Turci prete Evropi

gost 277161

Ističe se
Poruka
2.404
Zamjenik turskog premijera Bešir Atalaj najavio je da će Turska zamrznuti odnose sa EU ukoliko Kipar dobije mesto predsedavajućeg EU 2012. godine, javila je agencija Anadolija.

"Ukoliko se ne okončaju mirovni pregovori i ukoliko EU da mesto predsedavajućeg EU južnom Kipru onda će doći do ozbiljne krize Turske i EU," rekao je Atalaj za radio kiparskih Turaka "Bajrak", na kraju posete severnom Kipru.

On je dodao da će u tom slučaju Ankara zamrznuti odnose sa EU.

"Mi smo to najavili i kao vlada doneli smo odluku o tome", rekao je Atalaj, prenosi Anadolija.

Međunarodno priznata vlada kiparskih Grka po rotaciji treba da preuzme šestomesečno predsedavanje EU u julu 2012. godine.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/165409/Turci-prete-Evropskoj-uniji

Zamjenik turskog premijera Bešir Atalaj najavio je da će Turska zamrznuti odnose sa EU ukoliko Kipar dobije mesto predsedavajućeg EU 2012. godine, javila je agencija Anadolija.

"Ukoliko se ne okončaju mirovni pregovori i ukoliko EU da mesto predsedavajućeg EU južnom Kipru onda će doći do ozbiljne krize Turske i EU," rekao je Atalaj za radio kiparskih Turaka "Bajrak", na kraju posete severnom Kipru.

On je dodao da će u tom slučaju Ankara zamrznuti odnose sa EU.

"Mi smo to najavili i kao vlada doneli smo odluku o tome", rekao je Atalaj, prenosi Anadolija.

Međunarodno priznata vlada kiparskih Grka po rotaciji treba da preuzme šestomesečno predsedavanje EU u julu 2012. godine.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/165409/Turci-prete-Evropskoj-uniji

Cipar je međunarodno priznata zemnlja. Sjeverni dio Cipra je okupiran. Tu okupaciju nitko ne priznaje. Turski islamisti se mogu na glavu postaviti,Cuipar će predsjedati EU. Zabole EU za turska islamistička ghowna:per::per::per::ok:

Turska ima na vlasti idiote.Bez evropskih turista bi za jednu sezonu pali u recesiju.Imaju 55 000 000 mladih ljudi od kojih 20 000 000 radi sezonske poslove vezane za turizam.Bez toga bi bili u čabru.

Turska je bijesna što neće tako lako ući u EU(nedaju Austrija,Finska i još neke skandinavske zemlje).Kreteni su na vlasti u Turskoj.Vojska treba izaći na ulice i osigurati razvoj sekularne Turske

Ne bi ovo bilo toliko opasno da nisu u igri i neka nalazista nafte i gasa u blizini kiparske obale. Izrael je takodje zainteresovan a Turci traze svoj deo kolaca i prete da ce angazovati flotu ukoliko ga ne dobiju. Situacija se opasno zaostrava.

Kad bi im EU zavrnula slavine,islamisti bi isparili sa vlasti za par meseci.I ovako nemaju veliku podršku.

Misliš da isilamisti toliko smetaju Evropi? Iskreno nisam baš siguran, čini mi se ponekad da čak i sarađuju sa takvim likovima, pogledaj samo Libiju, ratuju ruku pod ruku protiv Gadafija. Doduše EU može dobro naškoditi Turskoj ako turci budu čačkali gdje osjetljivo, ali i to mi sve liči na neku predstavu i naravno borbu za resurse. Svi su oni u NATO-u, i biće onako kako Amerika hoće i kraj.

Грци и Турци играју игре без границе, а што се тиче "замрзавања" однос, а без обзира колико се Турци трудили да се усагласе своје са законодавством ЕУ, ова их стално хлади.
+Турци очигледно имају не безначајну подршку Америке и зато се сад нешто трсе...

Turke zanimaju samo resursi (nafta) sjeverno od Kipra, zato i podržavaju turke na Kipru, zato podržavaju čak i Palestince, kao hoće da im pomognu zato što mnogi već podržavaju Palestince pa Turci hoće kao da stanu na čelo Palestinskih dobročinitelja, a znate već politiku i diplomatiju Turske, "može a i ne mora biti". Njih je najnezahvalnije analizirati jer često ni sami ne znaju tačno šta hoće već improvizuju tokom događaja.

Ako bi se zavadili sa Evropom,imali bi samo štetu.A to bi dočekao kao kec na desetku Izrael.

Tacno. Turci su vec proterali izraelskog ambasadora i odnosi ove dve zemlje su vec zaostreni kad dodamo izjavu turskog premijera da ce u buducnosti turski ratni brodovi pratiti konvoje za pomoc Palestincima, sve gore od goreg. Sada prete sa zamrzavanjem odnosa sa EU pa ovo sa Kiprom. Mislim da im namere nisu dobre.
Jevreji su za uzvrat "obecali" vecu saradnju sa kurdskom PKK i vojni sporazum sa Bugarskom.
Ameri su porucili svojim gradjanima da hitno napuste Siriju.
Ovde se po meni ceka samo varnica.

Tacno. Turci su vec proterali izraelskog ambasadora i odnosi ove dve zemlje su vec zaostreni kad dodamo izjavu turskog premijera da ce u buducnosti turski ratni brodovi pratiti konvoje za pomoc Palestincima, sve gore od goreg. Sada prete sa zamrzavanjem odnosa sa EU pa ovo sa Kiprom. Mislim da im namere nisu dobre.
Jevreji su za uzvrat "obecali" vecu saradnju sa kurdskom PKK i vojni sporazum sa Bugarskom.
Ameri su porucili svojim gradjanima da hitno napuste Siriju.
Ovde se po meni ceka samo varnica.

Nije prvi put da tujrci prete Evropi. Samo ovaj put to nema veze sa Tuirskom. To je glas koji dolazi iz Amerike, ciji je Turska verni pas.

Nije prvi put da tujrci prete Evropi. Samo ovaj put to nema veze sa Tuirskom. To je glas koji dolazi iz Amerike, ciji je Turska verni pas.

Mozda ali me cudi sto bi amerima bilo od koristi da Turska zaostrava odnose sa Izraelom kad je ionako dovoljna frka u Siriji.
Izgleda da pas otkazuje poslusnost.
Turska ne moze biti clanica EU i to im je jasno ali ocigledno ima pretenzije da bude lider u regionu i tu ce se sukobiti interesi sa SAD i Izraelom.

Kad bi im EU zavrnula slavine,islamisti bi isparili sa vlasti za par meseci.I ovako nemaju veliku podršku.

Kakva bre crna EU, Erdogan je gospodin, nesto slicno vasem Seselju, patriota covjek koji vidi dje vodi put ka EU. Covjek se je okrenuo Rusima, Kini, Brazilu, Indiji i africkim drzavama. P.S. Ne zaboravi da su i 4 sila na svijetu. ;)

Mozda ali me cudi sto bi amerima bilo od koristi da Turska zaostrava odnose sa Izraelom kad je ionako dovoljna frka u Siriji.
Izgleda da pas otkazuje poslusnost.
Turska ne moze biti clanica EU i to im je jasno ali ocigledno ima pretenzije da bude lider u regionu i tu ce se sukobiti interesi sa SAD i Izraelom.
Američka ekonomija i vojna industrija počivaju na izazivanju ratova i pljačkanju drugih država.Ovi ''mali'' ratovi ne mogu da podmire njihove potrebe za resursima i tržištima.Vrlo brzo će morati da napadnu i sravne neku veću ''neprijateljsku'' državu.Ako je nema na vidiku,stvoriće je.

Back