TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzmimo npr. najjobicniji put od Beograda do Temisvara i nazad. Agencije ga nude za 800 dinara.
Za te pare kolima ne mozes stici ni do granice. A gde su jos i putarine. Voz od Vrsca do Temisvara je 5 eura u jednom pravcu,poredjenja radi.
Onda agencija mora zaradu da hvata recimo na razlici u kursu,sto je opet dosta bezbolnije za turistu nego troskovi sopstvene rezije.

Hahahaha. Kosmopolit je agencija koja je vec jednom bila ugasena zbog dugova, otvorena je nova sa slicnim imenom (tipa kosmopolit i kosmopolit agency) Moze se lako proveriti na sajtu APR-a a Soleazur su ljudi koji su radili u jednoj propaloj agenciji (necu da navedem ime agencije) da ne bi ispalo kako su sve agencije grozne :)
Da jeste Kosmopolit agencija Novosadska agencija,koja vec duze ne polstoji zbog oduzimanja licenci,ali ne Cosmopoliten travel Beograd,gde je bila ponuda Uskrsa u Grckoj o kojoj je rec.Samo zvuci slicon,nemaju veze jedna sa drugom.Turisticke agencije Sole Azur i Cosmopolite travel su vrlo pouzdane i sjajne agencije,sa njima sam putovala bas na to putovanje i bilo je savrseno!!!

@Aleksa 12 bila sam prošle godine sa Elnosom u Vrasni u vili Delfin i mogu reći da smo prezadovoljni. Smeštaj je odličan i sama lokacija je super. Inače smo skoro sve Elnosove destinacije obišli i ono što je u prospektu to i dobijete. Na vaučeru koji dobijete kad uplatite odmah stoji i broj apartmana pa uvek preko foruma možete saznati i sve o apartmanu.
- Hvala na informaciji.

Agencija Fantast iz Novog Sada- doček Nove godine .Sve besprekorno,od rezervacije i uplate, do dolaska sa puta.Ljubazni, profesionalni, poslovni.
Sve što nude i dobiješ, može biti samo pozitivnih iznenadjenja. Vodič Dragan Subotić je jedan od najboljih vodiča koje sam ikad čula i videla, tako da ga i ovim putem puno pozdravljam. Stvarno, kao i Elnos za letovanja , Fantast će mi ubuduće biti prvi izbor za turističke obilaske!!!!z:lol::zpozdrav:

ZEPPELIN TRAVEL je za IZBEGAVANJE!!! Putovali smo u Prag za docek,ja ne znam ko je njima dao licencu za rad!Autobusi su katastrofa,vodic nije progovorio i kad smo je pitali uglavnom nije znala odgovore,po dolasku u Prag 2 sata nisu mogli da nadju smestaj koji je placen,a o njemu tek necu da pricam-sramota me je gde sam bila,to uopste nisu slike sa ponude i jos menadjer hostela kaze kako ni on ne zna odakle nama te slike smestaja(koje smo skinuli sa Zeppelinovog sajta)!!!i svi su se pravili ludi,pritom je vlasnik putovao i sve vreme branio "seficu" koja je takodje putovala sa nama i uzgred mu je cura i drao se putnicima zato sto su bili nezadovoljni,da ne spominjem kako smo iz KArlovih Vari promasili put za Prag za oko 300 km... a tek raspravke vozaca autobusa sa njima to je posebna prica...malo je falilo da nas ostave u Pragu..uglavnom svaki ulazak u bus je rezultirao bar sat ipo vremena promasenog puta,ali svaki put!!!TUGA,SRAMOTA,JAD...ima li inspekcije i jel radi neko svoj posao???

Svaka agencija ima banku sa kojom posluju i po njihovih kursevima naplacuju aranzman. Nas je aranzman za Krit izasao po 25 eura vise, nego sto je to cena koju agencija stavi. Naravno, nema pojma da im platis u evrima, sto je bezobrazluk! Kada sam ih pitala da mi daju devizni racun da uplatim novac preko njega, zamislite nemaju ga! Naravno da ga imaju, ali im se neisplati da se placa u evrima. Oni se brane da oni kupuju devize od njihove banke po njihovom prodajnom kursu iako svi dobro znamo da banka svojim klijentima, koji posluju sa inostranstvom prodaju devize po srednjem kursu ili po kursu po kojem se dogovore sa klijentom!

Ja ne znam sta je sa vama ljudima. Nije moguce ostvarivati promet u Srbiji u bilo kojoj valuti osim dinarima. Cak i tvoja ideja da platis u EUR-ima je u najmanju ruku glupa ako ne kriminalna. Nasa zvanicna valuta je dinar a ne EURO. Kad bude EURO placaces u Evrima. Za sada konverziju rade po prodajnom kursu banke kod koje imaju otvoren racun. Cak i da imaju devizni racun bila bi blago receno katastrofa da su ti dozvolili da platis u Eurima.

Apsolutno znam da u Srbiji ne moze da se placa u evrima, ideja nije glupa, jer agencija ako ne moze da prima evre, cenu aranzmana mora da stavi u dinarima. Zivim u drzavi u kojoj evro nije valuta, aranzmani su u njihovoj valuti, i tamo kurs nije stabilan, ali nijedna cena nije u evrima, po kom kursu zaista ne znam niti me zanima. Mene kao kupca aranzmana zanima konacna cena koju treba da platim. A u Srbiji konacna cena koju agencija stavi, na kraju i nije konacna, vec zbog razlike u kursu je to skuplje. Primer, letovanje za nas cetvoro je umesto konacne cene koje su mi rekli u agneciji,prilikom placanja bilo je vece za 100 evra, sto priznaces uopste nije malo.

Apsolutno znam da u Srbiji ne moze da se placa u evrima, ideja nije glupa, jer agencija ako ne moze da prima evre, cenu aranzmana mora da stavi u dinarima. Zivim u drzavi u kojoj evro nije valuta, aranzmani su u njihovoj valuti, i tamo kurs nije stabilan, ali nijedna cena nije u evrima, po kom kursu zaista ne znam niti me zanima. Mene kao kupca aranzmana zanima konacna cena koju treba da platim. A u Srbiji konacna cena koju agencija stavi, na kraju i nije konacna, vec zbog razlike u kursu je to skuplje. Primer, letovanje za nas cetvoro je umesto konacne cene koje su mi rekli u agneciji,prilikom placanja bilo je vece za 100 evra, sto priznaces uopste nije malo.

Ali je normalno da tako bude. Hotel na primer u Grckoj daje cenu u Evrima i nije isto da li ces da ga platis danas ili sutra jer NBS odredjuje srednji kurs jednom dnevno. Takodje agencija ne moze da kupuje EURE po kursu koji se njoj cefne ili u menjacnici vec po kursu koji prihvata i racuna BANKA kod koje imaju otvoren racun. Agencije da imaju mogucnost sigurno bi ti naplatile manju kursnu razliku ali ne mogu. Tu razliku od 100 eura je uzela banka a agencija nije imala nista sa time. Zato sto agencija kada prodaje aranzman ima 5% proviziju koju dobija direktno od touroperatera. Banke koriste situaciju dok se ne uvedu Evri u Srbiji i samo uzimaju provizije na kursnim razlikama. Pogledaj samo kolika je dobit bila banaka za 2013. godinu.
Ovo ti je za pola godine
http://www.kamatica.com/istrazivanja/banke-u-srbiji-u-2013-zaradile-cistih-159-mlrd-dinara/12488

Poslednja izmena:
Dragi forumasi,redovno citam pohvale i kritike na racun turistickih agencija,tako da sam i ja odlucila da se javim sa nekim svojim iskustvima i pitanjima.Naime,htela sam da kazem da sam nekoliko zadnjih godina svuda putovala sa Argusom i stvarno su ok.Uvek je bilo ispostovan svaki dogovor.Medjutim,resim ja malo da pogledan i druge turisticke agencije.Resila sam da ove godine idem na Tasos(Limenas).Kako je meni smestaj menje bitan(jer tu bukvalno samo prespavam),uvek biram jeftiniji smestaj kako bih vise para imala za trosak.
Vilu Amy na Tasosu nudi Argus,ali nadjem da nudi i Banbus turs i napravim paralelu.
Banbus turs 11.07.2014.-22.07.2014 10 nocenja osiguranje ulazi u cenu 175evra
Argus turs 16.07.2014-27.07.2014 9 nocenja osiguranje 1200 dinara 195evra
Po mom proracunu,Banbus daje noc vise,20evra usteda za smestaj,1200 za osiguranje,sto je 30ak evra po osobi,odnosno 60ak za dvoje.Pa nije malo...Argus daje neki izlet za uplate do kraja marta,ali se tamo izleti ne isplate,vec iznanmljivanje automobila ili bus.
Interesuje me dali je neko putovao sa Banbusom na letovanje,zimovanje ili bilo gde ili zna nekoga da je putovao sa njima.Jako mi je cudno sto se ta agencija jako malo komentarise po forumima.Volela bih da vidim misljenje ljudi o toj agenciji.Na internetu ima puno prezentacija o toj firmi i rekla bih da su jaki,ali komentara nigde.Jednom kad sam isla sa Argusom u Bec,iznajmili su autobuse od Banbusa.Busevi su im ok,ali bih volela da cujem iskustva ljudi su putovali negde u organizaciji Banbus tursa.
U Argus imam poverenja,ali usteda od 60evra nije mala...Vredi li rizikovati?

U pravu si za Kontiki.Jesu najbolji,ali i najskuplji.Mada je po mojoj proceni svuda po principu-koliko para toliko muzike.Za ovu agenciju sto si ti navela vazi isto.Smestaj je super ali je krajem juna oko 250evra po osobi,sto je skoro duplo skuplje neko recimo u Argusu ili Banbusu,ali je i smestaj duplo bolji.

E dobro je posto bas nisam imala iskustva sa njima nikakvo kao i niko u mojoj blizini. Ako je jos neko imao neka mi javne da znam. Hvala

Hteo bih da letujem preko "Argus-Tours"-a, pa me interesuje, da li ima nekog ko je vec isao preko njih?
Pozdrav

A jel ima neko ko nije?
Ljudi, naučite da pretražujete teme. Gore desno, ispod brojeva strana ima rubrika Pretraži temu. Ukucaš ključnu reč i izadje ti 192 posta u kojima se pominje Argus. Pa ja mislim da je to sada najveća agencija u Srbiji, preko koje putuje najviše ljudi, pa sigurno je neko već letovao i napisao svoja iskustva. Pa nadješ i na ovom i na drugim forumima. Sigurno ćeš tako naći više iskustava nego što će da ti odgovori ovde na ovoj temi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back