Турци имају своју верзију косовског боја, потпуно другачију од свега што знамо

Ovo je jedan pravi clickbait naslov što ga je dao novinar u Politici.

Turci uopšte neđaju verziju koja je 'potpuno drugačija od sveta što znamo'.

Štaviše, čak i kada se sadržaj članka pročita deluje prilično drugačije od najave iz naslova.

можда је новинарКА

:think:

знаш како оне што причају нема везе са оним што раде а ниједно са тим шта мисле

#феминизам

можда је новинарКА

:think:

знаш како оне што причају нема везе са оним што раде а ниједно са тим шта мисле

#феминизам

Piše Dejan

.. ма то је псеудоним.. није ни прва ни последња што користе мушка имена да би јој РЕЧ имала хррк пљуц 'тежину'

Zapravo su jedino Srbi zvali Turke da ostanu za stalno u Srbiji i to nakon što su Turci poklali 20 000 Srba na Kosovu polju.

Mostobran u Europi su Turci uspostavili nakon što se Dušan (ne)Silni precijenio i uključio u dinastičke borbe Bizanta i bio poražen od Turaka.
Evo mi se ovdje čudimo i smijemo turskoj seriji a u "susjedstvu" stanje ništa bolje.

Evo mi se ovdje čudimo i smijemo turskoj seriji a u "susjedstvu" stanje ništa bolje.
Turska serija ima više veze sa stvarnošću nego srpska nauka. Tragedija !
Zato se ti čudiš i smiješ povijesti Srbije jer pojma nemaš.

Ovo je jedan pravi clickbait naslov što ga je dao novinar u Politici.

Turci uopšte neđaju verziju koja je 'potpuno drugačija od sveta što znamo'.

Štaviše, čak i kada se sadržaj članka pročita deluje prilično drugačije od najave iz naslova.
Ne znam baš, evo turskog viđenja iz 1911-te. Turske novine su sa velikom pomopom propratile posetu sultana Kosovu polju i pisale o “najezdi krstaša brojnih kao skakavci”.

Mit o nastanku turske zastave, tj o islamskom polumesecu i zvezdi koji se u sred bela dana ogledaju u krvi mučenika palih u odbrani vere je u potpunosti povezan sa Muratovom pogibijom:

6A97BAB7-E35B-4F9A-BF8A-9B9EB2717A61.jpeg

Back