TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислим да управо недостатак солидарности потрошача даје још више простора овдашњим фирмама да раде шта хоће. Уместо што онај који добро прође ликује што је испао паметнији од путника који је оштећен, зашто му не би пружио подршку, за случај да се и њему нешто слично деси једног дана? На пример, ако аутобус оде без путника који су погрешно обавештени о времену поласка, зар не би било добро да се путници у бусу заузму за њих и изврше заједнички притисак да се заборављени путници сачекају?:confused:

Мој лични утисак, без обзира на агенцију са којом сам путовала, био је да је увек било случајно било што сам добро прошла, пре него да су евентуални пропусти изузетак. А пропуста је било охохо. Како се послује код нас, добро и пролазимо.:(
Potpuno si u pravu.
I zar je problem dobiti uslugu koju ste platili? Očigledno u zemlji Srbiji jeste.

Мислим да управо недостатак солидарности потрошача даје још више простора овдашњим фирмама да раде шта хоће. Уместо што онај који добро прође ликује што је испао паметнији од путника који је оштећен, зашто му не би пружио подршку, за случај да се и њему нешто слично деси једног дана? На пример, ако аутобус оде без путника који су погрешно обавештени о времену поласка, зар не би било добро да се путници у бусу заузму за њих и изврше заједнички притисак да се заборављени путници сачекају?:confused:

Мој лични утисак, без обзира на агенцију са којом сам путовала, био је да је увек било случајно било што сам добро прошла, пре него да су евентуални пропусти изузетак. А пропуста је било охохо. Како се послује код нас, добро и пролазимо.:(

Upravo tako

Тако нешто може да ти се деси и са било којом другом агенцијом, али ствар је у томе што се то НЕ дешава свакоме! Према томе, то НИЈЕ разлог за генерализовањем оптужби на рачун поменуте или било које друге агенције, јер ћеш на то имати право тек када 80-90% људи који су ишли преко њих потврде то што ти и још неки овде причају! А то је врло мало вероватно. ;)
O čemu ti pričaš?
Kakvih 80 - 90% nezadovoljnih. Ne sme niko da bude nezadovoljan, naravno mislim na bitne stvari vezane za putovanje ( odlazak i povratak sa destinacije, vreme polaska, odnos vodiča, itd.)
Putnik za svoje pare mora da dobije ono što je agencija rekla i napisala u svom programu

O čemu ti pričaš?
Kakvih 80 - 90% nezadovoljnih. Ne sme niko da bude nezadovoljan, naravno mislim na bitne stvari vezane za putovanje ( odlazak i povratak sa destinacije, vreme polaska, odnos vodiča, itd.)
Putnik za svoje pare mora da dobije ono što je agencija rekla i napisala u svom programu
Ја добро знам о чему причам, АЛИ тебе не разумем!
КАКО то да су САМО ТЕБЕ могли да забораве и оставе у Турској, а не и остале? Вероватно због твоје бахатости, јер си решио у последњем минуту да дођеш на полазак и то је то! Нико не гарантује тачан полазак баш у минут. Ако је 99,99% путника укрцано и већ спремно за полазак, ти један једини ћеш цео аутобус да малтретираш својом бахатошћу, глуварећи негде ко зна где, све до задњег минута пред заказани полазак! Ни ја те не би чекао, па да ти је отац ко зна ко! И не смарај више тим кукумавкама! :rtfm:

Poslednja izmena:
КАКО то да су САМО ТЕБЕ могли да забораве и оставе у Турској, а не и остале? Вероватно због твоје бахатости, јер си решио у последњем минуту да дођеш на полазак и то је то! Нико не гарантује тачан полазак баш у минут. Ако је 99,99% путника укрцано и већ спремно за полазак, ти један једини ћеш цео аутобус да малтретираш својом бахатошћу, глуварећи негде ко зна где, све до задњег минута пред заказани полазак! Ни ја те не би чекао, па да ти је отац ко зна ко! И не смарај више тим кукумавкама! :rtfm:
Kao prvo nisam nigde zakasnio, i niko me nije ostavio u Turskoj. A o bahatosti, sam si se prozvao, Sam govoriš o sebi.

Preko KONTIKIJA NIKAKOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sve sto kazu lazu!!!!!!!!!!!
Bog sveti zna da li si ti uopste ikada i koristila njihove usluge ;) Zasto ne? Hajde pojasni nam? Mi vec godinama idemo preko njih i do sada nikada nismo imali neko lose iskustvo.Sad,cesto na tim putovanjima upoznamo ljude i uvek se nadje neko ko filozofira.Te ne valja mu hrana,nije mu usluga,ne svidja mu se smestaj bla...bla...bla. Mislim da je to vise zbog neinformisanosti ljudi...ne potrude se da se zaista raspitaju o mestu na koje zele putovati i sl stvarima vezanim za to.To ti je kao oni bolidi koji zapale u Egipt pa posle kazu: "Jaoj,sve je puno Arapa,meni to bezveze..." :hahaha::rotf:
Ma ne,nego su valjda tamo ocekivali Engleze....
P.S.
Prosle godine bio neki bolid,covek se zalio sto na meniju od tuce jela nema prasetine:hahaha::rotf::rotf:

Bog sveti zna da li si ti uopste ikada i koristila njihove usluge ;) Zasto ne? Hajde pojasni nam? Mi vec godinama idemo preko njih i do sada nikada nismo imali neko lose iskustvo.Sad,cesto na tim putovanjima upoznamo ljude i uvek se nadje neko ko filozofira.Te ne valja mu hrana,nije mu usluga,ne svidja mu se smestaj bla...bla...bla. Mislim da je to vise zbog neinformisanosti ljudi...ne potrude se da se zaista raspitaju o mestu na koje zele putovati i sl stvarima vezanim za to.To ti je kao oni bolidi koji zapale u Egipt pa posle kazu: "Jaoj,sve je puno Arapa,meni to bezveze..." :hahaha::rotf:
Ma ne,nego su valjda tamo ocekivali Engleze....
P.S.
Prosle godine bio neki bolid,covek se zalio sto na meniju od tuce jela nema prasetine:hahaha::rotf::rotf:

Ja se slazem sa prethodnom konstatacijom da Kontiki definitivno ne ceni svoje turiste.
Evo sta se nama konkretno dogodilo.
Uplatili smo putovanje, koje nije nimalo jeftino za uslove u Srbiji gde 70% ljudi nece ici na letovanje, oko 300.000,00 din za dve osobe. Odlucili smo se za njih posto su jedini imali tj nudili carter tj direktan let, da bi nam deset dana pre puta javili da idemo redovnim linijama sa presedanjem i cekanjem na aerodromima naravno. To u prevodu znaci, pored maltretiranja u putu, da stizete nocu oko 2,3 sata ujutru, a povratak je isto u ranim jutarnjim satima. Time se gube i prvi i poslednji dan.
Kada smo trazili popust ili dan vise dobili smo odgovor mozemo da vam vratimo pare, a od popusta nista i zalite se Juti.
Sad mi recite, kada vas dovedu pred svrsen cin, 10 dana pred put a uzeli ste odmor, ne zelite da idete u Tursku, Tunis, Grcku itd a naravno nema nigde mesta po drugim agencijama za neku drugaciju destinaciju. Kako se to onda zove, ozbiljna agencija???
Bolje da vam ovde ne objasnjavam kakvi hvalospevi su bili dok su prodavali taj isti aranzman. Naravno, da nece imati carter znali su i tada, ali se to precutalo.
I ranije sam cula da Kontiki otkazuje putovanja, obicno evropske gradove, posto nema dovoljan broj prijavljenih za formiranje grupe, da ne nabrajam druge prituzbe. Definitivno im nikada necu pokloniti poverenje, a vidim da to sve manji broj ljudi i cini.

Preko KONTIKIJA NIKAKOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sve sto kazu lazu!!!!!!!!!!!

PA OBJASNI sta se desilo

Voze dotrajalim avionima Aviogeneksa i veliki je rizik da se negdje ne daj boze avion i srusi.
Takva situacia se desila danas kada je avion na relaciji Zakintos - Beograd, prinudno sletio u Podgoricu zbog gustog dima u avionu.

Evo link

Malo sam citala razmenu misljenja izmedju ova dva forumasa, a o odnosu agencije prema putnicima.Ne razumem zasto bi neki putnik bio bahat, ako iznosi svoje misljenje o agenciji koja nije ispostovala zakazani polazak autobusa!Jos manje mogu da razumen nekoka ko se usudjuje da kritikuje putnika koji je dosao u zakazano vreme, a ne ranije!!!!.To sto su nestrpljivi putnici dosli ranije, ne daje im pravo da se dogovore da krenu pre zakazanog vremena AKO SVI PUTNICI nisu u autobusu!To gde ce neko da provede vreme pre zakazanog polaska je njegova stvar, a ne bahatost.A o ARGUSU moja iskustva su razlicita, i dobra i losa , isto kao i o Kon tikiju.

Malo sam citala razmenu misljenja izmedju ova dva forumasa, a o odnosu agencije prema putnicima.Ne razumem zasto bi neki putnik bio bahat, ako iznosi svoje misljenje o agenciji koja nije ispostovala zakazani polazak autobusa!Jos manje mogu da razumen nekoka ko se usudjuje da kritikuje putnika koji je dosao u zakazano vreme, a ne ranije!!!!.To sto su nestrpljivi putnici dosli ranije, ne daje im pravo da se dogovore da krenu pre zakazanog vremena AKO SVI PUTNICI nisu u autobusu!To gde ce neko da provede vreme pre zakazanog polaska je njegova stvar, a ne bahatost.A o ARGUSU moja iskustva su razlicita, i dobra i losa , isto kao i o Kon tikiju.
Мислим, шта рећи... у праву си потпуно. :roll:

A kako su svi ostali putnici dosli na vreme?:think:

Ostali su, pretpostavljam, stigli na vreme jer su dobili dobru informaciju o vremenu polaska, sto sa nama nije bio slucaj - kao sto sam i napisala. Kada smo uplatili novac (direktno Argusu, neko drugi je postavio to pitanje) receno nam je da treba da se javimo dan pred polazak da proverimo u kom smo autobusu. Javili smo se i pored toga pitali i u koje se vreme polazi, receno je u 8. Autobusi su krenuli u 7. Na sajtu je takodje ostala informacija da je polazak u 8... Sve i da smo najneodgovorniji putnici na svetu, koji su se recimo uspavali posle neke pijanke, pa nisu dosli na vreme iako su im iz agencije rekli tacno vreme polaska, moj zdrav razum mi govori da bi osnovna stvar bila da neko iz agencije pozove i proveri da li stizemo. Kada smo ih, posle svega, pitali zasto nisu pozvali, odgovor je bio - Pa znate, ranije smo zvali, ali ljudi su cesto kasnili i onda smo odlucili da vise ne zovemo. (?!) Eto, zanimljiva odluka...
Dakle, otici tek tako bez dva putnika.... niko me nece ubediti da je to ok.

I ja se apsolutno slazem!
Pozdrav

Ja sam od 2003 putovala sa Argusom u Marmaris,svake godine do ove i nikada bus nije kretao u 8h nego uvek i svake godine u 7h,ne razumem ko bi uopšte dao takvu informaciju kad godinama ništa nisu menjali.Moje iskustvo sa Argusom je super,busom se stiže za 25,26h imaju dobre vodiče,a ove godine sam išla preko Kompasa kg,katastrofa,nema ko da te tamo dočeka hvala bogu što idem u dobar hotel u kojem sam 3 put pa sam se snašla ali nema kome da se za nedaj bože obratiš jer nemaju svoje agente,hvala bogu sve je bilo ok.Prevoz je išao busom firme barbados oni su ok,hotel paša bich je ekstra pa je na kraju sve ispalo dobro,KOMPAS neozbiljna agencija i ne bih nikome preporučila da ide sa njima pogotovo ako ideš u neko mesto prvi put.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back