Tunis

ja nesto ne volim da teglim s odmora, ne volim ni da mm tegli...
nekako mi je to nevidjeno cimanje, uvek kupujem sitnice, a svaki put u tunisu sam u iskusenju da kupim par onih taburea koznih, onako od onih istepanih, sarenih komada koze:D
to zapravo dodju kao malo veci jastuci, znate na sta mislim:lol:

ja nesto ne volim da teglim s odmora, ne volim ni da mm tegli...
nekako mi je to nevidjeno cimanje, uvek kupujem sitnice, a svaki put u tunisu sam u iskusenju da kupim par onih taburea koznih, onako od onih istepanih, sarenih komada koze:D
to zapravo dodju kao malo veci jastuci, znate na sta mislim:lol:

E, to sam isteglila :mrgreen:
Doduše, nije šareni, braon je, veliki i obožavam ga.
To valja nositi, em ga spakuješ u kofer onako praznog, em su stvarno odlični.

Kod njih su inače stvari od kože fenomenalne, ja sam mislila da će toga biti i u Egiptu, kad ono trt. Iz Tunisa sam vukla kožne tašne k'o švercerka, za svakog ženskog člana familije po jednu :lol:

Od tih "sitnijih" stvari žao mi što keramiku nisam donela, samo jednu pepeljaru za sebe, bilo me strah da će da se polupa u koferu. A oči mi ostadoše na onim šarama.

Ali, sledeći put..... :zper:

Evo mene, konacno sam dosla kuci pa mogu da vam napisem par reci.
Koliko sam ja provalila, sunline ima 2 leta dnevno.Prva varijanta je iz Bg u 4 popodne, a povratak je oko 10 ujutru. Druga varijanta je polazak iz Bg ujutru u 9, a povratak je taj rani let. Pa sad kako kome zapadne. Mi smo isli tom prvom varijantom- stigli smo na veceru u hotel i zadnji dan smo normalno doruckovali. Jedino sto je taj prvi dan propao za kupanje. Nasi drugari iz hotela su isli drugom varijantom, ali su oni bili 15 dana. Sad da li to ima veze ili ne, nemam pojma.
Sto se tice sopinga,kao sto ste vec rekli nista posebno. Ja sam uzela jednu koznu torbu,stvarno smesne pare, oko 12 funti. A moze i jeftinije. Ima tih taburea koznih,ali ja nisam kupila. Keramika je super, doneli smo gomilu piksli za pokloncice. Ima tako tih suvenira i to je to. Garderoba nista, cipele nista...
Mene je uglavnom smaralo to cenkanje i presertanje na ulici, ali jednom prilikom mi je bilo mnogo zanimljivo,bas sam se smejala. Tako mi je bio simpatican taj prodavac. moj decko se cenjako a ja umirla od smeha. Kao naljuti se, vadi one stvari iz kese, pa se mi naljutimo pa kao idemo. Smejurija. Verovatno zavisi od osobe, neke su simpaticne neke ne...
Meni se dopala ta arapska armosfera na ulicama, guzva, ludilo, prodavci,sarenis, saobracaj. Drugacije od evropskih ulica, ima bas taj njihov smek. Prijalo mi je.
U nasem hotelu je bilo svasta ukljuceno u all inclusive. Bio je regularan dorucak, kasni dorucak do 12, pa onda rucak od 1, pa onda palacinke od 3, pa sladoled, pa vecera. Vodu su davali u flasama litar i po, kafe kad god hoces, alokohol, kokteli. Ne mozes ti to sve da pojedes, ali je dobro sto mozes da kombinujes.
Mi smo bili pp, ja ujutru ne mogu da jedem, samo nesto malo prezalogajim i onda sam vec u vreme rucka gladna. Sa all inc. mozes da jedes kad si gladan, a ne kad moras. Mada i da rucas u hotelu nije skupo, spagete u bile mislim 7 dinara porcija.
Vecera je bila odlicna. Supe, corbe, gomila salata, glavna jela, dezerti, voce...
Ako vas nesto zanima, pitajte. Ne mogu sada svega da se setim...

kojim ovim, onaj gde si ti bila, ili znas da je tako slucaj i u drugim el mouradi hotelima koje nudi sunline?
informacija koju ja imam je od osobe koja se upravo vratila iz hotela el mouradi palm marina i u tom hotelu je ovo sto sam navela bilo ukljuceno u UAI.

p.s. zaboravila sam da dodam da sam spisak o tome sta ukljucuje UAI dobila i od agencije mailom i sve ovo sto sam nabrojala stoji i u njihovom spisku. evo dela maila: "Besplatna internet konekcija
Wireless internet na recepciji
Internacionalni,profesionalni šou

U THALASSO CENTRU

Jedna besplatna masaža sedmično po rezervaciji (30 minuta)
Besplatno Tursko kupatilo i / ili sauna (30 minuta + 30 minuta / dan)
Manikir & pedikir - ženski i muški po rezervaciji
Biljni čajevi
Pristup fitnes sali* (*30 minuta dnevno po rezervaciji ; u skladu sa raspoloživosti sale)

*OBAVEZNO JE NOSITI NARUKVICU
*Za neke usluge potrebno je ostaviti depozit,koji se klijentu kasnije vraca

Pa, sad, ako su ti to oni poslali, bice da je tako.
U nasem hotelu je drugacije.
Internet je bio samo na recepciji, ali se placao 8 TD sat vremena.
Znam da je klopa bila ukljucena po ceo dan, pice takodje, osim cedjenog voca, onda nargila...
I moj hotel je bio 5*, ali... :(

Poslednja izmena:
Ovako nam je rekla Dragana Tadic (predstavnik, vodic)...
Utorkom se vracate ili u 5 ujutro (150 mesta u Nouvelerovom avionu) ili oko 11h (samo 50 mesta u Kontikijevom avionu), pa kome se sta zalomi.
Inace, utorkom avion leti za Monastir, a petkom za grad Tunis.

Kvinsice, bila si u pravu. Ovo sam iskopala na jednom hrvatskom sajtu.

HOTEL EL MOURADI PALM MARINA *****
HOTEL: izgrađen je u hispansko-maurskom stilu. Nalazi se u blizini marine Port El Kantaouia, udaljen 10 km od grada Soussea, 35 km od zračne luke Monastir, 70 km od Yasmine Hammameta te 135 km od grada Tunisa. Okružen vrtovima koji vode do plaže od finog pijeska, ovaj hotel je idealan hotel za opuštajući odmor; 346 dvokrevetnih soba, 32 mala i 9 velikih apartmana; četiri restorana i tri bara, restoran na plaži i bar na bazenu; maurski caffe Les Arcades i Sirocco noćni klub; dva vanjska bazena, jedan za odrasle i drugi za djecu, zatvoreni bazen s jacuzzi-em. Poslovni centar, masaža, hammam, sauna, čuvanje djece, beauty salon, mjenjačnica, gift shop, frizerski salon, pranje rublja, dnevni i večernji zabavni programi.
SOBE: lijepe i udobno opremljene; klimatizirane, imaju terasu ili balkon, kupaonicu s odvojenim WC-om, direktnu telefonsku liniju, sat TV, sušilo za kosu, sef i mini frižider.
USLUGA: ultra all inclusive:
Hrana: rani doručak, doručak, kasni doručak, ručak, večera, snackovi, kasni snack, coffee break 16:00, vrijeme za sendvič, vrijeme za aperitiv, roštilj, pizza.
Piće: mineralna i obična voda, kava i čaj, vruća čokolada, mlijeko, juice i sokovi, pivo, vino, lokalna alkoholna pića (likeri, aperitivi, žestoka pića, kokteli), internacionalna alkoholna pića (likeri, aperitivi, žestoka pića, kokteli), mliječni shakeovi, svježi sokovi, nargila.
Sef, daljinski za TV, mini frižider, dječji krevetić, dječji klub (5-12 god.), dječje igralište, mini golf, aerobic, teniski tereni, dnevni i večernji animacijski program, nemotorizirani vodeni sportovi, čuvanje djece uz prethodnu rezervaciju, unutarnji bazen, suncobrani i ležaljke s madracom na bazenu i plaži, ručnici za bazen i plažu, mnogobrojni TV kanali, filmske projekcije, besplatni Internet priključak, poslovni centar, bežični Internet na recepciji, u thalasso centru: jedna 30-minutna besplatna masaža tjedno, hammam i/ili sauna 30 + 30 min dnevno, teretana 30 min dnevno, biljni čaj, manikura i pedikura za žene i muškarce (sve uz prethodnu rezervaciju i ovisno o raspoloživosti).
SPORT I ZABAVA: fitness centar s teretanom, dva teniska terena, pikado, biljar, soba za bridge, stolni tenis, streličarstvo, mini golf, boćanje, odbojka na plaži, kao i razni sportovi na vodi,..
ZA DJECU: dječji mini klub, dječje igralište,..
hotel El Mouradi Palm Marinawww.elmouradi.com
TUNIS

Poslednja izmena:
Narode, smorila sam se čitajući sve ovo. Lepo je neko rekao, bilo bolje bez interneta pa kad odeš vidiš kako je....
Ja idem 6. avgusta preko kontikija u hotel Fourati u Hamametu. Tražila sam aranžman pre 5 dana, pa sam uzela bukvalno šta je ostalo. Dve drugarice su bile odvojeno ranijih godina, pa su pune priče i saveta. I njihove priče su potpuno suprotne, a tek sve ove ovde... Jedna kaže uzmi AI obavezno, druga kaže ne treba ti, taman ti je pp. Ponavljam, uzela sam šta je bilo, pa nisam ni imala priliku da biram. Danas mi jedna od njih kaže za Nomad travel (nisam primetila da ih je neko pominjao, kao uostalom ni "moj" hotel) i ja odem na sajt da uporedim... kad tamo polazak dan ranije 415 evra po osobi (a ja plaćam 460)... pa baš mi nije bilo svejedno.. pogledam dole sitnim slovima, aerodromska taksa 85 evra, a ja plaćam 41... tako da plaćam 1 evro više :zcepanje: Vidim da su to sve razna muvanja, kako aerodromske takse mogu da se razlikuju za polovinu, tj. duplo...
Sad šta je tu je. Napomenula sam u agenciji jedino da ne bih volela sobu u prizemlju jer idem sama sa ćerkom, pa mi nekako deluje sigurnije na spratu. Mada sam i od ovih drugarica čula da je bezbedno. Ali iz ovih vaših priča kapiram da se agencija tu ne meša mnogo. Nego, zlu ne trebalo, ako budem morala da intervenišem, na kom jeziku se sporazumevate sa osobljem. Kažu da slabo znaju engleski. A pošto ga i ja slabo znam, možda uspem :zcepanje:
Koliko sam shvatila dok sam zivkala agencije - nije problem sa smeštajem, nego sa mestima u avionima... tako da kad već stignemo tamo uglavnom ima na raspolaganju soba, uz lep osmeh providnu maramu i malo para

P.S. Ako neko ima nešto ružno da kaže o agenciji, hotelu ili bilo čemu, molim da se uzdrži. :whistling: Samo pozitivna iskustva... neću da se sekiram unapred. Hoću da živim u nadi i da se radujem lepom odmoru

To sa aerodromskim taksama cu ti objasniti.Aerodromske takse po ceni od 41 euro vaze u svim agencijama za last minute ponude,za Tunis,za druge destinacije su takodje duplo jeftinije samo ako je last minute ponuda u pitanju.Za ostale polaske su pune cene.Kontiki je skuplji ali nekako bezbedniji,provereniji.Ili se ja varam?Bice ti lepo sigurno,ja krecem 9.avgusta i nadam se da ce biti paklene vrucine.Meni su rekli da mesta u avionu ima koliko hocu i da su duplo manje aranzmana prodali nego prosle godine.

ideš isto preko kontikija?... Pa trebali bi da budu provereniji i bezbedniji, ali to se nikad ne zna.
Možda je malo bolja situacija za te kasnije termine, mada i nije neka razlika izmedju 6. i 9. Ma ko će ih znati, možda nas malo plaše, tvrde pazar, da požurimo sa uplatama, da ne moraju da ih prodaju kao last minut...
i to sam uporedjivala, baš njihov aranžman, mislim da je polazak danas, to je samo 20 evra niže od redovne cene... dobro, nije ni to zanemarivo, ali meni bila frka da čekam, šta ako se ne pojavi ništa povoljno...
budu oni aranžmani spušteni sa 1.200 na 1.100 evra..
A ti voliš paklene vrućine? Ja se sve nadam da neće baš... ma... biće mi lepo kako god bude...

Ja ne znam bas koliko vam je Kontiki ekstra siguran, sta je sa onim putnicima sto nisu hteli da ih puste u hotel u Egiptu jer im agencija nje uplatila... A cene su mi uvek bile paprene.
Mada mozda i gresim, koliko placate aranzman ako nije tajna?
Gledala sam sad na Sunline last minute polaske, cene su od 450 do 550 evra sa sve taksama.

Deset nocenja tj deset polupansiona, a takse su ukljucene (mislim nisu, ali sam ti nrekla cenu sa taksama), kada sam rezervisala bile su 31, a sada su 41e. jedino glupavo je ali kako vidim tako je svuda sto se placa po visem kursu banke intesa....lazem societe generale banke

Narode, smorila sam se čitajući sve ovo. Lepo je neko rekao, bilo bolje bez interneta pa kad odeš vidiš kako je....
Ja idem 6. avgusta preko kontikija u hotel Fourati u Hamametu. Tražila sam aranžman pre 5 dana, pa sam uzela bukvalno šta je ostalo. Dve drugarice su bile odvojeno ranijih godina, pa su pune priče i saveta. I njihove priče su potpuno suprotne, a tek sve ove ovde... Jedna kaže uzmi AI obavezno, druga kaže ne treba ti, taman ti je pp. Ponavljam, uzela sam šta je bilo, pa nisam ni imala priliku da biram. Danas mi jedna od njih kaže za Nomad travel (nisam primetila da ih je neko pominjao, kao uostalom ni "moj" hotel) i ja odem na sajt da uporedim... kad tamo polazak dan ranije 415 evra po osobi (a ja plaćam 460)... pa baš mi nije bilo svejedno.. pogledam dole sitnim slovima, aerodromska taksa 85 evra, a ja plaćam 41... tako da plaćam 1 evro više :zcepanje: Vidim da su to sve razna muvanja, kako aerodromske takse mogu da se razlikuju za polovinu, tj. duplo...
Sad šta je tu je. Napomenula sam u agenciji jedino da ne bih volela sobu u prizemlju jer idem sama sa ćerkom, pa mi nekako deluje sigurnije na spratu. Mada sam i od ovih drugarica čula da je bezbedno. Ali iz ovih vaših priča kapiram da se agencija tu ne meša mnogo. Nego, zlu ne trebalo, ako budem morala da intervenišem, na kom jeziku se sporazumevate sa osobljem. Kažu da slabo znaju engleski. A pošto ga i ja slabo znam, možda uspem :zcepanje:
Koliko sam shvatila dok sam zivkala agencije - nije problem sa smeštajem, nego sa mestima u avionima... tako da kad već stignemo tamo uglavnom ima na raspolaganju soba, uz lep osmeh providnu maramu i malo para

Znam da je kasno, ali ja vise nikad ne bih isla bez all inclusiva. Nije meni do rucka, ali sve me ovako skuplje kostalo, da ne kazem da sam morala da menjam €, pa mi ostalo TD, pa opet menjas na aerodromu, po losijem kursu. Ovako imas i vodu, voce, sokice, ostala pica... E, sad... ti si u Hammametu, a ja sam bila u PM, nije bilo nikakve prodavnice za vodu, voce i grickalice, a od hotelskog nazovi italijanskog restorana i njihovih specijaliteta mi se povracalo. Morala sam da jedem kad mi se ne jede, a da gladujem u medjuvremenu.
Za bolju sobu ubij nekog, ako treba. :mafijas:
Nije problem sigurnost, nego pogled i velicina. Mi smo dva dana imali sobu sa nekim bednim balkoncicem, koji je gledao na zid, a onda sam izbugarila sobu u centralnom delu hotela, na spratu, sa veliki balkonom i velicanstvenim pogledom na bazen i ceo hotel.

Poslednja izmena:
Deset nocenja tj deset polupansiona, a takse su ukljucene (mislim nisu, ali sam ti nrekla cenu sa taksama), kada sam rezervisala bile su 31, a sada su 41e. jedino glupavo je ali kako vidim tako je svuda sto se placa po visem kursu banke intesa....lazem societe generale banke

Da, i ja sam placala po kursu intese. To onda ispadne vise nego sto pise, al sta da se radi, to im je fora.
A sto se tice menjanja eura- pa mozes da menjas malo po malo. Koliko ti treba. Das lepo novnacnicu od 50 eura i zamenis samo 10, ostalo ti vrate kusur u eurima. Ja sam tako.

Da, i ja sam placala po kursu intese. To onda ispadne vise nego sto pise, al sta da se radi, to im je fora.
A sto se tice menjanja eura- pa mozes da menjas malo po malo. Koliko ti treba. Das lepo novnacnicu od 50 eura i zamenis samo 10, ostalo ti vrate kusur u eurima. Ja sam tako.

I ja sam po Intesinom kursu...:(
Jos gore je bilo kad sam isla u CG (preko agencije), tad se racunalo po nekom potpuno sumanutom kursu. :besna:

Kao sto sam gore pisala,ne idem preko kontikija,vec preko wayout agencije u hotel kheops 4* u Nabeul-mesto kod Hammameta.Cena za mene i supruga sa taksama za 7noci,8 dana je 778 eura.Polazak je 9.avgusta.To je nesto najeftinije sto sam mogla da nadjem.Ne svidja mi se sto hotel nema svoju plazu,ali dobro.Ma bice lepo,sta,odmoricemo se lepo.Covek zivi onako kako misli da zivi.Ja verujem da ce biti lepo i zasto ne bi bilo.Pozdrav svima!

Kao sto sam gore pisala,ne idem preko kontikija,vec preko wayout agencije u hotel kheops 4* u Nabeul-mesto kod Hammameta.Cena za mene i supruga sa taksama za 7noci,8 dana je 778 eura.Polazak je 9.avgusta.To je nesto najeftinije sto sam mogla da nadjem.Ne svidja mi se sto hotel nema svoju plazu,ali dobro.Ma bice lepo,sta,odmoricemo se lepo.Covek zivi onako kako misli da zivi.Ja verujem da ce biti lepo i zasto ne bi bilo.Pozdrav svima!

Nadam se da ces se lepo provesti, ali ne mogu da ti ne kazem da to 7 noci - 8 dana, u prevodu glasi 6 noci - 7 dana.
U hotel ili stizes kasno uvece ili kreces u nocnim satima (poslednja placena noc). Mi smo leteli u 5 ujutro, a iz hotela smo krenuli pola sata posle ponoci.

Ja ne znam bas koliko vam je Kontiki ekstra siguran, sta je sa onim putnicima sto nisu hteli da ih puste u hotel u Egiptu jer im agencija nje uplatila... A cene su mi uvek bile paprene.
Mada mozda i gresim, koliko placate aranzman ako nije tajna?
Gledala sam sad na Sunline last minute polaske, cene su od 450 do 550 evra sa sve taksama.

kad je to bilo?
ništa nije 100 % sigurno.. pisala sam gore koliko plaćam pp 501 evro po osobi, sa taksama. Znam da nije ekstra povoljno, ali .... da ne ponavljam, kasno sam odlučila šta ću i gde ću, jer nisam znala brojno stanje putnika, a vezana sam godišnjim odmorom, koji ne mogu da pomeram, za odredjen termin.

Znam da je kasno, ali ja vise nikad ne bih isla bez all inclusiva. Nije meni do rucka, ali sve me ovako skuplje kostalo, da ne kazem da sam morala da menjam €, pa mi ostalo TD, pa opet menjas na aerodromu, po losijem kursu. Ovako imas i vodu, voce, sokice, ostala pica... E, sad... ti si u Hammametu, a ja sam bila u PM, nije bilo nikakve prodavnice za vodu, voce i grickalice, a od hotelskog nazovi italijanskog restorana i njihovih specijaliteta mi se povracalo. Morala sam da jedem kad mi se ne jede, a da gladujem u medjuvremenu.
Za bolju sobu ubij nekog, ako treba. :mafijas:
Nije problem sigurnost, nego pogled i velicina. Mi smo dva dana imali sobu sa nekim bednim balkoncicem, koji je gledao na zid, a onda sam izbugarila sobu u centralnom delu hotela, na spratu, sa veliki balkonom i velicanstvenim pogledom na bazen i ceo hotel.
a ja opet razmisljam dva dana u pustinji i jedan u Tunisu, ne isplati mi se da placam 10 all, zarad 6-7:think:

Back