo se oko nekih konstatacija, samo što vi akcentujete negativnosti dok ja akcentujem pozitivne utiske, pa vam izgleda da sam plaćena za to.Moramo se složiti da je u svakom slučaju bitno da ljudi širom otvore oči i dobro se raspitaju što ja uvek uradim, da im posle svi ne bi bili krivi. Jednom rečju, u životu i za krupne i za sitne stvari bitna je moć procene. Pa, kako ko proceni. Inače, koleginice nismo. Po struci sam dipl. ekonomista i menadžer sam UniCredit fondaciji, tako da ne postoje pare za koje bih radila marketig po forumu sitnim turističkim agencijama, jer, to za mene nije izazov. Pozdrav

Putujem tri godine sa ELNOS tursom i prezadovoljna sam profesionalnoscu. Ono sto vidite na slici to i dobijete.Sve pohvale.

E pa dragi Vecicu ... pre tacno 2godine sam bila zivi svedok kako je taj debeli covek (vlasnik) preko mobilnog telefona u svojoj agenciji zvao vozaca i obratio se ovim recima: "jel stigla ta stoka na more?" gde sam ostala zapanjena pa kada me je video da sam se zgranula tim nacinom razgovora, promrmljao: " pa kada traze luksuz za 200eur" ... onda vam je jasno kakav ima pristup u turizmu a nije ni cudo posto je to bivsa sofercina

Pa draga Jelena ne znam sta trazis. Putujem kolima, autobus me neinteresuje. Prema meni u agenciji su veoma ljubazni verovatno sto sam ozbiljnija osoba (po godinama), a ljude nikada nisam videla jer sam ti komsinica, oni su iz N.Sada. Imam pohvale i za Astru iz N.Sada. Novosadjani su po mom misljenju veci profesionalci. Pozitivna iskustva imam sa tim agencijama i treba javno pohvaliti ono sto je dobro.

Pa draga Jelena ne znam sta trazis. Putujem kolima, autobus me neinteresuje. Prema meni u agenciji su veoma ljubazni verovatno sto sam ozbiljnija osoba (po godinama), a ljude nikada nisam videla jer sam ti komsinica, oni su iz N.Sada. Imam pohvale i za Astru iz N.Sada. Novosadjani su po mom misljenju veci profesionalci. Pozitivna iskustva imam sa tim agencijama i treba javno pohvaliti ono sto je dobro.

Potpuno se slazem sa ovom konstatacijom da su novosadske agencije mnogo bolje i profesionalnije. Iako sam iz Beograda vise preferiram da organizatori putovanja budu agencije iz NS jer sam cuo vrlo pozitivna iskustva i od mojih prijatelja koji su takodje imali prilike da putuju preko istih. Posto je ova tema pohvalite ili kritikujte onda cu samo nabrojati par za koje sam cuo a za neke se i licno uverio u profesionalizam u organizaciji:
Kompas Novi Sad, Elnos, Perla, Aurora travel, Ns travel, Karpati (odlicni za Rumuniju jer su specijalizovani za tu destinaciju), International line (specijalizovani za Tasos).

Pozdrav svima !
Pisao sam vec na ovu temu cini mi se negde krajem prosle godine, u medju vremenu sam putovao dva puta i to sa istom agencijom. Za novu sam bio u krakovu (sjajan grad, preporucujem), a sada u januaru skijanje u francuskoj (Les 2 Alpes).
Naravno napominjem da je usluga prilagodjena mladim ljudima (hostel, hotel), ali opet je sve uradjeno besprekorno.
Jos jednom bih POXVALIO momke i devojke iz GO2 travelling Agencije za mlade čijom sam uslugom i više nego zadovoljan. Tako da opet slatko preporučujem ovu vrstu putovanja !

Pozdrav svima !
Pisao sam vec na ovu temu cini mi se negde krajem prosle godine, u medju vremenu sam putovao dva puta i to sa istom agencijom. Za novu sam bio u krakovu (sjajan grad, preporucujem), a sada u januaru skijanje u francuskoj (Les 2 Alpes).
Naravno napominjem da je usluga prilagodjena mladim ljudima (hostel, hotel), ali opet je sve uradjeno besprekorno.
Jos jednom bih POXVALIO momke i devojke iz GO2 travelling Agencije za mlade čijom sam uslugom i više nego zadovoljan. Tako da opet slatko preporučujem ovu vrstu putovanja !

Go2traveling je ogranak agencije Eurojet koja nema nista u svom zakupu i rade na upit hotele a go2traveling postize niske cene jer nudi hostele i to 1/4 i 1/6 mini sobice. Cena jeste niska i dobro je sto neko u Srbiji radi varijantu hostela ali neka hvala :)
Pozdravljam ljude iz te agencije koji odlicno rade marketing na raznim forumima :))))

Go2traveling je ogranak agencije Eurojet koja nema nista u svom zakupu i rade na upit hotele a go2traveling postize niske cene jer nudi hostele i to 1/4 i 1/6 mini sobice. Cena jeste niska i dobro je sto neko u Srbiji radi varijantu hostela ali neka hvala :)
Pozdravljam ljude iz te agencije koji odlicno rade marketing na raznim forumima :))))

:dontunderstand:
da li se meni cini,ili po tebi svi imaju svoje ljude koji rade marketing
msm...ja ne putujem preko agencija nikad,ali bas mi bas upada u oci da ti bas tako ruzno misljenje imas o ljudima koji ovde postuju
ne rade svi za agencije...mnogo je ljudi ovde koji uzivaju da putuju i da svoja iskustva podela sa nama,ostalima :)

Meni se opet cini da informacije @jelenavozdovac , ko ume pravilno da ih procita u smislu ko je koja agencija , ko subagent , ko ima dve sobe u zakupu u celom mestu , ko ugasi pa ponovo otvori agenciju sa drugim imenom ................. i razno
mogu ipak pomoci nekim forumasima koji koriste usluge tih agencija .

Malo rasvetljavanje lavirinta, sta je cije, opet navodi na vlasnike koji su bili odlicni ili bili losi a opet moze ustedeti dosta nerviranja na licu mesta ......odmori nisu ni za koga jeftini , pa bili oni 100 ili par hiljada evra jer svako bira prema mogucnostima , ali opet ocekuje minimum profesionalnosti koje je decidirano navedeno u ugovorima .
Nista manje ali zato i mnogo vise jer se prema tome mozemo ponovo odluciti za istu ili preporuciti prijateljima sto je opet najbolja reklama
Mada ne koristim usluge istih godinama , citam jer nikad se nezna, a ne bila u kozi vlasnika ako natrcim na prevaru .......... postoje instrumenti zakonski i kad tad , djavo dodje po svoje :)

:dontunderstand:
da li se meni cini,ili po tebi svi imaju svoje ljude koji rade marketing
msm...ja ne putujem preko agencija nikad,ali bas mi bas upada u oci da ti bas tako ruzno misljenje imas o ljudima koji ovde postuju
ne rade svi za agencije...mnogo je ljudi ovde koji uzivaju da putuju i da svoja iskustva podela sa nama,ostalima :)

Mislim da ti se ipak cini jer nisam na ovom sajtu da bih posebno ikoga pljuvala vec samo da ukazem na neke problematike koje se javljaju na forumima. Ne mislim na krstaricu kao sajt jer je to sajt koji je najmanje komercijalan u smislu da postoje sajtovi i forumi na njemu koji preferiraju neke agencije na silu jer te iste agencije uplacuju novac za reklamiranje na tim sajtovima i onda bi bilo suludo da moderator izbacuje sa foruma te ljude koji vrse dodatni marketing i svoju promociju ne samo kroz reklame na tom sajtu vec i kroz forume. Zelim samo da kazem da je sve to farsa i da su mnogo bolje agencije koje nemaju zvucne nazive i koje se ne pojavljuju na TV-u ili radio stanicama, novinama ... casnije i kvalitetnije rade. Naravno da mi je cudno da se neko pojavi i da velica odredjenu agenciju a novi je clan sa ukupno 2 poslate poruke i da ne napise nista o svom terminu putovanja, niti o samom mestu, vili ili sl. sto zaista zanima ljude ... ljude vise ne zanima laz a ta laz je tipa : Elnos je extra agencija, putujte i vi sa njima :)
p.s. i nisam negativna nego ne mogu da verujem koliko su u stanju neke agencije da idu u svojim lazima da bi zaradili na tesko zaradjenom novcu putnika

I iskreno zanima me recimo ko stoji iza agencije balkan fun ... odjednom se pojavljuje neko novo ime od agencije, imaju ogroman novac za marketing (verovatno posteno zaradjen u ovo najgore vreme), o nama ne pise mnogo jer ni nema sta da se napise posto se istorija agencije tek stvara od pre neki dan, sediste skoro da ne postoji, mali niz mobilnih telefona umesto fixnih za kontakt, veliki broj studenata koji za sitne pare vrse kampanju po fakultetima za njih i bivaju posle ispaljeni za novcanu nadoknadu i nudi im se kompenzacija u vidu putovanja koje oni i organizuju i ja bih volela da mi nesto kaze jel to normalno poslovanje?

Dugo čitam komentare ali se nisam javljala.Preporučujem vilu HALKIAS u Pefkohoriju. Čista, ima svoj parking što je tamo retkost, a još veće iznenadjenje kada su mi je u agenciji Astra preporučili jer ima dvorište pa dete neće iz kuće istrčati na ulicu. U N. Pori vila MAGAS , ljubazni domaćini, četvorokrevetni apartman ima dve odvojene sobe sa televizorima, ogromna terasa, komarnici, klima, i već sam rezervisala od 24 avgusta. Izlaz na terasu imate iz svake sobe i kuhinje, pa je idealna za porodice sa decom ili parovima koji se dobro poznaju.( Ovo je za one koji mogu sebi da priušte letovanje, bez velikog luksuza a ipak prijatno bez polomljenih kreveta ili neispravnih kupatila)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back