Турци имају своју верзију косовског боја, потпуно другачију од свега што знамо

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
38.048
Neki turak koga znam je imao obicaj da kaze da su se oni (Turci) zeznuli sto su nas osvojili i 500 godina im je trebalo da dignu ruke od nas.

Србима је требало 500 година да сломе Турке ...70 да сломе Русе...а за 14 ће сломити САД

Ко Србе окупира ..нема му спаса

Србима је требало 500 година да сломе Турке ...70 да сломе Русе...а за 14 ће сломити САД

Ко Србе окупира ..нема му спаса
Jos samo da Srbi slome svoje glavne okupatore i bandite- Srbe, pa da Srbi prodisu.

Jedva cekam Obzervera na temi, da mi kaze, na skali od 1 do 10, koliko ja nista ne bih razumeo kneza Lazara, u odnosu na to koliko prosecan Turcin danas ne bi razumeo Murata? :think:

Mozda bi me bolje razumeo kada bih ga oslovio sa 'O Care Lazare'?:worth:
O Lazare,o zemaljski kneze,a nebeski care
kojem ces se carstvu prikloniti Lazo,
carstvu nebeskom ili carstvu zemaljskom

Pa nije tajna da je Duśan imao pretenzije ka maloj Aziji, cak i po cenu promene vere da od Mletaka dobije brodove. Al Srbija je vec bila u raskolu medju vlastelom kad su Turci napali. Tako da prica ne pije vode.
Drugo Srbija je trebala sa propusti Turke i nek se sukobe sa Madjarima, pa eventualno da usari sa ledja.
Madjari kao i Turci su bili pripremljeni za otvorenu borbu na ravnici, Srbi ne, Srbi su bitke vodili u brdovitim i planinskim krajevimanoslanjali se na laku konjicu gerilu itd. Madjarima je Kosovaki boj mnogo vise odgovarao po stilu ratovanja i samom terenu Panonake nizije

Poslednja izmena:
Nek nemamo nista do jedno zrno soli,
al nek sve bude njime osoljeno....
Pazi,realno,nek nemamo nista do ove recenice koja od sina covecijeg ishodi,a kroz pero Sotrica u film ubacena,dovoljno je da na njoj stoje sva nasa pokoljenja.
Mislim da nasa pokolonje vise stoje na onom kukuruzu kojim uzgajamo svinje, ili na nemackim kolima kojima muvamo ribe.

Car Lazar nije znao za kukuruz, i eto odmah u startu diskontinuitet u identitetu.

Mislim da nasa pokolonje vise stoje na onom kukuruzu kojim uzgajamo svinje, ili na nemackim kolima kojima muvamo ribe.

Car Lazar nije znao za kukuruz, i eto odmah u startu diskontinuitet u identitetu.
sve je to irelevantno ,sve se to vrati na prapocetak,praocima,svako treba da prodje svoj put.Ma ko zna sta je car Lazar znao,sta nije

Neki turak koga znam je imao obicaj da kaze da su se oni (Turci) zeznuli sto su nas osvojili i 500 godina im je trebalo da dignu ruke od nas.
Isto tvrdi drugi Turak kojeg ja znam. Pritom, lik je inženjer, obrazovan i vrlo inteligentan.

Što je najgore, plašim se da je u pravu.

Isto tvrdi drugi Turak kojeg ja znam. Pritom, lik je inženjer, obrazovan i vrlo inteligentan.

Što je najgore, plašim se da je u pravu.
Kad se tako ad hoc pravi narativ treba se nekad i obavestiti. Kosovski boj (tj pogibija sultana, tj emira Pravovernih) je za njih izvor neprestanih trauma tako da se legenda o nastanku turske zastave stalno pomera sa Kosovkog boja na trodnevnu bitku sa krstašima Janoša Hunjadija (isto na Kosovu) i nazad: mesec i zvezda koji se ukazuju u sred dana i ogledaju se u krvi emira Pravovernih i ostalih mučenika za veru koji se brane od opšteevropske najezde.

Back