TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam sve citao da svi pominjete tursku i argus turs!
Po meni Kontiki Travel je vrh! Uvek idem sa tom agencijom, nikada nismo imali probleme! Isao sam 2 puta u tursku preko kontikija i jednom u egipat! Ove godine opet idem u Tursku jer je stv cool! Ako ste zainteresovani mozete i vi ja predlazem Hotel Doplhin Palace evo vidite http://www.delphinpalace.com/palace/tr/

mogu li znati cijenu aranžmana,cca ?

Ja sam imala veoma neprijatno iskustvo sa Matico agencijom. Prva neprijatnost je bila kradja koja se desila na polasku i to u samom autobusu u kojem je bio i dzeparos koji mi je ukrao sav novac.
Agencija je dopustila da nepoznato lice koje nije na spisku agencije udje neometano u autobus i vreba ljude koji se smestaju u isti sa svim svojim torbama kesama i ostalim stvarima, sto naravno predstavlja lak plen za profesionalne lopove. Vodja puta nakon kradje nije uopste ni obratio paznju na to sto se desilo niti ga je to uopste zainteresovalo iako sam ja bila potpuno izbezumljena. Kasnije sam cula da se to stalno desava ispred autobusa i da u svakoj turi bar neko bude opljackan. U agenciji su mi veoma bezobrazno odgovorili da ne snose odgovornost za stvari putnika i ne misle da je potrebno putnike upozoriti na ovakve opasnosi kao i da ne mogu da kontrolisu ko ulazi u autobus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da li je to moguce?
Sledeca neprijatnost je bila apartman (Lefkada je u pitanju, vila Andreas) koji je bukvalno u stanju raspada a tople vode nema samo kada vam je potrebna. Posto smo se zalili na uslove u apartmanu vodic nam je uleteo u sobu i u kupatilo (dve devojke u apartmanu) i kako je tada oko 22h bilo tople vode besno izjurio sa recima da je proverio i da ima vode i da ga nista vise ne interesuje. Radi se o veoma nekulturnoj i jako bezobraznoj koja nam je dodatno pokvarila letovanje. Mi smo zvali agenciju sa Lefkade ali oni nisu reagovali na nase zahteve. Po dolasku u Beograd direktor agencije je rekao da moze da prodaje svakakve apartmane ako mi to kupimo to je nas problem. Medjutim niko nam nije rekao da je apartman u raspadu, prljav, da je lavabo zapusen i da nema tople vode tokom celog dana.
Sve u svemu u agenciji Matico rade potpuno neobrazovane osobe sa niskim nivoom svesti koje ocigledno same nikada nisu putovale dalje od Beograda pa ne znaju o cemu ozbiljne agencije moraju da vode racuna i kako da se ponasaju prema putnicima.
Sramota.
Agencija za zaobilazenje u sirokom luku.

svaka turisticka agencija,je specijalizovana za odredjenu destinaciju.Na nas medeni mesec isli smo u Tursku,Alanija,preko turisticke agencije TRAVEL EXPERT,NAZALOST. Bili smo u hotelu Galaxy beach sa kvazi 4 zvezdice,koji nazalost nema ni 3 zvezdice.Medjutim to je sve nebitno,agencija vam krade bar jedan dan od arazmana,u hotel dodjete u 00.30(prvi dan),a iz hotela izlazite u 09.30(poslednji dan).Tako imate jedva 10 nocenja,i nepunih 9 dana.O rugim stvarima necu nista da pricam,kada bi sve nabrajao nedostalo bi mi ram memorije

pozzz svima...interesuje me da li je neko imao iskustva sa agencijom - Explorers Adventure ...koliko sam saznao mlada agencija i u sustini nudi egzoticna putovanja...u mom slucaju -- Vijetnam-Kambodza-Tajland-- ali nigde ne mogu da nadjem bas utiske samih putnika...ako je neko imao bilo kakva iskustva molim da podeli...hvala unapred...pozdrav
Nikad čula. A što na tako daleko putovanje uopšte i razmišljate u aranžmanu agencije o kojoj niko ništa ne zna?:dontunderstand:
Ako je u pitanju niža cena,to može da ispadne na kraju mnogo skuplje.

Evo ja da se uključim u diskusiju i pohvalim Filip Travel.

Putovali smo sa njima na putovanje Italija-Francuska-Španije za Uskrs 2009.
Vodič je bio jako dobar, znao je dosta i organizovan je bio. Putovanje je samo po sebi bilo nezaboravno a i organizacija je bila odlična. Autobus je bio potpuno nov i odlično opremljen, hoteli čak i bolji nego u katalogu. Sve u svemu lepo nam je bilo ;)

Drugi put ovog leta 31. jula, na Siciliju, to je bilo jedno zanimljivo putovanje. Mesto boravka je bilo užasno, dosadno i mrtvo, ali to nije krivica agencije, mada je ovo prvi put da rade tu stranu ostrva.
Vodič nam se zvala Vanda, i to je bio najbolji vodič na svetu! Živi već dugo na Siciliji, i ona je bukvalno poput hodajuće enciklopedije. Zna toliko informacija i zanimljivosti, a sve ih ispriča na zanimljiv način, a ne samo redjanje godina i dogadjaja. Sve izlete je ona vodila, i oduševljen sam. Organizacija putovanja je opet bila odlična, svim problemima Vanda se posvetila potpuno. Mnogo više od istorije smo svi naučili od nje.

Svaka preporuka!

Lose iskustvo sa agencijama MAGIC TRAVEL I MEDITERANEO!!!!!!!!!!! Ove godine sam isao u sarte preko agencije MEDITERANEO koja je posrednik agencije MAGIC! Prva stvar: dva dana nakon uplate rezervacije su me zvali i rekli da je cena promenjena,naravno na vise 60e, sto je vise od dozvoljenog procenta na koji imaju pravo povecanja!!!! Druga stvar: na dan polaska na more su me zvali i rekli da je vila koju sam rezervisao pet meseci pre polaska prebukirana i da cu navodno dobiti jos bolju,bila je cak iopcija da me premeste u drugo mesto!!! Treca stvar: kada sam stigao u sarte niko me nije sacekao!!! Vilu sam pronasao tako sto sam studirao mapu na iternetu sasvim slucajno!!! Cetvrta stvar: ni posle tri dana niko od predstavnika se nije pojavio!!!!! Zvao sam predstavnika koji mi je rekao da ce doci u toku dana!!!! Znaci treba sedeti u sobi i cekati ga (suludo!! na odmoru ste)!!!!!! Peta stvar: slag na tortu!!!! kada smo poslednji dan izasli iz vile grk nas je pitao hocete vi meni ovo da platite!!!!!!!!!!!!!!! STRASNO!!!!!! ZNACI NIKAKO ICI NA ODMOR PREKO MAGICA I MEDITERANEA!!!!!!!!!!! NIKAKO!!!!!!!!!!!

Plana Tours, ja sam isla preko subagenta TimeTravel -> bus je putovao mnogo duze nego sto je bilo predvidjeno, pravio je pauze kad god se nekom zapisha, sto je bilo na svakih 2 sata, vodic je totalno nepismen, ne zna da sklopi recenicu kako treba, isli smo po selendrama po Srbiji da pokupimo sve putnike...
Smestaj je bio ok i sve ostalo je bilo kako treba, ali su nas izmucili jer smo putovali bar 4 sata duze nego sto je predvidjeno. Dakle losa organizacija.

Letos sam putovala u Grcku preko Nitravel agencije cije je sediste u Nisu, a posrednik sa kojim sam sklopila ugovor je BG Lucky Travel. Ako planirate da putujete preko ovih agencija znajte da necete dobiti ono sto platite, u to sam se licno uverila letos kada sam platila smestaj u jednom apartmanu, da bi me po dolasku u Grcku cusnuli u cumez za sofere. Sa njima nikad vise!!!

Turisticka agencija El Greco iz Novog Sada je pokusala da nas nasamari pre par dana.Dosli smo do Subotice i vratili su nas zbog neispravnosti autobusa!!!!Nikako je ne preporucujem!!!!!!

Joj kako sam popizdela zbog njih u subotu :besna:
Kupila sam preko jednog sajta za kolektivnu kupovinu vaucere za izlet dvorci Vojvodine. Prijavili se, dosli na parking u subotu kad tamo neki vodic koji tvrdi da je autobus pokvaren i da rezervisemo neki drugi termin. Ok desava se. Medjutim, tu je bila zena koja je i prethodne subote isto prosla i je8ala mu sve po spisku. Onda mu je moj decko odrzao lekciju o nalazenju autobusa i gde ih sve ima i da laze :lol:
Sad gledam komentare na sajtu preko koga sam kupila vaucer i u nedelju su ljudi dosli i niko se nije pojavio, cak ni da ih laze da je autobus pokvaren :dash: Naravno u je8enoj agenciji se niko ne javlja na telefon :evil:

Ja sam imala veoma neprijatno iskustvo sa Matico agencijom. Prva neprijatnost je bila kradja koja se desila na polasku i to u samom autobusu u kojem je bio i dzeparos koji mi je ukrao sav novac.
Agencija je dopustila da nepoznato lice koje nije na spisku agencije udje neometano u autobus i vreba ljude koji se smestaju u isti sa svim svojim torbama kesama i ostalim stvarima, sto naravno predstavlja lak plen za profesionalne lopove. Vodja puta nakon kradje nije uopste ni obratio paznju na to sto se desilo niti ga je to uopste zainteresovalo iako sam ja bila potpuno izbezumljena. Kasnije sam cula da se to stalno desava ispred autobusa i da u svakoj turi bar neko bude opljackan. U agenciji su mi veoma bezobrazno odgovorili da ne snose odgovornost za stvari putnika i ne misle da je potrebno putnike upozoriti na ovakve opasnosi kao i da ne mogu da kontrolisu ko ulazi u autobus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da li je to moguce?
Sledeca neprijatnost je bila apartman (Lefkada je u pitanju, vila Andreas) koji je bukvalno u stanju raspada a tople vode nema samo kada vam je potrebna. Posto smo se zalili na uslove u apartmanu vodic nam je uleteo u sobu i u kupatilo (dve devojke u apartmanu) i kako je tada oko 22h bilo tople vode besno izjurio sa recima da je proverio i da ima vode i da ga nista vise ne interesuje. Radi se o veoma nekulturnoj i jako bezobraznoj koja nam je dodatno pokvarila letovanje. Mi smo zvali agenciju sa Lefkade ali oni nisu reagovali na nase zahteve. Po dolasku u Beograd direktor agencije je rekao da moze da prodaje svakakve apartmane ako mi to kupimo to je nas problem. Medjutim niko nam nije rekao da je apartman u raspadu, prljav, da je lavabo zapusen i da nema tople vode tokom celog dana.
Sve u svemu u agenciji Matico rade potpuno neobrazovane osobe sa niskim nivoom svesti koje ocigledno same nikada nisu putovale dalje od Beograda pa ne znaju o cemu ozbiljne agencije moraju da vode racuna i kako da se ponasaju prema putnicima.
Sramota.
Agencija za zaobilazenje u sirokom luku.

Postovana,

ja sam takodje putovao sa agencijom Matico na Lefkadu. Vecina putnika udje u autobus, ostavi stvari i izadje napolje, ne vodeci racuna o svojim stvarima. Kada putujem autobusom ili vozom, novac drzim uz sebe, ne u tasni ili tobri. Svoj odmor proveo sam u vili Andreas i tacno je da je bio problem sa vodom, ali samo pola sata uvece, kada se svi vrate sa plaza. Sto se tice cistoce studija nemam nikakvih primedbi, kao ni moji prijatelji koji vec 4 godine letuju u ovom objektu. Sve zavisi od ocekivanja putnika, ne mozete da ocekujete da za 10 eura po danu koje smo platili dobijemo hotel sa 5*. To su pristojni apartmani, sa odlicnom lokacijom, zbog cega se ljudi vracaju u ovaj objekat. Moram da napomenem da sam sa agencijom Matico prethodnih godina letovao u Turskoj i na Kritu, gde je kompletna ogranizacija bila na nivou.Sve pohvale za agenciju Matico, sta smo platili to smo dobili.

Agencija United Travel International je upravo zaključala vrata svoje jedine poslovnice u YBC-u ispred nas koji smo posle nekoliko dana čekanja da nam pošalju avionske karte za Dubai koje smo uredno platili i koje, prema uslovima putovanja, štampaju odmah po uplati, tražili otkazivanje aranžmana. Danas u 13h menadžer prodaje agencije United nas je elegantno izbacio iz agencije uz obrazloženje da ćemo karte dobiti na mail ili lično u agenciji danas do 16:30. Ne samo da od karata nema ni traga ni glasa, već su vrata agencije zatvorena zbog "sistmskih problema". Povraćaj novca sada deluje kao mission imposible. Već nekoliko dana, tačnije od četvrtka kada smo uplatili aranžman, na telefon se vrlo retko javljaju i kada se jave imaju raznorazne izgovore zašto karte nisu prosledili. U aviokompaniji fly dubai kažu da su avio karte na naša imena rezervisane, ali zbog izostanka uplate, iste su otkazane nakon 24h od rezervacije. Ja sa koleginicom treba da putujem u Dubai u decembru poslovno, na konferenciju o telekomunikacijama, čiji sam član programskog odbora i na kojoj zajedno sa još nekoliko autora učestvujem sa čak 5 radova. Sada je naše učešće na konferenciji pod velikim znakom pitanja jer smo novac i za avio kartu i za UAE vizu poklonili agenciji United.
Tražim način za povraćaj sredstava i obračun sa ovakvim malo je reći neprofesionalnim ophođenjem prema korisnicima. Ujedno upozoravam sve koji su planirali na putovanje preko ove agencije, bežite od nje! Prevara, laž i lopovluk - to je kratak opis United poslovanja!

Agencija United Travel International je upravo zaključala vrata svoje jedine poslovnice u YBC-u ispred nas koji smo posle nekoliko dana čekanja da nam pošalju avionske karte za Dubai koje smo uredno platili i koje, prema uslovima putovanja, štampaju odmah po uplati, tražili otkazivanje aranžmana. Danas u 13h menadžer prodaje agencije United nas je elegantno izbacio iz agencije uz obrazloženje da ćemo karte dobiti na mail ili lično u agenciji danas do 16:30. Ne samo da od karata nema ni traga ni glasa, već su vrata agencije zatvorena zbog "sistmskih problema". Povraćaj novca sada deluje kao mission imposible. Već nekoliko dana, tačnije od četvrtka kada smo uplatili aranžman, na telefon se vrlo retko javljaju i kada se jave imaju raznorazne izgovore zašto karte nisu prosledili. U aviokompaniji fly dubai kažu da su avio karte na naša imena rezervisane, ali zbog izostanka uplate, iste su otkazane nakon 24h od rezervacije. Ja sa koleginicom treba da putujem u Dubai u decembru poslovno, na konferenciju o telekomunikacijama, čiji sam član programskog odbora i na kojoj zajedno sa još nekoliko autora učestvujem sa čak 5 radova. Sada je naše učešće na konferenciji pod velikim znakom pitanja jer smo novac i za avio kartu i za UAE vizu poklonili agenciji United.
Tražim način za povraćaj sredstava i obračun sa ovakvim malo je reći neprofesionalnim ophođenjem prema korisnicima. Ujedno upozoravam sve koji su planirali na putovanje preko ove agencije, bežite od nje! Prevara, laž i lopovluk - to je kratak opis United poslovanja!

Verovatno zbog ovoga http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/287049/Oko-240-srpskih-turista-izbaceno-iz-hotela-u-Hurgadi

Inace, da ne reklamiram sada, na nasem najvecem forumu o putovanjima, naprasno je od jutros posle nekoliko godina nestao podforum o nasim agencijama, kao i tema koja je sinoc otvorena o ovoj prevari... Preko sajta se godinama prodaje gomila aranzmana, izmedju ostalog i za United Travel ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back