TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam izuzetno negativno i traumaticno iskustvo sa Argusom!
Uplatili smo letovanje u Turskoj, putovanje autobusom. Nakon sto su nas pogresno obavestili o tome u koje vreme se krece sa stanice, i pritom je to isto vreme ostalo kao obavestenje na njihovom sajtu, ekipa iz Argus tursa je lepo, bez ikakvih problema, sa manjkom od dva putnika jednostavno krenula za Kusadasi jedan sat ranije. NIKO nas nije pozvao (sto bi valjda bila osnovna stvar) da proveri gde smo i da li stizemo - naravno da su imali nase kontakt telefone. I to nije sve! Kako smo shvatili da nam je autobus otisao, seli smo u auto sa prijateljem i poceli da 'jurimo' autobus, o cemu smo obavestili agenciju i vozaca autobusa, ali, zbog obzirnosti prema ostalim putnicima (odjednom su obzirni), oni prosto nisu hteli da nas sacekaju.
Vratili su nam 50% novca.
Blagi uzas!
Nikad sa Argusom!

Uplatili smo letovanje u Turskoj, putovanje autobusom. Nakon sto su nas pogresno obavestili o tome u koje vreme se krece sa stanice, i pritom je to isto vreme ostalo kao obavestenje na njihovom sajtu, ekipa iz Argus tursa je lepo, bez ikakvih problema, sa manjkom od dva putnika jednostavno krenula za Kusadasi jedan sat ranije. NIKO nas nije pozvao (sto bi valjda bila osnovna stvar) da proveri gde smo i da li stizemo - naravno da su imali nase kontakt telefone. I to nije sve! Kako smo shvatili da nam je autobus otisao, seli smo u auto sa prijateljem i poceli da 'jurimo' autobus, o cemu smo obavestili agenciju i vozaca autobusa, ali, zbog obzirnosti prema ostalim putnicima (odjednom su obzirni), oni prosto nisu hteli da nas sacekaju.
Blagi uzas!

A kako su svi ostali putnici dosli na vreme?:think:

Blagi uzas!

a da li ste uplatili aranzman direktno kdo argus-a ili kod subgenta(nadam se da znash shat to znachi)

Аргус је сасвим ок агенција, али кад је неко баксуз, наравно да ће да му се заломе и неке лоше, непријатне и непредвиђене околности. Кад би свима нама све у животу било идеално и савршено, живели би у Утопији. ;)

Аргус је сасвим ок агенција, али кад је неко баксуз, наравно да ће да му се заломе и неке лоше, непријатне и непредвиђене околности. Кад би свима нама све у животу било идеално и савршено, живели би у Утопији. ;)
Ne mislim da neko mora da bude baksuz, da bi ga agencija ispalila i otišla sat vremena pre zakazanog roka. Pre će biti obrnuto. Agencija, konkretno Argus mora da pruži uslugu koja mu je plaćena. Putnik mora biti svetinja za svoje pare.
Argus nikako ne može biti ok agencija iz nekoliko razloga.
1. Ne pridržava se termina polazaka na destinaciju i povratka sa nje. Meni se desilo 2007 g. na povratku iz Kušadasija da je rečeno, kad je autobus stigao, da će krenuti nazad u 14h po lokalnom vremenu. Zbog bahatosti vozača, vodiča i ko zna koga autobus je krenuo u 13 i 20 po lokalnom vremenu, i da slučajno nisam primetio da će da krene ostade ja još u Turskoj.

2. Odnos prema putnicima u toku puta je kao prema predškolskoj deci. Kaže se da pauza traje 40 minuta, ali već posle 30 pali se motor i navrat nanos se jure ljudi da uđu u bus. Zamislite nekog na WC šolji na pola nužde kako razmišlja da li će ga ostaviti. Ipak su ljudi uplatili odmor, pa i sam put prema destinaciji treba da bude, bez obzira koliko težak i naporan bio, jedna vrsta uživanja, i sastavni deo odmora. Moje iskustvo je bilo da je pauza skoro uvek trajala kraće, ali nikad duže, ni minut.

3. Ponašanje vodiča na samoj destinaciji. Oni su tamo na svojim radnim mestima, da se nađu i pomognu turistima, da ih obilaze, da intervenišu ako treba itd. a ne da se švrćkaju po plažama i diskotekama. Naravno mogu i to, ali u slobodno vreme. Njih jednostavno nema, Ako ih i dobijete na telefon, vrlo su nadmeni i bezobrazno uobraženi, kao da ste vi došli na odmor zbog njih a ne zbog sebe. Takvu prepotenciju u životu nisam video.

Jeste Argus velika agencija, ali samo po kvantitetu ( broju putnika ), ali ne i po kvalitetu usluge koja je na veoma niskom nivou.

meni je sa argusom bilo ok... chak shtavishte, bila sammodushevljena vodichima:)
i nisma ochekivala da ce neko da me obilazi svakidan , mislim nismo mala deca..
nimsa imala potrebu da zovem vodicha sem da s edogovorimo zbog izleta...
shto se tiche polazaka za destinaciju, mi svojim putnicima(subagenuura je u pitanju) kazemo da dva dana pred put dodju do agencije ili nas pozovu da utvrdimo tachno vreme polaska
iz argusa su svaki put uredno zvali da nas obaveste o tachnom vremenu i da pitaju za brojeve pasosha(shto ej sad ovde nebutno)
malo mi je nelogichno da se ljudi koji putuju ne interesuju sami, pa nije nishta crno ili belo, chak i kada se ide avionom , moze se desiti da se menja vreme leta, ali niko ne skache na avio kompanije zbog toga...
ne razumem ljude koji su pouni negativne energije, pa odmor je za uzivanje,a ne za hvatanje sitnih propusta...
uostalom koliko para=toliko muzike

Da razjasnimo. Te 2007 g. krenuli su 40 minuta pre zakazanog polaska.
Niko ne traži dlaku u jajetu, ali za svoj novac svi mi želimo bar normalan odnos. I naravno, ovde pričamo o odmoru, koji to treba da bude u pravom smislu reči. I dokle ćemo da se zadovoljavamo samo tim da nas niko ne prevari, i da budemo srećni zbog toga. Postoje i malo više vrednosti.
I slažem se koliko para toliko muzike. Sa Argusom je to najpribližnije istini. Mada mislim da im je i to puno.

Vrlo moguće. Ali ako je vodič rekao da bus polazi u 14h, onda mora da bude u 14h, a ne 40min. ranije, zato što se šoferu tako ćefnulo.

aman choveche, kako smo mi ostali onda bili u busu:rtfm:
koliko se secam polazak sa srbiju je izmedju 13i 14h, zato shto se ne krece samo ispred jednog hotela...
jesi li ti ostao u turskoj?
shta bi ti znachilo tih 40min duze?
zar ne znash neka osnovna pravila kada idesh u organizovanoj grupi:?
pa necesh lunjati po gradu sat vremena pred polazak, nego cesh biti u krugu hotela.
kad su putovanja u pitanju imas mnogo promenljivih, konstanti jednu ili nijednu:neutral:
ok, ti si nezadovoljan, ochekujesh da se sve povinuje tebi i tvom saputniku, pa gde bi bili da svi tako razmishljamo:eek:
ako si nezadovoljan, na to imash pravo, ali nemoj ubedjivati druge ljude u neshto.
meni je bilo super, ali necu te ubedjivati da nisi u pravu, tvoje vidjenje stvari je drugachije.

ajde preporuchi nam neku agenciju, da je bash po tvojoj volji?

Aman ženo, gde ti ode?:gace:
I meni je bilo lepo letovanje, kao i tebi. I stvarno neke sitnice su ostavile negativan utisak koji ja samo želim da podelim sa drugima i da ih upozorim šta ih čeka. Ako je u 14 ima da bude u 14, a gde ću ja illi bilo ko drugi da bude do tada je nevažno.
Ali dosta više o tome i o bahatosti Argusa.
Pitala si za preporuku, pa evo nekoliko. CONTE, TRIM TRAVEL, SABRA, LUI TRAVEL, bar za njih znam da su OK

Aman ženo, gde ti ode?:gace:
I meni je bilo lepo letovanje, kao i tebi. I stvarno neke sitnice su ostavile negativan utisak koji ja samo želim da podelim sa drugima i da ih upozorim šta ih čeka. Ako je u 14 ima da bude u 14, a gde ću ja illi bilo ko drugi da bude do tada je nevažno.
Ali dosta više o tome i o bahatosti Argusa.
Pitala si za preporuku, pa evo nekoliko. CONTE, TRIM TRAVEL, SABRA, LUI TRAVEL, bar za njih znam da su OK

vazno je itekako jer ne putujesh sam, nego sa josh 50-70ljudi...
ne bi trebalo tako bahato da razmishljash jer nisi sigurno klinac, tvoje ponashanje utiche i na tvoje saputnike:rtfm:

pitala sam forme radi, chisto da ne tupimo vishe o argusu:lol:
znachi ipak ti je bilo lepo:zper:
pa nemoj onda da prichash samo to negativno, i ne mora da znachi da ce ljudi imati isto vidjenje stvari kao i ti

stvarno nas ima raznih, svi imamo drugachija ochekivanja i od destinacije same, od vodicha, od agencije...
na sitnice na koje ti imash zamerku, neko ne bi ni spomenuo, ali bi mu mozda smetalo shto je bilo talasa na plazi ili shto nema dovoljno mesa na meniju:mrgreen:

vazno je itekako jer ne putujesh sam, nego sa josh 50-70ljudi...
ne bi trebalo tako bahato da razmishljash jer nisi sigurno klinac, tvoje ponashanje utiche i na tvoje saputnike:rtfm:

pitala sam forme radi, chisto da ne tupimo vishe o argusu:lol:
znachi ipak ti je bilo lepo:zper:
pa nemoj onda da prichash samo to negativno, i ne mora da znachi da ce ljudi imati isto vidjenje stvari kao i ti

stvarno nas ima raznih, svi imamo drugachija ochekivanja i od destinacije same, od vodicha, od agencije...
na sitnice na koje ti imash zamerku, neko ne bi ni spomenuo, ali bi mu mozda smetalo shto je bilo talasa na plazi ili shto nema dovoljno mesa na meniju:mrgreen:
Pogodila si. Putujem u busu sa drugim ljudima, ali letujem samo sa onom s kojom sam pošao.
I stvarno, odakle ti to da loše utičem na druge? Nećeš verovati o koliko se stvari ti i ja slažemo, pa da pređemo na slaganje i da batalimo ovu polemiku.

Pogodila si. Putujem u busu sa drugim ljudima, ali letujem samo sa onom s kojom sam pošao.
I stvarno, odakle ti to da loše utičem na druge? Nećeš verovati o koliko se stvari ti i ja slažemo, pa da pređemo na slaganje i da batalimo ovu polemiku.

nisam rekla da loshe utichesh an druge, nego d atvoje ponashanje moze da utiche i na druge ljude kad putujesh u grupi, znachi ne mozesh da razmishljash na nachin:
"boli me uvo, nek me seo bus cheka, vodich je rekao mtako i tako i od toga se ne odstupa"
a recimo ostatak grupe se slozio za promenu plana...
kontash u kom smeru je ishla moja misao?
mrzi me da polemishem, aj da zakljuchim ovu prichu?
znam i ja poneshto negativnih stvari o nekim agencijama koje si ti naveo da su ti ok, ali nemam nameru da diskutujem o takvim stvarima i da plashim ljude...
nekome se zalomi ovako, nekome onako...

Da razjasnimo. Te 2007 g. krenuli su 40 minuta pre zakazanog polaska.
Niko ne traži dlaku u jajetu, ali za svoj novac svi mi želimo bar normalan odnos. I naravno, ovde pričamo o odmoru, koji to treba da bude u pravom smislu reči. I dokle ćemo da se zadovoljavamo samo tim da nas niko ne prevari, i da budemo srećni zbog toga. Postoje i malo više vrednosti.
I slažem se koliko para toliko muzike. Sa Argusom je to najpribližnije istini. Mada mislim da im je i to puno.

Koliko god bilo ono "koliko para toliko muzike" sa argusom je i to previse tu muzike nema uopste samo uzmu pare.

Zelim ti da prodjes sa njima kao ja pa cu onda ja da se cudim.....pozzz
Тако нешто може да ти се деси и са било којом другом агенцијом, али ствар је у томе што се то НЕ дешава свакоме! Према томе, то НИЈЕ разлог за генерализовањем оптужби на рачун поменуте или било које друге агенције, јер ћеш на то имати право тек када 80-90% људи који су ишли преко њих потврде то што ти и још неки овде причају! А то је врло мало вероватно. ;)

Тако нешто може да ти се деси и са било којом другом агенцијом, али ствар је у томе што се то НЕ дешава свакоме! Према томе, то НИЈЕ разлог за генерализовањем оптужби на рачун поменуте или било које друге агенције, јер ћеш на то имати право тек када 80-90% људи који су ишли преко њих потврде то што ти и још неки овде причају! А то је врло мало вероватно. ;)

Pa zamisli da 80-90% ljudi tako prodje to bi se granicilo na normalnim ...... imam pravo da iznesem svoje misljenje a moje je da su oni najlosija agencija sa kojom sam putovala....eto

Мислим да управо недостатак солидарности потрошача даје још више простора овдашњим фирмама да раде шта хоће. Уместо што онај који добро прође ликује што је испао паметнији од путника који је оштећен, зашто му не би пружио подршку, за случај да се и њему нешто слично деси једног дана? На пример, ако аутобус оде без путника који су погрешно обавештени о времену поласка, зар не би било добро да се путници у бусу заузму за њих и изврше заједнички притисак да се заборављени путници сачекају?:confused:

Мој лични утисак, без обзира на агенцију са којом сам путовала, био је да је увек било случајно било што сам добро прошла, пре него да су евентуални пропусти изузетак. А пропуста је било охохо. Како се послује код нас, добро и пролазимо.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back