ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА

Sta se alpinizma i "idenja" na onu stvar.....o tom potom....
Mala digresija....kazes dolaze crnogorci i uzurpiraju u ostatku Srbije sve poluge moci,vlasti,kapitala....
Slozices se da je to tradicionalno u Srbijanaca....dolaze i dolazili su hercegovci,bosancherosi,knindze....a u bliskoj proslosti i slovenci,hrvati,makedonci.....
I svi su vam bili dobri,bolji i najbolji od vasih sumadinaca,vranjanaca,kraljevcana,vojvodjana,valjevaca,uzicana....
Potseticu te da je Srbija sebi 2000.godine po prvi put nakon 60 godina izabrala srbijanca za vladara....ali mondijalisticko-kosmopolitski pelcovana elita beogradska pocela ga odyebavati nakon mesec dana...
Sada je Predsednik ostatka Srbije....otkuda....?????????

svaka ti zlatna...

A, tebi bih mogla biti profesor. Ne kaze se tvoju sliku, nego svoju sliku, pametnjakovicu, kad me vec vuces za jezik. :dash:

тешко да ти мени можеш да будеш професор са тим знањем тето:mrgreen:..пошто је индентично његовом ...........мени треба његова слика да је урамим :twisted:

igleda da je mali OD planirao da i ove godine ide familijarno na more sa gajbicom luka,paprike i paradajza , dzakcetom krompira i gomilom konzervi mesnog nareska, a zli crnogorci mu pokvarili plan pa je sada opravdano nervozan i ljut :(

E jeßi ga. Pokvarila mu crnogorska Vlada planove. Paradajz turisti vise nijesu dobrodosli. OD nije neka steta sto ljetps neces doc na nasu rivijeru.

ne lupetaj ti ustaso . moje licno pravo jeste da unesem i ponesem sta god ja hocu od robe gde god da idem i ovo sto ste vi crnogorske ustase uradile predstavlja svojevrstan vid diskriminacije.

kom je to ok neka ide i nek vam puni gusu , ja nism od tih svakako ove godine planiram svoj odmor da provedem u egiptu u mestu zvanom sharm el sheik u hotelu sa 5 zvezdica za samo malo veci novac nego sto bi potrosio da letujem kod nekog crnogorskog ustase u sobicku od 4 kvadrata sa brkatom crnogorskom babuskerom kao gazdaricom. sto se mene licno tice sa trenutnom turistickom ponudom u crnu goru ide da letuje samo neko ko je idiot ili ne zna nista jer se na drugim mestima za jednak ili malo veci novac dobija 1000 puta bolja usluga i provod.

Lako ti je da ides u Egipat kad tvoja ljetovanja finansiraju kradikali. Svu ste Srbiju opljackali pa sad vas nekolicina u toj silnoj lovi uziva a ostatak Srbije gladuje, jedva sastavlja kraj s´ krajem i na kraju ako i uspije da malo para sakupi nebi li se odmorio na jedinu bratsku obalu koju ima.
Pricaj ti sta hoces debilcino jedna, nase primorje svake godine posjeti minimum pola miliona Srba a to u svakom slucaju nije mala cifra.

не знам ко је планирао да иде у тај камењар,али лепо је што си и ти нешто написао....

да знам да си ту:D

Pa oko tih popisanih 10€ i zabrane unosa hrane samo gundjate vi paradajz turisti, niko vise!!!

Aj otidji u Madjarsku i ponesi preko litra rakije i preko steke cigara a o zivotinjskim preradjevinama da i ne pricam. Vidjeces sto ce te snac...

P.S. Radim jadan ka konj evo 4 dana pa zato ne pisem nista, nemam kad. Poz. :ok:

Pa oko tih popisanih 10€ i zabrane unosa hrane samo gundjate vi paradajz turisti, niko vise!!!

Aj otidji u Madjarsku i ponesi preko litra rakije i preko steke cigara a o zivotinjskim preradjevinama da i ne pricam. Vidjeces sto ce te snac...

P.S. Radim jadan ka konj evo 4 dana pa zato ne pisem nista, nemam kad. Poz. :ok:

не знам одакле ти идеја са тим парадајзом више...тему сам поставио из сасвим других разлога и немам намере да долазим код вас.

п.с. ишао сам у Мађарску више пута(гледао сам формулу 1 на хунгарорингу) нисам носио ракију или било шта што си навео.

не разумем те више ништа................

не знам одакле ти идеја са тим парадајзом више...тему сам поставио из сасвим других разлога и немам намере да долазим код вас.

п.с. ишао сам у Мађарску више пута(гледао сам формулу 1 на хунгарорингу) нисам носио ракију или било шта што си навео.

не разумем те више ништа................

E ja sam jednom bio u tranzitu kroz tu jeßenu Madjarsku i rekao sam vise nikad. Ej te dzukele su mi kombi naopacke prevrnule misleci da svercujem cigare. Pitao sam ih koliko mi je cega dozvoljeno da unesem u njihvu drzavu i to samo u tranzitu, dobio sam odgovor da su oni sastavno dio EU i da vaze ista pravila kao i za sve ostale clanice: litar alkoholnog pica, steka cigara, kilo mesa i mljecnih preradjevina, sve preko toga je zakonom kaznjivo i + oduzeto i baceno na licu mjesta. Pa sad vidi da li je CG izolovan slucaj ili ima jos primjera.

E ja sam jednom bio u tranzitu kroz tu jeßenu Madjarsku i rekao sam vise nikad. Ej te dzukele su mi kombi naopacke prevrnule misleci da svercujem cigare. Pitao sam ih koliko mi je cega dozvoljeno da unesem u njihvu drzavu i to samo u tranzitu, dobio sam odgovor da su oni sastavno dio EU i da vaze ista pravila kao i za sve ostale clanice: litar alkoholnog pica, steka cigara, kilo mesa i mljecnih preradjevina, sve preko toga je zakonom kaznjivo i + oduzeto i baceno na licu mjesta. Pa sad vidi da li je CG izolovan slucaj ili ima jos primjera.
ако су видели да си из ЦГ онда за цигаре је сасвим оправдано.....:klap:

шалу на страну Грци имају неке глупости око аута (рефлектујући прслук--320 дин,ПП апарат--1230 дин.) али је тамо полиција реткост на путу.У Мађарску сам ишао само аутобусом па не знам како је са полицијом ......

A pazi foru,mne-boy, niko na ovom forumu nije priznao da mu je bilo lijepo u CG, a svake godine sve vise turista, prosle godine je presisalo pola miliona, sto nije bilo u poslednjih 20 godina. I pored zabrane unosenja hrane i kokosaka, i parking takse, opet ce biti turista iz Srbije u velikom broju, jer koliko oni god kukali, u CG im je jos uvijek najjeftinije. Moj stariji brat je tri puta bio u Grcku, cijene su katastrofa, a ja sam bio u Dubrovnik prije 2 godine, i tamo je skuplje no odje.
Ode im ''srpsko primorje'' pa im sad ne valja. To je glavni razlog za ovakvu patetiku. A oni u CG kao normalni turisti i vise nego dobrodosli. :)

E jeßi ga. Pokvarila mu crnogorska Vlada planove. Paradajz turisti vise nijesu dobrodosli. OD nije neka steta sto ljetps neces doc na nasu rivijeru.

Lako ti je da ides u Egipat kad tvoja ljetovanja finansiraju kradikali. Svu ste Srbiju opljackali pa sad vas nekolicina u toj silnoj lovi uziva a ostatak Srbije gladuje, jedva sastavlja kraj s´ krajem i na kraju ako i uspije da malo para sakupi nebi li se odmorio na jedinu bratsku obalu koju ima.
Pricaj ti sta hoces debilcino jedna, nase primorje svake godine posjeti minimum pola miliona Srba a to u svakom slucaju nije mala cifra.

kojih bre 500.000 srBskih turista u siptarskoj crnoj gori? :lol:

2006 u Crnoj Gori je letovalo 156.000 gostiju iz Srbije a 2007. tek 80.000

Izvor: http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2008&mm=03&dd=29&nav_id=291479

ако су видели да си из ЦГ онда за цигаре је сасвим оправдано.....:klap:

шалу на страну Грци имају неке глупости око аута (рефлектујући прслук--320 дин,ПП апарат--1230 дин.) али је тамо полиција реткост на путу.У Мађарску сам ишао само аутобусом па не знам како је са полицијом ......

Sto se nase murije tice turisti mogu da budu mirni. Od 15-og juna do 15-og septembra automobile sa stranim tablicama imaju pravo da zaustave samo u slucaju velikog prekrsaja. Za to vrijeme samo smo im mi, domaci vozaci, na tapetu.
A sto se Madjara tice, moj prijateljski prijedlog ti je da je izbjegavas sa svojim automobilom jer ako te njihovi murkani zaustave neces proc ispod 100€ kazne...

Izvor: Politika

Hrvatska povukla zabranu unosa hrane

Reakcija usledila pošto su turisti iz Češke i Slovačke, koji na Jadran donose proizvode iz svojih zemalja, odlučili da masovno bojkotuju odmor na hrvatskoj obali

Hrvatskoj je odluka da od 1. juna ove godine uvede zabranu unosa mesnih i mlečnih proizvoda za turiste koji dolaze na odmor, za samo nekoliko dana, donela veliku štetu, koja je rezultirala njenim hitnim povlačenjem.

Iako Hrvatska još nije članica Evropske unije, hrvatsko ministarstvo poljoprivrede je, po uzoru na članice EU koje imaju slične odredbe, donelo odluku po kojoj strani državljani, prvenstveno turisti koji dolaze na odmor, ne smeju da nose meso i mesne prerađevine, kao ni mlečne proizvode.

Reakcija na to bila je vrlo burna, pa je ministar poljoprivrede Petar Čobanković, nakon konsultacija sa ministrom turizma Damirom Bajsom, objavio da se Pravilnik o unošenju proizvoda životinjskog porekla u Hrvatsku do daljeg neće primenjivati na građane iz EU.

Iako će konačna i zvanična odluka o načinu primene Pravilnika biti doneta naknadno, posle konsultacija Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, hrvatski mediji objavili su nezvaničnu informaciju da se odluka neće primenjivati na turiste koji dolaze iz EU, ali hoće na državljane zemalja izvan EU.

Odluka o tome, kako se čini, već je obišla sve granične prelaze u Hrvatskoj, pa je tako već u četvrtak uveče na graničnom prelazu Stara Gradiška uhvaćen 59-godišnji državljanin Srbije koji je u Hrvatsku pokušao da unese 22 kilograma piletine, koja mu je oduzeta.

Burnu reakciju izazvalo je to što su turisti, posebno iz Češke i Slovačke, koji svake godine u velikom broju stižu na Jadran i često nose brojne proizvode iz svojih zemalja koji su tamo jeftiniji, odlučili da masovno bojkotuju odmor na hrvatskoj obali.

Prema informacijama koje su ovih dana objavljene u delu hrvatskih medija, za samo nekoliko dana od stupanja na snagu odredbe usledila je lavina otkazivanja već ranije rezervisanih aranžmana čeških i slovačkih turista u hotelima i pansionima. „U Hrvatsku ne možete s maloletnim detetom bez saglasnosti oba roditelja, benzin im je poskupeo, za prolazak kroz Sloveniju čekaju vas vinjete od 35 evra, a u prtljažniku ne možete nositi sir i salamu ili bilo kakve druge namirnice životinjskog porekla”, prenose hrvatski mediji pisanje češke štampe.

Hrvatska odluka doslovno preko noći osvanula je u češkoj i slovačkoj štampi koja je najavljivala da će njihovi državljani umesto na Jadran krenuti u druge zemlje, a agencije su krenule u masovno otkazivanje već dogovorenih noćenja.

Neke turističke agencije pokušale su da smanje štetu snizivši cene aranžmana za letovanje u Hrvatskoj za čak 40 odsto, međutim ni to nije donelo rezultate i prodaja je gotovo u potpunosti zaustavljena.

Kako svake letnje sezone upravo iz Češke i Slovačke u Hrvatsku dolazi između 800.000 i milion turista, mediji procenjuju da je odluka o tome da se odredba ipak ne primenjuje na turiste iz članica EU doslovno spasla

http://www.politika.co.yu/rubrike/exyu/Hrvatska-povukla-zabranu-unosa-hrane.lt.html

------------

Zato braco Srbi ako imamo pameti - bojkot crnogorskih bandita :)

Back